Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: BİM E GELECEK LCD

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: BİM E GELECEK LCD Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Ado
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 13:48:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

şuanda evde bi tane sony tv var .(82 ekran crt flat)canavar gibi tv.mükemmel bişey.ama onun da malzeme kalitesi iyi değil.kumandasının tuşları 1 sene dolmadan basmamaya başladı.yüzeyinde garip bir pullanma var(kumandadan bahsediyorum.)ve işin garibi servisi kumanda garantiye girmiyor dedi.hiç uğraşmadım.çünkü sony nin servi şikayetleri destan gibi..tv nin kendisine gelince gri kasa ve sürekli silinmesine rağmen kapkara oluyor.çamur gibi.ama elektronik kısımları,teknolojisi mükemmel.çamaşır makinası aeg,ve şuan 19. senesi ve sadece 1 kere tamir gördü.buzdolabıda aeg ve o da 19. yılında.fırın ocak da arçelik.hiç tamir görmedi 19. yılında olmasına rağmen(1 tek doğalgaza geçiş için müdahale edildi)

daha önceki yazımdada dile getirmiştim bu aslında sony nin kalitesizliğinden değil türkiyeye yollanan ürünlerin daha düşük kalitede üretim den temin edilmesinden kaynaklanıyor.
bu aslında sadece sony de değil digicom ithalatındaki ürünlerde de sıkca karşılaşılan bir durum
sony de ürün kalitelidir ama servis hizmeti düşüktür,beko ve vestel gibi firmaların servis hizmetini asla tartışmam çözümlenemeyen bir sorununuz olduğunda müşteri ilişkileri merkezini aramanız yeterli ( ki genelde gerek kalmıyor) işte sizin veridğiniz örnektede olduğu gibi dış kasasındaki aksaklıklar o ürünü kötü ürün yapmıyor...
trimaxsahinabi
Uzaklaştırılmış
30 gün cezanın 15 günü kaldı.

7 Kasım 2007; 13:49:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Ado

quote:

ben vestelin müzik setini aldım,evde duruyor.kocaman bişey(1992 yılında almıştık).4 sene geçmeden çalışna hiçbir yeri kalmadı.bir gün içini açtım.ve ne göriyim.o kocaman kutunun içinde sadece 2 tane elektronik levha var.yani yani o kutunun %95 i boş...zaten şuan üzerine biblo koymak dışında bi işe yaramıyor.

okulumda vestel monitörler vardı.30 monitörün 6 tanesi sağlamdı.(2-3 sene geçmemiştir . garantiye niye yollanmadılar derseniz,devlet okulundaki yöneticiler sallamıyorlar(gerçi şuan onlarda depoya atılmıştır bile) )

vestelin klimalarını da biliriz.o konuda zaten yorum yapmaya gerek yok.
vesteli tek birşey için tebrik etmiştim,o da doğal gazdan elektrikli ev aletlerini çalıştıracağı teknoloji içindi.(yakıt pilli beyaz eşya)...o da görüyorum ki fısssssss çıktı.o yüzden evime vestelin v sini sokmam.

bahsettiğiniz ürün eğer üstünde plak çaları olan ve önden dikine cd çaları olan ise sanırım midi 85 modelinden bahsediyorsunuz
o ürünün o derece büyük olma sebebinin plak ölçüleri olabileceği hiç aklınıza gelmedi sanırım
ön panelde dikine yerleştirilmiş cd çalar yine ön panelde çift kaset çalar ve tuner bölümü var
evet içerisi boş ama boş olma sebebi tüketici kazıklamak değil yerleşim şeklidir
iki adet tda 2030 çıkış entegresinin bulunduğu ses kartı ve besleme+regüle devresinden başka bir şey yoktur tabanda, zira bütün elektronik ekipman önpanelin arkasındaki elektronik anakart üzerindedir...

elektronk ürün grubunda en az şikayet aldığımız şey tv ve monitörlerdir nasıl oluyorda monitörlerinizin 30/6 sı çalışıyor ve nasıl oluyorda yöneticileriniz servise göndermiyor ve neden bunun soumlusu vestel oluyor bu da tartışılır tabi...

klima ve beyaz eşya ürün grubundaki şikayetler inkar edilemez ve bununla ilgili tüm gerekenler yapıldı
özellikle oçm sınıfındaki yoğun şikayet nedeni ile yeni ürün grubu piyasaya verilmiştir ve bunlarla ilgili teknik bülten sonuçları bir hayli iyi durumdadır...

aynen dediğin alet (müzik seti)...valla o tasarımı yapan mühendise sormak lazım,2 levha için koca kutu ne alaka diye?neyse ben fazla girmiyim dizayn olayına da sonuçta çalışan hiçbir yeri kalmadı.sehpa olarak kullanılıyor.monitör içinde okulun adını veriyim.inanmıyorsunuz gibi geldi.Gazi Üni. Çorum Müh. Fakt. -Müh. bilg Lab...gerçi şimdiki adı Hitit Fakt.....(15" lik vestel monitörler.ya hiç açılmıyor,ya her tarafında dalga dalda çizgiler yada rengi ya yeşil ya da pembeydi ler.(ayarlar ile ilgisi yok.herşeyi denedik.)
trimaxsahinabi
Uzaklaştırılmış

7 Kasım 2007; 13:56:24 

quote:

quote:

şuanda evde bi tane sony tv var .(82 ekran crt flat)canavar gibi tv.mükemmel bişey.ama onun da malzeme kalitesi iyi değil.kumandasının tuşları 1 sene dolmadan basmamaya başladı.yüzeyinde garip bir pullanma var(kumandadan bahsediyorum.)ve işin garibi servisi kumanda garantiye girmiyor dedi.hiç uğraşmadım.çünkü sony nin servi şikayetleri destan gibi..tv nin kendisine gelince gri kasa ve sürekli silinmesine rağmen kapkara oluyor.çamur gibi.ama elektronik kısımları,teknolojisi mükemmel.çamaşır makinası aeg,ve şuan 19. senesi ve sadece 1 kere tamir gördü.buzdolabıda aeg ve o da 19. yılında.fırın ocak da arçelik.hiç tamir görmedi 19. yılında olmasına rağmen(1 tek doğalgaza geçiş için müdahale edildi)

daha önceki yazımdada dile getirmiştim bu aslında sony nin kalitesizliğinden değil türkiyeye yollanan ürünlerin daha düşük kalitede üretim den temin edilmesinden kaynaklanıyor.
bu aslında sadece sony de değil digicom ithalatındaki ürünlerde de sıkca karşılaşılan bir durum
sony de ürün kalitelidir ama servis hizmeti düşüktür,beko ve vestel gibi firmaların servis hizmetini asla tartışmam çözümlenemeyen bir sorununuz olduğunda müşteri ilişkileri merkezini aramanız yeterli ( ki genelde gerek kalmıyor) işte sizin veridğiniz örnektede olduğu gibi dış kasasındaki aksaklıklar o ürünü kötü ürün yapmıyor...

yok o sony ispanya malıydı ve galiba kaçak maldı.doğubank tan almadık ama ordan geri kalmayan bi yerdi...(ama ilginç bi şey var,aynı olmasa da çok benzer bi kumandaya sahip sony lcd tv kullanan arkadaşın kumandasında öyle bir sorun yoktu.şans mı diyim,yoksa bizim peder 10 sn de bir kanal değiştirdiğinden mi diyim,yoksa bizim elimizin teri ispanyollar veya asyalılar gibi pH ı uygun değil mi diyim bilemiyorum.
ama kesinlikle vestelden uzak durma taraftarıyım.sonuçta klima örneğinde olduğu gibi servisin çözebileceği bişey değil...sanırım vestelde çalışıyordunuz,şu yakıt hücreli beyaz eşyaların durumu ne oldu,rafa mı kalktı o proje?
(gerçi doğaldır,bizim halkımızda enerji tasarrufu mantığı olmadığı için şuan o olay bize bir numara büyük gelir.)
mutklima
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 14:00:48 

Vestelin 2007 model ses sistemleri bile 1984 model simtelle asla aynı kalitede degildir,sayın vestel sanki teknolojiyi baştan yaratıyor,azıcık etraflarına baksalar teknoloji hemen yanlarında ama nasıl ucuz malzaeme kullanırımda nasıl çok para kazanırımlarla yapılan üründen hayır vestel kuruldugunf-dan beri hayır gelmemiştir.
Saedece ilk üeünlerinden ithal olanlar gayet iyidirler.

Vestel-haier klimalar
Vestel ferguson ve miracle tv'ler
Samsung çamaşır makineleri,gerisi hüsrandır vede öyle olacaktır bu dgidişat onu gçstermektedir.

ve premier,sunny,kamasonic örneklerinden üstün olabilir ama asla sony,samsung,panasonic,LG,olamayacaktır vestel bu zihniyeti ile,kim ne derse desin,görünen köye kulavuz istemez,türk sanayicisinin işçisine insan gibi ücret ödedigi zaman düzelir,sen insan gibi davran işçide insan gibi çalışsın

Sen türk insanını cahil bırak ve benim işçim benim memurum işini bilirler salla sonrada işçi çalıyor,işveren çalınca ona bir şey yok ,bu tabiki çalmayı çırpmayı haklı göstermez ama balık baştan kokar,işverenlerin ne tür malzeme kullandıkları insanları nasıl çalıştırdıklarını onların içinde olan işçi arkadaşlar bilir dışardan maval okumakla olmaz,bende ,steri,m vestel,beko dünyaya teknoloji üreten markalar olsun ama olmuyor al takla bu işler.

Bir çok arkadaşta dedigi gibi buradaki kötü sony,kötü samsung yada bir başka marka onların kötülünden degil üretmilerindeki yerlerden ve o ülkedeki sanayicilerden kaynaklanıyor,buraya ithal edilenler japonyadan yada başka kaliteli üretim yerinden degilde daha kötü montaj yapılan yerden gelince o sony markasının kötü olması anlaıma gelmiyor ,zaten vestelin ne oldugunu biliyoruz.
Ado
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 14:19:25 

quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

Sizde anlaşılan bu firmadan ekmek yediginiz için işinize geleni anlayıp işinize geleni yazıyorsunuz,o kahvelerde oturan insanlar(genelde türk erkegi kahvede oturmayı sever)işten atılmış insanlar degiller dahalen orada çalışan insanlardır.

Benim demek istedigimse başkadır,vestelin kendi teknolojisi neden yok'u konuşuyorum ben banane ondan bunda aldıgı ile yaptıgı montajdan,benim ve bazı arkadaşların taktıgı neden bizim teknolojimiz yok hep onun bunun teknılojisini kullanıyoruz%99,sizde bana herkes aynı yerden alıyor canımı savunmayın bir tane bari kendi teknolojileri olsa,replay tv vardı 5 sene falan önce zorlu ben buldum havasına girdi ama senelerdir avrupada kullanılan teknolojinin adını degiştirip ben buldumla olmuyor.

O tvlerin üretim amacı bana göre gerçekte kaliteli ürüne ulaşamayanlara azda olsa o tarz ürünleri pahalıya satmaktır alt kalite bile olsa.

şu noktada anlaşamıyoruz
üretlmiş olanı çok daha ucuza almak ve bu şekilde sahaya daha düşük maliyetli ürün satabilmek varken ''illada kendim üreticem'' diyerek tesisler için milyon dolarları yatırmak ne derece mantıklıdır.hele ki bu düşüncelerin yoğun olduğu ülkemizde bu sizcede korkutucu bir girişim olmazmı.bu da olacak fakat hemen değil,mesela tft panel imalatı ile ilgili görüşmeler haen sürüyor demiştim...
siz bu gün üretim tesislerini beğenmiyorsunuz yarında imalat tesislerini beğenmeyeceksiniz
iyide bu adamlarda (beko - vestel - samsung) vs vs siz beğenin diye tesis kurmuyorlar ki neticede bu işten para kaznıyorlar,taşın altına hiç elini koymayan yorumcuların istekleri ile yola çıkan kaç profesyonel iştirak gördünüz bu güne kadar...eleştirilcek tarafları yok demiyorum hatta sizin eleştirileriniz benim yapacaklarımın yanında devede kulak kalır ama ben bu eleştirileri somut delilleri ile olması gerekenm yere yapıyorum zaten.
mesela demiyorum ki 30 monitörüm var hepsi bozuk.ne bilelim gerçekten bozuk olduğunu veya aslında sorunun ne olduğunu...yerel anten ile hdmı yayın izleyemediği için aldığı ürüne arıza yazdıran ve gerekli açıklamayı yapmamıza rağmen bizi şikayet eden zihniyetin çok büyük bir yüzde oluşturduğu ülkemizde çok özür dileyerek ağzı olan konuşuyor diyorum...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
mutklima
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 14:34:26 

quote:

quote:

quote:

Sizde anlaşılan bu firmadan ekmek yediginiz için işinize geleni anlayıp işinize geleni yazıyorsunuz,o kahvelerde oturan insanlar(genelde türk erkegi kahvede oturmayı sever)işten atılmış insanlar degiller dahalen orada çalışan insanlardır.

Benim demek istedigimse başkadır,vestelin kendi teknolojisi neden yok'u konuşuyorum ben banane ondan bunda aldıgı ile yaptıgı montajdan,benim ve bazı arkadaşların taktıgı neden bizim teknolojimiz yok hep onun bunun teknılojisini kullanıyoruz%99,sizde bana herkes aynı yerden alıyor canımı savunmayın bir tane bari kendi teknolojileri olsa,replay tv vardı 5 sene falan önce zorlu ben buldum havasına girdi ama senelerdir avrupada kullanılan teknolojinin adını degiştirip ben buldumla olmuyor.

O tvlerin üretim amacı bana göre gerçekte kaliteli ürüne ulaşamayanlara azda olsa o tarz ürünleri pahalıya satmaktır alt kalite bile olsa.

şu noktada anlaşamıyoruz
üretlmiş olanı çok daha ucuza almak ve bu şekilde sahaya daha düşük maliyetli ürün satabilmek varken ''illada kendim üreticem'' diyerek tesisler için milyon dolarları yatırmak ne derece mantıklıdır.hele ki bu düşüncelerin yoğun olduğu ülkemizde bu sizcede korkutucu bir girişim olmazmı.bu da olacak fakat hemen değil,mesela tft panel imalatı ile ilgili görüşmeler haen sürüyor demiştim...
siz bu gün üretim tesislerini beğenmiyorsunuz yarında imalat tesislerini beğenmeyeceksiniz
iyide bu adamlarda (beko - vestel - samsung) vs vs siz beğenin diye tesis kurmuyorlar ki neticede bu işten para kaznıyorlar,taşın altına hiç elini koymayan yorumcuların istekleri ile yola çıkan kaç profesyonel iştirak gördünüz bu güne kadar...eleştirilcek tarafları yok demiyorum hatta sizin eleştirileriniz benim yapacaklarımın yanında devede kulak kalır ama ben bu eleştirileri somut delilleri ile olması gerekenm yere yapıyorum zaten.
mesela demiyorum ki 30 monitörüm var hepsi bozuk.ne bilelim gerçekten bozuk olduğunu veya aslında sorunun ne olduğunu...yerel anten ile hdmı yayın izleyemediği için aldığı ürüne arıza yazdıran ve gerekli açıklamayı yapmamıza rağmen bizi şikayet eden zihniyetin çok büyük bir yüzde oluşturduğu ülkemizde çok özür dileyerek ağzı olan konuşuyor diyorum...

Sayın ADO anlıyorum sizi ve bende vestel(örnektir)herşeyi kendi yapsın demiyorum dememde saçma olur zaten bunun bilincindeyim,amacımız dünyaya hah işte buda vestelin buluşu dedirtmektir,bundan bahsettim yoksa her firma herşeyi üretmeye kalkarsa sizinde didiginiz gibi o firma kardan çok zarar eder mantıgıda yok zaten.

Geçenlerde bir firmaya gittigimde orada kullanılan bir matbaa bıçagı gördün onu inceledim dünyaca ünlü POLAR markası imiş bunu şöyle bir inceledimki ekranı fujitsu,elektrik tesisatı (şu an aklımda degil)bir başka firma döküm kısmı bir başka firma,yani sizinde dediginiz gibi bir marka bir çok markadan müteşekkildir ha ben istiyorumki bunun içinde vestelde kendi teknolojisi ile olsun ,sanırım bu çok fazla bir istek degildir.

iyi günler.
trimaxsahinabi
Uzaklaştırılmış

7 Kasım 2007; 14:57:31 

quote:

quote:

quote:

şu noktada anlaşamıyoruz

"mesela demiyorum ki 30 monitörüm var hepsi bozuk.ne bilelim gerçekten bozuk olduğunu veya aslında sorunun ne olduğunu." bu cümle benim içinse yerin adını verdim.ilgilirseniz arayıp sorarsınız...ben 10 yıldan fazladır bilgisayar kullanıyorum.bugüne kadar 2 masaüstü 1 laptop aldım.şuanda evimde 2 laptop 1 masaüstü var.(masaüstlerini kendim topluyorum.kendimin haricimde dosta arkadaşa topladıklarım cabasıdır.)ve üstte yazdığım sorunun monitörden olduğunu bilecek tecrübeye sahibim.ayrıca sizin dediğiniz gibi HD yayına hdmi demiyecek kadar da teknolojiyi biliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 7 Kasım 2007; 14:59:52 >
Ado
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 16:03:33 

quote:

"mesela demiyorum ki 30 monitörüm var hepsi bozuk.ne bilelim gerçekten bozuk olduğunu veya aslında sorunun ne olduğunu." bu cümle benim içinse yerin adını verdim.ilgilirseniz arayıp sorarsınız...ben 10 yıldan fazladır bilgisayar kullanıyorum.bugüne kadar 2 masaüstü 1 laptop aldım.şuanda evimde 2 laptop 1 masaüstü var.(masaüstlerini kendim topluyorum.kendimin haricimde dosta arkadaşa topladıklarım cabasıdır.)ve üstte yazdığım sorunun monitörden olduğunu bilecek tecrübeye sahibim.ayrıca sizin dediğiniz gibi HD yayına hdmi demiyecek kadar da teknolojiyi biliriz.

tüketicilere hd ve hdmı nedir diye bilgi vermekten aklımda bu kalmış yanlış yazmışım özür dilerim fakat yazım hatamı bulmuş olmanız ve üç beş pc toplayıp 10 yıldır kullanıyor olsanızda (hatta bir 10 yıldır daha kullanıyor olsanızda) benim bildiklerimi bilemezsiniz o yüzden buradaki seviyeli tartışmayı belaltı vurarak başka yerlere çekmeyelim lütfen...elbette ki bende sizin ihtisas alanınızda daha temkinli konuşmayı tercih ederim ''30 monitörüm var 6 sı hariç hepsi bozuk dandik bunlar'' demek başkadır ''şu servise götürdüm şu sorununu bir türlü çözemiyorlar'' veya ''çok pahalı'' vs demek başkadır .benim evimde bir samsung klima var 3 yıl önce aldım 18000 btu klima çok sesli çalışıyor hem dış ünitesi çok gürültülü hemde üfleme esnasında aşırı üfleme sesi var.servisi çağırdım dış ünite için yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler iç ünite için önerileri ise flap arkasındaki rüzgar panelini sökmekti ben kabul etmedim ve halen bu şekilde kullanıyorum rüzgar sesi hariç herşeyinden (ısıtma - soğutma - sarfiyat) çok memnunum aynı evimde 12000 btu regal kullanıyorum (vestel ile birebir aynı ama ucuz olduğu için aldım) dış ünitenin kasasını plastik yapmışlar çok komiğime gitmişti ama çalışma esnasındaki uğultu seviyesinin düşüklüğü çok dikkatimi çekti...şimdi neden bunları anlattım? ne samsungda yaşadığım sorun samsungu kötü firma yapar ne de regalin sesinin düşük olması (12 olmasınında etkisi çok etkisi var) onu samsungdan daha kaliteli yapar...ve ben hiç bir şekilde samsung firmasına bu yüzden çamur atmadım,üründeki teknik aksaklıklar ile üreten firmanın genel tavrı ve tüketiciye bakış açısı arasındaki o ince detayı atlamamak lazım.

Ado
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 16:07:40 

quote:

Sayın ADO anlıyorum sizi ve bende vestel(örnektir)herşeyi kendi yapsın demiyorum dememde saçma olur zaten bunun bilincindeyim,amacımız dünyaya hah işte buda vestelin buluşu dedirtmektir,bundan bahsettim yoksa her firma herşeyi üretmeye kalkarsa sizinde didiginiz gibi o firma kardan çok zarar eder mantıgıda yok zaten.

Geçenlerde bir firmaya gittigimde orada kullanılan bir matbaa bıçagı gördün onu inceledim dünyaca ünlü POLAR markası imiş bunu şöyle bir inceledimki ekranı fujitsu,elektrik tesisatı (şu an aklımda degil)bir başka firma döküm kısmı bir başka firma,yani sizinde dediginiz gibi bir marka bir çok markadan müteşekkildir ha ben istiyorumki bunun içinde vestelde kendi teknolojisi ile olsun ,sanırım bu çok fazla bir istek degildir.

iyi günler.

aslında gerçekten ortak temennimiz bu fakat üretim maliyetleri personel giderleri vergi oranları kar marjı düşüklüğü pazar payının fason üretimler ile git gide daralması vs vs vs gibi etkenler varken bence yerli müteşebbis ve firmalar ucuza kaçmaya devam edeceklerdir...
Ado
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Kasım 2007; 16:21:18 

yaw bu arada zorlu grubunda çalışıyorum diye vesteli savunuyorum sanmayın.babamın fabrikası değil neticede...3 yıldır zorlu grubundayım ama 4 yıl önce bir plazma tv için bu forumda başka bir üye arkadaşımla yine vestel yanlısı tartıştığımı iyi bilirim o zamanlar ne yneticiydim ne de zorlu grubundaydım
ama gerçekleri bilmeden yazılanlara tahammül edemiyorum sadece,bu ister vestel olsun ister beko farketmez...bu ülkede acaip bir şekilde desteksiz firma karalama alışkanlığı var,y