12 gün bekleme 2 GB sd desteği AIR SNC (Motorolaya özgü kablosuz senkronize) Mobil Win 6.0 işletim sistemi Mobil Office (Word, Excel, Pdf, P.Point) Outlok Expres, MSN, İ.Explorer QWERT Klavye http://www.motorola.com/consumer/v/index.jsp?vgnextoid=717eb8f060bb4110VgnVCM1000008206b00aRCRD&show=productHome + Navtürk Navigasyon Paketi ile tam uyumlu (1 vilayet tanımlı) ve hepsini bu boyutlarda 117 x 64 x 11,5mm (115 gr ) sağlayan dünyanın en ince, zengin donanımlı cihazı
11.6 x 6.35 x 1.15 cm ebatlarında ve 115 gram ağırlığında olan telefon 2.4'' büyüklüğünde 240 x 320 yatayda uzun bir ekrana sahip. Tuş takımı olarak QWERTY klavye ve numara çevirmeyi kolaylaştıran D-PAD bulunduran Motorola Q, Microsoft Smart Phone 2005 işletim sistemi içeriyor. Microsoft Smart Phone 2005 ile birlikte, Photo Caler ID, Windows Media Player 10, daha gelişmiş PC senkranizasyonu ve gelişmiş ses tanıma desteği kullanıcıya sunulan eklentiler arasında.
1.3 mega piksel çözünürlüğe sahip dijital kamerası buluna Motorola Q'da Mini SD kart genişleme yuvası, kablosuz bağlantı için Bluetooth ve kızıl ötesi, PC ile USB üzerinden bağlantı kurabilmesini sağlayan mini usb port bulunmakta. Anlaşılan Motorola, MPX200'de kullanıcıların oldukça hoşuna giden fakat MPX220 de kaldırdığı standart mini USB girişini tekrar akıllı telefonlarında kullanmaya karar verdi. MP3, WMA, AAC, JPEG, H.263, WMV, MPEG4 dosyalarını tanıyabilen telefon, stereo ses çıkışına sahip. 1130 mAh gücünde şarj edilebilir Lithium Ion pil içeren Motorola Q, firmanın belirttiğine göre 200 dakika konuşma 200 saat bekleme süresine sahip olacak.
Not: Microsoft SmartPhone 2005, PDA larda bulunan Microsoft Pocket PC 05 Phone editionın özellikleri basitleştirilmiş bir versiyonudur. Dokunmatik ekranlı PDAlarda bulunan işletim sistemi ile karıştırılmaması gerekir. Her iki platformda birbirinin yazılımlarını desteklememektedir.
en güzel özelliği bir kişi nin telefon numarasınin bir kaç rakamı veya isminin bir kaç harfini girmeye başlar başlamaz hemen ekrana geliyor. Tam bir akıl/smart şovu yani.
Kablosuz iletişimin dünya lideri Motorola'nın, mobil iletişime güç, stil ve kolay kullanım kavramlarını getiren yeni MOTO Q cep telefonları Türkiye'nin en başarılı ve en kapsamlı navigasyon sistemi üreticisi NAVTURK tarafından hazırlanan opsiyonel navigasyon paketi ile birlikte Türk kullanıcılarının beğenisine sunuluyor.
Windows Mobile 6™ işletim sistemine sahip olan yeni MOTO Q, 4 bant, GPRS ve EDGE özelliğiyle kesintisiz iletişimin kapılarını sonuna kadar açıyor. GPS destekli opsiyonel NAVTURK navigasyon paketi ile birlikte satışa sunulacak yeni MOTO Q, sahip olduğu eşsiz multimedya ve mesajlaşma fonksiyonlarıyla da kullanıcıların mobil eğlence anlayışını zirveye taşıyor.
Cihaz gerçekten çok güzel görünüyor. Özellikleri de küçümsenemez. WM6 ile beraber geliyor. İlk kullanıcı incelemelerini merak ediyorum gerçekten. Seriyye arkadaş sipariş etmiş gelecekmiş. İncelemesini bekliyorum merakla.
Marka / Model Marka Motorola Model Moto Q Form faktör Candybar Renk Silver Şebeke GSM şebeke EDGE, GPRS, GSM Servis 850, 900, 1800, 1900 Bağlantılar Bluetooth v1.2 Kızılötesi Evet Wi-Fi(WLAN) Hayır USB Evet Faks / Veri Hayır Ekran Ana ekran Color TFT Renkli ekran 65.536 renkler Boyutlar 36x48 mm. Çözünürlük 240x320 piksel Dış ekran Hayır Bellek Dahili bellek 64MB Harici bellek Evet Bellek Kartı yuvaları 1 Bellek kartı tipleri MiniSD Temel özellikler Pil Lithium Ion 1130 mAh Bekleme süresi 200 Saat Konuşma süresi 3.5 Saat Arama Tireşim Evet Foto ID Hayır Melodiler Polyfone Kamera Kamera Evet Megapiksel 1.3 megapiksel Maks. fotoğraf çözünürlüğü 1280x960 piksel Dijital zum 4x Optik zum Hayır Otomatik netleme Hayır Flaş Evet Video kayıt Evet İkinci (dahili) kamera Hayır Mesaj SMS Evet MMS Evet T9 metin girişi Evet E-posta Evet HTML tarayıcı Hayır Multimedya FM radyo çalar Hayır Java desteği Evet Ses çalar AAC, MP3 Video oynatma MPEG4 Özellikler Melodi ekleme Evet Ajanda fonksiyonları Calculator, Calendar, Reminders Görüntülü görüşme Hayır Diğer özellikler Built in hands free, Voice dial, Voice memo Format Ağırlık 115 g. Boyutlar (Y x G x D) 116x63x11.5 mm.
wifi koysalarmış iyi olurmuş. Ancak motorola.com.tr de ürünle ilgili teknik bilgilerde OTA (on air sinc-kablosuz havadan iletişim) diye motorola ya özel bir şeyden bahsediyorlar. Zannederim sadece kullanıcının belirlediği PC ler ile iletişime geçmeye yarayan bir özellik. Bana da almanya'dan arkadaşım getircek önümüzdeki hafta inceleyip burda anlatırım size.
11.6 x 6.35 x 1.15 cm ebatlarında ve 115 gram ağırlığında olan telefon 2.4'' büyüklüğünde 240 x 320 yatayda uzun bir ekrana sahip. Tuş takımı olarak QWERTY klavye ve numara çevirmeyi kolaylaştıran D-PAD bulunduran Motorola Q, Microsoft Smart Phone 2005 işletim sistemi içeriyor. Microsoft Smart Phone 2005 ile birlikte, Photo Caler ID, Windows Media Player 10, daha gelişmiş PC senkranizasyonu ve gelişmiş ses tanıma desteği kullanıcıya sunulan eklentiler arasında.
1.3 mega piksel çözünürlüğe sahip dijital kamerası buluna Motorola Q'da Mini SD kart genişleme yuvası, kablosuz bağlantı için Bluetooth ve kızıl ötesi, PC ile USB üzerinden bağlantı kurabilmesini sağlayan mini usb port bulunmakta. Anlaşılan Motorola, MPX200'de kullanıcıların oldukça hoşuna giden fakat MPX220 de kaldırdığı standart mini USB girişini tekrar akıllı telefonlarında kullanmaya karar verdi. MP3, WMA, AAC, JPEG, H.263, WMV, MPEG4 dosyalarını tanıyabilen telefon, stereo ses çıkışına sahip. 1130 mAh gücünde şarj edilebilir Lithium Ion pil içeren Motorola Q, firmanın belirttiğine göre 200 dakika konuşma 200 saat bekleme süresine sahip olacak.
Şu an satılan Motorola MOTO Q modelinde Mobile Windows 05 değil Win06 yüklü olarak geliyor. Ben sipariş ettim. Çarşamba veya perşembe bende olcak, Yurtdışından (ukrayna) arkadaşım getirecek 600 usd (+50 usd masraflar) toplam 650 usd.ye mal olacak bana