Şimdi Ara

CRYSIS Benchmark sonuclariniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar cogunuzun haberi vardir ama Crysis SP demo'yla beraber gelen bi benchmark kabiliyeti var... ea games\crysis sp demo\bin32'den

Benchmark GPU ve Benchmark CPU seceneklerinden istedigimizi calistirip benchmark alabiliyoruz

Yalniz tabi benchmarkin sonuclari grafik ayarlarina gore degisecek... Crysis oyunundan en son ciktiginizda ayarlar neyse onda yapiyor bench'i

burasi ekran karti forumu olduguna gore GPU Benchmark sonuclarimizi yazalim.

Sistemim imzamdadir sonuclar:

1680x1050, no AA, Directx 9, Hersey HIGH

!TimeDemo Run 1 Finished.
    Play Time: 55.53s, Average FPS: 36.02
    Min FPS: 22.42 at frame 159, Max FPS: 42.35 at frame 1765
    Average Tri/Sec: 33838252, Tri/Frame: 939445
    Recorded/Played Tris ratio: 0.98

• 1280 x 1024 - 4X AA

gpu : 660 / 2160 / 1690
    cpu : 3.510 Mhz

Gpu Testi :

Cpu Testi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 28 Ekim 2007; 15:08:41 >

• burda ayarlar ney ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

burda ayarlar ney ?

en son bıraktığımız şekildemi yapıyor testi ?

ben kendi parametrelerine göre yapıyor sanıyordum
    neyse yarın güncellerim şu anda lcd tv ye bağlı pc.

GÜNCELLENDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 28 Ekim 2007; 15:11:08 >
  • evet en son biraktigin sekilde yapiyor.
  • artik bende 8800gt alinca yaparim insallah

bu arada konu disi ama az once pirates of caribbean 3 izledim

film o kadar karmasiktiki anlatamam

cok hosuma gitmedi acikcasi

sadece efekleri guzeldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

bu arada konu disi ama az once pirates of caribbean 3 izledim

film o kadar karmasiktiki anlatamam

cok hosuma gitmedi acikcasi

sadece efekleri guzeldi

test edecek kartın yoksa post kasmak için Konu Dışı/Off Topic bölümünü kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 28 Ekim 2007; 12:50:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafia 2 PhysX test sonuçları
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu oyuna bu sistem yakismiyor ama

AMD Athlon64 +3700
    4x512mb ddr 400mhz ram
    2x gigabyte 6600gt oc ( 570&1200 )

1024x768 hersey LOW No AA
    Directx 9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joen.Tuerk -- 28 Ekim 2007; 14:33:22 >

• Çözünürlük : 1680 x 1050 Sürücü : 163.76 directx9 herşey HİGH

• Sen ayni sistemle 33.4 aliosun ben 36.0 aliyorum aradaki tek fark senin islemci 3.2ghz'de benimki 3.3

Burdan da anliyoruz ki oyunda Quad core destegi die bisi kesinlikle yok (SLI destegi olmadigi gibi)

Hadi bakalim tam versiyonda olucak mi...
  • quote:

Sen ayni sistemle 33.4 aliosun ben 36.0 aliyorum aradaki tek fark senin islemci 3.2ghz'de benimki 3.3

Burdan da anliyoruz ki oyunda Quad core destegi die bisi kesinlikle yok (SLI destegi olmadigi gibi)

Hadi bakalim tam versiyonda olucak mi...

ben zaten yazmistim quad core destegi olmadigini
  • ya nedir bu bu forumdaki "ben yazmistim ben demistim" olayi? nerde ne testi olsa hemen birileri cikip ben demistim ben demistim dio, nedir bu bisileri ispatlama ugrasisi anlamadim gitti... yok "ben demistim 8800gt bunu gecicek, ben demistim 2900pro fos cikicak, ben demistim sunu almayin bunu almayin"

size su link'i atiyorum forumdaki herkes okusun birakin bu ben bu islerden cok iyi anliyorum olayini. madem o kadar iyisiniz gidin atide nvidiada filan calisin

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ben+demistim
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ben+soylemistimciler

ama dedikleriniz cikmasa hic sesiniz cikmio nasi isse artik bu futbol yorumculari gibisiniz tam
    bu arada ceof bu lafim sadece sana degil zaten forumun tamamini egemenligi altina almis bu ben demistim olayi. biraz rahat olun ya

BU ARADA OYUNLA ILGILI COK MUHIM TESPIT

POST PROCESSING
    ---------------------

Post Processing (PP), hareketli sahnelerde Motion Blur efektinin uygulanmasi oluyor. Yani siz yururken PP yapiliyor tum ekran hareket ettigi icin. Tabi en fazla mouse'i dondururken uygulaniyor ekran en cok o zaman hareket ediyor cunku

PP'nin kotu yani siz dururken fps 50-60sa hareket ettiginizde 40'a iniyor direk PP efekti uygulanmaya baslio cunku. Bu cok buyuk bi yuk getirio. Daha once 36fps aldigim benchmark'i sadece PP'yi low yaparak tekrar yaptigimda aldigim sonuc 1680x1050 HERSEY HIGH, PP LOW - AVG 53.12 FPS

Mouse'i cok hareket ettirdiginiz zamanlarda yani catisma filan, FPS'niz sadece bu PP efekti yuzunden acayip dusuyor. Bence PP'yi low yapmayi dusunebilirsiniz.

• dediklerimin cikmasi veya cikmamasi ile alakasi yok

bende baska forumdan gordum quad core destegi olmadigini ayrica burada sana karsi alinmis bir tavir da goremiyorum

bu arada gidin ati nvidia da calisin demissin okul bitsin belli mi olur belki birinde calisiriz

ayrica pp yi kismak bencede oldukca mantikli varsin motion blursuz oynansin
  • 1600x1200, DX9, Bütün ayarlar High. Cpu: 3.06 ghz, kart 625/1458/1000 mhz'de, sürücü 169.01

Time demo run 1 : Play time 64.34s, average fps : 32.61

Bir şey dikkatimi çekti, play time ne kadar kısa olursa average fps o kadar yüksek çıkıyor. Mesela annihilator arkadaşın play time'ı 55.53s olduğu için fps'si biraz yüksek çıkmış. Benim öğrenmek istediğim play time neye göre değişiyor veya 2. tur biter bitmez siz mi esc yapıp oyundan çıkıyorsunuz? Belki de her sistemdeki farklı donanım bileşenlerinden kaynaklıdır...
  • hayir esc'e basip cikmakla alakasi yok dostum program bir loop'u tamamlamissan oraya yaziyor... yani esc e basip ciksan oraya bisi yazmicak.
    soyle ki, demoda toplam 2000 frame kaydedilmis herkesin bilgisayari bu 2000 frame'i basindan sonuna kadar oynatiyor. kac saniyede oynattiysan frame'i o saniyeye bolunce FPS'n ortaya cikmis oluyor

yani ben 2000 frame'i 55 saniyede oynatmisim. 2000 / 55 = 36 fps. Hesap boyle.

Bu arada aldigin sonuc benimkiyle normal diyebiliriz.

Benim islemcide biraz daha fazla overclock var, ama senin de ekran kartinda baya saglam bi OC var yani sistemler asagi yukari esit diyebiliriz. Sen 1600x1200 calistirdigin icin FPS'n benden dusuk cikmis (gerci avg 4 kadar farkedecegini zannetmiyorum ama sonucunda bi anormallik yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 28 Ekim 2007; 16:16:49 >
  • Teşekkürler, bu arada aynı ayarlarda fakat sadece post-processing'i high'den medium'a çektim;

1600x1200, DX9, Post-processing medium diğer bütün ayarlar High. Cpu: 3.06 ghz, kart 625/1458/1000 mhz'de, sürücü 169.01

Time demo run 1 : Play time 48.394s, average fps : 40.87.

Daha önce avg fps 32.61 idi.

Post-processing baya bir farkediyor gibi ayrıca high ile medium arasında sanki çok büyük bir kalite farkı yok...Testi yapan arkadaşlar bir de böyle denesinler bakalım...
  • Ben LOW'da denedigimde 52 fps oldu acayip bir fark yani.

Zaten PP'de durdugun noktada kalite farki hic olmaz sadece ekran hareket ederken (yani sen kosarken ya da mouse'u hareket ettirirken) motion blur efekti uygulanir. FRAPS'i acip dikkat edersen durdugun noktada fps atiyorum 50yken kosmaya basladiginda 40a indigini goruceksin

e bu bi FPS oyunu zaten surekli kosuyor ve ates ediyor haldesin yani surekli 10-15 fps dusuk oynuyorsun PP yuzunden.

Ben PP'yi kapamayi (low) dusunuyorum, hakkaten ABARTI bi FPS artisi sagliyor. Ama o zaman da Motion Blur efekti gidio, "Crysis" gibi hissettirmio normal bi shooter oluo iste.

Low Shadows, High PP'de oynamaya karar verdim o sekilde hicbi zaman 30'un altina inmiyor.
  • Motion Blur'un tamamen kapatılması bence de bu oyunun gerçeklik hissinden bayağı bir şey götürüyor. Bence en düşük medium'da bırakılmalı, bu arada sen shadowları low yapmışsın, bu şekilde görüntü nasıl? High ile low shadows fps farkı nedir?
  • quote:

Ben LOW'da denedigimde 52 fps oldu acayip bir fark yani.

Zaten PP'de durdugun noktada kalite farki hic olmaz sadece ekran hareket ederken (yani sen kosarken ya da mouse'u hareket ettirirken) motion blur efekti uygulanir. FRAPS'i acip dikkat edersen durdugun noktada fps atiyorum 50yken kosmaya basladiginda 40a indigini goruceksin

e bu bi FPS oyunu zaten surekli kosuyor ve ates ediyor haldesin yani surekli 10-15 fps dusuk oynuyorsun PP yuzunden.

Ben PP'yi kapamayi (low) dusunuyorum, hakkaten ABARTI bi FPS artisi sagliyor. Ama o zaman da Motion Blur efekti gidio, "Crysis" gibi hissettirmio normal bi shooter oluo iste.

Low Shadows, High PP'de oynamaya karar verdim o sekilde hicbi zaman 30'un altina inmiyor.

Zevklerle renkler tartışılmaz ama; ben PP'yi kısıp(medium yeterli) Shadow'u yükseltmeyi tercih ederdim.

• Dediginiz mantikli. Bi Med PP ve Med Shadow ile deniyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.