Şimdi Ara

ANAKARTI DEĞİŞTİRDİM BİLGİSAYAR GEÇ AÇILMAYA BAŞLADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar bileşenlerim aynı arkadaşlar. 1gb bellek, AMD 5000+ işlemci, WD Raptor disk. Önceki anakartım Msi K9ngm2 (NVIDIA GEFORCE 6150 + NFORCE 430) Dün montajını yaptığım ise son zamanların meşhur yonga setine sahip Msi K9AGM3-FIH (690G) çipsetli anakart.

    Birinde Windows açılırken kayan çubuk 4. de açılırken diğerinde 12. de açılıyor. Bariz bir yavaşlama söz konusu. Bunun nedeni konusunda bir fikriniz var mı? Anakartı iade etmeyi düşünüyorum.



  • Satın aldığım yere telefon açtım. Bios'unu güncelleyin diyor. Yahu ben hayatta bios güncellemedim nasıl yapacaz yav.

    Gerçi ne alaka ise, bios güncellemesi yüzünden windows geç başlar mıymış. Saçmalık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_

    Satın aldığım yere telefon açtım. Bios'unu güncelleyin diyor. Yahu ben hayatta bios güncellemedim nasıl yapacaz yav.

    Gerçi ne alaka ise, bios güncellemesi yüzünden windows geç başlar mıymış. Saçmalık.


    HDD kontrolcü ile alakalı olabilir.

    Ayrıca bildiğim kadarı ile mesela P5B de kısalıyordu.

    Bunun dışında MSI ın live update programı var. Basitçe bios güncelleyebilirsin.

    İstersen akşam msn den de yardımcı olabilirim.




  • Dostum bide DVD-RW sökerek denermisin aynı sorun bendede varda ben böle çözdüm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    HDD kontrolcü ile alakalı olabilir.

    Ayrıca bildiğim kadarı ile mesela P5B de kısalıyordu.

    Bunun dışında MSI ın live update programı var. Basitçe bios güncelleyebilirsin.

    İstersen akşam msn den de yardımcı olabilirim.


    Teşekkür ederim. Live update ile hakikaten çok basitmiş bios güncellemek. direk bütün işlemleri kendisi tamamlayıp bilgisayarıda yeniden başlttı. Ama sorun hala devam ediyor. HDD kontrolcü ile alakalı derken anakartın kontrolcüsünün va çalışabileceğ anlamnda mı yani? Bukuda birşey yapabilir miyiz?



    quote:

    Orjinalden alıntı: metinuster

    Dostum bide DVD-RW sökerek denermisin aynı sorun bendede varda ben böle çözdüm.


    Bunu da denedim dostum. Sağol. Hatta msn den bir başka arkadaşım belleklerin yerini değiştir dedi. onuda denedim ama durum aynı. 3-4. çizgide açılan windows 11-12 çizgiden önce açılmıyor




  • eğer işletim sistemini yeni baştan kurmadıysan dediğin sorun oluşabiliyor eğer yeniden kurma şansın varsa(ki zaten anakart değiştirmelerinde işletim sistemini yeni baştan kurmak gerekir) kurmanı öneririm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FaTeeH

    eğer işletim sistemini yeni baştan kurmadıysan dediğin sorun oluşabiliyor eğer yeniden kurma şansın varsa(ki zaten anakart değiştirmelerinde işletim sistemini yeni baştan kurmak gerekir) kurmanı öneririm


    Zaten anakartın, işlemcinin vs. montajını tamamladıktan sonra format attım sabit diske. Windows'u komple yeniden kurdum.


    Hatta şimdi düşünüyorum tekrar mı format atsam? Diski çabuk biçimlendir diyerek windows'u kurmuştum. bunun bir etkisi olur mu? Yahu en hızlı diski kullanıyorum sadece windows daha hızlı açılsın diye. Bu kadar olur yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 30 Ekim 2007; 13:35:30 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios çok geç açılıyor ?
    6 yıl önce açıldı
    anakart çok geç açılıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın son sürücülerinide netten indirip kurdum.Bios ayarlarını da tekrar tekrar gözden geçirdim.
    Malesef denemedik bir şey kalmadı. Anakartı iade etmek istiyorum. Satın aldığım firma Gigatek'di kendilerine de durumu anlattım. İade kabul ettiler. Çok saygın ve anlayışlı bir firma olduğu ortada. Yardım eli uzatan bütün arkadaşlarıma ve ilgili firma Gigatek'e çok teşekkür ediyorum.
  • Hocam hiç kasma. Çeşitli driver farklılıklarından kaynaklanan bir sıkıntı. Önemli olan açıldıktan sonraki performansı. Çok sık bilgisayar güncellediğim için bazı bileşenlerde daha hızlı açılıp bazılarında yavaşladığını çok gördüm. Sen sistemin genel performansına stabilitesine bak.
  • Dostum harddiskin satamı eğer sata ise bazılarının üzerinde bir Jumper oluyo bide onu çıkarıp denermisin
  • Kasarım arkadaş niye kamayacam. Sırf bilgisayar hızlı açılsın diye WD Raptor aldım taktım. normalde 4.çizgide açılırken 12.çizginin dolmasını beklemek hele hele terfii amaçlı alınmış bir kart için insanı çıldırtıyor. Bida Amd çip setli anakart almam. zaten Nvidia her zaman ati'den program olarak üstün.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_

    Kasarım arkadaş niye kamayacam. Sırf bilgisayar hızlı açılsın diye WD Raptor aldım taktım. normalde 4.çizgide açılırken 12.çizginin dolmasını beklemek hele hele terfii amaçlı alınmış bir kart için insanı çıldırtıyor. Bida Amd çip setli anakart almam. zaten Nvidia her zaman ati'den program olarak üstün.


    Dostum Bistar 690G'nin açılış süresi diğerlerine göre daha fazla.
    Catalyst control center'i kurmazsan daha hızlı açıyor.
    Ayrıca harici ekran kartı kullanıncada çok hızlı açılıyor.

    690G 6150'den çok daha üstün ve görüntü kalitesi olarak çok daha iyi bir kart.
    Nvidia'lar çok ısnıyor. Ati'nin yeni nesil chipsetleri varken başkasına bakılmaz.




  • c:\windows\prefetch

    bu klasörün içini sık sık temizlerseniz windows biraz daha hızlı yüklenir.

    Ayrıca Snd ninde bahsettiği gibi ekran kartı driver ları windows un açılışını olumsuz etkiliyor. Ekran kartınızın farklı versiyonlardaki driverlarını denemenizi tavsiye ederim.
  • Ne, neden, nasıl... bunlar beni ilgilendirmez. Ben aldım, gördüm. Amd nin çipseti Nvidia'dan en az 3 katı yavaş açılıyor. Bunu bilir bunu söylerim. Ve okuduğum kadarıyla bu konuda tek şikayetci ben değilim.

    Denemediğim şey kalmadı. Son sürücülerinide indirdim, biosunuda güncelledim, bellek yerlerini değiştirmekten tutun; farklı sata kaloları deneyinceye kadar bir sürü saçmalık ama hepsini de denedim. Burada şaklaban yok. AMD'ye Umrumda değil oyun performansının Nvidia'dan daha iyi olmasıda. Oyun oynayacak olsam entegre vga kullanmam zaten. Ben tavsiye etmiyorum bu çipseti. Herkes kararında özgür tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.