<<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>> (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia

türbülans -> <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>> (27 Ekim 2007; 21:15:19)

Merhaba arkadaşlar..Uzun süren araştırmalar sonucunda arada kaldığım iki telefondan biri olan 6500 slide ı bugün almış bulunmaktayım.Kısaca izlenimlerimi yazmak istiyorum..

GARANTİ-FİYAT
Cihaz nokia.com garantisinde olup peşin 760 ytlye aldım

KUTU İÇERİĞİ
telefon
batarya(BP-5M)
usb kablo(CA-101)
kulaklık(HS-7)
tv out kablosu(CA-92U)
şarj aleti(AC-4E)
256 mb micro sd(transflash) hafıza kartı
yazılım cd si,kullanma klavuzu

DIŞ GÖRÜNÜM
öncelikle dış görünüm olarak son derece şık göründüğünü söyleyebilirim..aluminyum kasa çok güzel bir görünüm kazandırmış..telefonu almadan önce en büyük tereddütüm nokianın bundan önceki kayar kapaklı modellerinde langur lungur oynayan bir kapakla karşılaşabileceğim(E65 hariç) korkusuydu..ama boşuna korkmuşum..kayar kapakta milimetrik oynama bile yok..açmak ve kapatmak çok kolay..ekran ile üst kapak arasında çok az mesafe olduğundan ekran görüntüsü çok net..16 milyon rengin hakkını veriyor..alıştığımız telefonların aksine bu telefonda tüm bağlantı noktaları üst tarafta..şarj girişi,arka kapağı açmak için bastırılan anahtar,mini usb girişi ve 2.5 mm kulaklık girişi telefonun üst kısmında konumlandırılmış..yine tereddüt ettiğim bir nokta telefonun arka yüzünde bulunan hoparlör nedeniyle sesinin masa gibi zeminlerde az çıkabileceği endişemdi..bu da yersizmiş..arka alt kısımdaki ufak bir çıkıntıyla hoparlörün yüzeyle teması engellenmiş..
telefonun sol yan yüzünde üstte ufak bir delik haricinde hiçbirşey yok..o ufak delikte(ne olduğuna anlam veremediğimden kullanma klavuzundan baktım) bilek askısı içinmiş..sağ yan yüzde ise üst kısımda ses azaltma arttırma düğmesi ve alt kısımda da kamera butonu bulunmakta..
ebat olarak bilindik telefonlar içerisinde 6280 kadar diyebilirim..yanlız biraz ağır..o da sanırım metal kısımların fazla olmasından..
ilk bakışta tasarım olarak soru işareti olan tek kısım kamera vizörünün arka kapaktaki extra bir cam ile korunmamış olması..yanivizörün camı kapaktan bağımsız..kapağı çıkardığınızda vizörün ve flaşın ölduğu bölüm boş..

GENEL ÖZELLİKLER
bildiğimiz üzere s40 v3-5th edition sistemle çalışan bir cihaz..açılış hızı ve işlem hızı gayet iyi..daha önceki modellere göre bazı eklemeler yapılmış..ilk başta göze çarpanlar mesajlar bölümündeki Yahoo!Go yazılımı(henüz ne işe yaradığını denemedim) ve uygulamalar koleksiyon bölümünde olan opera web tarayıcı..flash desteği eklenmiş..yanlız operayı avea ile çalıştırmadım..bağlantı hatası veriyor..zaten henüz bu telefon için servis sağlayıcılarda mms ve gprs ayarları yok..ben 6288 ayarlarını kullanıyorum..belki ondan olabilir..diğer özellikler ise standart..

FOTOĞRAF-VİDEO
telefon 3.2 mp carl-zeiss mercekle donatılmış..flaş mevcut..maximum 1536x2048 fotoğraf çekimi ve 640x480 video kaydı yapıyor..video kayıt formatı 3gp..

MÜZİK-RADYO
radyoyu henüz denemedim.**** player i inceleme fırsatım oldu..öncelikle bu telefonu alacak arkadaşlar içinden çıkan HS-7 kulaklığı çöpe atsınlar..çok kötü bir kulaklık..eğer bu telefonda kaliteli müzik istiyorsanız 2.5 mm jacklı kulak içi bir kulaklık alın(ben sony kullanıyorum) ve kulaklık sesini bir dinleyin..iddia ediyorum ericsson un walkman telefonlarının alayını yerlerde süründürür..şimdiye kadar kullandığım ericssonlar,nokialar ve samsungların hepsinden daha güçlü bir ses çıkışı var..kulaklığı çıkardığınızda da harici hoparlörden gelen ses son derece güçlü..şimdiye kadar ilk defa bir telefonda sesi sonuna kadar açma gereği duymadım..6233 ten daha iyi desem sanırım anlatabilirim..müzik çalarda ekolayzır ayarları(tercihe göre ayarlanabilir) ve farklı skin desteği var..gerçi tek bir skin yüklenmiş ama ileride farklı skinler çıkarsa yüklenebilir diye düşünüyorum..
mp3 çalar arka planda çalışabiliyor

ŞEBEKE ÖZELLİKLERİ ve PC BAĞLANTISI
dediğim gibi ben avea kullanıyorum..bana enteresan gelen şey daha önceki telefonumun(6120c) çekmediği yerlerde bu telefonun bir diş olarak bile olsa kapsama alanında olması..görüşmelerde ahize sesi son derece net..ayrıca ses netleme özelliği de mevcut
internet bağlantısı edge desteği ile oldukça hızlı..fakat dediğim gibi operayı avea ve 6288 ayarlarıyla çalıştıramadım..kendi tarayıcısı aynı ayarlarla sorunsuz çalışıyor fakat www başlıklı siteleri açmak biraz uzun sürüyor..(6288 için olan operayı yükleyip tekrar denemeyi düşünüyorum)
PC bağlantısı PC suite 6.84 yazılımı ile sorunsuz olarak gerçekleşiyor..usb bağlantısı hızı yeterli..275 mb lık mp3 dosyalarını 3 dk içinde pc den hafıza kartına atabildim..

telefon hakkındaki ilk izlenimlerim kısaca böyle..unutmadan söyleyeyim..bana ters gelen bir olay sürgülü kapak kapatıldığında tuşlar otomatik kilitlenmiyor..tuş kilidi için kapağı kapattıktan sonra orta seçim tuşuna 1 kez basmak gerekiyor..ya da otomatik tuş kilidini devreye sokmak lazım..

sonuç olarak bende bu telefon 10 üzerinden 9.5...eğer sorusu olan arkadaşım varsa cevaplamaya çalışırım..saygılar..

V2 -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 21:18:11)

degerlendirmelerin icin sagol .Anladigim kadariyla bu telefonda hem dizayn hemde guclu multimedia ozellileri bir arada sunulmus. Ama fiyat su an biraz pahali gibi ilerleyen gunlerde dusecegini dusunuyorum

okumusfatih -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 21:21:55)

öncelikle hayırlı olsun.birkaç resim örneği koyarsan seviniriz.[:'(]

kara_eylül -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 21:38:36)

hayrili olsun dostum

aliminyum kasa demissin kasa celik diye biliyordum ben,

nokia surgulu kapaklara garanti vermiyor bu modelde de aynisi mi gecerli,

telefonun resimlerini ve tabiki telefon ile cektigin resimleri paylasirmisin

tekrar hayirli olsun.

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 21:58:20)

quote:

Orjinalden alıntı: okumusfatih

teşekkür ederim..telefonla en güzel fotoğraf nasıl çekilir bilmiyorum ama kameranın hiçbir ayarıyla oynamadan birkaç resim çektim..onları koyayım..

orjinal maksimum boyut(ampul ışığı)
[image]http://img144.imageshack.us/img144/7694/47199277wq6.jpg[/image]

orjinal maksimum boyut(yarı karanlık ortam)
[image]http://img144.imageshack.us/img144/4259/78788024ji5.jpg[/image]

orjinal maksimum boyut(zifiri karanlık otomatik flaş)
[image]http://img144.imageshack.us/img144/6333/67404491zj2.jpg[/image]

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 22:06:23)

quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

hayrili olsun dostum

aliminyum kasa demissin kasa celik diye biliyordum ben,

nokia surgulu kapaklara garanti vermiyor bu modelde de aynisi mi gecerli,

telefonun resimlerini ve tabiki telefon ile cektigin resimleri paylasirmisin

tekrar hayirli olsun.

teşekkür ederim..
uyarın üzerine kapağı biraz daha yakından inceledim..haklısın..dış kısımlar zımparalanmış gibi bir görünümde ilk bakışta aluminyum gibi görünüyor..ama arka kapağı iç yüzünden incelediğimde gerçekten çelik olduğunu farkettim..aluminyum olsa kolayca bükülürdü zaten..biraz zorladım..arka kapak yamulmadı[:)]

sürgülü kapak konusunda birşey diyemeyeceğim ama ne granti belgesinde ne de kullanma kılavuzunda bu şekil bir ibare yok..malın tamamı nokia.com garantisi altındadır yazıyor..

yegoadam -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 22:17:11)

hayirli olsun dostum ama fotolar pek ic acici degil birde normal isikda cekde bakalim

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 22:21:55)

quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

hayirli olsun dostum ama fotolar pek ic acici degil birde normal isikda cekde bakalim

fotolar neden öyle çıktı bende anlamadım..dediğim gibi kameranın hiçbir ayarı ile oynamadan kapalı mekan çekimleri..gün ışığında ne olacak bende merak ediyorum..yarın çekip koyarım[:'(]

hidrojenperoksit -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (27 Ekim 2007; 22:22:49)

fotolar kotu....bu kadar kotu olamaz....

kadirt -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 0:30:31)

Gece modunda daha iyi netice verecektir.

sburan -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 1:45:55)

Şarj süresi kaç gün gidiyor? Müzik ve radyo dinlediğimizi varsayarsak kaç gün gider ortalama?

Ayaz77 -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 1:53:33)

gün ışığında iyi çekebilir ama gece çekimleri iyi değil yeni sürümlerde düzeltilir bu sorun.

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 6:46:53)

6233 ile ses karşılaştırması yapıp bize bildirirsen çok mutlu oluruz(hoparlör)

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 8:41:25)

up up up

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 8:52:03)

fotoğraf ayarlarına iyi bak iç mekan bile olsa böyle çekmez [:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Orjinalden alıntı: okumusfatih

teşekkür ederim..telefonla en güzel fotoğraf nasıl çekilir bilmiyorum ama kameranın hiçbir ayarıyla oynamadan birkaç resim çektim..onları koyayım..

ironman -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 8:55:27)

Hayırlı olsun...

şarz süresini merak ettik...

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 11:12:30)

şarj süresi ve hoparlör konusunda şunları söyleyebilirim..
6233 te kullanmıştım..bence kulaklık ve hoparlör sesi 6233 ten daha yüksek..fakat özellikle belirtiyorum..kutudan çıkan kulaklık hiçbir işe yaramaz..ben sony kulaklıkla dinliyorum..
şarj süresine gelince telefonu 27-10-2007 saat 13:30 gibi açtım..batarya tam dolu gösteriyordu..bütün gün boyunca mp3 dinledim,internete girdim..bilgisayardan veri kopyaladım(bu arada usb den şarj olmuyor özellikle belirtmek istedim)..fotoğraf çektim video çektim..1 saate yakın görüşme yaptım..yani normalden daha fazla kurcaladım sayılır..bütün gece açıktı..28-10-2007 saat 11:00 itibarıyla şarjı 1/4 e düştü..ilk şarjdan sonra kesin bir süre verebilirim..

hidrojenperoksit -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 11:18:45)

gündüz cekılmıs fotoları beklıyoruz..

kara_eylül -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 11:39:06)

Aslinda foto kalitesi n73 ile ayni, hatta 6500 da cift flas led var,

tamam burdaki resimler cok kotu ama, ceken arkadasimizda normal ayarlarda cektigini belirtmis, forumda vardi bi arkadasimiz daha once almis ve bir adet gunduz resmi koymustu oldukca iyiydi.

gereken ayarlar (beyaz dengesi, flas, vb) yapildiginda iyi sonuc vereceginden eminim,

quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

fotolar kotu....bu kadar kotu olamaz....

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 11:41:03)

gün ışığı çekimlerine birkaç örnek..(kamera ayarlarıyla yine hiç oynamadım..dünkü fotoğraflarla aynı ayarlarla çekildi..orjinal boyut)

[image]http://img142.imageshack.us/img142/3086/grnt000tf3.jpg[/image]
[image]http://img151.imageshack.us/img151/6310/grnt001gg2.jpg[/image]
[image]http://img151.imageshack.us/img151/3046/grnt002ax3.jpg[/image]

web cam ile telefonun da resimlerini çektim..gerçi güzel resimler değil ama onları da koyayım..

[image]http://img151.imageshack.us/img151/9489/resim001ao0.jpg[/image]
[image]http://img151.imageshack.us/img151/518/resim002fx0.jpg[/image]
[image]http://img142.imageshack.us/img142/8239/resim003ih7.jpg[/image]
[image]http://img205.imageshack.us/img205/1108/resim005kr3.jpg[/image]
[image]http://img205.imageshack.us/img205/4448/resim008cr7.jpg[/image]
[image]http://img205.imageshack.us/img205/6119/resim007pf4.jpg[/image]
[image]http://img151.imageshack.us/img151/3074/resim009vj7.jpg[/image]

kara_eylül -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 11:43:12)

quote:

teşekkür ederim..
uyarın üzerine kapağı biraz daha yakından inceledim..haklısın..dış kısımlar zımparalanmış gibi bir görünümde ilk bakışta aluminyum gibi görünüyor..ama arka kapağı iç yüzünden incelediğimde gerçekten çelik olduğunu farkettim..aluminyum olsa kolayca bükülürdü zaten..biraz zorladım..arka kapak yamulmadı

quote:

ebat olarak bilindik telefonlar içerisinde 6280 kadar diyebilirim..yanlız biraz ağır..o da sanırım metal kısımların fazla olmasından.

celik kasa oldugu icin agirdir, dedigin gibi aliminyum olsa o agirligi hissetmezdin.

Foto ayarlarini biraz kurcalayip yeni resimler koyarsan guzel olur

[:'(]

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 11:55:45)

bencede fotoğraf ayarlarını kurcala bence daha güzel fotolar çekilebilir bu telefonla..
quote:

quote:

teşekkür ederim..
uyarın üzerine kapağı biraz daha yakından inceledim..haklısın..dış kısımlar zımparalanmış gibi bir görünümde ilk bakışta aluminyum gibi görünüyor..ama arka kapağı iç yüzünden incelediğimde gerçekten çelik olduğunu farkettim..aluminyum olsa kolayca bükülürdü zaten..biraz zorladım..arka kapak yamulmadı

quote:

ebat olarak bilindik telefonlar içerisinde 6280 kadar diyebilirim..yanlız biraz ağır..o da sanırım metal kısımların fazla olmasından.

celik kasa oldugu icin agirdir, dedigin gibi aliminyum olsa o agirligi hissetmezdin.

Foto ayarlarini biraz kurcalayip yeni resimler koyarsan guzel olur

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 12:04:46)

kamera ayarlarından biraz bahsedersem..
kamerada makro ayarı yok
çözünürlük olarak 1536x2048,1200x1600,960x1280,480x640,240x320,120x160 seçenekleri mevcut
beyaz dengesinde ise otomatik,gün ışığı,tunsten,floresan ve ufuk seçenekleri mevcut

aşağıdaki resimler 960x1280 ve beyaz dengesi gün ışığı olarak çekildi..

[image]http://img206.imageshack.us/img206/8043/grnt000nl3.jpg[/image]
[image]http://img149.imageshack.us/img149/3049/grnt001ov7.jpg[/image]

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 12:06:43)

çözünürlük olarak 1536*2048 i seçmelisin

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 12:11:17)

quote:

Orjinalden alıntı: ali6233

çözünürlük olarak 1536*2048 i seçmelisin

son iki resim dışındakiler 1536x2048

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 12:28:47)

ayarlar-görüntü kalitesi-yüksek yaptın mı???

mcebi001 -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 15:45:35)

CİHAZI BEGENDİM.....kutu içerigi gayet iyi nokıa bu kadar bonkör olmazdı ne oldu acaba ...... türbülans cihaz 640*480 15 fps kayıt yapıyor galiba bide qcif 30fps yazıyor bu degerler dogrumu , ikinci sorum batarya 900 mha mıdır,bide kendimiz video yada film yüklesek oran ve kabul ettigi fps degeri kaçtır.tek hoparlörden çıkan ses yüksek demişsin peki netlik nasıl......simdiden teşekkürler..

bozo2 -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 16:28:03)

hayırlı olsun dostum tel ıyımıs gule gule kullan

MuzoGS1905 -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 16:32:27)

Güle güle kullan ama şahsi fikrim, o paraya değecek bir telefon değil.
Açıkcası Nokia E 65 daha iyi duruyor onun yanında.

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 17:16:47)

quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

CİHAZI BEGENDİM.....kutu içerigi gayet iyi nokıa bu kadar bonkör olmazdı ne oldu acaba ...... türbülans cihaz 640*480 15 fps kayıt yapıyor galiba bide qcif 30fps yazıyor bu degerler dogrumu , ikinci sorum batarya 900 mha mıdır,bide kendimiz video yada film yüklesek oran ve kabul ettigi fps degeri kaçtır.tek hoparlörden çıkan ses yüksek demişsin peki netlik nasıl......simdiden teşekkürler..

video çekimi için evet..en yüksek çözünürlük olan 640x480 de 15 fps kayıt,352x288 de ise 30 fps kayıt yapıyor fakat kayıt formatı her ikisindede 3gp..mp4 olsaydı daha iyi olurdu..
batarya 900 mA ve model numarası BP-5M..
3gp ve mp4 formatında 30 fps ye kadar video oynatabiliyor..
hoparlör sesi bana gayet yüksek ve net geldi..tek hoparlör olduğu halde 6233 ün çift hoparlörü kadar başarılı..ben bu cihazın hem kulaklık hemde hoparlör sesini çok beğendim..

Katze -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 17:21:10)

Güzel bir inceleme, teşekkürler.

Dış mekan resimlerinden bir kaç tane daha eklerseniz güzel olur. [:)]

MRT_ES -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 19:10:50)

quote:

GARANTİ-FİYAT

Telefonun hayırlı olsun arkadaşım, güle güle kullan.

Fiyat bana iyi geldi, cumartesi Doğubank'ta aldığım en iyi fiyat 790 YTL idi, üstelik uyduruk garantili. Acaba telefonu nereden aldığını öğrenebilirmiyim? nokia.com-alışveriş kısmında bulamadım.

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 20:01:13)

quote:

Orjinalden alıntı: MRT_ES

quote:

GARANTİ-FİYAT

Telefonun hayırlı olsun arkadaşım, güle güle kullan.

Fiyat bana iyi geldi, cumartesi Doğubank'ta aldığım en iyi fiyat 790 YTL idi, üstelik uyduruk garantili. Acaba telefonu nereden aldığını öğrenebilirmiyim? nokia.com-alışveriş kısmında bulamadım.

telefon ankara dan geldi..oraya da yurt dışından gelmiş..zaten türkçe kullanım kılavuzu yok..fakat bataryanın altındaki etikette ve garanti belgesinde nokia.com ibaresi mevcut..ayrıca satıcı bayinin(kvk) garanti konusunda onayını alıp getirttim..fatura ve garanti belgesinde kvk kaşesi var..

MaSSive -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 20:04:30)

Bu iste bir terslik var.Bu baslik altinda degilde baska bir ortamda bu fotograflarin 3.2mp carlzeiss mercekli kameraya sahip bir telefon tarafindan cekildigi soylense kimse inanmaz sanirim.Ne olursa olsun otomatik ayarda dahi cekilse bukadar kotu olamaz.

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 20:27:23)

telefonu kullandıkça farkettiğim özellikleri yazmaya devam ediyorum..

FOTOĞRAF-VİDEO
çok merak edilen kamera konusuna biraz daha ayrıntılı girmek gerek sanırım..çektiğim fotoğrafları zaten yayınlamıştım..bildiğimiz üzere Carl Zeiss Tessar 2.8/4.5 3.2 mp kamera ve çift ledli flaş mevcut..nokia sitesinde "makroshot" gibi bir terim var ama kamera ayarlarında böyle bir özellik yok..fakat otomatik netleme mevcut..yani çekim butonuna hafifçe bastığınızda netleme yapıyor..
kamerayı çalıştırdığınızda seçenekler menüsüne girerseniz
1-video
2-portre fotoğraf
3-parlaklık
4-gece modu açık(bu seçenek inaktif..üzerine geldiğinizde izin yok diyor)(flaş kapatılırsa aktifleşiyor)
5-flash(flaş açık,kapalı ve otomatik seçenekleri var)
6-zamanlayıcı
7-görüntü dizisi açık(bu da inaktif)
8-efektler(normal,gri tonlamalı,kahverengi,negatif)
9-beyaz dengesi(otomatik,gün ışığı,tungsten,floresan,ufuk)
10-galeriyi aç
11-ayarlar
a)görüntü kalitesi(yüksek,normal,temel)
b)görüntü boyutu(1536x2048,1200x1600,960x1280,480x640,240x320,120x160)
c)video klip uzunluğu(varsayılan,en fazla)
d)video klip kalitesi(yüksek,normal,temel)
e)video çözünürlüğü(640x480,352x288,176x144,128x96)
f)görüntü ön izleme süresi
g)kamera sesleri
h)varsayılan başlık
i)görüntü ve video saklama yeri(telefon,hafıza kartı) menüsü açılıyor..görüldüğü üzere cihazda makro çekimle alakalı bir ayar yok..

kamera 640x480 çözünürlükte 15 fps video kaydı yaparken 352x288 çözünürlükte 30 fps kayıt yapıyor..kayıt formatı 3gp..

MÜZİKÇALAR-RADYO
ses kalitesinden zaten bahsetmiştim..kesinlikle sesi sonuna kadar açmanıza gerek yok..çok güçlü ve net bir ses çıkışı var..5 adet standart ekolayzer ayarı ve 2 adet tercihli ayar var..müzik çaların teması değiştirilebiliyor..standart ve bubble steel olarak iki tema mevcut..
radyo RDS destekli ve ses kalitesi ve çekim gücü iyi..radyoda da müzik çalardaki gibi iki ayrı tema var..
telefondaki videolar da müzikçalar ile açılıyor..fakat tam ekran oynatma,ileri-geri sarma seçenekleri mevcut..30 fps ye kadar 3gp ve mp4 videoları oynatabiliyor..

TV-OUT
nokia telefonlarda benim şimdiye kadar görmediğim bir özellik olarak tv kablosunu telefona ve tv ye bağlayıp menü...>ayarlar...>donanımlar....>tv kablosu bölümüne girdiğinizde tv çıkışını etkinleştir ve TV standardı(PAL ve NTSC) şeklinde iki seçenek çıkıyor..çıkışı etkinleştirdiğinizde telefon ekranını renkli olarak tv de görüyorsunuz ve telefondaki resimleri ve videoları tv de tam ekran olarak seyredebiliyorsunuz..bir de office dosyalarını açabilseydi tam süper olacaktı ama maalesef bu özellik yok..

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 20:32:41)

quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

Bu iste bir terslik var.Bu baslik altinda degilde baska bir ortamda bu fotograflarin 3.2mp carlzeiss mercekli kameraya sahip bir telefon tarafindan cekildigi soylense kimse inanmaz sanirim.Ne olursa olsun otomatik ayarda dahi cekilse bukadar kotu olamaz.

sonuçta ben objektif olarak fotoğraflar ile hiç oynamadan çektim ve yayınladım..bir önceki mesajımda da kameranın ayarlar menüsünde olan tüm ayar seçeneklerini yazdım..telefonla pek fotoğraf çekmediğim için en iyi sonuç nasıl alınır bilmiyorum..yazdığım ayar seçeneklerine göre tavsiyeniz olursa o ayarlar da da çekip yayınlarım..[:'(]

infinite -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 21:17:30)

resimler herzamanki gibi nokia klasiği ultra rezalet ötesi....

kara_eylül -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 21:19:31)

quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

kesinlikle katılıyorum bakın daha önce bir arkadaşın gönderdiği foto 6500 ıle yine normal ayarlarda çekilmiş bu resim.
bence arada bariz fark var. acaba türbülans arkadaşımızın telefonunda bi sorun olabilir mi.
bu telın kamerası ile n73 kamerası aynı n73 bölümünde ki resimlerle kıyasladığım zaman eğer türbülans arkadaşın 6500 ile çektiğini bilmesem kesinlikle 1.3 mp lik bir kamera ile çekildiğine idda ederdim.

[image]http://img206.imageshack.us/img206/4680/grnt000xl6vl0.jpg[/image]

kara_eylül -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 21:28:29)

türbülans dostum şunu bi dener misin.

foto kalitesini en iyiye getir. parlaklık ayarı için eğer varsa otomatik yap. beyaz denegesini ortama göre gün ışığı vb gibi ayarla otomatik yapma.

ve teli sabitle, çekim yaparken elini çok hafif bile oynatsan bozulma olabiliyor. telefonuna zarar vermeyecek bi şekilde bir yere koy ve çekim yap.

birde makro çekim dener misin makro mod yok demişsin ama otomatik netleme ile dene.

resim boyutunu 480x640 yaparmısınö kucuk olacak ama birde boyle gorelim

uguRnB -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 21:30:07)

türbülans hayırlı olsun 6500 slide ın. güzel incelemen ve güzel bilgilendirmelerin için teşekkürler.. bişey sormak istiyorum telefon eline aldığında kızağı açtığında veya normal elinde tuttuğunda nasıl bir his veriyor.. elinde sağlam bişey var hissi mi yani kalitenin tadını alabiliyor musun? yoksa basit biraz daha iyi olabilirdi hissi mi var?

tekrar teşekkürler..

DeLüRüK -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 21:57:08)

Görünümü çok güzel bir telefon.[:'(]

doktor x -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 22:25:23)

birazcik n95e benzio.

Biohazard -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 23:22:09)

cihazda keşke symbian olsaymış.

DeLüRüK -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 23:33:38)

Symbian olması daha iyi olurdu.

uguRnB -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 23:39:33)

quote:

Orjinalden alıntı: Biohazard

cihazda keşke symbian olsaymış.

Biohazard sen vazcayıp e65 almıştın nasıl memnun musun telefondan?

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 10:36:39)

quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

türbülans hayırlı olsun 6500 slide ın. güzel incelemen ve güzel bilgilendirmelerin için teşekkürler.. bişey sormak istiyorum telefon eline aldığında kızağı açtığında veya normal elinde tuttuğunda nasıl bir his veriyor.. elinde sağlam bişey var hissi mi yani kalitenin tadını alabiliyor musun? yoksa basit biraz daha iyi olabilirdi hissi mi var?

tekrar teşekkürler..

telefon çelik aksamının fazla olmasından dolayı oldukça sağlam görünüyor ve biraz ağır..gerçekten kaliteli malzeme kullanılmış..ayrıca nokialarda sık gördüğümüz kayar kapak oynaması veya arka kapak oynaması gibi sorunları yok..

kara_eylül -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 10:50:01)

türbülans dostum yeni resimlerini bekliyoruz, n73 foto galeri baslii altinda cok iyi resimler var onlarin exif bilgilerine bakarak yada ordaki arkadaslardan yardim alarak yeni resimleri eklersen guzel olur

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 10:51:00)

quote:

türbülans dostum şunu bi dener misin.

foto kalitesini en iyiye getir. parlaklık ayarı için eğer varsa otomatik yap. beyaz denegesini ortama göre gün ışığı vb gibi ayarla otomatik yapma.

ve teli sabitle, çekim yaparken elini çok hafif bile oynatsan bozulma olabiliyor. telefonuna zarar vermeyecek bi şekilde bir yere koy ve çekim yap.

birde makro çekim dener misin makro mod yok demişsin ama otomatik netleme ile dene.

resim boyutunu 480x640 yaparmısınö kucuk olacak ama birde boyle gorelim

bahsettiğiniz ayarlarda aynı yerin fotoğraflarını yayınlıyorum..

1-foto kalitesi en iyi,parlaklık(otomatik ayar yok tam ortada),beyaz dengesi gün ışığı,boyut maksimum(1536x2048)

[image]http://img151.imageshack.us/img151/8533/grnt000bt9.jpg[/image]

2-foto kalitesi en iyi,parlaklık orta,beyaz dengesi gün ışığı,otomatik netlemeli,boyut maksimum(1536x2048)

[image]http://img148.imageshack.us/img148/1281/grnt001nz6.jpg[/image]

3-foto kalitesi en iyi,parlaklık orta,beyaz dengesi gün ışığı,boyut 480x640

[image]http://img148.imageshack.us/img148/6543/grnt002nz0.jpg[/image]

y.G -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 11:54:39)

Arkadaşlar ben de bu telefonu almak istiyorum.
Henüz bir kaç foto eklendiği için net bir kıyaslama yapılamayacağını biliyorum ancak teknik özelliklerine baktığımızda N73'ten eksik yönü var mıdır? Bir arkadaş makro olmadığından bahsetmişti.
Ne diyorsunuz?

juti34 -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 11:55:20)

emeğine sağlık arkadaşım güzel inceleme bende bayadır bekliyordum tali ama

sanki bana bulanık çekiyor gibi geldi yanılıyormuyum ne derisniz

:A.N.T: -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 11:59:20)

yanılnıyorsun bana da öyle geliyor.
quote:

Orjinalden alıntı: krizantem

emeğine sağlık arkadaşım güzel inceleme bende bayadır bekliyordum tali ama

sanki bana bulanık çekiyor gibi geldi yanılıyormuyum ne derisniz

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 12:12:31)

quote:

Orjinalden alıntı: necator

Arkadaşlar ben de bu telefonu almak istiyorum.
Henüz bir kaç foto eklendiği için net bir kıyaslama yapılamayacağını biliyorum ancak teknik özelliklerine baktığımızda N73'ten eksik yönü var mıdır? Bir arkadaş makro olmadığından bahsetmişti.
Ne diyorsunuz?

teknik olarak symbian ile java yı karşılaştırmak yanıltıcı olabilir..symbian daha esnek bir yapı olduğundan her türlü şeyi yükleyip çalıştırmak mümkün..ama java da bu kısıtlı..örneğin 6500 de tv-out var..ama office dosyalarını açamıyorsunuz..fakat java işletim sistemli telefonların symbianlardan daha hızlı çalıştığı bir gerçek..
n73 te kullanmıştım fakat kısa bir süre kullandığım için fotoğraf konusunda birşey söyleyemem..hatırladığım kadarıyla n73 teki kamera ayarları daha ayrıntılıydı..bu telefonda ise video çekimi n73 ten iyi..yani sonuçta nokia bir telefona özellik koyuyor,öbürüne koymuyor..aynı mercekli iki telefondan biri çok güzel foto çekiyor öbürü çekmiyor..ne olup bittiği belli değil..nokia hiçbir zaman herşeyi tam bir telefon üretmeyecek anlaşılan..

bu arada batarya konusuna değinmek istiyorum..telefonun şarjı normal kullanımda 3-4 gün gidecekmiş gibi görünüyor..ilk şarjdan sonra şu an 24 saat geçti..henüz şarj tam dolu..

y.G -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 12:21:08)

quote:

teknik olarak symbian ile java yı karşılaştırmak yanıltıcı olabilir..symbian daha esnek bir yapı olduğundan her türlü şeyi yükleyip çalıştırmak mümkün..ama java da bu kısıtlı..örneğin 6500 de tv-out var..ama office dosyalarını açamıyorsunuz..fakat java işletim sistemli telefonların symbianlardan daha hızlı çalıştığı bir gerçek..
n73 te kullanmıştım fakat kısa bir süre kullandığım için fotoğraf konusunda birşey söyleyemem..hatırladığım kadarıyla n73 teki kamera ayarları daha ayrıntılıydı..bu telefonda ise video çekimi n73 ten iyi..yani sonuçta nokia bir telefona özellik koyuyor,öbürüne koymuyor..aynı mercekli iki telefondan biri çok güzel foto çekiyor öbürü çekmiyor..ne olup bittiği belli değil..nokia hiçbir zaman herşeyi tam bir telefon üretmeyecek anlaşılan..

bu arada batarya konusuna değinmek istiyorum..telefonun şarjı normal kullanımda 3-4 gün gidecekmiş gibi görünüyor..ilk şarjdan sonra şu an 24 saat geçti..henüz şarj tam dolu..

Doktorum sağolasın.

Symbian benim için önemli değil. Fotoğraf veya video konusunda tatmin edici olması yeterli ve tabi bir de şarj. Şarj konusunu halletmiş görünüyoruz. Foto-video için de biraz bekleyelim bakalım.

Güle güle kullanmanızı diliyorum.

Reis-i Eagles -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 12:25:59)

java ve carl zeiss [:'(]

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 13:12:04)

birazda ilk iki günde edindiğim eksilerini yazayım..
1-kamera ayarlarının ayrıntılı olmaması(belki de bu yüzden fotoğraflar böyle çıkıyordur)
2-hafıza kartını değiştirmek için arka kapağın sökülmesinin gerekmesi
3-ön kameranın sadece video görüşme için kullanılması(yani ana kameradan ön kameraya geçme seçeneği yok..ayrıca ön kamera ile fotoğrafta çekilmiyor)
4-kendi tarayıcısıyla www başlıklı sitelerin açılmasının uzun sürmesi
5-ekran parlaklığını ayarlama seçeneğinin olmaması(cihazda ışık sensörü var ama menüde bunun için bir ayar yok..ne işe yarıyor anlamadım)
6-kayar kapağı kapattığınızda tuşların kilitlenmesi için orta seçim tuşuna bir kez basılması gerekliliği
7-usb den şarj olmaması
8-office dosyalarını açamaması..
şimdilik bu kadar[:'(]

HeLL_Ap0caLyPsE -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 14:04:13)

bende bu telefonu bekliyordum ama fotoğrafları pek hosuma gitmedi birde mümkünse video çekip koyar mısın?

uguRnB -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 14:09:58)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

tekrar teşekkürler..

telefon çelik aksamının fazla olmasından dolayı oldukça sağlam görünüyor ve biraz ağır..gerçekten kaliteli malzeme kullanılmış..ayrıca nokialarda sık gördüğümüz kayar kapak oynaması veya arka kapak oynaması gibi sorunları yok..

teşekkür ederim..[:'(]

kadirt -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 15:40:02)

İncelemen ve verdiğin bilgiler için teşekkürler.Video örneği de koyabilirsen çok iyi olur.[:'(]

türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 15:41:25)

quote:

Orjinalden alıntı: HeLL_Ap0caLyPsE

bende bu telefonu bekliyordum ama fotoğrafları pek hosuma gitmedi birde mümkünse video çekip koyar mısın?

videoyu aşağıdaki, adrese yükledim..640x480 maksimum boyutta çekilmiştir..format 3gp dir..

http://uploaded.to/?id=ynbz8w

megaturk -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (29 Ekim 2007; 16:57:26)

Fotoğraf kalitesi vasat. Çok fazla gren var... [:-]

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.34375