İşte beklediğim gelişme ve TR ye özel bir durum Hber için teşekkür ederim ve dört gözle oyunun gelmesini bekleyeceğim. Umarım fahiş fiyattan satılmaz da oyunu değerinden satın alırız
ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F14), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops EUE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
Abi ingilizler bu tür durumlarda ne derler...??? No Comment Hakikkattende yorumsuz. Bu oyunu almamız için gereken sebepleri arkadaşlar bu sayfada ve önceki sayfada yeterince sıralamışlar. Bende kısa kısa geçiyim didim...;
Oyun mükkemmel...
Oyun Türkçe düblajlı(Türkçe düblajlı derken bile Fransızca'ya kacıyoruz((;)
Oyun menüsü Türkçe
Oyun'u yapanlar Türk ama Tükçe leri...
İnanıyorum ki burada arkadaşların; "ORJİNAL alacam ORJİNNAAAL" demelerine neden olan yukarıda saydığım hususların vermiş olduğu gaz değil vermiş olduğu "ben bunu hakediyordum kardeşim!" duygusu olsa gerek. Neredeyse hepimiz hem fikiriz ki bu oyun Türkiye'de sistemlerin ucuzlamasıyla en çok satılanlar listesinde yerini alacak.
Dip not: Sistemi gereksinimleri yetmeyip te; "olsun alıyım bir köşede dursun" tipi cümleler kuran arkadaşlar "gaza gelmiş insanlar" diye nitelendirmemizde ve asıl böyle diyenlerin niyetlerinden korkmamızda bir sakınca olmasa gerek. Birde Cevat Yerli abimizin videolarınada bir düblaj lazım imiş veya en azından alt yazı geçselerde güzel olacakmış. He birde sunucu üstadımızın konuşmaları artık normal düzeylerde olması sevinidirici. Malum önceden rapçi lere taş çıkartırcasına hızlı konuşuyordu. Hazır metni okumaktanda olabilir belki.
arkadaşlar bende 3 video da reklamı geçtikten sonra oynamıyor. 00:00 gösteriyor. video lardamı bir sorun var yoksa bende mi?
Avni, Faruk ve Cevat Yerli, Giresunlu bir ailenin üç oğlu. Almanya’da kurdukları Crytek isimli şirketle, tüm dünyada milyonlarca satan bilgisayar oyunları yaratıyorlar. Yerli Kardeşler, 2004’te Far Cry’ı çıkarıp, daha ilk oyunlarıyla, dünya oyun piyasasının iddialı isimleri arasına girmişti.
Piyasaya çıkması merakla beklenen yeni oyunları Crysis de teknolojisiyle oyun sektörüne pekçok yenilik getirecek. Almanya’da yakından takip edilen kardeşler, uluslararası alanda diğer Türk oyun geliştiricilerinin de başarılı olacağından emin. Üç kardeş, oyun sektöründeki maceralarını anlattı.
Yerli ailesi, 1974’te işçi olarak Almanya’ya gitti. 37 yaşındaki Avni ve bir yaş küçük kardeşi Faruk Türkiye’de, 29 yaşındaki Cevat ise Almanya’da doğdu.
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
Çok güzel olmuş. Türkçe programların ve oyunların gelşmesi umuduyla..
Bu arada Cevat Yerli, galiba yerli değil.. Yurt dışından mı?
Röpörtaj için sağolun.Türkçe'ye Destek Veren Yerli Kardeşlerede Ayriyetten teşekkür ediyorum..
Herkezin Bu Oyunu Orjinal Olarak Almasını Bekliyorum...Hatta Orjinal Alan Kardeşlerimede Crysis Türk Sunucusunuda Ben Hediye Ediyorum.Oyun Raflarda Yer Alınca İlk Crysis Türk Sunucusunuda Ben Açıcam...Oyunda Görüşmek üzere
nerelerden alabilriz bu oyunu arkaşlar ankarada orjinal olarak
ŞEREFTİR SENİ SEVMEK SENLE AĞLAYIP GÜLMEK GALATASARAY SEVGİSİ SÜRECEK SONSUZA DEK YETMİYOR Kİ STADLAR KALBİMİZ SENLE ÇARPAR LAYIKSIN BU SEVGİYE ŞANLI GALATASARAY NASIL Kİ BU MİLLETİN TACIDIR YILDIZ İLE AY YÜKSEL TA ARŞA KADAR ŞANLI GALATASARAY
bize bu gururu yasattıkları ıcın sonsuz tesekkurler. . . . Herkesı orjınal almaya tesvık edecek hareketler turk oyun severler ve oyun yapımcıları ıcın cok buyuk bır gelısme olucaktır..Aslında bır mılad olarak da dusunulebılır.
Seslendirmeler profesyonel. Bazı seslerin sahiplerine aşinayız zaten. Ama dünyanın en iyi seslendirmesini yapan bir ülke için bence kötü bir seslendirme olmuş. Gerçekten olayın içindeymişsiniz hissini alamıyorsunuz. Duygusuz diyaloglar var. Çok tane tane konuşulmuş, kitaptan yüksek sesli okur gibi. İnsan öyle bir ortamda bu kadar net, tane tane konuşmaz.. Ses de tonlamalar neredeyse hiç yok.
Tiyatroda çocuk oyunu izlediyseniz eğer, benim dediklerimi daha iyi anlarsınız. Çocuk oyununa gitmişsiniz gibi bir hava var.
Paraşütle atlama sahnesindeki birinin "Neeeyse!" si komik olmuş. Çok tuhaf geldi bana. Hiç doğal değil.
Ama oyunu diyalogların da yanında tamamen Türkçe olması gerçekten güzel. Her oyun sever ingilizceyi iyi bilmek durumunda değil. Bilerek, farkında olarak oynamak büyük keyif verecektir.
Seslendirme olmamış ama Türkçe için uğraşılmış, emek verilmiş ve değer katılmış. Ayrıca gayet düzgün bir Türkçe kullanılmış profesyonel seslendirme sanatçılarının katkısı ile. Emeği geçenlerin eline sağlık.
Fiyat da diğer firmalara iyi bir ders olur umarım da orjinal oyun fiyatları makul düzeylere iner bu vesileyle.
Düşünsenize, Crysis Türkiye satışlarında patlama oluyor, beklenenden çok fazla sayıda oyun satılıyor EA bundan sonra anlaşmalı olduğu oyun şirketlerine, dil seçeneği olarak Türkçeyi'de eklemelerini istiyor.
Yeni oyunlarda Türkçe dil seçeneği arttıkça, Orjinal oyun alımı artıyor, ve orjinal oyunların fiyatları düşüyor.
Daha sonra Telekom çıkıyor piyasaya, oyunlar yayıldığından, ve interneti birçok oyuncunun online oyun oynamak için kullanmasından dolayı, bir kampanya yapıyor.Online oyuncu sayısı arttıkça, internet kullanımıda artıyor.
Türkiye'de Elektronik sporlar gelişmeye başlıyor, zamanında bir Türk efsanesi olan Teamquash gibi, yeni, ve uluslararası çapta başarılı takımlar kuruluyor.Bu sektörde dev isimler olan Norveç - İsveç - ABD gibi ülkelerin takımlarıyla yarışabilen takımlarımız oluyor.
Uluslararası karşılaşmaların yapılabilmesi için, en düşük internet bağlantısı 4096kbps gibi bir değere ulaşıyor
ortadaki kisi ... futbolcu "yusuf" a cok benziyo Şaka bi yana... bu 3 Türk programcılarımızı alınlarından opmek lazım.... helal olsun walla ... cok buyuk iş yapmıslar... tüm dünyanın merakla bekledigi en ii en populer oyunu yapan insanlar...
helal olsun bu oyun programcılığında türklerin becerilerini imkan verildiğinde neler yapabileceğini gösterdiki bu 3 türk kardeş. bizede bu oyunu orjinal alarak destek vermek düşüyor
yine bu forumda duydum orijinalini 4.90 ytl 12 taksit yapıyolarmış eğer bu şekilde satılırsa süper olur yaw
Bu oyunuda kopya almayı yada indirmeyi düşünenleri esefle kınıyorum. Far cry dan sonra tüm dünyanın 4x4 gözle beklediği bi royunu yapanlar Türk, seslendirenler türk, menüleri türkçe , siteminiz desteklemese bile bunun orjinalini almanız lazım. Çok iyi satış rakamları yakalarsa bu oyun diğer oyun üreticielrininde dikkatini çekecektir ve onlarda Oyunlarında Türkçeye yer vermeyi daha da ciddi düşüneceklerdir.
evet hepimizin maddi durumu iyi olmayabilir ama sokakta yediğiniz ıvır zıvırı kesseniz bir kaç ay içinde para biriktirir, Crysis i yaratanlara destek verebilirsiniz.
Artık ülke olarak korsan oyuncu olduk çıktık, başta haklıydık belki, tonla paraya sattılar oyunları Türkiyede, sanki alım gücümüz onlarla aynıymış gibi ama bu oyun bir ilk ve devamının gelmesi için beleşçiliği alışkanlık haline getirmiş arkadaşlarımızın da bir daha düşünmesi gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanner_eye -- 14 Kasım 2007; 8:56:45 >
Bana da ayırın iki tane. Bu oyunun korsanını satanını hiç durmadan ihbar edeceğim. Korsanını alanının da aklını karışlarım. Param yok diyenler, 2-3 kişi bir olup alın. Ama kesinlikle korsanına destek vermeyin.
Ağlamak istiyorum sayın seyirciler , ağlamak istiyorum. Sesleri duyduğum an kendimden geçtim, hele ki bunlar tamamen profesyonel dublaj sanatçıları. TRT bünyesinde çalışıyor bir çoğu. Ve Ziya Kürküt'ün ikinci oyun seslendirmesi. İlkini de PUSU oyununda FATİH karakterine yapmıştı. Bir an önce oynamak lazım, ve ORJİNAL almak lazım....
Her nekadar demosunu oynayıp pel sevemesemde keza pek sevdiğim bir tür değil bu oyun
Hayatımda ilk kez bir oyunu orjinal alıcam ve bunun Crysis olması daha da heyecan verici olacak. YERLI kardeşleri canı gönülden tebrik ediyorum, önleri daha da açılır inşallah
Playing: Half life,Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead,Dawn of Discovery
gurur duydum. süper ya.. demosunu çekip oynamiştim ama sistem malesef full çözünürlük desteklemiyor. sırf bu oyunu oynamak için sistemi değiştirmeyi düşünüyorum.
Seslendirmeyi ben çok beğendim.. Türkiyede bir ilki yapılan olayda gayet başarılı bir ekiple çalışmışlar.. Dünyanın en iyi seslendirmesinin yapılması fenomen olarak koruyor tarihteki yerini.. zira o şekil yapılmış bir yarışmaya ben rastlamadımki neye göre belirlenebilir bu yarışmanın kriterleri merak ediyor insan..
kısacası Bu seslendirme olayına Dünyanın en iyi seslendirmesini yapanlar yapamamış olarak değil Dünyada bir ilk için gerçektende nedenli professyonel nedenli bizlerin adına gurur verici olduğunu incelersek daha gerçekçi sonuçlara ulaşırız... Ben Gurur duydum Crysis, Türkçe Seslendirmeleri, Ve arkaplandaki bu muhteşem Türk Kardeşleriyle...
quote:
Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar
Seslendirmeler profesyonel. Bazı seslerin sahiplerine aşinayız zaten. Ama dünyanın en iyi seslendirmesini yapan bir ülke için bence kötü bir seslendirme olmuş. Gerçekten olayın içindeymişsiniz hissini alamıyorsunuz. Duygusuz diyaloglar var. Çok tane tane konuşulmuş, kitaptan yüksek sesli okur gibi. İnsan öyle bir ortamda bu kadar net, tane tane konuşmaz.. Ses de tonlamalar neredeyse hiç yok.
Tiyatroda çocuk oyunu izlediyseniz eğer, benim dediklerimi daha iyi anlarsınız. Çocuk oyununa gitmişsiniz gibi bir hava var.
Paraşütle atlama sahnesindeki birinin "Neeeyse!" si komik olmuş. Çok tuhaf geldi bana. Hiç doğal değil.
Ama oyunu diyalogların da yanında tamamen Türkçe olması gerçekten güzel. Her oyun sever ingilizceyi iyi bilmek durumunda değil. Bilerek, farkında olarak oynamak büyük keyif verecektir.
Seslendirme olmamış ama Türkçe için uğraşılmış, emek verilmiş ve değer katılmış. Ayrıca gayet düzgün bir Türkçe kullanılmış profesyonel seslendirme sanatçılarının katkısı ile. Emeği geçenlerin eline sağlık.
Fiyat da diğer firmalara iyi bir ders olur umarım da orjinal oyun fiyatları makul düzeylere iner bu vesileyle.
Gerçekten de bu fedakarlığın karşılığını vermek şart oldu. Dünya oyun piyasası da bu olayı izliyoo. Hepsine gereken cevabı vermek lazım. Ben 2 tane birden alacağım. Birini hiç açmadan, torunlarıma miras bırakacağım.
Durumu olan herkes bu oyunu orjinal almalı bence, artık oyun dünyasında da bizi düşünen birileri var, düşünmek zorunda değillerdi ama içlerinden gelerek yapmışlar. Ne diyim harika, Crytek ve Yerli kardeşlere bu mükemmel oyun için şimdiden teşekkürler.
Süper ya tek kelime ile MUHTEŞEM bir oyun yerli kardeşler bize böyle bir oyun verdikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır beyler, filim gibi oyun ya ben daha önce böyle bir oyun görmedim sanki filim izliyorum.TÜRKÇE TEK KELİME İLE HARİKA
CRYTEK FOREVER
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _HURMACI_ -- 14 Kasım 2007; 12:26:24 >
İlk başta yorumları okudum tepkim sertti ama videoyu izledim fikrim değişti. Cevat Yerli çok kendini bilen bir adam tebrik ederim. İntel gibi Nvidia gibi firmaları arkasına alması kolay bir şey değil.
Bazı cevaplar kaçamak ancak bu da normal sektöre yön veren olaylar gewlişiyor ve bazı şeyleri açık açık söylemek mümkün değil. Tutup deseki bu oyunu istesek DX9.0c ile takır takır ful detay oynatırız. olmaz nvidia adama der hop kardeşim biz 8800gt leri kime çakarız.
Ps3 olayı desen intel varken ps3 süper denmez. ama memory olayı ile açıklama yapmış. Full baştan yazmak gerekirse olay zor tabii. Ama seslendirme profesyonellerce yapılması iyi olmuş yakında need for speed serisi de böyle çıksın canım feda.
Ben burada yazılanları aynen PUSU içinde okudum sonra herkes hep beraber küfretti yterli diye aldık rezalet diye bende dahil.
Ama yinede bu oyun farklı arkasında EA var. İntel nvidia var vs. Sonuç olarak en kısa zamanda alıp kenara koyarım. Ben bu tarz oyunları sevmem. Sadece araba yarışı ve futbol oynarım. Belkide half life2 maplerinde kaybolmamın etkisi vardır. Bunda en azından senaryoyu çözeriz
ASUS M3A78 - AMD ATHLON X2 7850 BE @ 2700 mhz- HIS 4830 - KINGSTON 2GB DDR2 800 - SEAGATE 2X 160GB + 80 GB + 120GB EXTERNAL LG 4163 DVD RW - AOPEN 350W ACER 17" LCD - ASUS CASE Honda Civic Performas Açık hava filtresi + Clarion DXZ 785 + hpmininote + M audio fasttrack pro+ RCF W300 +Vifa XT25TG30 + scanspeak discovery R2604 8320 +Hertz HV 200 + Helix A4 + DLS A7 + DLS A3 Dual Mono + Techlink Interconnect . Audison sigorta ve şase dağıtıcı + Helix 4 AWG kablo
sadece 3. video'yu izledim ama gerçekten de çok iyi olmuş. Ben kötü olur diye düşünüyordum, yanılmışım. Abartıya kaçmamak kaydıyla argo kullanımı doğallık sağlayacaktır oyuna
Ben Türküm ve bu oyuna kalbimizden geldigi icin Türkce de koyduk demesi cok etkileyiciydi.
Yurtdisinda satilan oyunda Türkce dil secenegi mecvut mu acaba bir bilginiz var mi arkadaslar. Zira yurt disinda yasiyorum ve yurt disinda satilan versiyonlarda Türkce destegi yoksa Türkiyeden almak zorunda kalicam.
Ayrica bize bu hizmeti sunan arkadaslari da cok tesekkur ediyorum.
Yıllaaaaaaaarrrrrrrrrr önce Amiga 500+ bilgisayarım için yerli yapım "Hançer" oyununu orjinal almıştım... Çok da zevkle oynamıştım.. Ondan sonra alacağım ilk orjinal bu olacak
oyundan iki tane almaya karar verdim. bir tanesini en iyi dostuma hediye edecegim. ayrıca ise baslamam durumum var o zamadan ilk maas ile iki tane alıp hediye edecegim. soylesiyi tekrar tekrar izliyorum, video'ya tekrar tekrar bakıyroum. turk oyunculugu icin gercekten unutulmaz bir an.
Türkiye icin gercekten onemli bir gelişme, diğer oyunların daha dogrusu firmaların dikkatini cekecek satış rakamlarına ulaşması gerektiğini düşünüyorum.
korsan alıcam diyenlere bişi diyemem ama bazılarına bakıyorum sivrilik yapıp insanı sinirlendiriyolar... "Türk yapmış.. bizim için Türkçe yapmış alalım" demiyoda.. hala yok ticari amaçla türkçe yapmışlardır... yok optimize edilmemiş oyun.. yok çıkar güdüyo... yok emek verilken oyuna hakeden oyuna para verilir buna vermem.. yok milyon dolar harcanmış yalan..filmmi çekiyolar geyikleri yapıyolar... yok makinayı çok kasıtırıp VGA GPU vs. aldırmaya çalışıyolar... vs..vs. diyip paranoya yapıyolar ya ben onlara gülüyorum... siz böyle düşündükçe gelişemezsiniz tabi elin oğlu yapar sen de oynarsın....
Düşünsenize, Crysis Türkiye satışlarında patlama oluyor, beklenenden çok fazla sayıda oyun satılıyor EA bundan sonra anlaşmalı olduğu oyun şirketlerine, dil seçeneği olarak Türkçeyi'de eklemelerini istiyor.
Yeni oyunlarda Türkçe dil seçeneği arttıkça, Orjinal oyun alımı artıyor, ve orjinal oyunların fiyatları düşüyor.
Daha sonra Telekom çıkıyor piyasaya, oyunlar yayıldığından, ve interneti birçok oyuncunun online oyun oynamak için kullanmasından dolayı, bir kampanya yapıyor.Online oyuncu sayısı arttıkça, internet kullanımıda artıyor.
Türkiye'de Elektronik sporlar gelişmeye başlıyor, zamanında bir Türk efsanesi olan Teamquash gibi, yeni, ve uluslararası çapta başarılı takımlar kuruluyor.Bu sektörde dev isimler olan Norveç - İsveç - ABD gibi ülkelerin takımlarıyla yarışabilen takımlarımız oluyor.
Uluslararası karşılaşmaların yapılabilmesi için, en düşük internet bağlantısı 4096kbps gibi bir değere ulaşıyor
Hayal mi ?
Ve yeni Cevat Yerliler...En yerlilerinden...
çok güzel yazmışsın...
*bu arada sistemim kötü diyenler yine de destek için alsın koysun kenara arşive... daha sonra da olsa oynarlar elbet bir gün.. 49 ytl yi verince hayatınızdan canınızdan bişi eksilmez hiçbişi kaybetmezsiniz.. tam tersine kazanırsınız kazandırırsınız uzun vadede..