valla vista dx10 da daha yavaştı eline sağlık venomtrk hocam.. crysis.exe yaptım dx9 da oynuorum 1440x900 high da akıcı oynuorum..
nasıl bi oyun bu kardeşim açamıom very high da kasıo resmen...,, açılıoo açılmasınada takılmalardan oynanamıo ki oyun,,,,,
cod4,bioshock,prostreet,companyofheroes gibi oyunları 1650x1050 aa af açarak açarak rahat oynuorum,,, ama gelgelelim crysis de banladım... yama yı dörtgözle bekliorum valla.. hiçbir oyunda problem yaşamadım performans konusunda şuana kadar...
crysis de buluorum hatayı,,, bu hatalarınıda yeni driver ve yamalar çıkarınca hallederler umarım
hocam sen de sorun yasiyorsan oyunda, ben hic almayayim oyunu o zaman
alma kardes valla 8800gtx le bile kasıo bu oyun!!! genelde 1650x1050 de oynarım,,, crysis i high da 1440x900 da oynayabiliorum very high da açılıo ama takılmalardan oynanmıo... very high ı 1024x768 de açabiliom ancak oynayabilmek için..
ama sadece okuduysan crysis de sorun yaşıorum,, çünkü oyunda ayrıntı çook.. hangi kart bu kadar yükü kaldırabilir kii!!!
patch match bişiyler çıkarıp performansın artışı açısından iyileştirme yapmaları lazım,,, yoksa 8800 serisi diil babası gelse bu kadar ayrıntıya sahip oyunu kaldıramaz
sorun oyunun çok detaylı gerçeğe yakın efektlere sahip olması... yani ekran kartına bahane bulunamaz crysis için
dx9 ya da dx10 oynamak için crysis kısayoluna sağ tıklayıp dx9 ya da dx10 tercihi yapabilirsiniz , dx10 kart sahibi arkadaşlar için resmi koyuyorum
Arkadaşlar oyunu hızlandırmak için,kendi options kısmından başka Game-Configuration dosyasıyla oynayarak bir takım ayarlar çekerek oyunu hızlandırmak mümkünmü acaba ?_?
Şu an oyunu en düşük ayarlarda oynuyorum ama yinede kasmalar var adamı vurana kadar çakıyorlar beni p4 2.2 ghz, 1 gb 400mhz ddr ram, 256 mb 6200 AGP
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _HURMACI_ -- 6 Aralık 2007; 12:40:07 >
Arkadaşlar oyunu hızlandırmak için,kendi options kısmından başka Game-Configuration dosyasıyla oynayarak bir takım ayarlar çekerek oyunu hızlandırmak mümkünmü acaba ?_?
Şu an oyunu en düşük ayarlarda oynuyorum ama yinede kasmalar var adamı vurana kadar çakıyorlar beni p4 2.2 ghz, 1 gb 400mhz ddr ram, 256 mb 6200 AGP
üzgünüm ama sistemin oldukça yetersiz özelikle işlemcin takılmaları tetikliyor, belki overclock ile biraz daha düşürürsün ama tavsiyem sistemi baştan aşağı değiştirmen hele crysis açabilmen bile bir başarı aslında,low dada bu oyunun hiçbir zevki olmaz.
slm venomtrk konu için çok teşekkür ederim çok yararlı bikonu dhta hala böyle yararlı insanların kalması gerçekten hoşuma gidio...
yandaki sistemde vista ultimate 64bit kurulu, dx10 olarak açtığımda oyunda gölge ve karartı orta diğerleri high yaptım ayrıca 1024*768 çözünürlkte 2xAA açık şekilde aşğıdaki kodları girdim ve 7-10fpsleri görüom ama nfs prostreetteki gibi rahatsız edici bir takılma söz konusu değil aksine akıcı bi oyun oynuom (fps değerlerini oyuna kod girip açıorum) ankca herşeyi low yapıp 800*600 çözünrlükte 20-25fps alıom driverlerim güncel ve nvidianın son betasını kullanıorum vistada güncellemeler tam...
soulcube teşekkürler öncelikle, ya aslında biraz tuhaf bişi vista ama performans gerçekten istenilen düzeyde değil.
aslında tüm vista kullanıcılarınında bence dual boot ile hem vista hem xp kurması daha yararlı olur gibi.
hem böylece oyunlarda test etme olanağıda olur, eğer imkanın varsa harddiski bölüp hem xp hem vista kurabilirsin, xp de very high ayarını açma yöntemi ilk mesajımda var, vistaya göre daha performanslı olduğu söyleniyor,
ayrıca aax2 yapmamanı bunun yerine r_UseEdgeAA 1 komutunu kullanmanı tavsiye ederim böylece aşağıdaki gibi yeşilliklerde ve ağaçlarda kırılmalar gidecektir fazla performans kaybı olmadan.normal AA sistemi mahvediyor crysiste.
ayrıca oyunu alırsam üstüne nerleri yüklersem daha iyi performans elde edebilirim..
İşlemci ile ram(2gb lazım rahat oynamak için) yeterde o ekran kartıyla büyük sıkıntı yaşarsın.. En az 8600gt şart..
ben aslında görsellikten çok oyunu ve konuşmaları merak ettiğim için alacağım.. bu sisteme göre nasıl ayar yapabilirim akıcı oynamak için? kodlar falan baya aklım karıştı yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar nereye hangi kod falan?
Yardımcı olur musunuz rica etsem
aslında tüm vista kullanıcılarınında bence dual boot ile hem vista hem xp kurması daha yararlı olur gibi.
hem böylece oyunlarda test etme olanağıda olur, eğer imkanın varsa harddiski bölüp hem xp hem vista kurabilirsin, xp de very high ayarını açma yöntemi ilk mesajımda var, vistaya göre daha performanslı olduğu söyleniyor,
ayrıca aax2 yapmamanı bunun yerine r_UseEdgeAA 1 komutunu kullanmanı tavsiye ederim böylece aşağıdaki gibi yeşilliklerde ve ağaçlarda kırılmalar gidecektir fazla performans kaybı olmadan.normal AA sistemi mahvediyor crysiste.
tmm aayı kapatim ancak vistaya geçtim çünkü crysis için gittim 8600gt aldım bari destekleyen diğer oyunlarıda dx10da oynarım umudyla kurdum ancak crysis ve prostreet sabrımı çok zorladı allahtan bioshock cod4 gibi oyunlar warda moralim düzelior... :D
ben aslında görsellikten çok oyunu ve konuşmaları merak ettiğim için alacağım.. bu sisteme göre nasıl ayar yapabilirim akıcı oynamak için? kodlar falan baya aklım karıştı yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar nereye hangi kod falan?
Yardımcı olur musunuz rica etsem
işlemcin iyi diğer bileşenlerin zayıf,fizik hesaplamaları high diğer herşey medium sanırım 15-20 fps alabilirsin