Şimdi Ara

## Diamond'dan Platform Bağımsız xDNA Crossfire Teknolojisi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Diamond'dan Platform Bağımsız xDNA Crossfire Teknolojisi ##


    Bilindiği gibi AMD-ATi Crossfire Nvidia ise SLI teknolojisi ile çoklu ekran kartı pazarında var olmaktalar. Her iki firma için de stratejikanlamı olan bu teknolojiler genellikle platform bağımlı çalışmaktalar. Zira AMD-ATi'nin Crossfite teknolojisi firmanın kendi yonga setleri ve lisans verdiği Intel yonga setlerinde çalışırken Nvidia'nın SLI teknolojisi ise Intel'in Skulltrail platformunu saymazsak şu an için sadece Nvidia yonga setlerinde çalışmakta.

    Tabi çoklu ekran kartı kullanımına yönelik en ciddi haber geçtiğimiz dönemde AMD-ATi tarafında gelmiş ve firmanın Open-Crossfire teknolojisi üzerinde çalıştığı, yonga seti bağımsız olarak çift PCIe X16 slotuna sahip tüm yonga setlerinde Crossfire teknolojisinin kullanılabilir olmasını sağlamak istediğine dair planları ve hedefleri ortaya çıkmıştı. AMD-ATi tarafından o günden bu yana henüz resmi bir açıklama gelmedi ama firmanın önemli partnerlerinden Diamond firması yeni duyurduğu xDNA teknolojisi sayesinde yonga seti bağımsız olarak çift PCIe X16 slotu bulunan tüm yonga setlerinde Crossfire teknolojisinin kullanımına olanak tanıyacak.

    Diamond'un yeni geliştirdiği xDNA teknolojisi sayesinde Crossfire teknolojisi Nvidia tabanlı yonga seti kullanan anakartlarda da kullanılabilecek. Bu teknoloji şimdilik Diamond tarafından kullanılıyor fakat benzer adımlar yakında diğer üreticiler tarafından da atılabilir. Ayrıca Diamond'un xDNA teknolojisine yönelik olarak yeni bir Radeon HD 2900XT 1GB modeli daha pazara sunabileceği ifade ediliyor. Unutmadan Diamond, xDNA teknolojisi ile birlikte özellikle yüksek tanımlı uygulamalara yönelik olarak TruHD, TruHD’s HD Game ve TruHD’s Live³ gibi firmaya özgü teknolojilerini de gündeme alıyor.







  • piyasada satılmsını beklemek gerek bence. neden olmasın sorusunun cevabını ancak ozaman göreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asonket -- 30 Ekim 2007; 6:29:40 >
  • Güzel haber, teşekkürler.
  • yani bu gelişme eski anakartlarda da cf yapılmasını sağlıyorsa eski anakartlarda çift 16 var ama cf olarak sadece x38 yonga seti destekliyor buna nasıl gözyummdular.
  • daha önce bir voodoopc'de görmüştüm, nvidia chipsetli anakartında hem 2*16x SLi ve 2*16x CrossFire seçimi veren demek ki open CrossFire teknolojisini kullanmışlar çok iyi haber artık genel performanslarına bakıp bir AMD 780FX yada nVidia 780a SLi chipsetli bir anakart alıp üzerinede bir Athlon 6*** serisi 2 core işlemcili bir sistem kurmak çok güzel olurdu
  • iyi bir gelisme tebrikler ATI ye..
  • Abi eskiden Diamond ne markaydı ya. Asus masus traşştı.

    En iyi ekran kartı idi. Hele o Diamond Monster II 3Dfx Voodoo 2 hızlandırıcı kartlar dehşetti.

    En iyisiydi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 30 Ekim 2007; 10:05:34 >
  • Evet madem NVidia İntel e lisans vermiyor, NVidia da sadece kendi platformunda SLI kullanıyor. O zaman da bu olur.

    A NVidia nın çip satışları artar.
    B NVidia intel e tüm çipsetlerinde SLI lisansı verir.
    C A ve B her ikisi de.

    Bu gibi olasılıklar var. Tabi başkaları da eklenebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    Evet madem NVidia İntel e lisans vermiyor, NVidia da sadece kendi platformunda SLI kullanıyor. O zaman da bu olur.

    A NVidia nın çip satışları artar.
    B NVidia intel e tüm çipsetlerinde SLI lisansı verir.
    C A ve B her ikisi de.

    Bu gibi olasılıklar var. Tabi başkaları da eklenebilir.


    Bence doğrusu şu:

    A nVidia nın çip satışları artar. Ama ekran kartı onboard olanlar artar. Bu da Intel in en çok sattığı 945G ve GC çipsetli onboard ekran kartlı anakart satışlarını direk keser. O zaman AMD nin satışı Intel bazında artar. Çünkü AMD nin giderek artan anakart çipsetine karşı Intel'in satışı düşeceği için.

    B nVidia SLI lisansı vermezse Intel anakartlarında Crossfire kullanmaya devam eder. Zaten etmek zorunda zira Crossfire hem daha verimli hem de bir ekran kartı alan sonra başka bir marka bile alıp Crossfire yapabiliyor. Ama SLI da aynı ekran kartı kullanılmak zorunda. Bu da AMD nin işine yarar. Crossfire desteklendiği sürece ATI satışları artar ve AMD kazanır. Yine AMD ye yarar.

    C İkisi de olursa yine AMD ye yarar. Kim ne derse desin AMD gümbür gümbür geliyor ve bunu kimse tutamaz...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    Evet madem NVidia İntel e lisans vermiyor, NVidia da sadece kendi platformunda SLI kullanıyor. O zaman da bu olur.

    A NVidia nın çip satışları artar.
    B NVidia intel e tüm çipsetlerinde SLI lisansı verir.
    C A ve B her ikisi de.

    Bu gibi olasılıklar var. Tabi başkaları da eklenebilir.



    Kesinlikle, en önemlisi aynı ekran kartını millete daha fazla sattırma çabaları. Sonuçta hem Nvidia hem de ati bu işten ceplerini dolduracak.
  • ati o yönden iyi c-f destekleyen çok fazla kart var hem şimdi 4 ekran kartıda oluyor fakat şu sıralarda ekran kartlarında kötü durumda gt de yeni ekran kartından yüzde 35 hızlıymış hem yeni ucuz ve düzgün kartlar çıkartıp nvidianın önüne geçmesi gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.