Şimdi Ara

307 için uygulamalar (220. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.350
Cevap
11
Favori
705.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • airbag kablosu olabilir.detayını bilmiyorum ama
  • Gokunal, aracınızda yolcu koltuğunun sağ, şoför koltuğunun sol yanında yan hava yastıkları bulunmakta.

Plastik kapak ile muhafaza edilmiş.

Bunlar hava yastıklarının kablosu olsa gerek.Süpürürken kablolara çok dokunmamaya özen gösterin.Sonra hata ile karşılaşabilirsiniz :)

Ancak işin ilginç tarafı bağlı olmaması.Zira bu halde arıza lambasının yanması gerekir.Aracınız kaç model?

Belki yolcu emniyet kemeri uyarısı için eksta kablodur.

Zira makyajlı kasalarda koltuğa oturan kişiyi algılayıp uyarı veren sistem var (bi seneden sonra zorunlu kılındı)

Aracının modelini ve üretim yılını söyleyebilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.

@Özgür almadın mı yeni ciciler :)

Benim anahtarım hala gelmedi.Kargodaymış.Anasının gözünden geldiği için uzun sürüyor sanırım :)

@Erol abi nerde o günler...

Yalnız günlerdir aynı fotoğrafa bakıyorum.Cüzdanıma da koydum resmi.Aşık oldum diyorum inanmıyosunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 19 Şubat 2010; 19:32:44 >

• Yok salih almadım..
    Bişey sormak istiyorum.
    Kararan aynanın kablolarını direk tavan lambasına elektrik gelen yere soktum.
    Bunun bi sakatlık cıkarma durumu var mı?Kısadevre vs?
    Ayna normal çalışıyor şuan..
  • aırbag hatası vermıyosa.sanırım el freni kablosudur.elfrenını ındırmeyı unuttugunda uyarı verır.cektıgınde stop yazısı cıkar.bunlar olmuyorsa elfrenı kablosudur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan selim

aırbag hatası vermıyosa.sanırım el freni kablosudur.elfrenını ındırmeyı unuttugunda uyarı verır.cektıgınde stop yazısı cıkar.bunlar olmuyorsa elfrenı kablosudur..

El freni kablosu arızalandı ise stop yazısıyla uyarı ve fasılalı "bip" sesi ile sürekli uyarı veriyor selim.Ben o olduğunu sanmıyorum.

Çünkü indirdiğinizde anahtar devreyi tamamlıyor da uyarı sönüyor.

Hem yolcu koltuğunun altında ne işi var kablosunun :)

@Özgür hiçbirşey olmaz.Ben kapı iç cep aydınlatmasını ve yer aydınlatmasını oradan aldım.

sigortası kaldırıyor.

Aynanın zaten ampuller kadar çok akım çektiğini sanmam.Ki problem olsa sigorta atar korkun olmasın.

Tabi sigortayı yüksek amperli bi başkasıyla değiştirmediysen :)

Yalnız bizim araçlarla uğraşırken mutlaka ve mutlaka avometre şart.

Ola ki kabloları yanlış bağladınız mı gösterge ekranı yanıp sönüyor, yol bilgisayarı ekranı sapıtıyor...

Başıma geldi.Yanlışlıkla kabloları değdirmiştim.

+ - değse şase yapıyor sigorta atıyor, anlıyorsun ne halt olduğunu

ama benim gibi abuk subuk kabloları birbirine değdirince...

Allahtan büyük birşey olmadı da kurtardık abuk subuk yanıp sönmelerle :)

• soket cıktıgı ıcın otarafa sarkabılır...aırbag hatası olsa sanırım sımdıye kadar yazardı bole hata oldu dıye.elfrenını farketmez dıye yazdım.o soketlerde bence cok sıkı nasıl cıkabılır anlamıyorum.
  • Saol salih.Içim rahatladı..Pek anlamam elektrikten.Bunun icinse elektrikçiye gitmek istemedim,yapayım dedim.
    Bu arada adam öyle bir ayna yollamışki,sıfır sanarsınız.
    Kargo dahil 40 tl verdim.Çıkmacıda normal ayna verirler bu paraya..
    Ülkemi seviyorum ama adamların standartıyla bizimki arasında...
  • quote:

soket cıktıgı ıcın otarafa sarkabılır...aırbag hatası olsa sanırım sımdıye kadar yazardı bole hata oldu dıye.elfrenını farketmez dıye yazdım.o soketlerde bence cok sıkı nasıl cıkabılır anlamıyorum.

Aynen selim.Çıkarmak isteyince sanki japonla yapıştırmış gibi ayrılmak bilmiyor.

Bizim araçlarda emniyet kemeri uyarısı sadece şoför için var ve sesli değil.Panelde ikaz lambası yanıyor.

Ama yeni kasalarda yolcu için de var diye biliyorum.

Ben onun kablosu olacağını düşünüyorum.Daha da aklıma bişe gelmiyo :)

@Özgür

Bizim çıkmacılarda esnaf ruhu yok.Gelişine vurma metodu var.Gerçi internet ortamına dökülse çoğunun fiyatı aşağı düşer, farklar azalır ama bizim ülkede "standart" diye birşey yoktur.

Hiçbir alanda hem de...

Ayrıca ingilteredekiler çok ilgili.Ya da şimdiye kadar hep iyileri rastladı bana...

Alışveriş pahalı bile olsa insan keyif alıyor.

Dükanına girdiğinizde küfreder gibi suratınıza bakan, iki sorudan sonra offlayıp pufflayan adam tribine girmiyorlar.

• hakkaten ha,banada süper adamlar denkgeldi..Maşallah diyelim
    bu arada bu kararan ayna kaç watt çekiyor salih biliyormusun?
    birisi bana 5 watt dan fazla çekerse bsi yakar dedi.
    çünkü tavan lambası 5 watt çekiyormuş öyle dedi valla.korktum az
    bsi diyor,yanabilir falan diyor
  • Kim dedi ya?

BSİ yanarmış.Yok başımıza taş yağar.

Sigorta ne halta yarıyor o zaman?

BSİ de çok gerizekalı bişey ya az biraz fazla akım çekince yanıyo zaten...

Problem çıkacak olsa ilk gün belli olurdu özgür.

Bende tavan lambasına ekstra 2 adet 5W ampul bağlı.Ayrıca 1-2 watt olduğunu düşündüğüm kapı cebi aydınlatması

için kullandığım gün ışığı rengindeki geniş açılı ledler.

Bende yanmıyo o BSİ de sende mi yanacak?

Ayrıca söylenen bana çok saçma geldi.

Dediğim gibi kabloları karıştırmadıktan sonra problem yok :)

İçin rahat olsun.
  • arkadaslar ben com 2000 sökimmi,yoksa sökmimmi..airbag hatası için.yok yani direksiyon gobegını söktüm gobege gelen aırbag kablolarını ölçü aletı yardımıyla ölçtüm.sorun yok.soketlerden dıreksıyon gobegıne kopukluk oynama yok.koltuk altlarıda taş gıbı duruyo ne olur ne olmaz dıye lehımledım.gel gelelım aırbag fault kımı zaman gelıyo kımı zaman gıdıyo.com2000 bozuk dıyorum ama zaten aırbag yollarını ölçtüm.nasıl bozuk olabılır.ayrıca sınyal olsun korna olsun saglam.bu com 2000 bozulunca gder gelırmı hata.yada hep kalırmı hata.bılgısı olan paylasırsa sevınırım..
  • evet sigorta ne işe yarıyor sorusu benımde aklıma geldı..
    kabloları karıştırmadım,orda sorun yok.
    zaten dediğin gibi açtım aynayı kurcaladım vs vs..bişey olmadı.
    acaba dedim sonradan başımız agrır mı..
    ama sorun yok gibi..tekrar teşekkürler
  • quote:

arkadaslar ben com 2000 sökimmi,yoksa sökmimmi..airbag hatası için.yok yani direksiyon gobegını söktüm gobege gelen aırbag kablolarını ölçü aletı yardımıyla ölçtüm.sorun yok.soketlerden dıreksıyon gobegıne kopukluk oynama yok.koltuk altlarıda taş gıbı duruyo ne olur ne olmaz dıye lehımledım.gel gelelım aırbag fault kımı zaman gelıyo kımı zaman gıdıyo.com2000 bozuk dıyorum ama zaten aırbag yollarını ölçtüm.nasıl bozuk olabılır.ayrıca sınyal olsun korna olsun saglam.bu com 2000 bozulunca gder gelırmı hata.yada hep kalırmı hata.bılgısı olan paylasırsa sevınırım..

Direksiyon göbeğini sökmüşken niye söküp bi ele almadın ki selim?

Gerçi tamirlik işi varsa da elinde ekipman var mı bilemiyorum.Sonuçta içinde elektronik devre var.

İki direnç bi kondansatör olsa değiştirmek kolay, oku üzerindekini, al yenisini tak yerine...

Ama en azından görsel olarak yollarda bi hata var mı, oksitlenme var mı vs vs diye kontrol edilir diye düşünüyorum.

@Özgür hiç düşünme rahat rahat kullan :)

Dediğim gibi sorun olsa ilk günden başın fazlasıyla ağrırdı

• Orijinalden alıntı: extremeenvy

arkadaslar ben com 2000 sökimmi,yoksa sökmimmi..airbag hatası için.yok yani direksiyon gobegını söktüm gobege gelen aırbag kablolarını ölçü aletı yardımıyla ölçtüm.sorun yok.soketlerden dıreksıyon gobegıne kopukluk oynama yok.koltuk altlarıda taş gıbı duruyo ne olur ne olmaz dıye lehımledım.gel gelelım aırbag fault kımı zaman gelıyo kımı zaman gıdıyo.com2000 bozuk dıyorum ama zaten aırbag yollarını ölçtüm.nasıl bozuk olabılır.ayrıca sınyal olsun korna olsun saglam.bu com 2000 bozulunca gder gelırmı hata.yada hep kalırmı hata.bılgısı olan paylasırsa sevınırım..

Direksiyon göbeğini sökmüşken niye söküp bi ele almadın ki selim?

Gerçi tamirlik işi varsa da elinde ekipman var mı bilemiyorum.Sonuçta içinde elektronik devre var.

İki direnç bi kondansatör olsa değiştirmek kolay, oku üzerindekini, al yenisini tak yerine...

Ama en azından görsel olarak yollarda bi hata var mı, oksitlenme var mı vs vs diye kontrol edilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan selim -- 20 Şubat 2010; 17:49:01 >

• salih dedgım gbi söküp bakayım dedım.söktüm dıreksıyon altında sagda ve solda aırbag soketı var.gobegı söktüm o iki soketlerden biri göbegın altına dıgerı ustune gdıyor.soketerı cıkarmadan ölcu aleti ile ölcuyorum temassızlık yok..sallıyorum yok.oynatıyorum yok.yanı soketlerın temassızlıgı yok.ara yollarda kopukluk yok.bunun ıcın sökmedım com2000i.sonucta temassızlık yok..ben şunu bılmek ıstıyorum bu com2000 arıza yaparsa aırbag hatası devamlı verırmı.yoksa bendekı gıbı arasıramı verır.bunu bılırsem söküp sökmıcegme karar verıcem..dedıgım gbı kornam saglam.sılecekler sınyaller taş gbı calısıyor..ergın bey bılgılendırsende şu gıcık uyarıdan kurtulsamm...

• merhaba arkadaşlar. en sonunda fırsat bulup yaptığım çalışmamı fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedim.daha önce forumda bu konuyla ilgili birkaç kişi soru sormuştu.onlara da cevap olacağına inanıyorum. gel gelelim sorunuma: yağışlı havalarda bağajdaki stepnenin bulunduğu bölüme su doluyordu.ne yaptıysam nereden içeri su girdiğini bulamamıştım.forumda cevap olarak stop lambalarının arkasındaki fitillerin yıpranıp içeriye su aldığını yazmışlardı.ben de stopları söküp bakmıştım ama fitillerden su kaçağı olmuyordu.peki nereden içeriye su giriyordu? bunun cevabının tamponu sökmekten geçtiğini bugün anladım ve işe giriştim.fotoğraflerla detaylı bir şekilde anlattım.dağınıklıktan ve arabanın pisliğinden dolayı şimdiden özür diliyorum.yaptıktan sonra yıkatırım diye düşündüm.resimlerin boyutu fazla olduğu için tek tek yükleyebildim.umarım sizi sıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamblia -- 20 Şubat 2010; 22:48:37 >

• 2.resim

• 3.resim

• 4.resim

• 5.resim

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.