www.symbiansigned.com adresinde bir hesaba ihtiyacınız var. Buraya üye olmak için hotmail gmail yahoo kullanamazsınız. Kendi domaininiz olması lazım.
burdan sonraki dökümanlar www.maxicep.com sitesinden Negative'nin hazırlamış olduğu "Symbian OS9 Programları Sertifikalama İşlemi" konusundan alıntıdır. Bilginize
Aklımızda olması gereken dosyalar 1- CSR dosyası, bunu program üretecek ( Aşağıda ekte ) 2- Csr dosyasını symbiansigned.com a ekledikten sonra, download ettigimiz ".Cer" dosyası.
PC Tarafında CSR Dosyası almak için Yapılacaklar
SignSis_Gui Programını Tanıyalım
IMEI numaranızı girdikten sonra, program herşeyi kendi halledecektir. Mouse u kullanmayın, size sonunda aşağıdaki ekranı gösterdiyse imei numaranız dogrudur ve işlem tamamdır !
Şimdi SymbianSigned.Com da yapmanız gerekenler
Evet meşhur .CER dosyamızı sonunda download edebildik ve masaütüne kaydettik (ben buraya kaydettim siz istediginiz yere kaydedebilirsiniz ancak yerini unutmayın)
Şimdi son aşama, Masaüstüne program kurulumundan sonra gelen SignSIS-GUI kısayoluna tıklayıp programı açın ve aşağıdaki talimatlara bakın, sadece Cer dosyasını ve sertifika yapacaginiz programı gösterin. Diğer verileri değiştirmeyin.
Vee Final. Artık sertifikalanmıs haldeki programı, Programda Output kısmında belirledigimiz konuma kaydetmis olduk.
Not .CER Dosyanızı symbiansigned.com' dan bir kere aldıktan sonra, artık telefonunuzun sertifikası o olacak, yani birdaha symbiansigned.com ile uraşmayacaksınız !
Başka bir programa sertifika işlemi uygulayacaksanız; Symbiansigned.com da yapılan işlemler 1 kere tekrarlanacak, ".cer"dosyası elimizin altında olacak ve sertifika yapacaginiz her programı artık aşağıdaki resimdeki işlemi tekrarlayarak yapacagiz. 10 sn sürmeyecek bile.
İlk .cer dosyasını alana kadar biraz uraştırıyor site olayları sadece
Buraya kadar olan anlatım Negative'e aittir. Kendisine bilgilendirme maili de yolladım kullandığıma dair. Sorun olmaz onun açısından umarım
Vay be gerçekten çok manyak. Ama bu sadece bir yükleme ile olabilir mi. Onun için algılayıcı gerekmiyor mu telefonun yan döndüğünü anlaması için. Bir ismi vardı ama unuttum. Ama gerçekten olabiliyorsa süper birşey.
Asus Maximus II Formula, İntel Q9550 (e0), kingston hyperx 4 gb 1066 mhz, WD 500 gb c.b., HIGH POWER ABSOLUTE 750 watt, AEROCOOL V12XT, BENQ E2200HD, Tul Vtx hd 4870 1 GB Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro Fan, Asus Tv Kartı, Asus Wi-Fi
ek bi alet gerekiyomu bilmiyorum ama sadece yazilimla oldugu soyleniyor, n95'in bu hareketi algilamasini saglayan sey ne onu bilemiyorum hic, cok ama cok cilgin yaaa
Normalde bu işlem için elektronikte ivme sensörü kullanılır. Yer çekimini ölçerek yönü tespit edebilirsiniz. Bunda da benzer bir olay var sanıyorum. Başka türlü olacağını sanmam.
Midgàrd'n da dediği gibi sensör vardır. N73'e uygulanamaz sanırım.
çok güzel bi özellik galiba sadece web browser da aktif oluyordu dimi?ben bi video da öyle görmüştüm adam internetteyken çat die çeviriodu görüntüyü bu adam da komple telefona uygulamış yoksa böle bi özellik yokta bnm gördüğüm videoda da mı adamlar ek yazılım yüklemişlerdi?? Hey gidi günler 7650 de de sensör vardı hands free deki telefonu kulağınıza götürdüğünüzde çat diye ahizeye dönüyordu :)
N95 in olsa sende gerekli bulurdun dostum. çünkü n95 te diyelim ki bir foto açtın, foto düz ekranda ekrana sıkışarak görünüyor. onu tam ekran yapabilmek için kızağı aşağı itmek (müzik tuşlarının açıldığı düzen) gerekiyordu. Bu olay, eğer ki bir donanım gerektirmeden, n95 in bir donanımına yazılıyorsa o zaman müthiş olur.
arkadaşlar bu cihazda navigasyon sistemi varya ondan faydalanır hale getirmişler "rotateme" programını sanırım. çünkü aynı olay 5500'da da var bi zamanlar nokia da çalıştığım için biliyorum :) onda da teli sağa dolu 2 kere sallayınca sonraki şarkı, sola doğru sallayınca önceki şarkıya geçiodu. Bi de modeli unuttum ama 5210 un renkli ekran versionunda da vardı :)) pusula yazılımı telin içinde bi yerlerde bi küre gibi bişi var içinde de iletken bi sıvı var daha detayını bilmiorm ama öle bişi işte...
kamera sensörünü kullanarak gerçekleşiyormuş bu olay ..
benim canon fotoğraf makinesindede vardı.makineyi sallayınca ekran rengi falan değişiyodu.ingilizce bilen arkadaş yokmu sitesinde açıklama vardır çevirse bi zahmet
biriyle tartışıyosam onu adamdan sayar lafımı koyarım ama bana sataşan birine cevap vermiyosam onu adamdan saymayıp suratına bile bakmayıp son olarakta sallayıp geçerim.
evett işte bende bunu bir deneyin demiştim.. arkadaşın ilk mesajı olmasına rağmen n95 kullanıcılarını mutlu etmeyi başardı
N95'te bildiğim kadarı ile kızağı yukarı açınca yani ters açınca ekran yan dönüyor. Müzik tuşları göründüğü zaman yani.(sadece bu fonksiyondayken mi oluyor emin değilim. Yanlışsam düzeltin.) Bu resimde ise ekran yine yan. Fakat kızak tamamen kapalı. Kim bilir belki de Nokia N95 8GB'a fabrika çıkışı olarak accelerometer sunacak
bakin Nokia n95`len daha neler oluyormus!!! Dahi bir alet. Iphone neymis, onda varsa bendede var gibisinden ;) verdigim bu adrese " http://thenokiablog.com/2007/10/31/video-nokia-n95-accelerometer-demonstration/ " girin ve ilk önce ordaki videoya bir bakin, sonrada MovingBall`i indirin ve install yapin. cok sevkli. yakinda (Kasimin sonuna dogru) cogunuzun bildigi gibi rotate me " http://www.bysamir.fr/rotateme/ " cikacak. onunlan ve bir cok yeni cikacak oyunlarlan bu n95deki Accelerometer mükemelige ulasacak.
accelerometer n95 de zaten var.. ama yazılımı yok.. lakin bir iki kere elime aldıgımda ışıgı yanmıştı telefonu ama hayra yormamıstım boyle birseyden bihaberdim cunku.. telefon sapıttı da mı oldu yoksa bi sekilde hareket ettirdiginde tuş takımı kilitli degilse yanıyor mu henuz çözemedim ama..
kızagı terse kaydırınca ekran donuyor... kızagı kapatınca ekran dönük kalıyor. kızagı duz acınca ekran normale donuyor tekrar. kapatınca normal kalıyor. ters acınca donuyor. kapatınca dönük.............. :)
topik de bahsedilen olayın enteresanlıgı ise telefonu elinizde cevirdikce ekranın bunu algılayabilmesi...
Zaten vardı diyorsunuz da. Madem öyle Nokia neden böyle bir şeyi duyurmadı ki. Eğer duyursa idi piyasadaki ilk accelerometer özellikli telefon nokia'ya ait olacaktı. Iphone nokia'dan çok sonra çıktı ki ülkemizde bile halen yok. Bi gariplik var. Nokia ya yeni bi strateji düşünüyor satış için. Ya da yazılımını yapamamıştı. Ancak üretebildi. Ki bu çok saçma geliyor
http://www.bysamir.fr/rotateme/ bu adresten 2.0 versiyonunu indiremiyorsun credikartı numarsı istiyor indiren bir arkadas yokmu sabahtan beri internette girmediğim site aramadığım forum kalmadı eski versiyonu var 1,21 oda n95 de çalışmıyor olan varsa bana maila tabilirmi ozi_ok@hotmail.com saygılar
Zaten vardı diyorsunuz da. Madem öyle Nokia neden böyle bir şeyi duyurmadı ki. Eğer duyursa idi piyasadaki ilk accelerometer özellikli telefon nokia'ya ait olacaktı. Iphone nokia'dan çok sonra çıktı ki ülkemizde bile halen yok. Bi gariplik var. Nokia ya yeni bi strateji düşünüyor satış için. Ya da yazılımını yapamamıştı. Ancak üretebildi. Ki bu çok saçma geliyor
accelerometer nokia 5500'da da vardı zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PainKilleR_ -- 4 Kasım 2007; 0:31:17 >
N95'te bildiğim kadarı ile kızağı yukarı açınca yani ters açınca ekran yan dönüyor. Müzik tuşları göründüğü zaman yani.(sadece bu fonksiyondayken mi oluyor emin değilim. Yanlışsam düzeltin.) Bu resimde ise ekran yine yan. Fakat kızak tamamen kapalı. Kim bilir belki de Nokia N95 8GB'a fabrika çıkışı olarak accelerometer sunacak
PHI dostum yok bu sandıgın gibi bişey değil o soyle oluyo muzik tuslarını actıgın zaman ve geri kapattıgında oyle kalıyo tekrar numeric keypad i actıgında eski haline geliyo normal n95 de de var
ayrıca sahsi fikrim n95 de ne yazık ki accelometer yok yani olması mantıksız ve mumkunsuz ayrıca elinize aldıgınızda ısıkları falan yanmıyo sadece arada sırada foto cekim ışıgı yanıyo o da yazılım hatası ek: ya o bide sanırsam ışık sensorunden ileri geliyo
5500 da accelo var diyen arkadasıma atfen ondada yok onda dokunma algılayıcısı var uzerindeki metal bolgeler tıpkı su dokundugunda yanan lambalarda olanlar gibi ekleme vardı pardon
video da ki duruma gelince sonradan eklenmiş olabilir sanki
ama cok kafam bozulursa sokerim bakın teli kızdırmayın beni
kafam karıstı yaw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEIKO -- 4 Kasım 2007; 12:27:35 >
PHI dostum yok bu sandıgın gibi bişey değil o soyle oluyo muzik tuslarını actıgın zaman ve geri kapattıgında oyle kalıyo tekrar numeric keypad i actıgında eski haline geliyo normal n95 de de var
ayrıca sahsi fikrim n95 de ne yazık ki accelometer yok yani olması mantıksız ve mumkunsuz ayrıca elinize aldıgınızda ısıkları falan yanmıyo sadece arada sırada foto cekim ışıgı yanıyo o da yazılım hatası
5500 da accelo var diyen arkadasıma atfen ondada yok onda dokunma algılayıcısı var uzerindeki metal bolgeler tıpkı su dokundugunda yanan lambalarda olanlar gibi
video da ki duruma gelince sonradan eklenmiş olduguna eminim sahsen
ayrıca sahsi fikrim n95 de ne yazık ki accelometer yok yani olması mantıksız ve mumkunsuz ayrıca elinize aldıgınızda ısıkları falan yanmıyo sadece arada sırada foto cekim ışıgı yanıyo o da yazılım hatası
5500 da accelo var diyen arkadasıma atfen ondada yok onda dokunma algılayıcısı var uzerindeki metal bolgeler tıpkı su dokundugunda yanan lambalarda olanlar gibi
video da ki duruma gelince sonradan eklenmiş olduguna eminim sahsen
ya bende anlamadım ama sonucta bu moving ball zıkkımına bunu her hey yaptırıyorsa mutlaka diğer uygulamalarda da calısır hatta belki yeni yazılımda bu entegre olarak acıga cıkarılır bilemiyorum ama gercekten ilginç
ama bence soyle bi durum oldu nokia telefonun içindeki bir donanımın bu sekilde kullanılabileceğini kesfetti ya da biliyodu ama bileceğini sanmama cunku en basında soylerdi yeni farkettiler bunu ve boylece de bakın biz zaten iphone dan once bunu zaten yapmıştık diyebilecekler
seiko 5500'da accelometer var. dediğin gibi dokunma algılayıcısı olsaydı ekranavurduğunda şarkı play/pause fonksiyonu işlemezdi ekran plastik olduğu için. zaten 5500'daki algılayıcının ana işlevi adım sayma falan gibi spor ile ilgili şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PainKilleR_ -- 4 Kasım 2007; 13:17:24 >
seiko 5500'da accelometer var. dediğin gibi dokunma algılayıcısı olsaydı ekranavurduğunda şarkı play/pause fonksiyonu işlemezdi ekran plastik olduğu için. zaten 5500'daki algılayıcının ana işlevi adım sayma falan gibi spor ile ilgili şeyler.
yok dokunma algılayıcısı da var ama
yani vardı herlade amaaaan bırakın şimdi 5500 ı ya bu nedir onu soyleyin bana soksem mi acaba telki ? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEIKO -- 4 Kasım 2007; 13:26:54 >