Şimdi Ara

Zoretanin adlı ilacı kullanan oldu mu ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
5
Favori
323.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben kullandım , boşalırken ağrım oluyordu ve bazen de kanla karışık geliyordu meni . bu ilaçtan sonra düzeldi .
  • arkadaşlar; yüzümde ve sırtımda çok sivilce vardı hatta boyunumda falan çok rahatsız ediciydi lise dönemimden bu yana sivilcelerden çekmediğim kalmamıştı, kaç defa doktorlara gitmeme rağmen hep dıştan krem losyon vb. ilaclar verdiler ama hepsi geçici yöntemlerdi. sonra bi ezcanın tavsiyesi üzerine tetra kullandım neredeyse bir torba olmuştu artık tetra paketleri neyse fazla uzatmadan 3 ay önce tekrar başka bir cilt doktoruna gittim, ısrarla kesin çözüm istedim oda kan testi yaptırarak Zerotanin ilacını verdi. günde 50 mg kullanıyorum şuan 3.aydayım sırtımda yüzümde hiçbir sivilce kalmadı. ve bunu 6 ay kullanacakmışım. bunları zaten biliyorsunuz ama gecen gün arkadaşımın Roacutanne ilacı karaciğeri öldürdüğünü söylemesi beni cok kortkuttu biz içiyoruz dışımız güzelleşiyor diye seviniyoruz ama içimiz ne alemde onu bilmiyoruz.

    Yan etkileri bende olanlar şimdiye kadar:
    üst safhada halsizlik
    uyku
    dalgınlık
    cabuk sinirlenme gibi etkileri oldu
    dudak kuruması (1. aydan sonra dudak kuruması geçti bende anlamadım)

    DİKKAT: hamilelikte kullanılmamalı sakat doğum nedeniyle ve kan vermeyin kanınız hamile birine gidebilir ve çocuğa çok büyük zararlar verebilir çünkü ilacta yüksek derecede A vitamini bulunmaktaymış

    geçmiş olsun




  • Merhaba, ilacı 3 aydır kullanıyorum.

    Doktora gitmemin sebebi yüzümdeki sivilceler artık çok ileri safhaları taşınmıştı.
    Yanağımdaki sivilce büyüdükçe büyüdü ve bilyeden büyük bir şişkinlik haline geldi.
    İlk başlarda ellemedim, sonradan kendi patladı. Ama 1 hafta içinde tekrar şişti (içinde iltihap birikiyordu).

    Sonunda doktora gittim bende ve Zoretanin 20mg yazdı.
    3 aydır kullanıyorum.
    Doktora gitmeden önce çenemde vs. sivilce eksik olmazdı, ama şimdi onlardan eser yok.
    Ama bahsettiğim o büyük sivilce patladığında, aktığı yeri çürütmüş sanırım. Yüzümde siyah benek şeklinde bir delik var şu an.
    Ve hala tam olarak içi boşalmış değil, bakınca belli oluyor hafif tümseklik var :)

    1 ay önce de yüzümün diğer tarafında aynı şekilde sivilce çıktı.
    Yaklaşık 1 ay boyunca yüzüm şiş gezdim, sonunda o da kendiliğinden patladı.
    Nadixia diye bi krem kullandım, bu krem iltihaplı yerlere sürüldüğünde iltihabı boşaltıyor.
    Gerçekten de işe yaradı, şu an orada ufak bi kızarılıktan başka bi şey yok, o da yakında geçer diye düşünüyorum.

    Şimdi sormak istediğim, yüzümdeki bu delik ve hafif tümseklik geçecek mi tedavinin sonunda?
    Yoksa ek olarak lazer, oksijen tedavisi gibi şeyler mi uygulamak zorunda kalacağım?
    Ve bakıyorum herkes güneş ışınlarına maruz kalmayın demiş lekeler için.
    Ben doktora sordum bu izler ne olacak diye, tedavinin sonunda izler için de krem vereceğim dedi.
    Ama aranızda ilaçla birlikte kullananlar da varmış...?
    Gerçi ben 1,5 aydır Bepanthen kullanıyorum yüzüm için...
    Ters bi durum yaratır mı?

    Önümüzdeki hafta tekrar gideceğim doktora, iyice bi sorgulayacağım bu sefer :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udjat -- 3 Kasım 2010; 22:42:07 >




  • Bende kullanıyorum gerçekten çok etkili bir ilaç dudkları fazla kurutuyor onun içinde dudak kremleri var ondan kullanıyorum
  • dudak kurutuyor halsizlik yapıyor ama çok etkili bir ilaç
  • ya ben 15 yaşındayım ve sivilcelerim için doktora gittiğimde zoretanin i önerdi. ama çok korkuyorum kullansam mı kullanmasam mı.. ilk kullanmaya başlayınca çok çıkartıyo diyolar kullanmalımıyım sizce ama kötü olursa okula gidemem diye de korkuyorum lütfen yardımcı olun..
  • :(
  • milky endişelenme ilk 3 4 gün felan yüzün kızarıyo ve yanıyo sonra birikmiş olan sivilceleri kusuyo sonra kuruluklar oluyo soyulmalar felan onun ben o soyulan yerlere hafif kese yaptım ve dove sabun ile yıkadım çok iyi oldu kızarıklık olucak ama geçio bi kaç dakika . dudaklarda kuruma oluyo onun içinde çözüm bepanthen merhem sürüyorum hiç bişeycik olduğu yok rahat ol kullanabilirsin bence abarttıkları kadar aşırı bişeyok yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatmazor

    milky endişelenme ilk 3 4 gün felan yüzün kızarıyo ve yanıyo sonra birikmiş olan sivilceleri kusuyo sonra kuruluklar oluyo soyulmalar felan onun ben o soyulan yerlere hafif kese yaptım ve dove sabun ile yıkadım çok iyi oldu kızarıklık olucak ama geçio bi kaç dakika . dudaklarda kuruma oluyo onun içinde çözüm bepanthen merhem sürüyorum hiç bişeycik olduğu yok rahat ol kullanabilirsin bence abarttıkları kadar aşırı bişeyok yok


    teşekkür ediyorum içim rahatladı kullancam inş (:
  • dudaklarım aşırı derecede soyuluyor..ve ilaç tedavısı bıttıgınde dudaklarımın eskı halıne gelıp gelmeyecegını cok merak edıyorum...şimdiden teşekkur ederım
  • benim 1 hafta oldu. İnanılmaz yüzüm acıyor. Yanında verdiği pişik kremini kullanmaya başladım umarım bu yanmalar içindir dayanılacak gibi değil. Ama mutluyum çünkü gerçekten işe yarıyor. Sanırım sivilcelerin ilk silinme aşaması böyle ızdırap dolu oluyor. Ama sürekliliği sağlamak amaçlı olduğu için 6 ay kullanım süresi var. Ergen falan değilim o yüzden son çare olarak bu ilacı deniyorum. Eğer yüz acıları açısından önerileri olan varsa lütfen yazsın.

    Saygılar
  • Merhaba arkadaşlar , bendeniz 15 yıldan fazla doktor doktor gezip , kullanmadığım ilaç kalmadığını anladıktan sonra '' e hadi şu çok tavsiye edilen ilacı bende bir deneyeyim '' dedim Şaka şaka ... bu ilaca başlamam hiçte öyle kolay olmadı. Çevremde kullanan ve memnun kalanları gördükçe bu ilaca karşı olan korkum yavaş yavaş azaldığı için dermatoloğa gittim ve bana bu ilaçla sivilcelerimden kurtulabileceğimi söyledi. bende zoretanin ' i gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra kullanmaya başladım ve 38. günümdeyim. Sabah ve akşam 20 mg olmak üzere günde 40 mg alıyorum.
    Bu ilaçla ilgili hemen hemen tüm yazıları okudum. Bende sizlerle ilacın üzerimdeki olumlu ve olumsuz etkilerini paylaşmak istedim . Çünkü çok merak ediyorum herkes bu ve buna benzer belirtileri görüyor mu?
    -İlaca başladığımın 4. günü sabah dudağımın ve yüzümün felaket bir şekilde kuruduğunu gördüm , öyleki konuşamadım bile çünkü ağzımı kıpırdatamıyordum ( o anki halim çok komikti ) Doktorum dudak kuruluğuna karşı ''Fucidin Krem'' vermişti hemen onu sürdüm rahatladım. Kuruluk hala devam ettiği için Fucidin yanımda olmadan dışarı bile çıkamıyorum.
    -Yüzümde ilk günler ağır olmak üzere hala devam eden bir kuruluk var ( bunun için de Basic Krem kullanıyorum ) İlk günler yüzüm sanki güneşte kalmış gibi kabuk kabuk soyuluyordu.Bu 15 gün kadar devam etti.O ağır soyulma bittikten sonra gözlerime inanamadım , yüzüm eski haline göre kaymak gibiydi. O günden sonra hafif soyulmalar devam etti ve ediyor.
    - 7. gün eskisi gibi iltihaplı ve iri iri sivilceler çıktı. Ama bunlar bir gün içinde hemen olgunlaşıp kurumaya ve kabuklanıp dökülmeye başladı.Bu durum bir hafta on gün kadar sürdü , takip eden günlerde ise tek tük çıktı.
    -30. gün ilk kontrole gittim. Tahlillerimde kolestrolde hafif bir yükselme olmuş ama iyi kolestrolümde yüksek olduğu için bunun önemli olmayacağını söyledi doktorum. Ben kendisine cildimdeki kuruluğu ve sivilcelerin nasıl çıkıp geçtiğini anlatınca , cildimin tedaviye çok erken yanıt verdiğini ve bunun da ilacı kullanma süremi kısaltacağını söyledi ( ama yinede buna rağmen ilaca 5 ay devam etmem gerektiğini de söyledi )
    -31. günden itibaren devam eden bel , boyun, kalça ve ayak bileği ağrılarım var. Bu ağrılar ilk başladığında hafifti ama yavaş yavaş arttı. Özellikle sabahları kalktığımda ayak bileklerim o kadar ağrıyor ki ( bu arada ağrıyan yer bileklerimin arkası )hemen üzerine basıp yürüyemiyorum ancak 10-15 dk sonra yavaş yavaş ağrı hafifliyor . Gün içinde ağrıyı hissetsemde sabahki kadar şiddetli olmuyor , ama bazenleri hiç ağrımadığı da oluyor.
    -Yüzümde de batmalar ve acıma olmaya başladı , galiba kuruluktan...
    -36. gün ellerimin üstünde kırmızı ufak benek gibi şeyler çıktı. Ne olduğunu anlayamadım . Prospektüsü okudum yan etkilerinde alerjiden de bahsediyordu. Bugün 38. gün ve 1- 2 gün daha bekleyeceğim Eğer geçmezse doktora gitmeyi düşünüyorum bunlar nedir diye ? Bakalım ne diyecek ???

    Yazım hayli uzun oldu kusura bakmayın Sabır gösterip okuyan arkadaşlara çok teşekkür ederim Ayrıca bu ilacı kullananların da yorumlarını almayı çok isterim.
    Bakalım neler olacak , herşeyin hayırlısı... Allah herkese şifa versin.

    Mevlam görelim neyler , neylerse güzel eyler...




  • mrb arkdslar 2 hafta dr zoretanın kullnıyorm gercekten cok etkılı bı ılac cildım kurmaya ve soyulmya basladı etkıını hemn hıssetyr
  • bende yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum dudaklarım baya bi kurumaya başladı. 20 mg günde birkere alıyorum şimdiden etkilerini gösteriyor yeni çıkan ucu beyaz iltihaplı olan sivilceler 1 gecede tamamen kuruyor. ama endişelendiğim konu doktorum bana tahlil yapmadan verdi ilacı sanırım 1. ayın sonunda yapacak ama herkese başlamadan önce yapılmış o yönden endişelendim şimdi bi zararı olurmu acaba???
  • ben zoretanine başlayalı 1ay oldu.5 6aydır sadece sağ tarafımda bi sorun yaşıyorum onunda sebebi sanırım çağrı merkezinde çalışıyodum ve kullandığım kulaklıktan mikrop kaptım heralde.
    bide yogun stres. ayrıldım tabi o işten zoretanine başlamadan önce başka tedaviler denedik dermatoloğumla ama olmadı. artık son çare zoretanin dedik. ben kendi başımada biçok şey kullandım.
    gülsuyu, ayva çekirdeği, karbonat ve bal karışımı, kil, sarımsak, elma sirkesi hepsi sol tarafıma ciddi bi şeklde güzellik kattı daha gergin ve güzel oldu. ama anladımki bunların sivilce tedavisine yararı yok
    yani her sitede gördüğümüz şeylere aldanmamak lazım. çünkü sağ tarafımda hiç bişi değişiklik olmadı hatta fazlaca ovuşutrmaktanmıdır nedir tahriş oldu biraz.
    gelelim zoretanine şuan dudaklarım kuruyo sadce bide biraz çenem ve eskisinden daha fazla sivilce çıkıyo ve bildiğim kadarı ile bu olması gereken bişi, içerdeki herşeyi dışarı atıcak..
    5ay önceki cildime kavuşucam inanıyorum ama beyaz beyaz sivilce çıkınca bazen onları yok etmeden edemiyorum
    ilk hafta çok baş ağrım oldu, şuan yok çok şükür
    ikinci hafta saç diplerimde ve vucudumda aşırı kaşıntı başladı, kafamı yastığa bile koyamıyorum bazen rahatsız ediyo her türlü temas..
    fena halde sırt ağrısı başladı 1,5haftadır ben ilaçtan oldugunu düşünmemiştim ama yorumlara bakınca anladım sevindim en azından başka bi sorunum daha yok demekki
    HERKESE ACİL ŞİFALAR :)




  • ben de bugün kullanmaya başladım bakalım ne olacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milky5

    ben de bugün kullanmaya başladım bakalım ne olacak..


    Ben de ilaçları aldım fakat kullanıp kullanmama konusunda hala kararsızım. Sonuçlarını buraya yazarsan sevinirim.
  • mrb arkdslar ya ilacı 3 haftadr kullanıyorm ama cildim süreklı soyuluyor cok sınır bır durum burnumun ustu hep beyaz byeaz pul gbı oldu krem kullanıyorm ama cok fazla fayda etmıyor sız napyorsunz bu durumda olan varmı nutraplus kullandgm krem cvp beklıyormm
  • arkadaşlar ben bu ilaca başlayalı bir ay oldu bu gün ikinci kutuya başladım fakat bende aşırı kuruluk olmadı sadece dudaklarımda biraz var.sivilcelerimde aşırı çıkmadı bu ilacı kullananların çoğunda artış oluyomuş ama bende olmadı birazcık kabardı o kadar sizce bu normal mi?lütfen yardımcı olun sivilcelerim hiç geçmiycekmi?
  • bişi sorcam bu ilacın etkisiyle çıkan sivilcelere dokunursak nooluuur acabaa :) cvp??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.