selamarkadaşlar, sistemime yaptığım o/c ayarlarını bilmeyen ve bu konuyu öğrenmek isteyen arkadaşlar için detaylı olarak yazıyorum..
1- Bilgisayar açılırken DELETE tuşuna bas
2- Bios açıldığında Ctrl + F1 aynı anda bas ram timingleri açıldı ( bu o/c de ram leri hiç ellemedim o yüzden buna gerek yok )
3- * İntegrated Peripherals menüsüne gir ** Legacy USB store detect...................................... [Enabled].................... Disable
............................................................................defult değerler................o / c 4- * MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menüsüne gir........2.4 Ghz..................... 3.4 Ghz ** CPU Host Clock Control [Disabled]......................................................... [Enabled] ** CPU Host Frequency (Mhz) [200].............................266........................... 380 ** PCI Express Frequency (Mhz) [Atuo]........................[Auto].......................100 ** System Memory Multiplier (SPD) [Auto]....................[Auto].......................2
** DRAM Timing Selectable (SPD) [Auto]......................[Auto]........................[Auto] ** CAS Latency Time 5 Auto........................................[Auto]........................[Auto] ** DRAM RAS# to CAS# Delay 5 Auto..........................[Auto]........................[Auto] ** DRAM RAS# Precharge 5 Auto.................................[Auto]........................[Auto] ** Precharge delay (tRAS) 18 Auto...............................[Auto]........................[Auto]
** System Voltage control............................................[manuel].....................[manuel] ** DDR OverVoltage control.........................................[normal]......................[normal] ** PCI-E OverVoltage control.......................................[normal]......................[normal] ** (G) MCH OverVoltage control...................................[normal]......................[normal] ** FSB OverVoltage control..........................................[normal]......................[normal] ** Normal CPU Vcore..................................................1.2875V........................1.40 V
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 11 Kasım 2007; 12:14:04 >
Yükte sıcaklıklar biraz yükseldi gibi ama CPU soğutucu üstünde infinity ile gelen orjinal fan var, onu çıkarıp 3 tane FM123 fan takacağım o zaman sıcaklıklar daha düşer,
390mhz yapınca sistem açmıyor voltajı 1.50 ye kadar çıkardım ama sistem açmadı, FSb ce MCH ye de +0,1 V verdim ama genede açmadı, zaten yükte sıcaklıklar baya bi arttığı için daha fazla voltaj vermedim,
Ram: Team ext. 4x1 GB 800MHz CL4 ama ramler şu an 380x2= 760Mhz çalışıyor, 400 e çıkabilirsem hem 3.6Ghz çalışacak hemde ramler 800Mhz çalışmış olacak,
mch ve fsb +0.3 v core 1.50 gene olmadı mch ve fsb +0.3 v core 1.55 olmuyosa yapacağın tek bişiy kalıyo o da 3420 mhz de ram çarpanını 2.4 e çıkar ramler 910 çıkacaktır sonra da timinglerde sadece trası 15 e çek rame +0.1 veya +0.2 ver
aekadaşım değerler için sağol, cuma akşamı değerleri deneyeceğim, malum bu o/c işine başladıkmı stabile sağlamak için testler falan saatlerce makine başında kalıyoruz.. 1.60v ta fsb ve mch +0,1 v vermiştim ama ramlere v vermemiştim tekrar bu değerleri deneyeceğim. bu arada sisteye resim ekleyemiyorum problemmi var acaba 200kb yide geçmiyorum ama hata veriyor genede.
390mhz yapınca sistem açmıyor voltajı 1.50 ye kadar çıkardım ama sistem açmadı, FSb ce MCH ye de +0,1 V verdim ama genede açmadı, zaten yükte sıcaklıklar baya bi arttığı için daha fazla voltaj vermedim,
ramler yüzünden olabilirmi ramlerin frekansını düşür öyle bi denesene