Şimdi Ara

'USB Aygıtı Tanımadı' Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
307.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ardaşlar usb flsh ellek var laptopta calışıyor ama masa üstü pc de calışmıyor. usb ye takınca ses geliyor ama pc görmüyor. usb yuvası yazıcı mause vs donanımları calıştırıyor. sizce sorun nedir sistem xp professional aygıtı yükle diyorum yüklemeye calışıyor dosya falan kopyalıyor ama aygıt yüklenemiyor diyor.
  • bende de usb aygıtı tanınmıyor sorunu vardı....bilgisayara format attıktan sonra sürücüleri güncelledim....

    artık sorun kalmadı....Nerdeyse dizüstü bilgisayarımı kırıyordum...
    ama;
    önce format sonra güncelleme :) işi çözdü...
  • format sorunu çözüyorsa o zaman yapılacak belli
  • arkadaşlar format yaptım bir sürü şey denedim ama sağolsun şu bilgisayalar beni bir yaşıma daha soktu, o kadar takla attıktan sonra sorunu çözmek için fişi çekip bir süre beklemenin çözüm olduğunu buradan okudum ve sorunum çözüldü. bendeki sorunda bozuk bir kablodan kaynaklanıyordu ne zaman kabloyu taksam usb girişleri çalışmaz hale geliyordu. Muhtemelen bios güvenlik için usb girişlerin kapatıyor, bilgisayarı kapayınca biosun hafızası silindiğinden açınca sorun olmadan devam edebiliyor. Sağolun arkadaşlar sağol donanım haber.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu forumu, donanım sorunlarımda sık sık okuyordum google'dan sorunumu araştırdıgım zamanlar...En sonunda üye olup, kendi buldugum çözümleri de sizlerle paylaşmak istedim.

    Sony Vaio VGN-FW31J notebook kullanıyorum ve usb aygıtı tanınmadı sorununu en sık, ofiste yaşadığımı farkettim.Ben bu sorunu özellikle A4 Tech mouse kullanımımda yaşıyorum, farem çalışmıyor.Arkadasların dediği gibi, laptop ı fişten çekip, 1 dakika sonra taktıgımda çalıştırabiliyordum.Ancaak bunu deneme yanılma yolu ile bulmuştum.

    Şuan bunun mantıgını anlamış durumdayım, elektrik müh ya da bilgisayar müh değilim ama mantıken baktıgımda, ofiste bu sorunu yaşamamın sebebini, aynı 3lü fişi kullandıgım büyük fotokopi makinasının varlıgına baglıyorum :) Yani bu sorununun voltajla alakalı oldugunu düşünüyorum.Farem 5v, bilgisayarıma dışarıdan bağlanan en az volt u olan parça...ortak kullandıgımız 3lü fişte fotokopi mak. takılıyken hep bu sorunu yaşadım, cnku makine zaten güçlü olmayan 3lü fişin bütün elektriğini çekiyordu gibi saçma ya da mantıklı bir fikir yürüttüm.fotokopi mak. kapatıp, önce pc yi açtıgımda usb aygıtlarım normal olarak çalışıyor, fotokopi makinasını ise en son takıyorum fişe.

    yani eger PCnizin fişini taktıgınız priz çoklu kullanımdaysa en mantıklısı tek kullanabileceğiniz bir prize pcnin fişini takmak, ben sorunun tamamıyle düşük-yüksek valtajdan kaynaklandıgını düşünüyorum cunku evımde laptop ımı tek prizde kullanıyorum ve asla bu sorunu yaşamadım ama ofis gibi ortamlarda bir çok elektirikli aletin ortak kullandıgı prizlerde bu sorunu yasıyorum.




  • Arkadaslar biosla uğrasmadan ya da format atmadan önce, bilgisayarınızın fişini diğer aletlerle ortak olarak kullandıgınız bir prize sokmayıp, tek basına elektrik alabileceği bir prizde deneyin umarım yararını görürsünüz.
  • Arkadaşlar bende aynı sorunu yaşadım ve kaç kere yaşadığımı saymaya matematiğim yetmiyor ama iyi bir tecrübe edindim. Bir sürü siteye girdim ve her öneriyi uyguladım fakat bir türlü aygıt tanınmadı. En son kasayı kaldırıp atıyordum ki "dur la bide ekranın güç kablosunu kasaya kasanınkini ekrana takıyım" dedim. Oda ne aygıt tanınmış. Evet bu bilgisayar işleri böyle şaka gibi ama gerçek. Bir de yöntemi deneyin.
  • Sony Vaio FW21E kullanıyorum. Microsoftun lazer bir mouseunu kullanıyorum.

    Mouseu takarken "USB Aygıtı Tanımadı" sorunuyla karşılaştım.

    Laptopun fişini çektim. Bataryayı yerinden çıkardım ve 1 dakika bekledikten sonra yeniden taktım ve laptopu açtım.

    Sorun çözüldü!
  • aynı sorun bende de var ama sorun şöyle oluştu: kamerayı sık sık kullanıyordum sonra format attım daha sonra kamerayı tekrar kullandım sonra 2 ay kadar kullanmadım sonra bir kez daha kullandım sonrasında kamera gitti gidiş o gidiş :D nedenini bilmiyorum birkaç güncelleme yaptım xp güncellemeleri sonrasında olmuş olabilir fakat öyle olmuş olsaydı format attığımda düzelmesi gerekirdi çünkü yüklü olan xpyi zaten bu cd ile yüklemiştim şimdi uğraşıyorum 2 günde 6 kez format attım(birisi virtual box'laydı deneme amaçlıydı) 2 format cdsi var ikisi de sp3 internette bayağı araştırdım yabancı sitelere falan da baktım sp3 ile ilgili olabileceğini söyleyenler de vardı -ki bu söyleyenler öyle amatör pc kullanıcıları gibi değillerdi bilgisayar mühendisi gibi adamlar belki öyledirler de :D- sp2li format cd'm olmadığı için sürekli sp3lerle format attım format sonrası kamerayı ilk taktığımda her zaman gördü fakat driverlar falan yüklendikten sonra yeniden başlatma gerekiyor şimdi tekrar başlatılsın mı diye soruyor hayır desem bir şey farketmeyecek çünkü daha sonra bilgisayarı kapatıcam ve bir daha açtığımda yine görmemiş olacak ve evet diyorum sonrasında durum aynı görmüyor bilinmeyen aygıt olarak algılıyor bios ile ilgili pek bilgim yok ama tahminen bir şey soracağım bir kez görmedi ya kamerayı bilgisayar,bios a falan kaydediliyor mu bu? ben ne kadar format atarsam atayım düzelmez mi? şimdiden teşekkürler :)




  • her şeyi çıkarttım güç kablosunu hem prizden hem kasadan çıkardım tüm usb girişlerini çıkarttım (fare,klavye,kamera,ses falan) bunları çıkartmışken kasanın içindeki tozları üzerinden alayım dedim fanların üzerindeki tozları aldım monitörle kasanın güç kablolarını değiştirdim kasanınkini monitöre,monitörünkini kasaya taktım sonra bilgisayarı açtım (her şey takılı haldeyken -fare klavye kamera hepsi-) sanki ilk defa takıyormuşum gibi hepsini gördü tek tek.Şu an her şey gayet iyi çalışıyor.Ama son bir şey kaldı tekrar başlatıcam bilgisayarı.Bakalım o zaman çalışacak mı, çünkü ben internete bağlanmak için vodem kullanıyorum kamera belki ondan dolayı çalışmıyor olabilir haydi hayırlısı :D
  • ve kamera tekrar gitti şimdi de vodemi çıkartıp deneyeceğim .
  • evet sorun için sadece 3 seçenek kaldı:
    1-Sorun vodemde ,çakışıyor olabilirler
    2-Sorun ön portlarda (vodemi şimdi arkaya taktım)
    3-Vodemi uzatma kablosu ile kullanıyorum. 2 uzatma kablosu var biri 1,5 metre diğeri 50 cm. 1,5 metre olanı kullanıyordum.Şimdi 50 cm olana geçtim.Sorun 1,5 metrelik olanda da olabilir ama sanmıyorum.
    Yani her 3 seçeneği de değiştirdim ve sonuç: Pozitif. :)
  • elimde bir laptop var ve usb olarak ne takılırsa takılsın "usb aygıtı tanınmadı" diyor, işin kötüsü toucpad driverı yok ve usb mouse da çalışmıyor. Tıkandım bişey yapamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hugareva

    elimde bir laptop var ve usb olarak ne takılırsa takılsın "usb aygıtı tanınmadı" diyor, işin kötüsü toucpad driverı yok ve usb mouse da çalışmıyor. Tıkandım bişey yapamıyorum.

    Notebook Marka ve Model? Ayrıca Güncel Driverlerı İndirip Kurmanızda Fayda Var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kmlhyt

    quote:

    Orijinalden alıntı: hugareva

    elimde bir laptop var ve usb olarak ne takılırsa takılsın "usb aygıtı tanınmadı" diyor, işin kötüsü toucpad driverı yok ve usb mouse da çalışmıyor. Tıkandım bişey yapamıyorum.

    Notebook Marka ve Model? Ayrıca Güncel Driverlerı İndirip Kurmanızda Fayda Var.

    Toshiba satallite L10-195 , driverları indirsem laptoba nasıl atcam, usb hiç bişeyi tanımıyor :(
  • İnt Bağlantısı Yokmu. Direk Bilgisayara İndir. Ordan Kurulumları Yap.
  • Notebooktaki tuouch pad çalışmıyorsa işin çok zor. kurulumu yaparsın ama uğraşman gerekir. sadece klavyeyi kullanarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kmlhyt

    İnt Bağlantısı Yokmu. Direk Bilgisayara İndir. Ordan Kurulumları Yap.

    Arkadaşım ilgin için teşekkürde, sen daha önce format atıp pc kurdun mu?? driverları pc ye atamazsam lan driverını kurup nasıl internete bağlancam, ayrıca inbternete bağlansamda faresiz nasıl driver indircem?? Tıkandığım nokta bu, pc yi kullanamıyorum.

    Biostan usb leri açıp kapadım, olmadı, load optimize defauld yaptım denedim yine tanımadı usb leri, klavye ile aygıt yöneticisine girdim ancak fare veya flash gibi bir şey gözükmedi , tanınmadığı halde. Dolayısıyla ordan giripte sürücü güncelle gibi şansım yok, denetim masasından donanımlara girdim, bilinmeyen aygıt olarak görüyor ancak bilinemyen olduğu için sürücü güncelleştir seçeneğin yok.

    Bi ilerleme kaydedemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 13 Aralık 2012; 12:42:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hugareva

    elimde bir laptop var ve usb olarak ne takılırsa takılsın "usb aygıtı tanınmadı" diyor, işin kötüsü toucpad driverı yok ve usb mouse da çalışmıyor. Tıkandım bişey yapamıyorum.

    Driver'ı farklı pcden indirip dvd'ye çekip kurulum yapın. USB aygıt tanınmıyor sorununa gelince, formatla driverla çözülecek birşey değil. Güney köprüsü arızalanmış. Chip değişimi yapılması gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.