Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
zapatero

12 Mart 2008; 12:37:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero
Değiştiriyormusun sistemi Kursad?
Ne düşünüyorsun?

Farklı bir ses rengi ile tanışmak adına -her ne kadar Yamaha RX-V 659'uma aşık olsam da ki gerçekten çok güçlü bir ampli- şimdilik aklımda Onkyo TX-SR 805 var sevgili zapatero...
Blu-ray player için Panasonic DMP-B50 ve Sony BDP-S550'yi takibe aldım, TR'ye giriş fiyatlarına göre plan yapmayı düşünüyorum...

hayırlısı olsun..zaten fiyat olarak Türkiye de alınabilecek cihazlar arasında geliyor..
kursad_75

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 13:42:20 

quote:

Orjinalden alıntı: sauvage
Yurtdisiyla Turkiye arasinda yariya yariya diyebilecegim farklar var.400 dolar civari bir butce ayirmayi dusunuyorum.Hd ready Samsung bir televizyonum var.Dvd ve ps3 kullaniyorum.Dvd li pioneer sistemin ses kalitesi benim icin son derece yeterliydi ama ps3 kullandigimida goz onune almak istedim.Dvd siz Onkyo15vx in de hdmi olmamasi bir eksiklik mi bilemiyorum.Logitech kullanan bircok kiside duyuyorumBu konularda bilgim son derece sinirli.
Saygilar...

PS3, aynı zamanda iyi bir upscale dvd-player zater, yani sana lazım olan sadece AV Receiver ve hoparlör sistemi...
Bahsettiğin bütçe ile en mantıklı tercih Yamaha RX-661 AV Receiver ve Definitive, Yamaha, Onkyo, KEF'in 5.1 hoparlör setlerinden düşüneilirsin. Yalnız dikkat et! Sadece hoparlör seti olacak, içinde ampli/player olmayacak; çünkü sen AV Receiver kullanacaksın,
Selamlar...

*YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
**SABİT PİKSEL(FİXED PİXEL) TEKNOLOJİSİ VE PANASONİC PLAZMALAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
***YAMAHA AV RECEİVER'LAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
&Satılık Yamaha RX-V659 AV Receiver+Sony BDP-S300 Blu-ray Player+Wharfedale Diamond 9.6/9CM/8.4/SW150 5.1 hoparlör seti için Tıklayınız..!
kursad_75

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 13:56:57 

quote:

hayırlısı olsun..zaten fiyat olarak Türkiye de alınabilecek cihazlar arasında geliyor..

Şimdilik sadece plan benimki can dostum, hayırlısı dediğin gibi...
Aslında beni bu cihaza iten, aşağıya attığım linkteki başarısı,
AUDİOHOLİCS, gerçekten çok acımaz incelemeler yapıyor, bu bağlamda güveniyorum...
Aynı zamanda bu cihaza ait en düşük not "Video Processing" den gelmiş; ki AV Receiver'ların görüntü işleme yeteneklerini çok umursamıyorum açıkcası hele ki ekstra para harcamayı hiç düşünmüyorum...
Audio kısmında ise "Multi-channel Audio Performance ve Two-channel Audio Performance" notları ise "excellent" seviyesinde, toplamda da yine 100 üzerinden 99 almış diyebiliriz...
Bakalım! Gelişmeleri buradan paylaşırım,
Sevgiler, selamlar...
AUDİOHOLİCS Onkyo TX-SR 805 review

*YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
**SABİT PİKSEL(FİXED PİXEL) TEKNOLOJİSİ VE PANASONİC PLAZMALAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
&Satılık Yamaha RX-V659 AV Receiver+Sony BDP-S300 Blu-ray Player+Wharfedale Diamond 9.6/9CM/8.4/SW150 5.1 hoparlör seti için Tıklayınız..!
TriNeO

12 Mart 2008; 14:52:31 

Bu yeni nesil ses formatları ve AVR tercihleri bir süredir hepimizin kafasını karıştırıyor.. Bende emektar Yamaha 650'yi emekli edip yeni formatlara uygun bir AVR almak istiyordum.. Aslında kafama yatan model Onkyo 875 idi ancak beklediğimden çok yüksek bir fiyatla satışa koydular..Ben nakitte 2200 2500 seviyelerinde fiyat bekliyordum.. Haliyle fiyat yüksek olunca bu kararımı revize edip Onkyo 605 ya da 705 almaya karar verdim.. 705'in silver olarak getirilmesinden dolayı bende tercihimi 605 siyahtan yana kullandım..

Tabi bu noktaya kadar birçok siteden incelemeler okudum.. Birçok markanın ürünü üzerine uzun uzun düşündüm.. Önümde Yamaha 663'ü bekleyip kıyaslamak, ya da Denon 2808 almak vardı.. Denon 875'den bile pahalıydı.. 663 ABD'de 550$ etiketle satılırken 1800 örneğine bakarsak bize en az 1800ytl fiyat etiketiyle gelecekti.. Bu durumda beklememe gerek kalmadığını düşündüm ve Onkyo aldım..

Bu açıklamaları yazma sebebim birçok arkadaşın bu tarz ürünler için bilgilenmelerine naçizane faydam olursa ne mutlu bana demek içindir.. Bu konuda farklı ürünler, farklı konseptler ve farklı zevkler işin içine girdiği için gerçekten bir karar vermek her zaman zor olmuştur.. Türkiyede ciddi anlamda incelemeleride hala ne yazık ki forumlarda bizler gibi kullanıcılar yapmaktadır.. İngilizce bilen arkadaşlar benim gibi yabancı kaynaklardan incelemelere ulaşıp okuyabilir ama bilmeyenler ne yazık ki bu konuda çaresiz.. Bu sebeple bu arkadaşlara tavsiyem lütfen forumlardaki güvenilir arkadaşların görüş ve tavsiyelerini dikkatle okuyun.. Mümkünse kendiniz test edin.. Yeni bir ürün alacaksanız teknolojisi güncel olmayan ürün almayınız.. Ucuz diye paranızı sokağa atmayınız..

Pre-Ampli: Sonata Allegro, Power Ampli: Encore, CDP: Mikado
Stereo Sistem Hoparlör: Dali Euphonia MS5
Sinema Sistemi Ön Hoparlör: Wharfedale Evo2-30, Arka Hoparlör: Wharfedale Diamond 8.4, Merkez Hoparlör: Dali Ikon Vokal2 Center, Sub:Wharfedale Power Cube 8, AVR: Onkyo TX-SR605
sauvage

12 Mart 2008; 14:55:10 

quote:

quote:

Yurtdisiyla Turkiye arasinda yariya yariya diyebilecegim farklar var.400 dolar civari bir butce ayirmayi dusunuyorum.Hd ready Samsung bir televizyonum var.Dvd ve ps3 kullaniyorum.Dvd li pioneer sistemin ses kalitesi benim icin son derece yeterliydi ama ps3 kullandigimida goz onune almak istedim.Dvd siz Onkyo15vx in de hdmi olmamasi bir eksiklik mi bilemiyorum.Logitech kullanan bircok kiside duyuyorumBu konularda bilgim son derece sinirli.
Saygilar...

PS3, aynı zamanda iyi bir upscale dvd-player zater, yani sana lazım olan sadece AV Receiver ve hoparlör sistemi...
Bahsettiğin bütçe ile en mantıklı tercih Yamaha RX-661 AV Receiver ve Definitive, Yamaha, Onkyo, KEF'in 5.1 hoparlör setlerinden düşüneilirsin. Yalnız dikkat et! Sadece hoparlör seti olacak, içinde ampli/player olmayacak; çünkü sen AV Receiver kullanacaksın,
Selamlar...

Ps3 u lensten oturu bozulmus bir kisi olarak ps3 umden dvd izlemeyi dusunmuyorum Bugun insanlar bilgi eksiklerinden dolayi birbirlerini desteklemeyen sistemlere gercekten ciddi paralar verebiliyorlar.Oncelikle bize yorumlarinizda olmasi gereken,birbirlerini destekleyen sistemleri aciklidiginiz ve bu konularda bizi bilgilendirdiginiz icin tessekur ederim.Belirttigim butcenin oldukca ustunde bir para harciyabilirim ama hem ailemle bir apartmanda yasadigim icin,hem iyi bir kulaga sahip olmadigim icin dusuk bir butce tutmayi uygun goruyorum.Bugun ozellikle parcalari ayri ayri almadiginiz surece toplama satilan sistemlerde yurtdisinda da ciddi eksiklikler ve sikintilar var gibi gozukuyor.Sadece amfisiz hoporler sistemi bulmak oldukca zor oldugu icin fiyat performans olarak pioneer i tercih edip,ps3 umu de normal stereo sekilde 5.1den almayi veya Onkyo15x e bir dvd player ekleyip kulllnamayi dusunebilirim.Bizlere gercekten ilgi alaniniz olan konuda yardimci oldugunuz ve bilgilendirdiginiz icin cok tessekur ederim.

Saygilar....

TriNeO

12 Mart 2008; 14:59:43 

quote:

quote:

AUDİOHOLİCS, gerçekten çok acımaz incelemeler yapıyor, bu bağlamda güveniyorum...
Aynı zamanda bu cihaza ait en düşük not "Video Processing" den gelmiş; ki AV Receiver'ların görüntü işleme yeteneklerini çok umursamıyorum açıkcası hele ki ekstra para harcamayı hiç düşünmüyorum...
Audio kısmında ise "Multi-channel Audio Performance ve Two-channel Audio Performance" notları ise "excellent" seviyesinde, toplamda da yine 100 üzerinden 99 almış diyebiliriz...
Sevgiler, selamlar...

Pek işinize karışmak istemem ama gönderdiğiniz linke baktım yazılanlar inanılmaz.. Bir AVR için söylenebilcek tüm iyi şeyler söylenmiş.. Dilerim mutlulukla kullanırsınız ürünü..

Pre-Ampli: Sonata Allegro, Power Ampli: Encore, CDP: Mikado
Stereo Sistem Hoparlör: Dali Euphonia MS5
Sinema Sistemi Ön Hoparlör: Wharfedale Evo2-30, Arka Hoparlör: Wharfedale Diamond 8.4, Merkez Hoparlör: Dali Ikon Vokal2 Center, Sub:Wharfedale Power Cube 8, AVR: Onkyo TX-SR605
rg206

12 Mart 2008; 15:11:57 

quote:

quote:

Değiştiriyormusun sistemi Kursad?
Ne düşünüyorsun?

Farklı bir ses rengi ile tanışmak adına -her ne kadar Yamaha RX-V 659'uma aşık olsam da ki gerçekten çok güçlü bir ampli- şimdilik aklımda Onkyo TX-SR 805 var sevgili zapatero...
Blu-ray player için Panasonic DMP-B50 ve Sony BDP-S550'yi takibe aldım, TR'ye giriş fiyatlarına göre plan yapmayı düşünüyorum...

Seninle aynı yoldayız sevgili Kursad,

İki gündür internette DMP-BD50 ile BDP-S550'yi araştırıyorum,

Özellikle BD50 hakkında yurtdışı av forumlarda acayip tartışmalar var,
senin burada verdiğin bir tabloda bu BD50'nin 7.1 analog çıkışı olduğu görünüyordu fakat panasoniğin resmi sitesinde 5.1 analog çıkış olduğu yazılı ama bu konu da tartışılıyor, kimisi CES de 7.1 analog olarak tanıtımı yapıldığını söylüyor, resmi sitede player'ın önden görünüşünü vermişler ama arkadan görünüşünü gizleyip "coming soon" yazmışlar, galiba bu konuda bir değişiklik yapacaklar,

eğer 7.1 analog olursa benim gönlüm BD50'den yana. Çünkü benim avr'yi bir süre daha kullanabileceğim, yahu aletin 7.1 analog girişi var biz daha bunu tam kullanmadan satacağız, yok öyle yağma
Hem bu BD50'de bazı fazladan özellikler de var, örneğin 50mbps optical out diye bir şey var ki, bu konu da yurtdışı forumlarda tartışılıyor acaba optik çıkıştan yeni nesil formatları gönderebilirmiyiz diye.
Bir de senin verdiğin bir başka listede sony,pioneer,shrap gibi firmalar genelde "sigma SMP8634" video işlemci kullanırken Denon ve Marantz hi-end sınıf playerlarında bu panasoniğin kullandığı "Panasonic UniPhier" diye bir işlemci kullanmışlar, tabii onlar yanına bir de artı "Realta" çakmışlar ki yani tam olsun diye. Tabii fiyatları çok uçuk, bize gelmez ama panasonic BD50'nin fiyatı uygun gibi.
Önce Avrupa'da pazara çıkacakmış, Nisan Mayıs gibi, fiyatı forumlarda 599 Dolar gibi açıklanıyor ama tabii Amerika fiyatı. Avrupadaki fiyatı belli olmamakla birlikte Avland uk adlı sitede ön sipariş olarak önceleri 1000 Sterlin görünürken son olarak 600 Sterlin'e düşmüş görünüyor. Net rakam belli değil. Ama benim HD E1'e 1,5 sene önce 1.300 YTL verdiğim düşünülürse bana da uygun olacak gibi geliyor fiyatı. Tabii bir şartla 7.1 analog out olmazsa olmaz

Sony S550'nin ise 7.1 analog out olacağı kesin, ama sanırım Amerika'da yaz sonu çıkacak. Fiyatı da tam belli değil, panasonic 7.1 analog olmazsa elim mahkum bu sony'i alacağız sony'i hiç sevmesem de, tabii başka bir firmanın bunlar gibi full bir player'ı çıkmazsa..
Selamlar

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
zapatero

12 Mart 2008; 15:59:23 

quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

quote:

quote:

Sevgiler, selamlar...

Pek işinize karışmak istemem ama gönderdiğiniz linke baktım yazılanlar inanılmaz.. Bir AVR için söylenebilcek tüm iyi şeyler söylenmiş.. Dilerim mutlulukla kullanırsınız ürünü..

www.areadvd.com da da cihazla ilgili güzel şeyler yazıyor...- olarak bahsedilen şeyler ise bağlantı yuvaları ve hissedilir cihaz ısısı demişler..cihazın çalışmasına bir mani teşkil etmedikten sonra bu ısıya neden kafayı takarlar hiç anlamam...bizim plazmada salonu ısıtıyor mesela ama canavar gibi de çalışıyor.
Benim kafamda da aslında denon gibi bir marka vardı ancak, olumsuz fiyat olayı beni yamaha da karar kıldırdı...şu anda sanırım onkyo ve yamaha her ne kadar yurtdışına göre gene pahalı olsada , diğerlerine göre avantajlı sayılırlar.video konusuna ise bu cihazlarda hiç tam olarak ısınamadım , kolay kolay ısınabileceğimi de sanmıyorum...tv cihazları bu konuda çok başarılılar ve ileride çok daha fazlasıyla başarılı olacaklar diye düşünüyorum.Trineo yeni cihazın hayırlı olsun...umarım kursad da yakın zamanda cihazını alır...ben önce onkyo sonra yamaha kullanan biri olarak her 2 cihazı da beğenmiştim...bakalım yamaha dan onkyo ya geçen sizler nasıl bir düşüncede olacaksınız...bu arada kıyasım onkyo 676 dan yamaha 640 a idi.sanırım senin cihazınla 640 arasında fazla fark olmasa gerek...yamaha sinemada farklı lezzette (+ anlamda söylüyorum) gelmişti bana...ama müzikte onkyo daha öndeydi...
Önümüzdeki sene artık hd filmler oldukça bollaşır ve fiyatları makul seviyelere iner herhalde.dvd de bu olayın 2 sene sürdüğünü düşünürsek, sanırım yanılmam.
kursad_75

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 16:07:10 

quote:

Ps3 u lensten oturu bozulmus bir kisi olarak ps3 umden dvd izlemeyi dusunmuyorum Bugun insanlar bilgi eksiklerinden dolayi birbirlerini desteklemeyen sistemlere gercekten ciddi paralar verebiliyorlar.Oncelikle bize yorumlarinizda olmasi gereken,birbirlerini destekleyen sistemleri aciklidiginiz ve bu konularda bizi bilgilendirdiginiz icin tessekur ederim.Belirttigim butcenin oldukca ustunde bir para harciyabilirim ama hem ailemle bir apartmanda yasadigim icin,hem iyi bir kulaga sahip olmadigim icin dusuk bir butce tutmayi uygun goruyorum.Bugun ozellikle parcalari ayri ayri almadiginiz surece toplama satilan sistemlerde yurtdisinda da ciddi eksiklikler ve sikintilar var gibi gozukuyor.Sadece amfisiz hoporler sistemi bulmak oldukca zor oldugu icin fiyat performans olarak pioneer i tercih edip,ps3 umu de normal stereo sekilde 5.1den almayi veya Onkyo15x e bir dvd player ekleyip kulllnamayi dusunebilirim.Bizlere gercekten ilgi alaniniz olan konuda yardimci oldugunuz ve bilgilendirdiginiz icin cok tessekur ederim.
Saygilar....

Takdir senin sevgili dostum...
Son olarak tekrar altını çizmek isterim ki;
Yeni nesil ses formatlarını Dolby True Hd ve DTS-HD Master Audio ve sıkıştırılmamış PCM'i, hdmi destekli bir AV Receiver almak zorundasın; yok! bana Dolby Digital ya da DTS yetiyor diyorsan, mesele yok...
Kolay gelsin, selamlar...

kursad_75

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 16:10:44 

quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

Aşağıya attığım linklerde de benzer şeyler yazılmış TriNeO, bir göz at istersen...
Bu arada yeni AV Receiver'ın hayırlı olsun,
Keyifli dinletiler, selamlar...
CNET Review
Hometheatrehifi review