Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: El Yapımı Su Sogutma sistemim :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Cevap: El Yapımı Su Sogutma sistemim :) Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SDenge

22 Haziran 2008; 15:34:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

güzel çalışma

fakat bakır saflığı konusunda verilen formül yanlış

d=m/v yoğunluğu verir içinde bulunan bakır oranını vermez.. bakır oranını hesaplamak için kimyasal analiz cihazlarına ihtiyac vardır...

sözü gecen formülden çıkıcak sonuç bakırın içinde boşluk olup olmadığı anlaşılır..

fatih_hardware

Sisteme Gözat

23 Haziran 2008; 2:02:59 

gerçekten çok mükemmel tebrikler, iyi verimalırsın inşallah
prensbattal

23 Haziran 2008; 10:19:20 

TAM ANLAMIYLA ÇOK GÜZEL OLMUŞ...

44
denon

26 Haziran 2008; 13:52:58 

güzel çalışma olmuş.
fakat hortum bağlantı konusunda bi önerim olcak. kelepçe bağlantı herzman problem çıkarır.
onun yerine quick kaplin kullansan daha iyi olur. fotoğraf makinem bozuk düzelsin koycam foto.

eSqUaLl

12 Temmuz 2008; 13:53:16 

Saf Su İle Karıstırılmıs.. Sadece Antifiriz Koysak Olmazmı?? Bir Zararı Olurmu..

Intel Core2 Duo E8500 -- Crucial Ballistix Tracer 2x1 DDR2 1066 Mhz -- Asus Maximus Formula SE X38 -- 2X HIS 3870 X2 Crossfire X -- Seagate 250 Gb 16Mb 7200.10 Sata2 Hdd -- Lg External Dvd Writer -- SilverStone Strider 750 Watt Psu-- Thermaltake Armor Junior Case Silver -- Thermaltake BigWater 735 Water Cooling -- Cooler Master Silver Muskeeter -- Cooler Master Silver Muskeeter 2 -- Logitech Z5500..!!
ahmetkep

12 Temmuz 2008; 15:46:20 

çok güzel ,helal olsun
yalnız aklıma takıldı.sessizlik demişsin.ekran kartına su bloğu takılmamış durumda.eskisinde işlemcide tek fan vardı.+ ekran kartı fanı = 2 fan
şimdi ise radyatörde 2 fan + ekran kartı fanı = 3 fan.
nasıl daha sessiz oldu?
umarım sözlerim yalnış anlaşılmamıştır.bende su soğutma düşünüyorum ama masrafı ve %100 başarı gösterememden korkuyorum.gpu bloğu için bayağı uğraşmış ,uzun süreler kafa patlatmışsın ama başarısızlıkla sonuçlanmış.(çalışman yinede çok başarılı ama takdire şayen)

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,Samsung 500 GB Sata II+160 GB Maxtor İde, LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
jeofizikci

12 Temmuz 2008; 17:28:27 

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

çok güzel ,helal olsun
yalnız aklıma takıldı.sessizlik demişsin.ekran kartına su bloğu takılmamış durumda.eskisinde işlemcide tek fan vardı.+ ekran kartı fanı = 2 fan
nasıl daha sessiz oldu?
umarım sözlerim yalnış anlaşılmamıştır.bende su soğutma düşünüyorum ama masrafı ve %100 başarı gösterememden korkuyorum.gpu bloğu için bayağı uğraşmış ,uzun süreler kafa patlatmışsın ama başarısızlıkla sonuçlanmış.(çalışman yinede çok başarılı ama takdire şayen)

mesela eskiden cpu fanı yuk altında 4000 devire dayanıp cok ses yapıyordur. şimdi ise radyatordeki fanlar 1200 devirde donduğu için cok daha az ses çıkarıyordur
gpuda başarısız olmasının sebebi evrensel tip blok yapmaması olmuş malesef. yani ekran kartına bu yuzden uyum sağlamamaış.

| hp w2207h | logitech mx3200 | chieftec big tower | fsp bs2 500w | su soğutma |
|asus p5kc | e6750@3600Günlük | 2x512 kingston800@900 | sapphire1950gt@648/1460 | seagate 320+250 | samsung 16x dvd-rw sh-s203b |
umursangi

14 Temmuz 2008; 13:32:27 

hocam helal olsun diyecek bi kelime kalmamış bizlere

::problemchild::

14 Temmuz 2008; 13:34:29 

helal olsun devamm

..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
CaRbOnxx

26 Temmuz 2008; 14:40:52 

yaw sn bu işe girsene paraya para demessin valla diom bu işini başla sıvı soğutma sistemine ilk alıcın bnm bna bi güsellik yaparsın he hacı

ZuHaHahaHaHAaaa::...
tan90

30 Temmuz 2008; 4:19:57 

bende yeni su sistemi kurdum. su motoruna röle baglamayı düşünüyorum ama güvenemiyorum. sonuçta sürekli çalışma durumunda kalabilen bir parça röle ve en ufak arızası suyun durmasına sonuçta işlemciye falan zarara neden olabilecek bir durum. sende sorun oldumu acaba röle. sonuçta uzun süredir kullanıyorsun.....

P4 3 GHZ, 2 GB DDR-2 667 MHZ RAM, HD 2400PRO 256 MB G.K., BİOSTAR P4M900M4 MB, SOGUTMA İÇİN COOLER MASTER RL-CUC CNU1 WATERBLOCK, KALE RENAULT R9 RADYATÖR, ATMAN X-600, PLASTİK KOVA....
erkanberk

30 Temmuz 2008; 13:21:27 

bende hastasıyım böyle şeylrin. hazır almaktansa kendim yapmayı tercih ederim ; çünki verdiği haz başka şeylerle kıyaslanaz bile.

CANON A570 IS
ramazanavci

Sisteme Gözat

13 Ağustos 2008; 0:10:16 

Hocam senin yaptıklarına baktım hayran kaldım su soğutma diye düşünüyordum vazgeçtim senin kadar yapmam mümkün değil birde anladığım kadarıyla tehlike var hele benim gibi ilk defa yapacaksan

kaisersosse

13 Ağustos 2008; 0:23:30 

arkadaşım sen niye boşuna uğraşıyorsun suymuş soğutmaymış git otomobil filan tasarla yazık vallahi bu yetenek böyle harcanmaz. takdir ettim saygı duydum başkada bişi demiyorum...

kaeln

Sisteme Gözat

13 Ağustos 2008; 22:02:30 

Selam arkdaşlar;

Ilk olarak kusrabakmayın uzun sure işler gucler fırsat olmadı forumlara bakmaya. Sistemlede pek ilgilenemiyorum. Ama tık etmedi. Ne overclock nede ekran kartı için yeni blok olayına girebildim. Sadece yapıcam edicem diye planlayıp duruyorum sadece. Tek sıkıntı yaz malum sıcak. Sistem odamı birazcık ısıtıyor. :) Oda anladıgım kadarıyla ısı icerde kalmıyor. Dışarıya iyi atıyor. Dolayısıyla sistem istegim gibi işliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: SDenge

güzel çalışma

fakat bakır saflığı konusunda verilen formül yanlış

d=m/v yoğunluğu verir içinde bulunan bakır oranını vermez.. bakır oranını hesaplamak için kimyasal analiz cihazlarına ihtiyac vardır...

sözü gecen formülden çıkıcak sonuç bakırın içinde boşluk olup olmadığı anlaşılır..

Tabiki böyle basit bir formulle hesaplanamaz. Ama %70 bakır geri kalanı ne oldugu belirsiz bir alaşım olan malzeme hakkında sana az cok yardımcı olacaktır bu formul.

quote:

Orjinalden alıntı: denon

güzel çalışma olmuş.
fakat hortum bağlantı konusunda bi önerim olcak. kelepçe bağlantı herzman problem çıkarır.
onun yerine quick kaplin kullansan daha iyi olur. fotoğraf makinem bozuk düzelsin koycam foto.

kesinlikle haklısın.

Onceki mesajlarda aralarda bir yere yazmış olmam lazim. ilk başta kelepce kullandım. Kelepceyi ne kadar iyi sıkarsanız sıkın. İstediginiz kadar keten dolayın. conta koyun. Kaçırma ihtimali cok yuksek.

Hidrolikçilere takmatik rekor derseniz size veriyor. Hemde kelepçelilerde biraz daha ucuz. Tek eksi yanı takmatiklerin sert hortum kullanmanız gerekiyor dişlerinin iyi sıkması icin. Sert hortumu bukmek ufak kasalarda başınızı ağrıtabilir. Sistemi tamamlayalı nerdeyse 2 yıl olacak. 1 kere su değiştirdim oda sistemi yenilediğimden. 1 damla su kaçırmadı takmatik rekorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 13 Ağustos 2008; 22:01:12 >

Q6600 / Abit IX-38 Quat GT / Zotac 8800GT Amp 3p / 1GB*2 Kingston HyperX 1066Mhz / 160GB seagate sata2 x2 RAID 0 / Cm stacker stc-101 / Philips 190x6fb-dvi / Asus 2014L1T dvd-rw / enermax liberty 500w / a4 x710 / a4 usb kb-8

Iphone 8gb 1.1.1

Liquid Cooling: Hand Make Cpu - Gpu Block / Aqua 360 Airplex Pro / Eheim Compact 1000 / 12mm hose / Hand Make Reservoir / 3xSilverStone Fm123

Liquid Cooling Project

kaeln

Sisteme Gözat

13 Ağustos 2008; 22:04:40 

quote:

Orjinalden alıntı: eSqUaLl

Saf Su İle Karıstırılmıs.. Sadece Antifiriz Koysak Olmazmı?? Bir Zararı Olurmu..

Antifirizin tam karışımını bilmiyorum. Ama şu bi gerçek antifiriz daha yogun bir sıvı. Tek başına kullanırsan pompanı zorlayabilir.

quote:

çok güzel ,helal olsun
nasıl daha sessiz oldu?

Kullandıklarım fm123 en dusuk devirde 3 tanesi intelin standart fanından daha az ses cıkatıyor. fmlerin capı daha buyuk daha az devirde donmesi yeterli oluyor. Intelin fanı 1500~2000 rpm de donuyordu yalnış hatırlamıyorsam. Daha kalitesiz. Çapı düşük. Daha cok ses.Sistemin amacı işlemci fanı artı ekran kartı fanından kurtulmaktı. Hala amacı bu tabiki :)

Oc yapıncada aynı durum sozkonusu olcaktır. Zaten boyle bir sistemin amacı overclolck olmalı :)

quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

quote:

çok güzel ,helal olsun
nasıl daha sessiz oldu?

mesela eskiden cpu fanı yuk altında 4000 devire dayanıp cok ses yapıyordur. şimdi ise radyatordeki fanlar 1200 devirde donduğu için cok daha az ses çıkarıyordur
gpuda başarısız olmasının sebebi evrensel tip blok yapmaması olmuş malesef. yani ekran kartına bu yuzden uyum sağlamamaış.

Tecrube oldu işte :( Her alanda universal olmak gerekiyor aslında. Sadece Bilgisayarda değil :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 13 Ağustos 2008; 22:03:00 >

Q6600 / Abit IX-38 Quat GT / Zotac 8800GT Amp 3p / 1GB*2 Kingston HyperX 1066Mhz / 160GB seagate sata2 x2 RAID 0 / Cm stacker stc-101 / Philips 190x6fb-dvi / Asus 2014L1T dvd-rw / enermax liberty 500w / a4 x710 / a4 usb kb-8

Iphone 8gb 1.1.1

Liquid Cooling: Hand Make Cpu - Gpu Block / Aqua 360 Airplex Pro / Eheim Compact 1000 / 12mm hose / Hand Make Reservoir / 3xSilverStone Fm123

Liquid Cooling Project

kaeln

Sisteme Gözat

13 Ağustos 2008; 22:08:17 

quote:

Orjinalden alıntı: tan90

bende yeni su sistemi kurdum. su motoruna röle baglamayı düşünüyorum ama güvenemiyorum. sonuçta sürekli çalışma durumunda kalabilen bir parça röle ve en ufak arızası suyun durmasına sonuçta işlemciye falan zarara neden olabilecek bir durum. sende sorun oldumu acaba röle. sonuçta uzun süredir kullanıyorsun.....

Nerdeyse iki yıldır eheim pompa ve röle kullanıyorum. Nazar deymesin tık etmedi. Röle birazcık ısı