Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Microsoft SideWinder Mouse #İnceleme#

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Klavye, Fare, Joystick, Gamepad >> Microsoft SideWinder Mouse #İnceleme# Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sertdemiry

Mesaj: 679


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 3:00:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Araştırmalarım sonucu Microsoft SideWinder Mouse almaya karar kıldım. Herkes merak ettiği için böyle bir inceleme yapma gereği duydum. Umarım herkese yardımcı olacak bir inceleme olur...

Benim, "normal" oyuncu (yani profesyonel olarak oyun oynamayan), rahatlık, kullanım kolaylığı, hız ve kalite arayan birisi olarak bu incelemeyi yaptığımı göz önünde bulundurunuz.




Neden Microsoft SideWinder Mouse?
- Eskiden SideWinder Titreşimli Direksiyonum vardı ve çok memnundum ondan, sonradan ihtiyacım olmadığı için satmıştım ve ilk günkü kadar sağlamdı. Öncelikle bu mouse'u tercih etmemin sebebi budur.
- Benim kullanışıma göre yeterli özellikler içermesi, görünüş açısından çekici gelmesi.
- Piyasaya yeni çıkmış olması.
- Büyük olması, ergonomik olması.
- Sağdaki tuşlarının alt alta konmuş olması.
- Ayakların değiştirilebilmesi.
Bu mouse'u seçerken etkili oldu.

Göze Çarpan Özellikleri:
- Ergonomik yapısı, terletmeyen malzeme kullanılmış olması.
- Sağdaki tuşların metalden yapılmış ve alt alta konmuş olması.
- Makro seçeneğinin oldukça gelişmiş olması.
- Scroll'un metalden olması, rahatsız etmeyen şekilde kademeli olarak dönmesi olması. Ayrıca çevirme hızınıza göre çok fazla veya çok az atlamalar yapabilmesi.
- DPI göstergesi basit bir LCD ekran ile yapılmış olması.
- 3 Tuş vasıtası ile DPI'ın değiştirilmesi, bu tuşların istenilen DPI değerlerine ayarlanabiliyor olması, ayrıca DPI değerinin LCD ekranda yazması.
- Ayaklarının, yanında gelen 3 farklı malzeme ile değiştirilebilmesi.
- Ağırlık ayarı.
- TurnOver seçeneği olması. Oyundayken tek tuşla 180derece dönmenizi sağlıyor.

Eksi yönleri:
- Scroll'da sağ ve sol tuşlar yok. Olmasını isterdim.
- Makro olayı bazı koşullarda çalışmıyor.




Fotoğraflar ve Yorumlar:
Mouse'umuzun kutusu, dayanamayıp hemen bilgisayara taktığım için boş kutuyu görüyorsunuz :)
Kutu içinde, pek işinize yaramayan çoğu dile çevrilmiş iki kullanım kılavuzu; Genel ürün yönergesi; Garanti belgesi; Mouse'umuz, Siyah-Beyaz-Gri olmak üzere 5'er adet ayak; 3 adet 10gr 1 adet 5gr'lık ağırlıklar; Ağırlık ve ayaklarımızı saklayacağımız kablo tuturuculu kutu.


Mouse'umuza yukarıdan bir bakış. Sağ taraftaki şey, ağırlıklarımızın ve ayaklarımın saklı olduğu, ayrıca kablomuzun masan aşağılara kayıp bizi çekme derdimizden kurtaran şaheser kutumuz. Kabloyu sıkı tutması için oldukça ağır yapılmış ve ayrıca altında kaymaz bir malzeme var, böylece ordan oraya masanızda dolaşmıyor.


Mouse'umuzun ayakları ve alttan görünüşü. Ayaklar oldukça kolay bir şekilde çıkarılıp takılabiliyor.


SideWinder'ın A4Tech X750 ile yanyana fotoğrafı.
Fotoğraflar karanlık çıksa da fikir edinmeniz açısından iyi. Fotoğraflara dikkatli bakarsanız, X750'nin yüzeyinin nasıl parlak, SideWinder'ın nasıl pütürlü olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca SideWinder'ın sağ ve sol kısımları kauçuk benzeri kaymaz bir malzemeden yapılmış.
Her iki mouse'u da uzun süre kullandığım için, SideWinder'ın kesinlikle terletme gibi bir derdinin olmadığını söylebilirim. X750 ise kısa bir süre sonra elimi terletiyor ayrıca mouse üzerinde de lekeler ve kirler bırakıyordu. SideWinder'la aralıksız 2 saat boyunca stressli şekilde oyun oynamama rağmen hiçbir kir ve ter belirtisi olmadı.
Boyut ve ergonomi açısında da SideWinder X750'yi oldukça geride bırakıyor.




Program:
Basit arayüzü olan kullanışlı ve ayrıntılı bir programı var. Ana görünüşu bu şekilde:


Görüldüğü gibi tuşlara atayabileceğiniz milyon tane seçeneğiniz var. Ayrıca Keystroke seçince çıkan pencerede istediğiniz klavye tuşunu seçebiliyorsunuz (Fotoğrafta F4 seçilmiş)
Quick Turn olayı oldukça güzel fakat oynadığım oyunda çalışmadı. Bunu çalıştırmak için, istediğiniz tuşa Quick Turn'ü atıyorsunuz, daha sonra oyuna giriyorsunuz, Quick turn seçtiğiniz tuşa basılı tutup ekranınızı 360 derece döndürüyorsunuz. Mouse'un LCD ekranında Quick Turn işareti beliriyor ve makro olarak hareketinizi kaydediyor. Bundan sonra bu tuşa basarak karakterinizi 180 derece anında çevirebiliyorsunuz.


Makro Penceresi bu şekilde. Görüldüğü gibi sağ bölümdeki boşluğa istediğiniz tuş kombinasyonunu yapabiliyorsunuz. Ayrıca bunları seçip editleyebiliyorsunuz. Basma süresi gibi şeyleri de ayarlayabiliyorsunuz. Fakat tek eksiği sürekli basılı tutma seçeneği malesef koymamışlar.


Scroll hızlandırma olayı şahane bence. Muhtemelen önceki modellerde de vardı fakat A4Tech'te yoktu, bu yüzden benim için yeni ve güzel bir özellik.


DPI ayar penceremiz. Mouse'da 3 farklı DPI tuşu bulunduğunu yukarda yazmıştım. İşte bu tuşların hangi DPI değerlerini seçmelerini istiyorsanız bu pencerede onu ayarlıyorsunuz. Mesela ben 2000DPI oyun için, 1600DPI masaüstü için, 400DPI ayrıntı çalışmak için kullanıyorum.





Eklemeler, Notlar:
- A4Tech X750 eski mouse'um olduğu için onunla karşılaştırma yaptım, başka bir mouse olsa onunla yapardım. Lütfen bu konuda yorum yapmayın, tabiki fiyatları çok farklı. Sadece aldığınız ürünlerin farkını görmeniz ve ürünün getirilerini anlatabilme açısından bu karşılaşmayı yaptım.
- LCD ekran mouse kullanılmayınca sönüyor. Hareket ettirince tekrar yanıyor.
- Mouse tuşlarından bahsetmemişim, oldukça rahat ve seri şekilde tıklanabiliyorlar. Sağ tuşla özellikle oldukça rahat ve kullanışlı, bundan sonra çıkacak mouse'ların yandaki tuşları bu şekilde üst üste koyması lazım bence...
- Scroll tuşu başta kötü gibi duruyor fakat oldukça iyi tasarlanmış olduğunu kullanım anında anlıyorsunuz. Hem kademeli olarak dönüyor, hem de hızlı şekilde baskı uygulamadan döndürebiliyorsunuz.


_____________________________

OUR TIME IS RUNNING OUT!

hsngencer

Mesaj: 127


 1 Kasım 2007; 9:41:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

kullanıslıgı nasıl bilmem ama dizayn nı cok kotu.

_____________________________

herkesi seviyorum
Pinky_Demon

Mesaj: 11256
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 10:01:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hayırlı olsun. Benim G7 bozulunca bundan alacam.

_____________________________

Technics

Mesaj: 8805
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 10:30:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

güzel bir inceleme olmuş arkadaşım eline sağlık

_____________________________

Photocromic
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

 1 Kasım 2007; 10:32:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bir oyuncu olarak mouse un çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Oyuncuda önemli olan mouse hakimiyetidir. Sensivity den önce hakimiyet gelir. Mouse elinize ne kadar çok oturursa ve mouse elinize oranla ne kadar küçük olursa o kadar iyidir. Sonuçta avucunuzun altındaki bir kediyi kontrol etmek bir fareyi kontrol etmekten çok daha zordur. Mouse diğer özellikleriyle çok daha iyi olabilir ama boyut ve dizayn olarak çok kötü geldi bana. Ve tuşların fazlalığı oyun sırasında sorun çıkarabilir. Özellikle sol tarafının dizaynı hiç hoşuma gitmedi. Yine de hayırlı olsun. Sen beğendiysen bize laf düşmez pek.

Bunlar kişisel görüşümdür.
Pir

Mesaj: 5377
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 10:38:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Çok güzel inceleme olmuş. Ayrıca ben de bundan alcam bu aralar. Benim de eski mouse da 'X-750F'.

_____________________________

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

sertdemiry

Mesaj: 679


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 11:36:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İncelememi beğenlere teşekkür ederim :)

@Kral1984,
Tabiki zevkten zevke değişir, bazıları sade ürünler, bazıları şatafatlı ürünler beğenirler. Ben de başta çok girinti çıkıntısı olmasını sevmemiştim, fakat elime alınca oldukça güzel düşünüldüğünü anladım. Emin ol sağ tuşlar kötü görünse de kullanımı çok rahat.
Boyut olarak G5'den büyük değil. Razer'den büyük.
Mesela ben Razer'a da elimde baktım, iki taraftaki tuşlarda sağdaki tamamiyle kullanışsız. G5'te ise soldaki tuşlar çok bitişik, yanlışlıkla basma olasılığınız çok yüksek. Ben şahsen sağ tuşları çok kullandığım için bu mouse'u edindiğim iyi oldu.
Son bir ekleme, yanlışlıkla tuşlara basma olanağınız kesinlikle yok :)

_____________________________

OUR TIME IS RUNNING OUT!

teeKin

Mesaj: 1257


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 11:57:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

@ sertdemiry
inceleme güzel olmuş ellerine saglık türkiyede satışa çıktımı yoksa yurtdışından mı aldın arkadasım


_____________________________


Türk Yıldızları...Battlefield2...Mine...Senide Vururlar Bir Gün Ey Acı...Wind of Change...26.01.2008...Zap Suyu...Vatan Size Minnettardır
Birgün Dünyaya Ait Büyük Bir Derdin Olursa Rabbine Dönüp;Benim Büyük Bir Derdim Var! Deme,Derdine Dönüp;Benim Büyük Bir Rabbim Var!De.


720P-1080P takası yapabilirim 720P band of brothers 5ve6 bölüm arıyorum
sertdemiry

Mesaj: 679


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 13:20:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.


quote:

Orjinalden alıntı: teeKin

@ sertdemiry
inceleme güzel olmuş ellerine saglık türkiyede satışa çıktımı yoksa yurtdışından mı aldın arkadasım



Teşekkürler,

Hatırlattığın iyi oldu, incelemeye yazacaktım unutmuşum. Yeni açılan şu Darty Mağazalarından aldım ürünü. Fakat nedense internet sitelerinde ürün yok. Sadece mağazalarında var, tesadüfen gezinirken gördüm.

_____________________________

OUR TIME IS RUNNING OUT!

*13*

Mesaj: 1562


 1 Kasım 2007; 17:30:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Çakma olmasın

Güzel mouse ileride G5'm bozulursa bende bu mouse'u beğenirsem alırım

_____________________________

///...Cennetin artık cehennemden bir kovboyu var... \\\
sertdemiry

Mesaj: 679


Sisteme Gözat

 1 Kasım 2007; 17:42:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar alırken eğer mouse'u hiç görmediyseniz internetten sipariş vermeyin, gidin mağazadan alın. Kutusu resimde de görüldüğü gibi şeffaf olduğu için elinizi mouse'un üstüne koyup nasıl durduğunu, ergonomisini, ürünün görünüşünü falan anlayabiliyorsunuz.
Alırken fikir edinmenizde kesinlikle yardımcı olacaktır...

_____________________________

OUR TIME IS RUNNING OUT!

*13*

Mesaj: 1562


 1 Kasım 2007; 18:41:55