Şimdi Ara

## XFX ve EVGA'dan Overclock'lu GeForce 8800GT Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## XFX ve EVGA'dan Overclock'lu GeForce 8800GT Geliyor ##

Nvidia'nın son dönemde adı öne çıkan iki önemli partneri XFX ve EVGA, saat hızları arttırılmış GeForce 8800GT modellerini piyasaya sürmenin hazırlığı içerisinde. Her iki firmanın da overclocklu modellerini ne zaman piyasaya süreceğine dair henüz net bir bilgi yok ama her iki firmanın da hazrlayacağı overclocklu modellerin olası saat hızları ortaya çıktı.

XFX:

Firma ilk etapta iki farklı saat hızı arttırılmış GeForce 8800GT temelli ekran kartı hazırlacak. Model isimleri henüz tam olarak netleşmeyen kartlardan ilki 640/1900MHz (OC) saat hızarına diğeri ise 670/1950MHz (OC) saat hızlarına sahip olacak gibi görünüyor.

EVGA:

EVGA'da aynı rakibi XFX gibi saat hızı arttırılmış iki model üzerinde çalışıyor. Firmanın hazırlayacağı modellerden ilki 675/1950MHz (OC) saat hızına diğeri ise 700/2000MHz (OC) saat hızına sahip olacak. En azından şu an için EVGA'nın ikinci modelinden daha yüksek saat hızlarına sahip bir GeForce 8800GT haberi bize ulaşmadı ama pek çok firmanın saat hızı arttırılmış GeForce 8800GT üzerinde çalıştığını da biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 26 Ekim 2007; 12:36:09 >

• FX57 , tamda aklımdan geçiyordu biraz önce SLI haberini okurken acaba XFX ne yapacak diye.

Süpersin
  • Tam beklediğim haber evga inki harika 700mhz gpu 2000mhz bellek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Ekim 2007; 13:14:52 >
  • Paaaalit..... Soooonic.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 26 Ekim 2007; 12:55:45 >
  • süper haberler, yeni f/p krallarımız geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fragland

FX57 , tamda aklımdan geçiyordu biraz önce SLI haberini okurken acaba XFX ne yapacak diye.

Süpersin

Artık overclocklu modellerin hazırlanması, aynı kartı farklı şelilde pazarlamak açısından standart hale Geldi. Açıkcası ben de XFX de bekliyorum. Fakat siyah pcb li bekliyordum.
  • bunlar yalan işler. bizde arttırırız.
    asıl farklı soğutucu tasarıma ait modeller lazım.
    söyle sessiz zalman soğutucu kullansalar mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Standart sogutma ile O.C li modeller cıkaracaklarsa kalsın. Ben kendim yaparım O.C mi. Yok Clabire gibi kaliteli bir sogutma koyacaklarsa düsünebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Standart sogutma ile O.C li modeller cıkaracaklarsa kalsın. Ben kendim yaparım O.C mi. Yok Clabire gibi kaliteli bir sogutma koyacaklarsa düsünebilirim.

Kartlar 65nm biraz fan hızı arttırılır olur biter ben ısınma sorunu olacağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Ekim 2007; 13:12:57 >
  • 800/2000 lik sonic plus cikarsa super olur.
  • en azindan profesyonel anlamda overclock risk tasimiyor
  • palit buna sonıc+++ yapar al sana 1000 2500 muhahahaa yaparmı yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

800/2000 lik sonic plus cikarsa super olur.

Onda artifactlı olanlar olacaktır 800 o palitin dandik soğutmasıyla riskli....(gerçi daha kartı görmedik ama evga 700 yapmışken palitin 800 yapıp hiçbir kartında artifact çıkmaması imkansız bence)
  • Bunu yapacağınıza daha düşük gecikmeli bellek kullanıp, bu hızları bizim keşfetmemizi sağlasanıza be akıllılar.
    Ben bu kartı alıp oynamak istiyorum belki
  • quote:

Palit genelde ram hızını arttırıp Sonic kartlar üretiyor. Ve bun ram maliyeti düşük kartlarda yapıyor.

Yani bu durumda Palitin 800mhz gibi bir GPU hızı ile gelmesi mümkün değil. 2000mhz ram hızı ise palitten rahatlıkla beklenebilecek bir hamle..

EVGA 700mhz gpu hızı ile geldiğine göre kartın standart soğutma ve voltaj ile, max GPU oc potansiyelinin 730-740mhz olacağını tahmin ediyorum.

Bu hızda da 630/2200mhz de çalısan bir 8800Ultra ile yaklaşık aynı performansı gösterecektir zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Palit genelde ram hızını arttırıp Sonic kartlar üretiyor. Ve bun ram maliyeti düşük kartlarda yapıyor.

Yani bu durumda Palitin 800mhz gibi bir GPU hızı ile gelmesi mümkün değil. 2000mhz ram hızı ise palitten rahatlıkla beklenebilecek bir hamle..

EVGA 700mhz gpu hızı ile geldiğine göre kartın standart soğutma ve voltaj ile, max GPU oc potansiyelinin 730-740mhz olacağını tahmin ediyorum.

Bu hızda da 630/2200mhz de çalısan bir 8800Ultra ile yaklaşık aynı performansı gösterecektir zaten...

İşallah öyle olur

• Yok ya. Palit sanırım 650/2000 lik Sonic+ modeli yapar. Zaten mantıken düşünecek olursak Palit genelde öyle yapıyor.

Fiyatı da uygun olur. Ama benim aklım EVGA veya XFX te. XFX daha önceki kartım ve çok kaliteliydi.
  • Xfx bunu hep yaıyor zaten Ancak sonic bekleyenleri çoğu ilk gelişteki fiyatların yüksekliği ve bu oranda talep yüzünden başka kartlara yöneliyor. Birde sosis gibi uzun gözüküyor kart Şu soğutucunun içini açıp teknolojinin dizilişinide görmek ister insan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Standart sogutma ile O.C li modeller cıkaracaklarsa kalsın. Ben kendim yaparım O.C mi. Yok Clabire gibi kaliteli bir sogutma koyacaklarsa düsünebilirim.

vazmı geçtin CF yapmaktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XIII -- 26 Ekim 2007; 15:53:44 >
  • 8800 GT beklediğim kartlardan hele overclocklu GTsi müthiş olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 26 Ekim 2007; 15:55:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.