Şimdi Ara

Intel'den 319$'a Core 2 Quad 9450 (45nm + 12MB L2 + 2.66GHz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşlemci dünyasındaki rekabetin yeni adresi olarak "üretim tekolojileri" gösterilmekte. Zira firmalar yeni nesil teknolojileri ürünlerine uygulayabilme konusunda son derece hızlı ve başarılı olmak istiyorlar ki bu konuda sektörün iki devi Intel ve AMD, artık şaşırılmayacağı üzere yine amansız bir yarışın içerisine girmiş görünüyorlar. Tabi geride bıraktığımız yıllara baktığımızda Intel'in rakibi AMD'ye göre yeni nesil üretim teknolojilerine geçiş konusunda biraz daha hızlı olduğunu kuşkusuz bunda da firmanın üretim yetenek ve kapasitesinin yanı sıra ar-ge çalışmalarına ayırdığı devasa bütçenin de önemli bir rolü olduğu görülebilmekte. 65nm üretim teknolojisine rakibi AMD'den ortalama 1 yıl önce adapte olan Intel, aynı başarıyı Penryn işlemcileri ile birkikte 45nm geçiş konusunda da gösterecek. AMD'de ise 45nm konusunda ibre gelecek yılın ikinci yarısını işaret etmekte.

    Üretim teknolojilerine geçiş konusunda iki firmanın mevcut durumunu kısaca değerlendirditekn sonra Intel'in Penryn atılımında yeni gelen bilgilere bir göz atalım. Yeni üretim teknolojilerinin asıl ve büyük kaymağını tahmin edebileceğiniz üzere üreticiler yemekte. Zira yeni teknolojilerin kullanımı ile bilrikte özellikle düşen üretim maliyetleri üretici firmaların kar marjlarını arttırma noktasında önemli bir paratmetre olurken, kullanıcı tarafında ise çok daha yüksek performanslı ürün ve donanımları daha uygun fiyata alabilme şansı doğmuş oluyor. 45nm üretim teknolojisine sahip ilk işlemcisi olarak Core 2 Extreme QX9650 modelini eğer mevcut takvimde herhangi bir son dakika değişikliği olmazsa 12 Kasım'da piyasaya sürecek olan Intel, daha uygun fiyatlı ve son kullanıcıların daha büyük bir kısmını ilgilendiren diğer modelleri ise önümüzdeki Ocak ayında lanse edecek ki bu modellerden özellikle Core 2 Quad Q9450 dikkat çekeceğe benziyor.

    Bilindiği gibi 22 Temmuz'da 4 çekirdekli Core 2 Quad 6600 işlemcisinin fiyatını 266$'a çekerek 4 çekirdekli işlemcileirin kullanım oranını arttıran ve Q6600'ün satışlarında patlama yaşayan Intel, 4 çekirdekli işlemcilerine yönelik asıl büyük atılımı ise 45nm üretim teknolojisiyle atacak gibi görünüküyor. Zira ilk gelecek model filosunun 4 çekirdekli en ucuz modeli olacak Core 2 Quad Q9450, sahip olduğu teknik özellikleri ve fiyatı ile ciddi bir kullanıcı kitlesini peşinden sürükleyebilme potansiyeline sahip olacak gibi gözüküyor. 45nm üretim teknolojisine sahip olacak Core 2 Quad Q9450, 2.66GHz saat hızına ve 12MB seviye 2 belleğe sahip olacak. 1333MHz FSB hızına da sahip olacak işlemci artık bilindiğini üzere LGA775 form faktöründe olacak. Bu açıdan baktığımızda son derece uygun fiyata 45nm desteğine sahip anakartların da piyasada var olması yeni işlemcinin işini biraz daha kolaylaştırırken bütçesi elveren kullanıcılara maliyeti nispeten uçuk olmayan işlemci ve anakart kombinasyonu kurabilme imkanı da tanıyacak.

    Core 2 Quad Q9450'in asıl marak edilen konusu ise kuşkusuz fiyatı olacak. Zira yurt dışı için 319$ olarak belirlendiği söylenen son kullanıcı satış fiyatı ülkemiz için değerlendirdiğimizde ise satıcısına göre değişmekle birlikte muhtemelen 330$ civarında olacak gibi gözüküyor. Tabi bu işlemcinin çıkması ile birlikte Intel'in mevcut ürün gamında yer alan başta Core 2 Quad Q6600 ve Q6700 olmak üzere pek çok model de gündemdeki yerini kaybetmeye başkaycak eğer Intel stok eritmek adına bu modellerde yeni bir fiyat indirimine giderek bu modellerin "çekiciliğini" arttırmazsa. Yerini alacağı modellere göre 45nm üretim tekniği ve kullanılan High-K metal gate teknolojisi gibi önemli detayları birlikte özellikle destekleyen çoklu ortam uygulamalarında ciddi performans artışı kazandıracağı ifade edilen yeni SSE4 komut setleri ve pek tabi 12MB'lık tampon bellek, Core 2 Quad 9450 modelini ve serinin diğer üyelerini popüler yapacak gibi gözüküyor.

    Intel'in 12MB'lık L2 belleğe sahip olan en uygun fiyatlı modeli olacak Core 2 Quad Q9450 modeli önümüzdeki Ocak ayında ailenin diğer üyeleri ile birlikte Intel tarafından resmen lanse edilecek. P31 yonga setinden X48 yonga setine kadar son derece geniş bir yonga seti / anakart desteğine sahip olacak yeni işlemcilerin neler yapabileceğini birlikte göreceğiz.








  • Intel p4 zamanlarına döndü yine. Bellek ve frekans pompalamaya başladı.

    İlk mesaj benden Tşkler fx57
  • lol
  • İşlemciler İyice Karıştı
  • şimdi bunlar hangileri oluyor barcelona buysa penryn kim amd nehalemi hala üretiyormu sempronlar üretime ne zaman başlancak çift çekirdek çıktımı p4ler mi iyi çift çekirdekmi
  • cidden fiyatı iyiiye benziormus yaw
  • ZUHHAHAHAHAHAHA!!! Şaka yapıyorsun mutlaka
  • yaklaşık 1 sene önce E6600 330$ civarındaydı. Tabiki 4MB Cache ve 1066MHz FSB ve 2.4GHz hızlarında idi. Bir senede gelişme baş döndürücü.İntel hem fsb hem cache hem de çekirdek sayısını arttırmış.Bakalım performans anlamında ne kadar farkedecek.
  • Bismillahirahmanirrahim daha 6750 yi yeni aldık kalbimemi indirecekler
  • Zira zira zira...
  • tam 6350 ye sıcak baktım 6750 çıktı 6750 alayım dedim yenisi çıktı ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasandh -- 2 Kasım 2007; 16:04:36 >
  • q6000 serisi için pek indirim görünmüyor, q9000 seriside ilk çıkış fiyatı olarak fena değil.
  • anlaşılan kasım bitmeden bize seçim yaptırmayacaklar
  • Tam f/p işlemcisi 12mb cache bellek
  • Ben daha 512 kb L2 cachede kaldım
  • ben de e6700 de kaldım.aldığımda çok pahalıydı şimdi o fiyata 4 çekirdek alınıyor hatta 2 tane
  • quote:

    Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    ben de e6700 de kaldım.aldığımda çok pahalıydı şimdi o fiyata 4 çekirdek alınıyor hatta 2 tane



    Şimdi sadece yanlışı belirtelim

    O fiyata ihtiyacın yok ise zaten E6700 almak hata idi. E6600 varken hele.

    Diğer nokta ise bekledikçe pahallanan bir teknoloji ürünü var mı? Ya da şu an o işlemci işini görmüyor mu? İlkine hayır ikincisine evet dersen zaten yoruma gerek kalmaz.

    Ürünler ucuzlayacak ki herkes teknolojiye ucuza ulaşabilsin. Ben hem fazlasına ihtiyacım olmadığı hem de indirimlerden çok fazla etkilenmemek için E2160 aldım valla.

    Yani kendini boşa üzme. Verdiğin parayı kullandığın süreye say. Böyle çok daha mutlu olursun.




  • YARIN SABAH HEMEN ÖN SİPARİŞ VERİYORUM.
    Asus Blitz Extreme anakartıma Layık bir işlemciye benziyor.
    Şimdi ben bunu alırım 1 ay kullanırım Q6600 Gibi bununda G0 gibi yeni bir versİyonu çıkar
    1ay kullandıgım işlemciyi satar onuda alırım.

    bİRİ bENİ DURDURSUN cANIM...
  • durma. sen al sat ki biz de 2. el alarak faydalanalım
  • fiyatı iyi ya ürüne göre.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.