Şimdi Ara

Kulakici Kulaklığın Zararları !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
40.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkdaslar bir suredir gerek forumda gerekse piyasada kulaklık aratiriyorum (W810 um icin)
    forumda yazılanlardan etkilenerek tam ie4 almaya karar vermistimki fikrini sordugum ve bu konuda ve tıp alanında uzman bir arkadsim kulak ici kulakligi kesinlikle kullanmamami soyledi.
    Kulak ici kulaklıklar Transducer Nerve' denilen , sesin islenerek beynimize iletilmesini saglayan sinir hucrelerinin her seferinde milyonlarcasini n olmesine sebep olmaktaymis. Ve sinir hucreleri asla yenilenmediginden surekli bicimde isitme kaybi icersine giriyoruz. Yuksek sesle dinleyen arkadaslarin yasliliklarini buyuk ihtimal sagar olarak gecirebileceklerinden bahsetti.
    Butun kulaklıkların zararlı oldugunu ama en azından acik tip kulaklık kullanmamın bu zararı en aza indirecegini soyledi..
    Yani insan zaten dusundugu zamanda bunu algilayabiliyor.
    Arkadaslar bencede ne olursa olsun saglik en on planda olmali.. Kulaklarinizi ve isitme duyunuzu kaybettikten sonra dunyanin en kalite kulakligini kullansanz ne olur??

    ie4 ten vazgectim.. Sanırım PX100 alacam







  • tamamiyle katılıyorum benim kulaklar 2 ayda cx300 yüzünden haşat oldu..mx55e geçtim çok şükür 1 haftadır ağrı yok kaşıntı yok..
  • Dostum yüksek sesle dinlemek zarar verir ama kulakiçi kulaklığın verdiği zarara dair herhangi bir kanıt yok. Ayrıca etymötic firması kulakiçi kulaklıkları yanında işitme cihazları ve sağlıklı işitme hakkında makaleler yazan bir firma eğer kulağa zararlı bir yanı olsaydı bu kulaklıkların, hiç girmezdi bu piyasaya yada en azından belirtirdi.
    Edit: Hatta kulakiçi kulaklıkların dışarıdan gelen sesi izole etme yetenekleri yüzünden diğer kulaklıklara göre daha az risk taşıdığını söylüyorlar. Nedeni açık kulaklıklarda dışarıdan gelen ses yüzünden müziği daha yüksek ses seviyelerinde dinleyip kulağa zararlı seviyelere gelmemiz.
    Kişisel fikrim sessiz bir ortamda açık kulaklıkla müzik dinlemek kadar zevklisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifo -- 28 Ekim 2007; 23:41:47 >
  • atın ölümü arpadan olsun
  • bi ara bende philips in kulak içi kulaklığı vardı..yüksek sesle dinlediğim müziklerde ağrı yapıyodu bir süre sonra yüksek sesle dinlemeyi bırak kulaklığı takınca hemen kulağımın arkasında ağrı başlıyordu..çok şükür kablosunda temassızlık olduda atmak zorunda kaldım..sonra normal bir kulaklık aldımda rahatladım..yani yüksek ses tabiki zararlı ama kulak içi kulaklıkla dinlemek çok daha zararlı..ben bunu gördüm...
  • kulak içi kulaklıklar vakumlanmis bir ortam yapip butun basinci kulak zarina uyguluyor tabiki daha zararlı oldugu gun gibi ortada...

    Yine kulaklıklarla ilgili bir haber =>http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=201977
  • Yaklaşık 3 haftadır kulak içi kulaklık kullanıyorum. Müzik çalarımın sesi 20. seviye olarak ayarlı ve ilk haftanın sonrasında kulaklarımda ağrılar başladı sağ kulağım sesleri hafif boğuk bir tonla duymaya başladı neyse ki 2 gün sonra düzeldi. Şimdi fazla bir sıkıntım yok ama bu sorunlar tekrarlanırsa açık tip kulaklığa geçeceğim...
  • yarın kulakici kulaklık alacaktım şimdi tekrar düşünüyorum :(
  • Ya şimdi kulak içinde olanlarda da iki tip var bir tamamen içine giren birde normal var.Normallerde mi bu zararlı gruba giriyor.
  • arkadaşlar bence bu tür özellikle pahalı kulaklık alırken 2defa düşünün....gerçekten kulak ağrısı hiç birşeye benzemiyor..çeken bilir..
  • önceden ep-630 kullanıyordum ve şu an um2 kullanıyorum ikisinde de en ufak bir ağrı hissetmedim.
  • kulak içi kulaklıkla dinlediğiniz müziğin sesini köküne kadar dayamayın sizde o zaman

    eğer sesi sona kadar dayamadan dinlerseniz ilerisi için hiç bir problem yaşanmaz kanaatindeyim.

    yaşım gereği büyük olduğum için ve bunca yıldır kulak içi kulaklık kullanırım ve herzaman normal seviyelerde dinlediğim müzikler sayesinde şimdiye kadar duyma işitmemde hiç bir problem yaratmadı
  • sennheiser cx300

    kulanıyorum ve hiçbir zararını görmedim

    sesini çok az açsam bile sadece otobüste yolda biri birşey sorarsa duymuyorum okadar

    şimdi param olsa

    SENNHEISER IE 4 Black Kulaklık alırdım
  • bende 1yıldır kulak içi kulaklık kullanıyorum ep-630

    bu kulaklıkların en iyi yönü dış sesleri büyük ölçüde engelliyor olması bu yüzden sesi duymak için normal kulaklıktaki gibi sesi sona dayamıyorum

    bu güne kadarda en ufak bir ağrı falan hissetmedim günde 1-2 saat dinliyorum

    zaten bu kulaklıkta sesi sona dayarsam çok rahatsız ediyor sanki ses beynimin içinde yankılanıyor gibi acayip oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 30 Ekim 2007; 0:15:57 >
  • ben 3 adet mx 200 kullandıktan sonra intahar girişimi gibi gidip IE 4 aldım... izolasyonlu falan.... kulağa zarar verir ama şöyle.. sesi çok açarsanız.. o zaman bişiler olabilir.. baş ağrısı kulak ağırıs... gibi.. bi de bası çok açmamak lazım ..
  • Kulaklıklar bilincsiz kullanıldıgı surece zarar verme ihtimalleri cok yuksek. Duyma kaybı yuksek ses ile uzun dinletilerde zamanla olacak birseydir ve geri donusu yoktur malesef. Erkeklerde duyma kaybı 30 lu yaslarda baslar. Genelde 14 Khz ust freansların ustunu duyamaz olurlar. Gecmiste kulaklıkla uyuma, yuksek sese maruz kalma, gurultulu yerlerde uzun donem kalma gibi durumlarda bu kayıp dahada artıyor. Hatta bir cok insan bu duyma kaybının farkında bile olmuyor.

    Kulaklıklara gelirsek IEM kanaltipi olanlarda dıs izolasyon (10 dB) oldugu icin dıs gurultuleri bayagı azaltıyor ve sesi cok acma gereksinimi olmuyor. Halbuki kulakici dedigimiz kulaklıklar 1 dB gurultu bastırıyor bu yetersz oldugu icin gurultulu yerlerde sesi acma ihtiyacı ortaya cıkıyor. Boylece farkında olmadan yuksek sesle dinlemis oluyoruz. İem ler aslında bu konuda daha az zararlı bence. Birde 30,40 dB gurultu bastıranlar IEM ler varki cok daha iyi. Bu ne demek mesela 30 dB gurultu bastıran kulaklıkta volume 2 seviyesinde dinlenebiliyorsa, 10 dB de 4,5 seviyesi, 1 dB de ise 7,8 seviyesinde anlasılır sekilde dinlenebiliyor.

    Bilincli kullanıldıktan sonra kulaklıkların cok buyuk zararı olmayacaktır.




  • şimdi şöle bişi var...

    ben sony mp3 çalarımda Sennheiser MX200 ile 23 ses seviyesinde kullanıyodum... sonra Sennheiser IE4 aldım (izolasyonlu IEM tipi) ve bu kulaklıkla 10-12 seviyesinde dinliyorum... ama belki de dinlediğim ses seviyesi aynı ..yani IE4ün ses çıkışı yüksek olabilir... bundan tam emin olamayız.. ayrıca yukarda bi arkadaş "" kulak içi kulaklıklar vakumlanmis bir ortam yapip butun basinci kulak zarina uyguluyor tabiki daha zararlı oldugu gun gibi ortada... "" demiş..

    yorum sizin arkadaşlar....
  • izalasyondan dolayı kısık sesle bile aynı duyuyorsunuz ama benim gibi yüksek ses severler son sese yine dayıyor. kulağımda kolon olsun yine son ses açarım. Atın ölümü arpadan olsun
  • Men's health dergisinde gözüme çarpan bir haber..

    MP3 çaları yüksek seste dinemenin zararları hakkında yazılar okumuşsunuzdur. Oluşabilecek duyma kaybını önlemenin en akıllı yolu, sesi kısmak. Ancak vitamin takviyesi de duyma kaybını önlemede yardımcı olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, yüksek sese maruz bırakılmadan önce A, C ve E vitamini verilen deneklerin duyma kaybına uğramadıkları gözlendi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

    Men's health dergisinde gözüme çarpan bir haber..

    MP3 çaları yüksek seste dinemenin zararları hakkında yazılar okumuşsunuzdur. Oluşabilecek duyma kaybını önlemenin en akıllı yolu, sesi kısmak. Ancak vitamin takviyesi de duyma kaybını önlemede yardımcı olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, yüksek sese maruz bırakılmadan önce A, C ve E vitamini verilen deneklerin duyma kaybına uğramadıkları gözlendi.

    ilginc.saldırın o zaman bu yiyeceklere; A:karaciger,balık yagı,tereyagı ve yumurta sarısı..
    C:kuşburnu,kırmızı biber,koyu yeşil yapraklı sebzeler,portakal,limon,domates,cilek,kızılcık,patates..
    E:bitkisel yağlarda,tahıl tanelerinde,yeşil yapraklı sebzelerde...ALINTI DEGİLDİR hepsini kendim yazdım




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.