Piyasada 2 Farklı Opsiyonda F3SR Modeli Var.Santa Rosa Modeli Ve Normal Core 2 Duo Modeli.Benim Aldığım Model Santa Rosa(F3SR-200DR). Ürünü Daha Detaylı Test Etme Fırsatım Olmadı En Kısa Zamanda Detaylı Test Ederim.Ürün Gayet Güzel Ama Ben xp pro Kullanıcısı Olduğum İçin Ve İlk Notebook'um Olduğu İçin Vista Biraz Bana Karmaşık ve Zor Geldi Şu ana Kadar Oynadığım Oyunlar M.O.H Airborne Demo,Ghost Recon A.W 2,C.S 1.6,
CS Zaten Her PC de Çalışıyor G.R.A.W 2 ve M.O.H Airborne Demo 800x600 Medium Detayda Çok Rahat Çalıştı...Ürünü Test Ettikçe Buraya Yazmaya Devam Edicem...
Paylaş:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaMeLeCtROniCa -- 26 Kasım 2007; 23:15:19 >
Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
KARDEŞ SAĞOL YA BÖYLE BİŞEY ŞARTTI GERÇEKTEN BENDE BİR F3SR-200DR KULLANICISIYIM SANTAROSA MODELİ BENİMKİ AMA BEN ASUSUN F3SR MODELİNİN SANTAROSA OLMAYANINI BİLMİYORUM VARMI BÖYLE BİR MODELİ VARSA MODEL NUMARASI NEDİR MERAK ETTİM VALLA ÇÜNKÜ BU MAKİNEYİ ALMADAN ASUSUN MODELLERİNİ UZUN SÜRE ARAŞTIRDIM BİLGİM ORDANDIR BU ARADA BÜTÜN F3SRCİLER BEKLİORUM SİZİ BURAYA EN AZINDAN TEK BİR ÇATI ALTINDA BULUŞURSAK DAHA KOLAY İLETİŞİMİMİZ VE PAYLAŞIMIMIZ OLUR HERKESE HAYIRLI OLSUN ARKADAŞLAR........
BİRDE BU KASALARDAKİ BOYA SORUNLARINI DUMUŞSUNUZDUR AMANNN DİKKAT UZUN SÜRE LAPTOP KALVYESİNİN KULLANIMINDA ELİNİZİN ALTINA İNCE BİR BEZ GİBİ BİŞEY KOYUN İLERİDE PİŞMAN OLMAYIN ÇÜNKÜ DÖNÜŞÜ YOK BU İŞİN
selam arkadaslar bende bi f3sr kullanıcısıyı cok memnunum gercekten asusa guvenmekte fayda var güzel notebook buna bi 1gb ram daha lazım onuda aldıgm zaman cok daha ii olcak!
Arkadaşlar Everest Programında L2 Cache 2mb Olarak Gözüküyor Aldığım Yere Götürdüm Durumu Anlattım...Ve Onlar CPU-Z Programı İle Baktılar... 2Mb 1.Çekirdek 2mb 2.Çekirdek Toplamda 4mb Sorun Yok Dediler Ben Dedim İntel'in Sitesinde 2mb Yazıyordu...Onların Yanıtı İse Şu Oldu İntel 1 Çekirdeğe Göre Değerlendirmiştir Dedi...Arkadaşlar Sizce L2 Cache Bellek 2mb'mi 4mb'mi?
bu boya sorununu bende duymustum ama g1s dede oluyomu böle bi sorun?? yani bitek asuslardmı yoksa f3 serilerindemi??çünkü bende hep elimin altına bez koyuyorum ne olur ne olmaz die ama zavki çıkmıyo ölede bilgisayarın bir bilgisi olan varmı??
quote:
Orjinalden alıntı: kaya_alaattin
BİRDE BU KASALARDAKİ BOYA SORUNLARINI DUMUŞSUNUZDUR AMANNN DİKKAT UZUN SÜRE LAPTOP KALVYESİNİN KULLANIMINDA ELİNİZİN ALTINA İNCE BİR BEZ GİBİ BİŞEY KOYUN İLERİDE PİŞMAN OLMAYIN ÇÜNKÜ DÖNÜŞÜ YOK BU İŞİN
(süper bunlar yaa)
arkadslar yarın ben bu aletten alıyorum bırde 1gb ram daha takıcam alıdıgım gıbı tanıdık vasıtasıyla alcam bu aletı lg500e-22 bulsam onu alcaktım boya sorunu umrumda bıle degıll yakınad kafayı yıcem 2haftadar notebook ıncelıyorum. yeter ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black87 -- 4 Kasım 2007; 19:47:44 >
Ekteki cpu değerleri bakarsak herşey ortada T7250 işlemcinin önbellek kapasitesi 2mb yani zaten eğer böyle olmasa T7300'ü yapmazlardı T7300'de önbellek 4mb karıştırmayalım bizim makilerimizde 2mb ok to.
quote:
Ekteki cpu değerleri bakarsak herşey ortada T7250 işlemcinin önbellek kapasitesi 2mb yani zaten eğer böyle olmasa T7300'ü yapmazlardı T7300'de önbellek 4mb karıştırmayalım bizim makilerimizde 2mb ok to.
herkese selamlar.... ben alalı 2 gün oldu f3sr mi ...ilk düşündüğüm vistadan xp ye geçmek yada ram i 2 gb yapmak oldu...ne dersniz? hangisini ve nasıl yapsak?
selam arkadaşlar bendede f3sr2oo var üzerine 1g ram taktırdık her şey güzeldi eksen pc den aldık(iki arkadaş aldık aynı notebook tan aldık) bir süre sonra arkadaşınkinde kapanmama bende ise rundll32 hatası verdi. arkadaş recovery yaptı busefer kapanıyo ama rundll32 hatası vermeye başladı bende recovery yaptım benim kide kapanmamaya başladı şuan bosna hersekteyiz malum en yakın asus bayii sırbistanda tam kara kara düşünürken şuan itibariyele yabancı bir forumda
I FOUND THE SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS!!!
Well, the problem of shutdown is appearing because when you are in battery mode, the power button suspends the computer if i remember good.
1st Problem: Change between plugged / unplugged without unplug battery charger.
This is veeeery easy to solve (but no so easy to find the problem)
Uninstall ATK Generic Function Service from your Control Pannel.
2nd Problem: Shutdown fails(Path to solve hibernation-suspend problems).
bu ne abi ya kelime anlamadım siz laptopu nerden aldınız kardeşim ne kapanması 2 aydır kullanıyorum ve bunca kullanan insan var tık demedi hadi birinde oluyorda ikisindede nası oluyo onu hiç anlamadın asusdan böyle arızalar nadiren çıkar çünkü
ya benım cıhaz ara sıra kapanmıyor pc yı kapattan kapatıyorum ama ekran kapanıyor ama fanları durmuyor 10 kere kapatsam 1 kere yapıyor acaba sonradan 1gb daha ram taktım ondanmıdır... forumdan okduugma gore arkaslarınkı calıskern kapanıyor benımkı kapatmak ıstedıgım zaman kapanmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black87 -- 17 Kasım 2007; 11:11:16 >
quote:
bu ne abi ya kelime anlamadım siz laptopu nerden aldınız kardeşim ne kapanması 2 aydır kullanıyorum ve bunca kullanan insan var tık demedi hadi birinde oluyorda ikisindede nası oluyo onu hiç anlamadın asusdan böyle arızalar nadiren çıkar çünkü
Kapanmama Sorununu İlk Aldığım Günden Bu Yana Bendede Var Hale Devam Ediyo Aldığım Yere Götürdüm (Hızlı Sistem)Ordada Çözüm Bulamadılar İstanbul'a Göndericem Artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaMeLeCtROniCa -- 17 Kasım 2007; 14:00:37 >
quote:
Orjinalden alıntı: GaMeLeCtROniCa
Ben Sorunumu Hallettim "ATK Generic Function Service" Programını Kaldırdım Artık Notebook'um Kapanıyor...
duzeldı walla makınamı bozmak icin ATK Generic Function Service dıye servıs yuklemısler ne ıse yarıyor acaba artık kapanıyor bende sonradann takttıgım ramden şupelenıyordum
Merhaba Arkadaşlar Bende f3sr model Laptop aldım fakat kapanışı çok uzun sürüyoy yaklaşık 3-4 dakikada kapanıyor. Yada ön ışıklar açık kalıyor ( Wirelees + Bluetooth ışıkları ) birde 1.3mp Webcam var ama görüntü pek iyi değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muscav -- 23 Kasım 2007; 11:27:17 >
quote:
Orjinalden alıntı: star63
Arkadaşlar merhaba;
Benimde karşlaştıklarım ve kafama takılanlar şunlar;
1- Fan sürekli çalışıyor?
2- Touchpad sağ tarafı aşırı derecede ısınıyor.?
3- Pil ömrü (sadece internette sörf yaptığım zamanda bile) ancak 1 saat dayanıyor.
Bunların nedenleri ve çözümleri hususunda yardımcı olabilirseniz tüm F3sr'cilere katkısı olacağına inanıyorum.
Herkese sağlık,huzur ve keyifle kullanmalarını temenni ediyorum.
Saygılarımla,
dostum bende alalı henüz bir hafta olmadı. Ancak fan ve ısınma için bişey diyemeyeceğim çünkü bende normal. pil ömrü 1 saat olmamalı. çünkü satarken ortalama 3 saat diyorlar eh işte 2 saat veya biraz daha fazla dayanıyor. şarj ederken akıma dikkat etinmi ? belki yüksek ya da düşük gerilimden kaynaklanna bir problem vardır . ya da geriye tek sorun olarak batarya arızası kalıyor ama zannetmiyorum asusta bu tip problemler çok az. bende akım sorunundan yapmıştır.
bende de aynı cihaz var. ama çarşamba günü 2gb ddr2 ram takacam. belki o zaman performans daha iyi olur. bir de bu ekran kartı hakkında bilgisi olan var mı? oyun yüklemedim henüz :D yüklemeye korkuyorum nedir ATI 2400 oyun performansı nasıl? yoksa bir de ekran kartı mı eklicez :D
Orjinalden alıntı: xcripto
quote:
Orjinalden alıntı: star63
Arkadaşlar merhaba;
Benimde karşlaştıklarım ve kafama takılanlar şunlar;
1- Fan sürekli çalışıyor?
2- Touchpad sağ tarafı aşırı derecede ısınıyor.?
3- Pil ömrü (sadece internette sörf yaptığım zamanda bile) ancak 1 saat dayanıyor.
Bunların nedenleri ve çözümleri hususunda yardımcı olabilirseniz tüm F3sr'cilere katkısı olacağına inanıyorum.
Herkese sağlık,huzur ve keyifle kullanmalarını temenni ediyorum.
Saygılarımla,
dostum bende alalı henüz bir hafta olmadı. Ancak fan ve ısınma için bişey diyemeyeceğim çünkü bende normal. pil ömrü 1 saat olmamalı. çünkü satarken ortalama 3 saat diyorlar eh işte 2 saat veya biraz daha fazla dayanıyor. şarj ederken akıma dikkat etinmi ? belki yüksek ya da düşük gerilimden kaynaklanna bir problem vardır . ya da geriye tek sorun olarak batarya arızası kalıyor ama zannetmiyorum asusta bu tip problemler çok az. bende akım sorunundan yapmıştır.
dostum bendede fan dewamlı calısıyor yanlız ısıya gore kendını ayarlıyor.touchpad sag tarafında ısınma var ama rahatsız etcek kadar degıll bende battery saving modda en fazla 2 saat gıdıyor bende artı ram takılı
quote:
Orjinalden alıntı: xfx2600
quote:
Orjinalden alıntı: visualize
Nfs Pro Street ve Pes 2008 performansından oldukca memnunum.
2Gb Ram ile.
Her iki oyunuda 1280x800 çözünürlükte Nfs'yi medium detay Pes ise high detayda oynadım.
@visualize 2400 de bunu nasıl başardın ??
Vallahi bende anlamadım ama söyle ki Pes'te direk ayarlardan high yapıp actım sorun yok, Nfs icinse deneme amaclı baktıgım icin medium detay secip oynadım, detaylı ayarlamalar falan yapmadım belkide ondandır.
Arkadaşlar benim bilgisayarım kapanırken zorlanıyor ati'nin "catlyst control centre"ı için "bu program bilgisayarın kapanmasına izin vermiyor" diyor, eer bilgisayarı kapat demeden önce görev yöneticisine girip CCC.exe yi kapatırsam bilgisayar normal kapanıyor.
Catalyst Contorl Centre'ı açılışta çalıştırmamanın bir yolu yok mudur?
Bir yeni problem daha,bilgisayar kendiliğinden açılmaya başladı arkadaşlar.Akşam kapatıyorum sabah kalktığımda uyku durumunda-açık buluyorum,fanı çalışmaya başlamış oluyor.Ne olabilir bunun sebebi ???
Bilgisayarı kapattıktan sonra kapağı da kapatınca bilg. bunu uyku durumuna geçme olarak mı algılıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djagatai -- 2 Aralık 2007; 9:41:59 >
Djagatai : çalıştır bölümüne gelip, msconfig yaz. Oradaki menülerin en solundakinde başlangıçta açılan programların listesi var. Gerekli olmadığını düşündüklerinin tikini kaldırabilirsin.
Bu arada vista kapanmama sorununu çözmek için iki yöntem var.
quote:
Orjinalden alıntı: notebookgentr
Djagatai : çalıştır bölümüne gelip, msconfig yaz. Oradaki menülerin en solundakinde başlangıçta açılan programların listesi var. Gerekli olmadığını düşündüklerinin tikini kaldırabilirsin.
Sağolasın söylediklerin için, işe yaradılar ama bu dediğini yaptıktan sonra da her bilgisayarı açışımda bu sefer msconfig açılıyor ??
arkadaslar bende gecen hafta asus f3 sr aldım yalnız bikaç sorum olacak birincisi hdd'den ses geliyor ikincisi alet şarjda iken sağ arka kısımda bir ısınma meydana geliyor üçüncüsü ise bu nedenlerden dolayı servise gitsem iade alırlarmı dogruyu söylemek gerekirse performans olarak alet iyi yalnız işçilik ve malzeme olarak pek sevmedim.
arkadaşlar benim ir sorum olacak 1.5 ay önce aldığım f3sr-200dr modeline ekstradan 1gb ram daha ilave etmek istiyorum fakat hangi rami tercih etmeliyim şuan benim bilgisayarımın içinde ram kaç mhz ? sadece ddr2 olduğunu biliyorum kaç mhz lik bir ram almam gerekiyor bu konuda beni hızlı bir şekilde aydınlatan arkadaşlara minnettar olurum çünkü vatanın finansa %20 kampanyasından yararlanmak istiyorum şimdiden tşk.
gelen ses hdd den geliyor. Normaldir. hemen her asusda var. sürekli fişe takılı ise ısınma normal. iade alacakalrını sanmam ama şansını denemek sana kalmış.
bu cihaza takılacak ram ddr2 667mhz kingston yada aynı özelliklerde başka bir kaliteli ram.
notebook.gen.tr tşk ederim ram yardımın için siparişi verdim 1gb 667mhz fakat ram i kendim takmak istiyorum bunun için bildiğin bir resimli kaynak varmı? birde ram i makineye taktıktan sonra bios dan yapmam gereken birşey varmı ? direk çalışacakmıdır ? yardımların için sağol birde f3sr-200dr modeline en fazla kaç gb ram ilavesi yapılabiliyor bu konularda beni aydınlatırsan sevinirim ii çalışmalar.
quote:
notebook.gen.tr tşk ederim ram yardımın için siparişi verdim 1gb 667mhz fakat ram i kendim takmak istiyorum bunun için bildiğin bir resimli kaynak varmı? birde ram i makineye taktıktan sonra bios dan yapmam gereken birşey varmı ? direk çalışacakmıdır ? yardımların için sağol birde f3sr-200dr modeline en fazla kaç gb ram ilavesi yapılabiliyo konularda beni aydınlatırsan sevinirim ii çalışmalar.
dostum ebn kıngston 1gb 667 taktım aldıgı zaman bır problem yok
quote:
notebook.gen.tr tşk ederim ram yardımın için siparişi verdim 1gb 667mhz fakat ram i kendim takmak istiyorum bunun için bildiğin bir resimli kaynak varmı? birde ram i makineye taktıktan sonra bios dan yapmam gereken birşey varmı ? direk çalışacakmıdır ? yardımların için sağol birde f3sr-200dr modeline en fazla kaç gb ram ilavesi yapılabiliyor bu konularda beni aydınlatırsan sevinirim ii çalışmalar.
LightScribe hk :
Arkadaşlar benim laptopun masaüstünde LightScribe kısayolu var. LightScribe hakkında fazla bilgim yok LightScribe cd si aldım ama çalışmadı sürücü bulunamadı yazıyor. normal de ( F3SR laptoplarda ) LightScribe özelliği varmı ?
arkadaşlar bende de mavi ekran sorunu denlen olay vardı.vista kullanıyorum.dün service pack1 i yükledim bu sorun ortadan kalktı.ayrıca vista birçok driver için uyumsuz diyordu açılışta ancak bu service pack i yükleyince o sorunlar da ortadan kalktı.şu anda vista süper bir şekilde çalışıyor.bu pack1 i yükleyene kadar vista dan nefret ediyordum.şimdi ise I LOVE VISTA diyorum.vista kullanan arkadaşlar servicepack mutlaka yüklesinler emin olun pişman olmayacaksınız