Şimdi Ara

Deniz dalgasından enerji üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Siemens AG’den yapılan açıklamada, şirket bünyesinde Almanya Heidenheim’de kurulan Voith Siemens Hydro’nun (VSH), dalga enerji sistemlerini piyasaya sürmeye hazırlandığı kaydedildi.

Açıklamada, İskoçya’da şu anda test amacıyla yaklaşık 50 eve elektrik sağlayan dalga enerjisi santralini işleten VSH’nin, yeni projesi ile okyanusların enerji kaynağı olarak büyük ölçekli ticari enerji santrallerinde kullanılması için çalışmalar yürüttüğü, uzmanların, okyanuslardaki enerjinin yaklaşık bin 400 geleneksel enerji santralinin enerjisine denk gelen 1 teravatının potansiyel olarak kullanılabileceğini tahmin ettikleri belirtildi. Şirketin, bir yandan İskoçya’da İngiliz RWE npower ile birlikte büyük ölçekli bir ortak girişim projesi üzerinde çalıştığı aktarılan açıklamada, diğer yandan enerji tedarikçisi EnBW ile birlikte Almanya’nın Kuzey Denizi sahili üzerinde dalga enerji santrali kurmak için uygun bir yer aradığı bildirildi. Siemens tarafından geliştirilen yazılım ve ölçü teknolojisi sayesinde atıkların da yakıta dönüştürülebildiği ve Berlin’deki atık tasarruf şirketi Alba AG Pankow’un yılda atık arıtma tesisine gelen çöpün yüzde 60’ına denk gelen 160 bin ton atığı yedek yakıta dönüştürdüğü ifade edilen açıklamada, Siemens Endüstriyel Çözümler ve Hizmetlerin de ayrıca, Avusturya’da enerji santrali ve enerji tedarikçisi Wirkungsgrad Energie GmbH ile birlikte kızartma yağını elektrik ve ısıya dönüştürdüğü ve kullanılan teknoloji sayesinde 4,5 megavat

• İnsanlık için iyi bir girişim.Diğer yönden,biz harcayalım onlar kazansın.
  • portekiz de kuruyor, böyle bi sistem ya da kurdu tam bilmiyorum ama ilk ticari girişim portekizden geldi.

Deniz dalgasından enerji üretilecek

buda başka bir sistem

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.alternaturk.org/image/PelamisB.jpg&imgrefurl=http://www.alternaturk.org/dalga_pelamis.php&h=260&w=400&sz=19&hl=tr&start=9&tbnid=ZlI0z30335vxMM:&tbnh=81&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Ddalga%2Benerjisi%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dtr

bu son lınktede anımasyonu aktıf hale getırıp sıstemın nasıl calıstıgını gorebılırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 7 Kasım 2007; 10:59:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ülkemizde'de kurulabileceği düşüncesindeyim
  • aynen o metal bır sılındır o tuplerın ıcınde bır uctan dıgerıne sureklı haraket edıyor ve o tuplerın tam gobegınde bakırmı artık bılmıyorum bır metal var oradan her gecıste surtunmeden elektrık elde edılıyor aynı taragı saça surtmek gıbı bır mantığı var.
  •  Deniz dalgasından enerji üretilecek

ya ben bilim teknik dergisinde bunun makalesini görmüştüm bu şekilde bi sistemle üretiyorlardı resimdeki silindirin boyu yaklaşık 5 metre olacak ve tüm bu ünitelerden 200 civarı olacak çevresine de çelik bariyerler konulacak deniz canlılarına ve gemilere zarar vermemesi amacıyla görülebilecek hale getirilecek falan diyordu bu sistemin verimi bence daha yüksek olur diyerlerinden eğer isterseniz bobin ile mıknatısın yerlerini de değiştirebilirsiniz farketmez bişey
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Daha rüzgar enerjisini yeni keşfediyoruz bu teknoloji için bir süre beklememiz gerekir herhalde. Hele birde nükleer santral yasasının bu yakınlarda meclisden geçeceğinide düşünürsek.

valla keşfetsek bile türkiyede uygulanacağını sanmıyorum verimli bir şekilde faydalanabilmek için sürekli dalgalı büyük okyanuslara kıyımız olması gerekir bence denizlerden ne kadar faydalanabiliriz bilemiyorum
  • devlet nukleere yatırım yapacağı belli bır yandan ıyı bır yandan kotu olur kotu olan atıgını nereye depolayacadır buyuk ulkeler genelde somurgelerıne yada çöllerine gomuyorlar turkıye acaba nereye gommeyı planlıyor bende merak edıyorum bızım memlekete gommesınde. :)) Hiç değilse bu tarz sistemler atık olayı yok hammadede temını yok tv de ızlemıstım hollandada bazı evlerın catılarında gunes pannerı var bu paneller bataryalara bağlı gunes her actıgında bu paneller evın ıhtıyacını karsılıyacak elektrik üretiyor yanı bır yana yapılar santral elek. ihtiyaç duymuyor akşam olduugnda şarj olan bataryalar gecede elektriğin kesilmemesine devam ediyor bence bu sistemde ülkemize acilen getirilse çok iyi olur sonuçta büyük şehirlerde değilde küçük beldelerde yada ufak şehirlerde elek. ihtiyacını cözebilir düşüncesindeyim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.