aykutx
Uzaklaştırılmış 30 gün cezanın 0 günü kaldı.
3 Kasım 2007; 14:31:01
x540 fiyatına göre güzel bir set.onboaard ses kartı ile iyi performans verir.audigy2 zs ya da x-fi çok daha iyi olur ama siz ilk önce onboard performasını bir deneyin.
x540 fiyatına göre güzel bir set.onboaard ses kartı ile iyi performans verir.audigy2 zs ya da x-fi çok daha iyi olur ama siz ilk önce onboard performasını bir deneyin.
hmm yorumun icin saol...
ama ses kartı almayı düsünmüyom eger suanki ses kartındanda ii verim alamayacaksam hoparlörde almayı düsünmüyom
Bende almayı düşünüyorum, laptoba bağlayacağım için önce Creativi AUDIGY 2 NX siparişi verdim. Amacım da 5+1 i dinleyebilmek. Bu hafta içinde bir aksilik olmasa X-540 ıda alabilirim. O fiyat aralığında daha iyisini bulamadım.
bence o onboard ses kartı ile idare eder... ne kadar tatmin olursun bilmiyorum ama muthemelen bas tiz ayarını yaptırmayan bi onboard ses kartıdır o da... bas tiz ayarını da yaptırmadığı sürece ondan çok bişi bekleme .. bi kere deneyimlerime göre bi ses kartının bas ve tiz ayarı yapılabilmesi lazım ama onboardlarda bu yok...
ben derim ki.. eğer biraz olsun ses kalitesi hastasıysan .. 2. el bi audigy 2 yada X-fi al... ayarlarla istediğin sesi elde et !!
bence o onboard ses kartı ile idare eder... ne kadar tatmin olursun bilmiyorum ama muthemelen bas tiz ayarını yaptırmayan bi onboard ses kartıdır o da... bas tiz ayarını da yaptırmadığı sürece ondan çok bişi bekleme .. bi kere deneyimlerime göre bi ses kartının bas ve tiz ayarı yapılabilmesi lazım ama onboardlarda bu yok...
ben derim ki.. eğer biraz olsun ses kalitesi hastasıysan .. 2. el bi audigy 2 yada X-fi al... ayarlarla istediğin sesi elde et !!
Cvp burda dostum 2 seçeneğin var onboardu dene tiz bass ayarları ne derecede ama darkchild arkadaşımızın dediği gb 2.el bi x-fi sistemini cuşturur sesle oyuncak gb oynarsın...Performans istiyorsan kaliteden şaşmıcaksın... Emin ol ses kartından ses alamaya başladıktan sonra onboardu dene o ses sana çamur gb gelecektir test edildi ve onaylandı şahsım tarafımdan yıllar önce
bende Crative Value 5+1 ses kartı var Logitech X540 ses sisteminde nasıl sonuç verir. yeterli olurmu? veya 40_50 ytl.yi aşmayacak başka ses kartı önerisi hangisi.
bende Crative Value 5+1 ses kartı var Logitech X540 ses sisteminde nasıl sonuç verir. yeterli olurmu? veya 40_50 ytl.yi aşmayacak başka ses kartı önerisi hangisi.
@gece_yolcusu denetim masası device controlden 24bits ve 96khz e çek. O kartta iyi bir karttır ama X-fi veya AUDIGY 2 nin yerini tutamaz. @Royfokker sanada tavsiyem creative bir ses kartı alman.
@gece_yolcusu denetim masası device controlden 24bits ve 96khz e çek. O kartta iyi bir karttır ama X-fi veya AUDIGY 2 nin yerini tutamaz. @Royfokker sanada tavsiyem creative bir ses kartı alman.
Bende x-540 yeni aldım, ses kartı olarakta laptopta kullanmak için audigy 2nx harici ses kartını aldım. Denemlerimi hem onboard kartta hemde audigy2nx te denedim. audigy 2nx i takınca belirgin bir şekilde kalite farkı oluşuyor. İlk başta ödediğim fiyat içime oturtmuştu ama bu ses kalitesini duyunca şu an aldığıma pişman değilim.
p5b deluxe ve dq6 nın tümleşik ses kartları creative5200 ses sisteminde bana göre sınıfta kaldılar. Bence mutlaka sana ekstra ses kartı lazım (hiçbrşey alamıyorsan bari creative live serisine bak)
p5b deluxe ve dq6 nın tümleşik ses kartları creative5200 ses sisteminde bana göre sınıfta kaldılar. Bence mutlaka sana ekstra ses kartı lazım (hiçbrşey alamıyorsan bari creative live serisine bak)
p5b deluxe anakarta bağlı x540 var ses gerçekten iyi değil, harici kart alacağım.
On-board ses kartların en kaliteli seti de bağlasanız setin gerçek kalitesini asla elde edemezsiniz. En azından Audigy2 ve üzeri bir kart hangi set olursa olsun tam anlamıyla setin kendi sesini duymanızı sağlayacaktır.
sana bir dost tavsiyesi. kesinlikle x540 alma! x540 ın ne tür bir performansı olduğunu daha önce belirttim. on board ses kartın x540 için lüks zaten... merak etme. buradaki arkadaşların çoğu fantazi yapıyor ses kartlarında... sesin netliği senin için önemli ise altec in vs3251 diye 70 w 5+1 modeli var. ama sana tavsiyem x540 ı alıp 2 ay sonra satmaktansa (biliyorumli alırsan en fazla 2 ay tahammül edebilirsin) ses kartınada vermeyi düşündüğün parayla 400 ytl ye creative g500 almanı tavsiye ederim. ayrıca ses sistemlerinde kendi teknolojisi olmayan , çinden teknoloji satın alan firmalardan uzak dur. tecrübeme güven ve sözümü dikkate al... logitech in ürünlerini alıp sonrada pişman olmak suretiyle zararına satanlar kervanına katılma... saygılar.....
quote:
Orjinalden alıntı: Royfokker
quote:
Orjinalden alıntı: Dr.Freeman
peki ne kadarlık bise alsam isimi görür ?
@megaramazan, bahsini ettiğin, kullanılıp sürekli satılan logitech ürünlerine örnekler vermeni ve bunu da kanıtlamanı istiyorum. Sana göre logitech firmasına ait hiçbir ses sistemi iyi değil, öyle mi? Öyleyse bunu nereye dayanarak söylüyorsun? Dayanağın ve kaynağın ne?
x230-x530-x540- z2300 - z4 benim bildiklerim... nette- gg de ve 2,el pc satan yerlerde logitech kolaylıkla bulunuyor... vatanda çalışan arkadaşım "en çok dönen ürünün logitech olduğunu belirtti" ... örnekleri çoğaltabilirim... bu ürünler kesinlikle fiyatlarını haketmiyor... ayrıca kendimden de biliyorum. logitech maşallah pazarlamasını çok iyi yapıyor... aslında Türk insanını keri? muamelesi yapıyor. % 300 kar marjı ile bi ürün satılmaz ama logitech bunu tc de başardı... pazarlama gercekten çok iyi... ayrıca pek de tecrübeye sahip olmayan arkadaşlar vasat altı ürünleri alıp kükreyen bir woofer ve max seviyelerde sesin bozulmamasından etkilenip forever logitech diyorlar.... ( ama hiç bi logitech kullanıcısı şöyle koltuğa yata yata 30 dk muzik dinleyemediğini bile bile enteresan bir biçimde lgtch i her yerde tavsiye etmesi)...
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine
@megaramazan, bahsini ettiğin, kullanılıp sürekli satılan logitech ürünlerine örnekler vermeni ve bunu da kanıtlamanı istiyorum. Sana göre logitech firmasına ait hiçbir ses sistemi iyi değil, öyle mi? Öyleyse bunu nereye dayanarak söylüyorsun? Dayanağın ve kaynağın ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaramazan -- 16 Kasım 2007; 18:45:32 >
vallahi ben müzik dinlemeyi sevmediğim halde sürekli müzik dinler oldum logitech x-540 ile ...yani sonuçta bu ses ve kulağa hoş gelen, bozulmayan, müzik dinlediğini hissettiren bir ses....ayrıca baslarıda tizleride çok kuvvetli..yani ses dinlerken insan başka neye dikkat eder bilemiyorum..en önemlisi kulağa hoş gelmesi değilmidir?.. logitech göreceli olarak ucuz bir fiyata bunu başarıyor..lütfen çamur atmayın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eastman -- 16 Kasım 2007; 22:14:29 >
vallahi ben müzik dinlemeyi sevmediğim halde sürekli müzik dinler oldum logitech x-540 ile ...yani sonuçta bu ses ve kulağa hoş gelen, bozulmayan, müzik dinlediğini hissettiren bir ses....ayrıca baslarıda tizleride çok kuvvetli..yani ses dinlerken insan başka neye dikkat eder bilemiyorum..en önemlisi kulağa hoş gelmesi değilmidir?.. logitech göreceli olarak ucuz bir fiyata bunu başarıyor..lütfen çamur atmayın..
Bak arkadaşım, yine saçmalamışsın, yine insanların üstüne gidiyorsun.. @eastman, kullandığı setten memnun, bu durumda sen ona deneyimsizsin diyemezsin.. bu zevk işidir, zevkler ve renkler tartışılmaz, sen zorla bir insanın beğendiğini ona kötü diyemezsin, bu huyundan vazgeç artık. Ben şimdi sana göre hangi setleri dinlersem deneyimli olurum? Altec Lansing diyeceksin.. peki diyelim ki ben o setleri dinliyorum, ama yanına da logitech setlerden de dinliyorum, peki ne olacak şimdi? Diyelim ki salondaki dvd player ve digiturk için z5500 kullanıyorum. Bilgisayarımda megaworks bağlı.. bir de laptop var, ona da altec 5021 bağlamışım. Ne olacak yorumun? ......... istersen sen hiç yorulma, ben söyliyim, renkli ve farklı zevklerde kullanımı olan biri olurum.. öyle senin dediğin gibi deneyimsiz olmaz kimse..
x230-x530-x540- z2300 - z4 benim bildiklerim... nette- gg de ve 2,el pc satan yerlerde logitech kolaylıkla bulunuyor... vatanda çalışan arkadaşım "en çok dönen ürünün logitech olduğunu belirtti" ... örnekleri çoğaltabilirim... bu ürünler kesinlikle fiyatlarını haketmiyor... ayrıca kendimden de biliyorum. logitech maşallah pazarlamasını çok iyi yapıyor... aslında Türk insanını keri? muamelesi yapıyor. % 300 kar marjı ile bi ürün satılmaz ama logitech bunu tc de başardı... pazarlama gercekten çok iyi... ayrıca pek de tecrübeye sahip olmayan arkadaşlar vasat altı ürünleri alıp kükreyen bir woofer ve max seviyelerde sesin bozulmamasından etkilenip forever logitech diyorlar.... ( ama hiç bi logitech kullanıcısı şöyle koltuğa yata yata 30 dk muzik dinleyemediğini bile bile enteresan bir biçimde lgtch i her yerde tavsiye etmesi)...
quote:
Üstte siyah alıntı yaptığım yazı senin değil de sanki Dr.Freeman arkadaşın bir yorumu ve senin alıntın gibi geldi..
@eastman "lütfen çamur atmayın" diyerek benim x540 a çamur attığımı belirtmesi üzerine bu durum hasıl oldu. deneyimli olsa kesinlikle beğenmeyecek .. bu kesin görüşüm.
@Wolverine ;yine sacmalamışsın derken 1-daha önce de sacmaladığımı mı ima ediyosun 2- saçmalayıp saçmalamadığıma sen karar veremezsin... ... saçma olan şeylerimi kanıtlamazsan asıl saçmalayan sen olursun..
eğer dediğin sistemleri kullandığını varsayarsam "tam isabet karar vermişsin derim"... bu tercihleri yapabilmek için de deneyimli olman gerekiyor zaten.. verdiğin örnek beni haklı çıkarıyor. ben tümden geldim sen tüme vardın... tebrik ederim...
umarım x540 almayı düşünen kullanıcılar yorumlarımı dikkate alırlar... sesi duymak istediği gibi duyup marka fanatikliği yapanların görüşlerini dikkate almazlar. ve biliyorumki bilinçsiz pek çok kullanıcı bu forumda muhtelif arkadaşlar tarafından yanlış yönlendiriliyor...
quote:
Bak arkadaşım, yine saçmalamışsın, yine insanların üstüne gidiyorsun.. @eastman, kullandığı setten memnun, bu durumda sen ona deneyimsizsin diyemezsin.. bu zevk işidir, zevkler ve renkler tartışılmaz, sen zorla bir insanın beğendiğini ona kötü diyemezsin, bu huyundan vazgeç artık. Ben şimdi sana göre hangi setleri dinlersem deneyimli olurum? Altec Lansing diyeceksin.. peki diyelim ki ben o setleri dinliyorum, ama yanına da logitech setlerden de dinliyorum, peki ne olacak şimdi? Diyelim ki salondaki dvd player ve digiturk için z5500 kullanıyorum. Bilgisayarımda megaworks bağlı.. bir de laptop var, ona da altec 5021 bağlamışım. Ne olacak yorumun? ......... istersen sen hiç yorulma, ben söyliyim, renkli ve farklı zevklerde kullanımı olan biri olurum.. öyle senin dediğin gibi deneyimsiz olmaz kimse..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaramazan -- 17 Kasım 2007; 1:50:05 >
quote:
Orjinalden alıntı: megaramazan
quote:
Üstte siyah alıntı yaptığım yazı senin değil de sanki Dr.Freeman arkadaşın bir yorumu ve senin alıntın gibi geldi..
@megaramazan, daha önce de başka bir üyeye z2300 kullanıyor ve memnun olmasına rağmen demediğini bırakmadın.. bu nedenle sana saçmalıyorsun dedim üstte.. kişi setinden memnunsa ona deneyimsiz demek doğru değildir. Hemen ban çekmişsin, bu kadar kolay kızacaksan hiç yazışmayalım, sakin olman lazım ilerki günler için.. son olarak da bana "tam isabet karar vermişsin." demişsin ama kullandığım setler arasında bir logitech set de var, ama diğer yazdıklarına göre z5500 iyi bir set değil.. buna göre biraz çelişkili olmuş.. neyse, önemli değil.. anladım ben seni..
@Wolverine ben kimseye sacmalıyosun demem "mantık dışı veya realite taşımıyor" derim. kendimede denmesini istemem bu yuzden.
ben z5500 ün müzik hariç performansını beğenirim ve dostlarıma tv için kullanacaklarsa z5500 ün tercih edilebileceğini belirtirim her zaman. marka değil model ben,m için önemli olan... neyse ... çok önemli değil...
z5400 z5450 z5500 Logitech serisinden sevdiğim setler... Arkadaş ses kartı istemiş ona yorum yaprım sisteme yap derseniz logitechi pek beğenmem. Onun yerine altec, microlab veya creative alırım (mega veya giga serisinden ispire lerde dandik...)
bende uzun süren araştırmalarım sonucu sonunda Logitech X540 5+1 aldım. aldığım ürün fiyat açısından diğer emsallerine göre bana uygun geldi. ürün kullanılan malzeme ile verdiği ses açısından beni tatmin etti. burada gördüğüm kadarı ile genelde fiyatı çok yüksek olanları tavsiye ediyorlar. ancak herkesin kendine göre ayrı ayrı bütçesi var. çok para genelde kaliteli mal anlamına geldiğini herkes biliyor. para olsa herkes ne alacağını çok iyi bilir. bu benim şahsi görüşüm. aldığım üründen son derece memnunum iyiki Logitech X540 almışım.kaliteli ürün uygun fiyat.