bilgisayar oldukça sorunsuz.. çok rahat hiç takılma yapmadan oyun oynuyorum.. ancak directx 10 destegi yok diyor oyunda.. bu kartta directx 10 olduguna emin olan var mı:) birde hoparlörüm kesinlikle bozuk.. cızır cızır.. şimdi bunun için 3. kez bilg değiştircem.. ellerinde yoksa değiştirmem gerçi.. bana laptop kullanmak kısmet olmayacak sanırım..
böyle yazmış ati efendi... directx 10 destekliyor diyor...
ATI Mobility Radeon™ HD 2600 - Overview Superior Graphics for Performance Thin Notebooks The ATI Mobility Radeon™ HD 2600 pairs the intensity of a high power graphics processor with ultra-fast dedicated graphics memory; delivering an exceptional, interactive High Definition experience with long battery life. ATI Avivo™ HD video processing and full DirectX® 10 support combine to produce spectacular HD entertainment and gaming on performance thin notebook PCs.
ATI Avivo™ HD Enjoy exceptional display quality and smooth video playback on performance thin notebook PCs with ATI Avivo™ HD. The ATI Mobility Radeon™ HD 2600 features ATI Avivo HD video processing and display technology to deliver exceptional High Definition video playback, full HD DVD and Blu-ray™ disc support while running on battery.
Ultimate Gaming The ATI Mobility Radeon™ HD 2600 delivers an exceptional High Definition gaming experience with a radically new and efficient 3D architecture. Full DirectX® 10 Shader Model support delivers smooth surfaces, sharp images and complex facial and character animation for an entertaining and immersive gaming experience on notebook PCs.
Performance-per-Watt ATI PowerPlay™ 7.0 advanced power management technology dynamically balances power and performance for long battery life and exceptional performance-per-watt operation. ATI Catalyst™ software automatically configures optimal graphics and video settings and enables fine-tuning of visual quality and performance on performance thin notebook PCs.
Certified for Windows Vista™ The ATI Mobility Radeon™ HD 2600 features high power 3D graphics and dedicated graphics memory for exceptional Certified for Windows Vista™ visual experience on performance thin notebook PCs. The ATI Mobility Radeon HD 2600 boosts the 3D graphics performance of the visually stunning Windows Aero™ user interface.
My First Comp: 8 mhz Motorola CPU / 256 kb cache / 2mb EDORAM / 20 mb SCSI HD / 1,4 FDHD / 9" B&W Screen MSI MEGABOOK M635 AMD TORION 64 MT37 2.0Ghz, 1.0 DDR, HD 100gb 5400rpm, ATI X700, 3DMARK2003:xp;5651 HP Pavilion dv66185ea Intel C2 T5600 @ 1.83ghz, 1.0 DDR2, HD 120 gb 5400rpm, NGo 7400, 3dMARK2003: v:3362 XP:4214 TOSHIBA P200-11L AMD TURION X2 TL60 2.0ghz, 2.0 DDR2, HD 200gb 4200rpm, HD 2600 HM, 3dMARK2003:xp8250
Vatan Computer da bu ürün yok arkadaşlar. Varmış da bitmiş.. öyle diyorlar. Nezaman gelir bilmeyiz diyorlar. Sizce nezaman gelirkine... Hiçbiyerde yok. Hepsiburadacom da bile ayın 29 undagelcek şimdi yok diyorlar. Ereyon da da yok.. bekliyoz bakalım...
Vatan Computer da bu ürün yok arkadaşlar. Varmış da bitmiş.. öyle diyorlar. Nezaman gelir bilmeyiz diyorlar. Sizce nezaman gelirkine... Hiçbiyerde yok. Hepsiburadacom da bile ayın 29 undagelcek şimdi yok diyorlar. Ereyon da da yok.. bekliyoz bakalım...
tahminim ikinci versiyonda harddiski düzeltiler... MSI da öyle olmuştu... ikinci versiyonu almıştım ben.. birinci versiyondakiler çok sıkıntı çekmişlerdi...
My First Comp: 8 mhz Motorola CPU / 256 kb cache / 2mb EDORAM / 20 mb SCSI HD / 1,4 FDHD / 9" B&W Screen MSI MEGABOOK M635 AMD TORION 64 MT37 2.0Ghz, 1.0 DDR, HD 100gb 5400rpm, ATI X700, 3DMARK2003:xp;5651 HP Pavilion dv66185ea Intel C2 T5600 @ 1.83ghz, 1.0 DDR2, HD 120 gb 5400rpm, NGo 7400, 3dMARK2003: v:3362 XP:4214 TOSHIBA P200-11L AMD TURION X2 TL60 2.0ghz, 2.0 DDR2, HD 200gb 4200rpm, HD 2600 HM, 3dMARK2003:xp8250
ekranı düzeltseler bence çok çok iyi olacak. hatta hdd yi düzeltmesinler içine hiç koymasınlar ben razıyım. kumlamma dediğim sorun aşağı yukarı yeni bütün notebooklarda var. şerefsizler maliyeti düşürmek için başka bi şey bulamadılar sanki
hoparlör konusunda bende fikrimi söylemek isterim...belli bir cızırtı geldi ilk günlerde...hiçbir yeni yazılım yüklemedim sadece programların ve bilgisayarın ses ayarlarıyla oynayarak cızırtı son buldu... zaten şu laptoplardaki ses kartı sorunları bütün dünyayı hasta ediyor ya... Gelelim oyun konusuna hiç takılmadan oyun oynandığından bahsedilmiş. Lütfen hangi oyun hangi özelliklerle oynandığı daha açık bir şekilde anlatılabilinir mi? Makine ilk alındığı gün HD'si yüzünden olması gerekinden çok daha yavaş çalışıyor benim şahsi fikrim. HD'yi değiştireceğim çok az kaldı sadece VATAN'a gelmesini bekliyorum... Son olarak HDMI'dan ses alımı ile ilgili birisi başarılı olursa bana haber versin... Herkese de kolay gelsin...
birde aklıma gelmişken ben bu makine ile ilgili herşeyi toshiba sayfasından takip etmek zorunda mıyım? Sounçta ATI HD2600'ler için 21 Kasımda yeni catalystler çıkartı 7.11...
İndirip yüklemem bir sorun çıkarır mı? Yapan var mı?
Bilgi Güncellemesi yapmak isterim... Bios'u güncelledim... Ekran kartımdan çok daha iyi verim almaya başladım... Hatta bunu 3d mark onaylı gözlemlediğim bir önceki aldığım puandan yaklaşık 300 puan daha fazla aldım 7115... Makinenin stabil olması için bir sonraki driverları dört gözle bekliyorum... Bilgilerinize...
Merhaba arkadaşlar, Grupta yazılanları dikkatle okudum. Benim de aklımda bu notebook var. 17 inc ve toshiba olması en çekici tarafları benim için. Sizlerin de daha önce belittiği gibi HDD si de 5400 olsaymış tam olacakmış. Geçenlerde bir sitede HDD için üstte 4200 altta 5400 yazıyordu. İlgilelere problemin düzeltilmesini rica ettim ve sağolsunlar hemen düzülttiler. Ancak 5400 olarak değiştirdiler. Bende dayanamayıp tekrar bir hata olup olmadığını sordum ve bir kaçgün sonra cevap geldi. cevapta toshibaya sorduklarını ve 5400 olduğunu belirtmişler. Açıkçası sizlere de sormak istiyorum çünkü hiçbir yerde 5400 görmedim. Bunun dışında makina mühendisiyim ve CATIA -SOLIDWORKS-MASTERCAM- vs gibi işlemci, RAM, ve ekran kartına ihtiyaç duyan programlarla çalışıyorum.Sizce yeterli olurmu (ofisde kullandığımız HP Coreduo 2.0 işlemcili ve ATI x1600 ekran kartlı bir notebook Catia ve diğer programları rahatlıkla çalıştırabiliyor. Ayrıca COD2 yi de takılmadan onayabliyoruz_Acaba aynı kaliteyi sağlar mı ? ) . Bazı arkadaşlar ekranda kumlanma oluyor gibi bişiler söylemiş tam olarak herkesinkinde bu sorun var mı? Yoksa arkadaşın makinası ile ilgili bir problem mi?. Zira ekran kalitesi kötüyse birkaç ayda gözlük taktırır bana:)
Kusura bakmayın. Biraz kafanızı şişirmiş olabilirim...
Başta da dediğim gibi 3 sayfayı da okudum. HDD konusu genel bir problem olduğundan sizinle paylaşmak istedim...
hoparlör konusunda bende fikrimi söylemek isterim...belli bir cızırtı geldi ilk günlerde...hiçbir yeni yazılım yüklemedim sadece programların ve bilgisayarın ses ayarlarıyla oynayarak cızırtı son buldu... zaten şu laptoplardaki ses kartı sorunları bütün dünyayı hasta ediyor ya... Gelelim oyun konusuna hiç takılmadan oyun oynandığından bahsedilmiş. Lütfen hangi oyun hangi özelliklerle oynandığı daha açık bir şekilde anlatılabilinir mi? Makine ilk alındığı gün HD'si yüzünden olması gerekinden çok daha yavaş çalışıyor benim şahsi fikrim. HD'yi değiştireceğim çok az kaldı sadece VATAN'a gelmesini bekliyorum... Son olarak HDMI'dan ses alımı ile ilgili birisi başarılı olursa bana haber versin... Herkese de kolay gelsin...
hoparlörleri şöyle iyileştirebiliyoruz.. sanırım orjinalinde diğer ayarlarda 24bit 48000hz ayarlı.. bu bi laptop için imkansız bence.. onu 16 bit 48000mhz yaptım bayaa bi kendine geldi.. oyun dirct x 10 destekli ilk oyun denen call of juarez.. çok kastıran bir oyun değil.. güncellemeleri bende yapmıştım.. bütün özellikler açıktı.. 1024x768 oynadım.. antiallisingmidir nedir 2xteydi.. ve dirctx 10 özelliğini kullanmadı alet o daha önceki nvidiada aldıgım görüntü yoktu oyunda.. oyun oynarken winamp, msn, emule, internet sayfaları ve tüm toshiba programları açıktı.. call of juarez bi ölçüm olamaz diğer oyunların yanında tabii ki.. bu arada philipsin 320 gb external hddsinde kayıtlıydı oyun.. usb aracılıgı ile oynadım yani.. :)
hd 4200... hatta makinanın altında bile "200G42" yazıyor... yeni çıkanları 5400 yaptılar mı bilmiyorum..
ekran kumlanması bende yok.. bir arkadaşda var.. o da gidip geri vermişti yeni aldığında da mı çıktı bilmiyorum...
bem şu an da ekran kartının ve ccc nin son drverlarını kullanıyorum ve xp de kullanıyorum.. herhangi bir problem yaşamıyorum... hatta photoshop ve premiere en ağır şekilde kullanıyorum bazen yanına bir de ia ve indesing açıyorum hiç kasılma yaşamadım daha nazar değmesin mükemmel performans... daha önce p4 masa üstünde bile bu perpformansı görmedim...
ses sorunu bende yok.. pek de ses kartıyla işim yok zati... saedce ses kartının bazı driverlarını bulamadım xp için herhalde sesi plazmaya veremeyeceğim.. plazmada yok zati... :)
hd 4200... hatta makinanın altında bile "200G42" yazıyor... yeni çıkanları 5400 yaptılar mı bilmiyorum.. ekran kumlanması bende yok.. bir arkadaşda var.. o da gidip geri vermişti yeni aldığında da mı çıktı bilmiyorum...
Teşekkür ederim... Valla Vatanda P200 11L olarak model var. Benim dediğim ve sizin de yukarıda belirttiğiniz P200D 11L acaba model ondan mı farklı dedim ama başta sistem özelliklerini vermişsiniz. Herhalde benim baktığım yeni bir modeli... Link de şu : http://www.kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=TOSHIBA%20%20P200D-11L
Sizce güvenilir bir yer midir?
Burada ki yetkili kişi Toshibaya sorup teyit etti 5400 olduğunu...
toshiba P200 11L diye bi model yok p200D 11L var. vatan yanlış yazmış. zaten o linkin içine girdiğinizde karşınıza yine P200D 11L yazısı çıkar. web'e yanlış yazmışlar. ancak bu makine 5400 değil kullanan kişiler yanılıyor olamazlar. o kadar tartışma çıkmaz yoksa
ayrıca sayın commak ben de sizin gibi makine okuyorum ve geniş ekran tercihim bu makineye yönlendirdi. yaklaşık 1 aydır takipteyim bu makine makineciler için birebir sanırım. bayrama doğru bende edinmeyi düşünüyorum.
yok kardeş kesin 4200 o konuda şüphe yok.. tıkırtısından da belli oluyor zati.. kutusunda da 4200 yazıyor.. altında da .. ha dediğim gibi şimdi stoklarda kalmadı.. ikinci versiyon gelecek onda 5400 çıkartılarsa bilmem..
şöyle bişi var ki benim eski MSI dünyanın en fazla ısınan bilgisayarıydı... kesinlikle onun üstüne yoktur... altı demir saç tı kışın soba yakmaya gerek yyok yani.. bu yüzden bu makina bana buz gibi geliyor kesinlikle ısınma yok... o yüzden bi 7200 rpm hardisk alsak çok da etkilemez gibime geliyor..
daha önce forumda söylenmişti 2. hardisk bağlanamıyor sadece yeri var kendisi yok... içindekini sökeceğiz onun yerine takacağız...
seagate den başka da 7200 rpm de harddisk yok
bende yeri oldugunu biliyordum.. o yüzden 3sini birden takacaksınız sandım.. ama 2. uyarımı yineliyorum.. bi western digital 7200 rpm hdd üretmediyse bildiği bişi vardır.. yada ürettide size mi uygun değil onu bilemiyorum.. tabii notebook için olunca seagate te ısınma problemini çözmüştür belki.. kocaman açma yeri yapmışlar hdd için yaf neden 2.si takılmıyormuş ki :S