arkadaşlar konuyla bugün en son konuşmalarımı yaptım. lg e500 serisinde kullanılan kartlarla ilgili hiçbir izahat yapmıyor.. overclocklu 8400 yada board eski teknoloji 64 bit görüyo vs.. servis beni oyalamak dışında bişey yapmadı. son 2 aydır yazıyorum biliyosunuz. faturalarımın artması dısında bişey geçmedi elime servisi ve lg aramaktan. bugün ticaret odası ve tüketici heyetine başvurucam. lg ürünüyle ilgili gerekli yorumları size bırakıyorum.. tek isteğim var. lg almadan önce bidaha düşünün....
Ya ben bu laptopu almak için siteye girdim sabahtan kalkıp ama haber ver yazıyor.Bu bir reklam taktiğimiydi yoksa ürün geceden hemen bitti mi?
Ürün Çok Çabuk Bitti Bnde Kampanyadan 3dk sonra Sipariş geçtim ancak eski fiyattan almışım aradım konuştum sonra tekrar döndüler fiyatı kampanya fiyatına düşürdüler önceki fiyat 1540 flandı 1028 ytl ye düşürdüler bonusa 6 taksit kampanyasından aldım ancak şuan stokda kalmamış çarşamba elinizde olur dediler aldım 1 tane bende bekliyorum gelmesini
Ekran kartı 256 mb. Birde bu alette vista yüklü ben buna Xp kurmak istiyorum yine normal bir şekilde boot edersem olur mu? Sabah Çukurambar da 30 kadar laptop vardı 5 dakika içinde hepsi bitti.
bu sabah ne oldugunu cidden anlamadım:s 9.40 ta yenileyerek bekledim sayfayı fiyat düştü tam bilgileri doldurdum tamam dedim stok tükenmiş..ardından hemen kalkıp istanbul yoluna gittim mavi ye fakat aynı sonuç..15 dakikada tüm stok bitti sanırım..hayal kırıklığı....
Ya ben bu laptopu almak için siteye girdim sabahtan kalkıp ama haber ver yazıyor.Bu bir reklam taktiğimiydi yoksa ürün geceden hemen bitti mi?
dostum benzer bi olayı bende yaşadım. **** ın sitesinde ürünü beğendim sabah senin gibi bi hevesle hazırlığımı yaptım gittiğimde öğlen olmuştu ürünün fiyatı 120 ytl yükselmiş gelde fıttırma. bikerede gitmiş oldum boş dönmekte istemiyordum bende bu lg 278 t modelini aldım pişmanda değilim ama bu yaptıkları gerçekten zor geliyo anladımki bi ürünü gördüğün anda aldın aldın alamazsan herşeye hazırlıklı olmak lazım. daha da kötüsü şu an o ürün yine eski fiyattan satılıyo dalga geçer gibi satış taktiklleriyle insanları sinir sahibi yapıyorlar..
arkadaşlar meraba uzun zamandır forumda değildim çünkü laptop um servisteydi yaklaşık 2 hafta orda kaldı bu süre içinde de ..... (anladınız siz :D ) neyse sorunu felan olan var mı yardımcı olabilirim ???
Ya mavinin internet stoğuyla mağaza stokları farklı oluyor. Yani diyelim ki bi üründe indirim var, stok da 100. 100 tanesini de internetten satmıyolar 30 tane falan ayırıyolar internete. İnternetten 30 tane satılınca stok bitti görünüyo sitede. Tabi indirim güzel olunca da kapış kapış gidiyo. Sabah 10:30 da çukurambar mavinin önünde hiç görmediğim kadar araba vardı. Bu arada vatan'da da uap44t uygun fiyata ona da bi bakın derim bilgisayar alacaksanız.
Arkadaslar bende sabah mavıden aldım bu pc'yı bunu hıc kullanan varmı vısta puanı fılan nasıldır yardımlarınız rıca olunur..LG E500-KPGWT Intel Santa Rosa Mobile 2.0GHz 2GB 160GB DVD+-RW (Kameralı)
arkadaşlar LG ile yaşadığım sorunun son durumunu açıklıyorum. ürünü aldığım ankara NOVA bilgisayar, LG türkiye distribütörü BOĞAZİÇİ bilgisayar; LG yetkili servisi TECPRO bilişim ve teknoloji hizmetleri hakkında başta SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI olmak üzere ANKARA TİCARET ODASI DİSİPLİN KURULU'na, TÜKETİCİ KORUMA MERKEZİ'ne, TÜKETİCİ KORUMA DERNEĞİ'ne, bilişim sektörü derneği TUBİDER e şikayet dilekçemi gönderdim...
olay kısaca lg e500 uapspt marka ürünün ekran kartının 8600 gs olmaması(yada onu destekleyen çevre birimlerine sahip olmaması) durumundan ürünümün iadesini talep etmemle başladı. LG nin bu konudaki duyarsızlığı,distribütör firmanın ilgisizliği,teknik servisinin beni geri dönüş yaptığını iddaa edip kandırması ve ürünü alalı 2 ay oldu ve LG nin türkiyedeki bu ayıbını duyurabildiğim her yere duyurmak için yazıyorum..
tüketici haklarıyla ilgili 4077 sayılı kanunda=> "Ayıplı Mal Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir. Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir. İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz. Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz. Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir. Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır. Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır. Ayıplı Hizmet Madde 4/A- Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilânlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir. Tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir. Sağlayıcı, tüketicinin seçtiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Sağlayıcı, bayi, acente ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren, ayıplı hizmetten ve ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zarardan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Sunulan hizmetin ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Daha uzun bir süre için garanti verilmemiş ise, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Ancak, sunulan hizmetin ayıbı, tüketiciden sağlayıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz[/quote]. Ayıplı hizmetin neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek edinilen hizmetler hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz. Bu hükümler, hizmet sağlamaya ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır."
arkadaşlar eğer davamın sonucu iyi olursa sizlere tekrar duyuracağım. belirtilen özelliklere sahip olmadığı aşikar olan bu ürünü piyasadan toplatmak zorunda bile kalabilirler.. artık durum sadece gerekli yargı organlarının vereceği karar bağlı... hepinize saygılar sevgiler,iyi çalışmalar...
Bende saat 10:30 da çukurambar maviye gittim ama malesef mağza açıldığında millet malı götürmüş çukur ambar mağzası içinde 70 ad stok ayırmışlar. Neyse takibe devam. Migrosun reklamları var bilboardlarda toshibanın bir modeli ama araba ile geçerken tam göremedim yalnızca amd işlemci kısmını gördüm bu ürün hakkında bilgisi olan varmı migrosun sitesinde bulmayı başaramadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold_man -- 1 Haziran 2008; 0:30:46 >