Şimdi Ara

BİOSTAR TA690G KULLANANLAR Bİ BAKSIN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biostar ta690g anakart kullnıyorum.ekran kartını da tümleşik olarak kullanıyorum.fakat çok düşük ayarlarda dahi mesala cod2 yi bile 640-480 çözünürlükte AA kapalı 8-11 fsb den yukarı oynamıyorum.en son ati 7.10 sürücülerini yüklememe rağmen.ayrıca 7.10 sürücülerini yükledikten sonra x1200 olarak görünmeye başladı.everest programıyla kontrol ettiğim zaman resimdeki değerleri alıyorum.bana biraz tuhaf geldi yardımlarınızı bekliyorum... konuyu ekran kartı bölümünede açtım ama ses çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 3 Kasım 2007; 15:22:59 >

• CC 7,10 u kurmadan önce önceki sürümü kaldırdınmı? eğer kadırmadıysan onun da etkisi olabilir.
    Ram ne kadar? Daha önceki sürümde de bu değerlerdemiydin?
  • bios ta onunla alakalı bir ayar var
    bendede 690g cip li anakart var
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellino

CC 7,10 u kurmadan önce önceki sürümü kaldırdınmı? eğer kadırmadıysan onun da etkisi olabilir.
    Ram ne kadar? Daha önceki sürümde de bu değerlerdemiydin?

evet kaldırıdm öyle kurdum.daha önce kontrol etmedim.oyüzden aynı sorun varmıydı bilemiyorum.
    ram team xtreem 2*1 ddr2 800 ekran kartına 256mb ayırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 26 Ekim 2007; 20:32:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Meymet

bios ta onunla alakalı bir ayar var
    bendede 690g cip li anakart var

şu ayarın yerini bilyorsan bi tarif etsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 26 Ekim 2007; 20:34:04 >
  • anlayan yokmu arkadaşlar
  • UP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ati tool ile frekansları eski ayarına getir
  • quote:

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

ati tool ile frekansları eski ayarına getir

malesef ati tool ile olmuyor
  • bende kurdum gecen gun cod2 yi ama oyun ekran kartına çok yukleniyor olmalı
    crysis i bile low da 800/600 de pek takılmadan oynadım
    cod 2 de ise süründü resmen
    oyunda kaynaklı birsey olmalı

x2 4800
    2x1gb ocz 800mhz (250 paylaşımlı)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman01

bende kurdum gecen gun cod2 yi ama oyun ekran kartına çok yukleniyor olmalı

x2 4800

haklı olabilirisn ama everest programıyla kontrol ettiğim zaman çekirdek hızını 68mhz olarak görüyorum.karşısında gerçek 475mhz yazıyor.resim yukarıda
  • benim ana kartım bu arkadaşım SAPPHIRE AMD690g
    t690biostar kullanan birine sor
    ama bende onunla alakalı bir ayar var
    ht lik oldu bolumde
  • Boşver COD2 yi ben COD4 ün demosunu oynuyorum şu an 1024x768 her şey full AA,VSYNC açık hiç takılmıyor oldukçada hızlı oynuyorum oyunu.. ekran kartımda düz 7600Gs ahım şahım bişey değil yani..
  • quote:

Orjinalden alıntı: -IceMan-

quote:

Orjinalden alıntı: yaman01

bende kurdum gecen gun cod2 yi ama oyun ekran kartına çok yukleniyor olmalı

x2 4800

haklı olabilirisn ama everest programıyla kontrol ettiğim zaman çekirdek hızını 68mhz olarak görüyorum.karşısında gerçek 475mhz yazıyor.resim yukarıda

Arkadaşım o Everest programına fazla güvenme. Catalyst deki donanım bilgisine bak bakalım orada ne yazıyor.Aynı çıkarsa anakartını gönder değiştirsinler.
    Everest programı bakıyorum da vertex shader olarak 2 adet yazmış,oysa benim bildiğim 690 larda vertex shader yoktur,bi araştır istersen.Vertex shader işini CPU yaptığı için COD2 de yavaşlama olur o yüzden CPU biraz hızlı olması gerekiyor.bknz @kalllavi sistemi nedir

• CC 7.8 üzerini yüklediğinde akran kartın 1200 serisi olarak görünüyor
    ama performnsta bir fark yok. everestte gördüğün 68Mhz yi ati tool da aynı görüyor.
  • aynı problem bugün benimde başıma geldi.eski biosu 605 biosu ile değiştirmeden önce gpu saati 400 dü.biosu güncelleyince saat 57 ye indi.oyunlar teklemeye başladı.ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim ama sonuç değişmedi.biosta bununla ilgili bir ayar olası lazım.bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi?
  • Catalyst Control Center den baktığım zaman resimdeki değerleri alıyorum.fakat cod2 deki perferformans düşüşünü anlamış değilim.birde nfs carcon kurup deneyeceğim.sonucu yazarım...

• ekran kartı saat hızını arttırabilirsin yanlış hatırlamıyorsam biosta seçeneği vardı 600 mhz kadar yol gozüküyordu lakin okadar çıkarsan sıcaklık ta baya artar ekstra soğutma şart olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -IceMan-

Catalyst Control Center den baktığım zaman resimdeki değerleri alıyorum.fakat cod2 deki perferformans düşüşünü anlamış değilim.birde nfs carcon kurup deneyeceğim.sonucu yazarım...

NFS Carbon bitirdim 800/600 medium ile problemsiz ve CPU da default ayarında,artı,benim cpu oyun için değildir.Oyun için en az 5200+ olanın olması lazım,çünkü 690G DX9 olsada bazı özellikleri kırpılmış haldedir (Vertex Shaders ünitesi hiç yok)
    NFS Most Wanted şu anda oynuyorum 680/480 medium ile (anca bu kadar bu CPU ile) ve hiç bir takılma olmuyor.Daha fazlasını da beklemiyorum.
    Serious Sam 2 oynuyorum 800/600 medium da problemsiz ve akıcı.
    Yani 2 aydan fazla bir zamanla kullanıyorum ve 3 defa bios güncelledim ve hiç bir problem ile karşılaşmadım.
    Sadece şunu belirteyim,son 2 bioslardan sonra CPU-Z ile karşılaştırdığmda HT link te biraz yavaşlama oldu- 995 ile 1000 arası oynuyor ama zannedersem cool n quiet açık olduğu içindir diye fazla önemsemiyorum.

Everest ve ATITOOL araçları sanki doğru algılamıyor.Nedeni ise bios güncellemelerin bir tanesi VGA bios unu update etmişti ve ondan sonra bu araçlar doğru algılamaz oldular diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.