|
türbülans -> Cevap: NOKİA 6500 SLİDE İNCELEME (28 Ekim 2007; 20:27:23)
|
telefonu kullandıkça farkettiğim özellikleri yazmaya devam ediyorum.. FOTOĞRAF-VİDEO çok merak edilen kamera konusuna biraz daha ayrıntılı girmek gerek sanırım..çektiğim fotoğrafları zaten yayınlamıştım..bildiğimiz üzere Carl Zeiss Tessar 2.8/4.5 3.2 mp kamera ve çift ledli flaş mevcut..nokia sitesinde "makroshot" gibi bir terim var ama kamera ayarlarında böyle bir özellik yok..fakat otomatik netleme mevcut..yani çekim butonuna hafifçe bastığınızda netleme yapıyor.. kamerayı çalıştırdığınızda seçenekler menüsüne girerseniz 1-video 2-portre fotoğraf 3-parlaklık 4-gece modu açık(bu seçenek inaktif..üzerine geldiğinizde izin yok diyor)(flaş kapatılırsa aktifleşiyor) 5-flash(flaş açık,kapalı ve otomatik seçenekleri var) 6-zamanlayıcı 7-görüntü dizisi açık(bu da inaktif) 8-efektler(normal,gri tonlamalı,kahverengi,negatif) 9-beyaz dengesi(otomatik,gün ışığı,tungsten,floresan,ufuk) 10-galeriyi aç 11-ayarlar a)görüntü kalitesi(yüksek,normal,temel) b)görüntü boyutu(1536x2048,1200x1600,960x1280,480x640,240x320,120x160) c)video klip uzunluğu(varsayılan,en fazla) d)video klip kalitesi(yüksek,normal,temel) e)video çözünürlüğü(640x480,352x288,176x144,128x96) f)görüntü ön izleme süresi g)kamera sesleri h)varsayılan başlık i)görüntü ve video saklama yeri(telefon,hafıza kartı) menüsü açılıyor..görüldüğü üzere cihazda makro çekimle alakalı bir ayar yok.. kamera 640x480 çözünürlükte 15 fps video kaydı yaparken 352x288 çözünürlükte 30 fps kayıt yapıyor..kayıt formatı 3gp.. MÜZİKÇALAR-RADYO ses kalitesinden zaten bahsetmiştim..kesinlikle sesi sonuna kadar açmanıza gerek yok..çok güçlü ve net bir ses çıkışı var..5 adet standart ekolayzer ayarı ve 2 adet tercihli ayar var..müzik çaların teması değiştirilebiliyor..standart ve bubble steel olarak iki tema mevcut.. radyo RDS destekli ve ses kalitesi ve çekim gücü iyi..radyoda da müzik çalardaki gibi iki ayrı tema var.. telefondaki videolar da müzikçalar ile açılıyor..fakat tam ekran oynatma,ileri-geri sarma seçenekleri mevcut..30 fps ye kadar 3gp ve mp4 videoları oynatabiliyor.. TV-OUT nokia telefonlarda benim şimdiye kadar görmediğim bir özellik olarak tv kablosunu telefona ve tv ye bağlayıp menü...>ayarlar...>donanımlar....>tv kablosu bölümüne girdiğinizde tv çıkışını etkinleştir ve TV standardı(PAL ve NTSC) şeklinde iki seçenek çıkıyor..çıkışı etkinleştirdiğinizde telefon ekranını renkli olarak tv de görüyorsunuz ve telefondaki resimleri ve videoları tv de tam ekran olarak seyredebiliyorsunuz..bir de office dosyalarını açabilseydi tam süper olacaktı ama maalesef bu özellik yok..
|
|
|
|