Şimdi Ara

Line in girişi için gelen sinyali mikrofon girişi için düşürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • External TV kartı kullanıyorum. Ses çıkışı line in için fakat benim dizüstünde line in girişi yok, mikrofon girişi var. TV kartından gelen kabloyu mikrofon girişine takıyorum, çok kuvvetli ses geliyor. Dizüstüne zarar verme ihtimali de var.
    Ses girişi için gelen sinyali mikrofon girişi için uygun seviyeye nasıl düşürebilirim yada nasıl bir devre yaptırabilirim?



  • bence girişin + kutbuna 500 kohm luk direnç takman yeterli olur bi dene
    _____________________________
  • İki tane 22K trimpot alın,
    orta bacaklarını ayrı ayrı bilgisayarınızın mikrofon girişinin sağ (R) ve sol (L) canlı uclarına bağlayın,
    trimpotların aynı taraftaki birer bacaklarını birleştirin (biribiriyle), bu şase hattına birleşecek (yada ses kablolarının eksisi diyelim),
    son kalan bacaklarını da TV kartınızdan gelen ses kablosunun canlı uçlarıyla birleştirin.
    Tornavidayla istediğiniz ses seviyesini ayarlayın.
    _____________________________
    Bunu bilmeyen toplumları koyun gibi güderler >>https://www.youtube.com/watch?v=w_ybzC2wP7Q
    FES TÜRK ŞAPKASI DEĞİLDİR. Naomi Klein - ŞOK DOKTRİNİ Mutlaka okumalısın
  • Selamlar.
    Bu şekilde ayar yapılabilir ama eminim ki çok kritik olur. yani ses ayarı ancak en dipte olur ve aniden yükselir.
    200mV - 1000mV arası olan Line-Out u , 3-10 mV arası bir değere çekmek gerekir. Yine arkadaşımızın dediği tarzda bir trimpot ile gerilim bölücü yapılmalı ama bir de direnç kullanılmalı ve gereken değer bulunduğunda da metal film 2 çift direnç ile gerilim bölücü tamamlanmalı. mesela :
    Line-Out un 1V RMS olduğunu ve bize gereken mic-in seviyesinin 5 mV olduğunu düşünelim. Gerilim bölücümüzün oranı , 1000 / 5 = 200 olacaktır. Yani giren gerilimi 200 e bölmeliyiz. Bunun için mesela 20k bir dirence canlı uç girilir. direncin diğer ucu 470 Ohm luk bir trimpotun bir başına verilir. trimpotun diğer ucu şasede , orta ucu ise mesela 470nF lık bir kondansatör ile ses kartının mic. girişine bağlanır. TV kartının volümü yaklaşık %70 , pc mixerindeki ses devreleri de yaklaşık %50 gibi ayarlanır. trimpot ayarı ile oynanarak sesin bozulmadan verebileceği en yüksek seviye bulunur. bu ayar korunarak şase ucu hariç bağlantılar sökülür. Şase ile orta uç arasındaki direnç ile , orta uçtan diğer uca bağlı olan direncin sinyal giriş arası direnci ölçülür. atıyorum , şase orta uç arası 220 Ohm , orta uç sinyal giriş ucu arası 20.25 kilo Ohm. Bu değerlere en yakın 2 çift metal film yani %1 veya 2 lik dirençler kullanılarak gerilim bölücü tamamlanmış olur. Şöyleki : tv kartının ses çıkışının canlı ucu 20.25k lık ( tabii ki bu direnç 1000mV / 5mV çevrimi için hesaplanan yaklaşık bir değer ve bu değere en yakın bulunabilecek metal-film direnç !!! ) direncin bir ucuna girilecek. bu dirncin diğer ucuna bir adet 220 Ohm direnç bağlanacak ( ki bu değer için de diğerindeki durum geçerli !!! ) ve 220 nin diğer ucu şase ucuna verilecek. 2 direncin ortak ucu ise bir mesela 470nF lık sabit C ile mic girişine verilecek ve bu işlemin aynısı diğer kanala yapılmayacak. çünkü mic girişleri genelde mono !!!
    --------------
    niçin sabit ve matal film ve kuplaj için C ???
    Şayet trimpot ile yapılırsa , giriş stereo ise 2 kanal arasında fark olur...
    metal film ise 2 kanal arasındaki farkı min. seviyede tutmak için.
    Bu gerilim bölücü ses kartı girişine en yakın noktada olmalı ve mümkünse dışı , şaseye bağlantılanmış bir alüminyum veya bakır folyo ile çevrelenmeli.
    Kuplaj niçin idi : Mic girişlerinde , elektret/kondanser kapsüller kullanıldığı için , bu kapsülü besleyebilecek bir de DC voltaj çıkmaktadır. bu yüzden C koyuyoruz. Hatta özel bir tavsiye olarak , Bu C nin 2 ucundan da şaseye birer 100k atılmasını tavsiye edebilirim. Ki C DC ile dolup sesi iletmezlik yapmasın !!!
    Saygılar.
    _____________________________
    amatör




  • İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Fakat elektronik konusunda yazdıklarınızı uygulayabilecek biri değilim. Yine de bu yazılanları yaptıracak birn bulmaya çalışacağım. Bulamazsam yardımınıza başvururum. (İstanbuldayım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMI IN VE OUT OLAN SES SİSTEMİ
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.