Şimdi Ara

Crysis : DX9 ve XP Üzerinden DX10 Grafikleri Görülebilir mi?Detaylar İcerde !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
242
Cevap
0
Favori
19.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece DX9 ve tabiki XPmi var sizde? Ama yinede Crysis Singleplayer Demosunda DX10 effekleri görmek istermisiniz? Ozaman sizlere kücük bir müjdem var. (ben denedim ve hakkaten Windows XP altinda DX10 effekler meydana cikiyor) Ama sunuda söylemem lazim, sisteminiz zaten düsük ise, ozaman yapmayin cünkü PCyi bu degisiklik daha cok yoruyor.

Ilk önce Rapidshare'den(R.a.p.i.d.s.h.a.r.e) kücük bir dosyayi indirin. Sonra "CVarGroups" dosyanin icindeki tüm file'ler degistirin. Genelde burasi oluyor:
    C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Game\Config\CVarGroups
    Tüm file'leri degistirdikten sonra oyundaki kaliteyi high modüse getirin ve oyun bundan sonra DX10 effeklere calisacak.
    Bu indirdiginiz dosyanin icinde backup klasörü var, istemediginiz zaman hepsini yine ayni sekilde degistirip orjinal yerine getirebilirsiniz.

Dedigim gibi ben denedim ve hakkaten görüntü inanilmaz bi seviyeye geliyor.

Kaynak :

http://www.crysis-online.com/forum/index.php?topic=11837.msg204611

Dosya Linki :http://.....com/files/65472180/Crysis_Pack_High_to_VeryHigh__NoFrag_.zip.html (R.a.p.i.d.s.h.a.r.e)

Deneyen Arkadaslar Bu uygulamayı yapmadan Oncesı ve Sonrası şeklinde oyun icinde SS alırsa bırbırımıze cok daha yardımcı oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 29 Ekim 2007; 3:32:46 >

• enteresan bişe ama dx9 ile 10nun kalitesini dosyalarla sağlamak garip olsa gerek :S
  • Peki eğer böyle birşey oluyorsa deneyen varmı, dx10 çalışan xp mi daha çok fps veriyor, yoksa dx10 da vistadamı daha iyi fps alınıyor onu görürdük.
  • walla dostum orasını bende anlamadım ancak.Dosyaları dedıklerı sekılde uyguladım ve denedım xpde ınanılmaz bır kasılma oldu ama makınada ve goruntudede gercekten fark var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 29 Ekim 2007; 1:09:20 >
  • yani adamlarin herseyleri fake

dx10 felan gerekmiyor iste efekler icin

sadece vista sattirmak amacli
  • 1.ss

• bariz bir iyilesme var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2.ss

• Bu goruntu arasındakı farklar lınkte vermıs oldugum uygulamayı yaptıktan sonra cekılmıs goruntuler
  • abi direk dx10 gelmis ya

bence fake bu dx10 fake

tamamen vista pazarlamasi
  • denicem şimdi böle bişey varsa gerçekten yazıklar olsun

MİCROSOFT'a yani
  • fps ler ne alemde acaba? gerçekten 2. ss lerde çok güzel olmus görüntü
  • quote:

Orjinalden alıntı: COrleone[TUR]

fps ler ne alemde acaba? gerçekten 2. ss lerde çok güzel olmus görüntü

dostum fps baya dustu.1680x1050 4xaa akıcı oynadıgım oyunu yıne aynı ayarlarda bu uygulamadan sonra asırı derecede kastı makına!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 29 Ekim 2007; 1:28:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: COrleone[TUR]

fps ler ne alemde acaba? gerçekten 2. ss lerde çok güzel olmus görüntü

baya kastigina gore 15-20 civaridir bence belkide daha az 10 bile olabilir
  • şimdi denedim High to VeryHigh dosyasının içindekileri dedigin yere attım fakat very high hala açılmıo xp altında

birasdan backup klasörünü tekrardan atıp attıgın dosyalarla ve normal haliyle aynı yerden ss alıcam ben hala inanmak istemiyorum böle bişey olucagına bende fpslerde hiç bi degişim olmadı 1280 no aa high'ta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pukaa -- 29 Ekim 2007; 1:35:57 >
  • evet acılmıyo ama olay orda zaten acılmadan very hıgh goruntu kalıtesını verıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 29 Ekim 2007; 1:35:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haşmet

evet acılmıyo oyuna gır bakalım kasılmayı gor

• evet yaptim ve en azindan isiklandirma ayarlarinda Very High'e gectigini onayliyorum FPS de inanilmaz dustu zaten... buyrun bakin

Tum screen'ler DX9da alinmistir.

Goruntu 1 High

Goruntu 1 Very High

Goruldugu gibi HDR efekti daha fazla. Daha guzel gorunuyor mu emin degilim HDR'yi pek sevmiyorum ve bence bir gercekcilik katmiyor, ama onemli olan Very High'in hakkaten acilabilmis olmasi.

Goruntu 2 High

Goruntu 2 Very High

Burada da Texture'lari karsilastirmaya calistim. Tam emin degilim ama DX10'unkiler sanirim daha keskin. Bunun iki sebebi olabilir: 1) daha yuksek cozunurluklu dokular ya da sharpness efekti uygulanmis dokular 2) very high'da daha fazla olan gunes isiginin yarattigi ekstra keskinlik.

Goruntu 3 High

Goruntu 3 Very High

Burda Very High cok bariz bir sekilde gorunmekte agaclar daha gercekci gorunuyor. Yalniz ilginc olarak oyunun icinde hicbi fark anlayamiyorum nerdeyse "ee ayni bunlar" diyorum ama SS'leri karsilastirinca bakiyorum baya fark var !

Goruntu 4 High

Goruntu 4 Very High

Goruntu 3'le ayni sonuclar....

-----------------------------------------

Onemli bir not: Bu SS'lerin dosya boyutlarina bakarsak Very High'in SS dosyasinin boyutu _her zaman_ DX9'unkinden ciddi miktar daha buyuk (305kb'ye 264kb mesela) Sadece bu bile Very High'den elde edilen BMP'lerin icinde daha cok "veri" bulundugunu soyleyebiliriz SS'lere bakmasak bile. Bi BMP'nin dosya boyutu cozunurluk neyse ona gore sabittir ama JPG olunca compression devreye girdigi icin resimde ne kadar ince detay varsa compression ona gore daha buyuk sekilde sikistirmak durumunda kalir.

Bu arada FPS'lere de dikkat cekmek istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 29 Ekim 2007; 2:19:44 >

• adamlar bariz microsoft la ortak bence

goruntu direk olarak dx10 a gecmis
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

evet yaptim ve en azindan isiklandirma ayarlarinda Very High'e gectigini onayliyorum FPS de inanilmaz dustu zaten... buyrun bakin

Tum screen'ler DX9da alinmistir.

Goruntu 1 High

Goruntu 1 Very High

Goruldugu gibi HDR efekti daha fazla. Daha guzel gorunuyor mu emin degilim HDR'yi pek sevmiyorum ve bence bir gercekcilik katmiyor, ama onemli olan Very High'in hakkaten acilabilmis olmasi.

Goruntu 2 High

Goruntu 2 Very High

Burada da Texture'lari karsilastirmaya calistim. Tam emin degilim ama DX10'unkiler sanirim daha keskin. Bunun iki sebebi olabilir: 1) daha yuksek cozunurluklu dokular ya da sharpness efekti uygulanmis dokular 2) very high'da daha fazla olan gunes isiginin yarattigi ekstra keskinlik.

Goruntu 3 High

Goruntu 3 Very High

Burda Very High cok bariz bir sekilde gorunmekte agaclar daha gercekci gorunuyor. Yalniz ilginc olarak oyunun icinde hicbi fark anlayamiyorum nerdeyse "ee ayni bunlar" diyorum ama SS'leri karsilastirinca bakiyorum baya fark var !

Goruntu 4 High

Goruntu 4 Very High

Goruntu 3'le ayni sonuclar....

-----------------------------------------

Onemli bir not: Bu SS'lerin dosya boyutlarina bakarsak Very High'in SS dosyasinin boyutu _her zaman_ DX9'unkinden ciddi miktar daha buyuk (305kb'ye 264kb mesela) Sadece bu bile Very High'den elde edilen BMP'lerin icinde daha cok "veri" bulundugunu soyleyebiliriz SS'lere bakmasak bile. Bi BMP'nin dosya boyutu cozunurluk neyse ona gore sabittir ama JPG olunca compression devreye girdigi icin resimde ne kadar ince detay varsa compression ona gore daha buyuk sekilde sikistirmak durumunda kalir.

Bu arada FPS'lere de dikkat cekmek istiyorum...

Sonuclar ortada dedıklerım cıkmıs bu gercekten sevındırıcı

Ancak dostumun dedıgı gıbı baya bır fps farkı olustu oyun ıcınde

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.