Şimdi Ara

Sonos Wireless ZonePlayer Müzik Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Giderek gelişen dijital ses sistemleri, artık ağ bağlantısı üzerinden bilgisayarımızdaki müzik arşivine ve hatta bilgisayar üzerinden Internet'e bağlanarak buradan yayın yapan radyolara ulaşabilecek yetenekteler. Şu an Wi-Fi nin sunduğu hızlı kablosuz ağ bağlantı yetenekleri ile donatılmış bu tip dijital müzik sistemleri piyasada bulunmaktalar. Daha önce haberini yaptığımız D-Link Kablosuz Medya Çalıcı DSM320 yada Netgear Mp101, kablosuz ağa bağlanıp bilgisayarınızdaki müzik dosyalarına erişebilen cihazlardan sadece bir kaçı.

    Bu tip cihazların ortak özellikleri kumandalarının sadece bulundukları odada işe yaraması ve her zaman sadece tek odada hizmet vereceklermiş gibi düşünülüp kullanıcının ve cihazın aynı ortamda etkileşimlerinin sağlanmış olması. Yani oturma odasındaki ses sistemini, yatak odanızdan kontrol etmeniz eski sistemlerde imkansızdı.

    Sonos Digital Music System yeni ZonePlayer isimli cihazı ile bu soruna oldukça iyi bir çözüm getirmiş ve büyük ve net bir LCD ekrana sahip olan ve yine kablosuz ağa dahil olabilen uzaktan kumandası sayesinde evinizdeki birçok cihaza tek noktadan erişmenizi sağlamış. Mesela yatak odanızda, oturma odanızda ayrı ayrı bulunan 2 sistemi tek noktadan kontrol edebilir ve ikisindede farklı farklı müziklerin çalmasını sağlayabilirsiniz. Yada çocuklar sesi fazla açarlarsa hemen dışarıdan bir müdehale ile olayı çözümlersiniz.

           

    ZonePlayer, Anfi ve ses alıcısı görevi gören bir sistem ve kumanda olmak üzere 2 parçadan oluşmakta. 25x21x11 cm boyutlarında ve 2 kilo ağırlığındaki anfisinin çıkış gücü her kanal için 50 Watt RMS bu aslında Creative inspire 5400 5.1 ses sisteminin iki (2) katı güce eşit olduğu anlamını taşıyor ve bir ev sistemi için oldukça yeterli ne olsa bir konser vermeyeceğiz değilmi? Cihaz MP3, WMA, WAV ve ACC formatındaki dosyaları okuyabilmekte fakat kopyalamaya karşı korunmuş müzik dosyalarını çalamamakta, belki Sonos ileride çıkartacağı bir firmware güncellemesi ile bu soruna bir çözüm getirebilir.

    ZonePlayer her ne kadar wireless yeteneklere sahip olsada bu yeteneklerini daha çok uzaktan kontrol için kullanıyor. Bilgisayardaki müzik dosyalarına erişim yada kısaca müzik çalabilmesi için ethernet üzerinden kablolu bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor. Bu bağlandığı cihaz bilgisayar yada ağ depolama cihazı olabilir fakat bu durum kablosuz teknolojileri desteklemesinin bütün getirilerini götürüyor.

    Cihazın yönetimi bilgisayara yüklenen bir program ve bu programla uyumlu çalışan 16.5x9.5x2.5 cm boyutlarında ve 124 gram ağırlığındaki kumandası sayesinde yapılıyor. Kumandası iPod'u andıran bir tasarıma sahip boy olarakta bir PDA dan biraz daha büyük. 240x320çözünürlükte ve arkadan aydınlatmalı LCD ekran oldukça yüksek kontrol sunuyor. Kumanda üzerinde seçim yapmanızı yada seçenekleri ağaı yukarı sürüklemenizi sağlayan bir dizi kontrol tuş takımı bulunmakta.

    Sonos ZonePlayer'ın bilgisayardaki yazılımı ile kumandasının kullandıkları birbirlerine oldukça fazla benzemekte. Sanos ZonePlayer 32 adete kadar cihazın tek kaynağa bağlantısını ve tek kumandadan kontrol edilebilmesini desteklemekte. Bu üniversiteler ve benzeri büyük yaşam alanları için gayet güzel bir özellik herkez servera erişebilir ve istediği yerde istediği müziği dinleyebilir.

    Sonos ZonePlayer kumandasız olarak satılmakta ve 32 cihaza kadar kumanda edebilen kumandası isteğe göre kullanıcıya sunulmakta. Bunun nedeni çoklu ses sitemi kurmak istediğinizde ayrıca boş yere kumanda parası ödemenizi engellemek. Cihazın tek başına fiyatı 399$ iken kumandası ile birlikte 499$ a satılmakta.








  • Güzel bir cihaz, özelliklerine göre fazla pahalı sayılmaz. Cafelerde, üniversitelerde, küçük iş yerlerinde rahat kullanım bulacağına inanıyorum. Fakat kafama takılan bir şey var; acaba bilgisayar mı çalıyor müziği yoksa cihaz mı? Eğer bilgisayar çalıyorsa aynı anda bir çok parçayı nasıl çalıyor?
  • Speed
    Giderek gelişen dijital ses sistemleri, artık ağ bağlantısı üzerinden bilgisayarımızdaki müzik arşivine ve hatta bilgisayar üzerinden Internet'e bağlanarak buradan yayın yapan radyolara ulaşabilecek yetekteler.

  • Bu yeni birsey degil. Yani urun yeni tabi de teknoloji yeni degil. 3 sene once ev setlerine ethernet girisli, ustunde genis bir ekran olan deckler satılıyordu. Bu alet muziksetinden dogru bilgisayar arsivine girebilmeni, onları calabilmeni, aletin kendi 100GB hafızasına kaydedebilmesini falan saglıyordu. Ama pahalıydı tabi, bu ucuzmus. Ama daha amatorce bir cozum sanırım. Bu aletin spesifikasyonları ile ilgili bilgi edinebilecegimiz bir site verebilirseniz, aletin kumandasını incelemek istiyorum. Kumanda icin 100 dolar fiyat farkı cok az geldi bana. Eger tek kumanda satılıyorsa ve kumanda universalsa aliym yaa...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: webche

    Speed
    Giderek gelişen dijital ses sistemleri, artık ağ bağlantısı üzerinden bilgisayarımızdaki müzik arşivine ve hatta bilgisayar üzerinden Internet'e bağlanarak buradan yayın yapan radyolara ulaşabilecek yetekteler.




    Düzeltildi Teşekkürler...
  • şu anfisinin özellikleri tam benim aradığım birşey bunlar ayrı ayrı satmazlar herhalde yana üreticisinin sitesini verirseniz daha memlun olucam iyi çalışmalar kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VenomS

    şu anfisinin özellikleri tam benim aradığım birşey bunlar ayrı ayrı satmazlar herhalde yana üreticisinin sitesini verirseniz daha memlun olucam iyi çalışmalar kolay gelsin

    http://www.sonos.com/landing/tech.htm?ovmkt=J8NG88H93Q11DP9JOJ2TM55T8S
  • Arkadaşlar bu ürünle ilgili bilgiyi türkiye distrübütörüwww.sfrkd.com sitesinden veya telefon numaralarından Erhan Birgil'e ulaşıp alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostpr -- 25 Temmuz 2008; 11:37:26 >
  • Sonos kontrol panelini değiştiriyor. Artık Türkiye ye gelecek SONOS ürünlerinin akıllı kablosuz kontroller ları touch panel ile karşımıza çıkacak. Fiyatlarıda avrupa fiyatlarında karşımıza çıkıyor. Başlangıç paketinin fiyatı 999€. Daha sonradan isterseniz 32 odaya kadar kablosuz müzik yayını yapabilirsiniz. istediğiniz odada farklı müzik dinleyebilir yada binlerce internet radyonun keyfini yaşayabilirsiniz.



    Sonos Wireless ZonePlayer Müzik Sistemi
  • Tüm SONOS ürünlerinin teknik ve fiyat bilgisiniwww.burul.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
    Uygun fiyatlar ve özel ödeme seçenekleriyle SONOS ürünlerini satın alabilirsiniz.

    SONOS TÜRKİYE
    Burul Grup Elektronik www.burul.com.tr
    0232 446 0 246
  • kontrol panel yerine İPHONE applicationu kullanabiliyormuyuz acaba yoksa farklı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.