AMD'nin yeni nesil 790FX yonga setinin en iddialı özelliklerinden biri de Quad-Crossfire desteği olacak. 4 ekran kartının kullanımına olanak tanıyan ve uygulamasına göre tek ekran kartına göre 3 kat daha fazla performans artışı vaat eden bu teknoloji 790FX yonga setli anakartlar ile kullanıcılara sunulacak. Bu konuda çalışma yapan firmalardan biri de MSI. Firmanın soket 790FX yonga setini kullanan anakartı K9A2 Platinum ile Quad Crossfire teknolojisine tam destek sunacak. 4 adet PCIe 2.0 uyumlu ekran kartı ile bilrlikte özellikle "enthusiast" sistemlerde belirgin bir performans sıçraması yaşanması bekleniyor ama Quad-Crossfire için anakart üzerindeki yer probleminden ötürü tek slot soğutma kullanan ekran kartlarının kullanımı gerekecek ki bunlar şu an için orta segment kartlardan ibaret. Fakat RV670 temelli Radeon HD 3800 serisinin tek slot varyasyonlarının olacağını da hatırlatmakta fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 25 Ekim 2007; 18:21:50 >
neden böyle uğraşıyorlarki.nvidia nın çıkardığı bir ekran kartı vardı.ayrı bir kasada ekran kartlarını toplamıştı ve bu kartlar içerisinde slı modunda çalışıyordu.Yakında kasalarımız bu karları almayacak ekran kartı dışarıda sistemine geçicez.ekran kartları ayrı kasada
Orjinalden alıntı: D-Assault Ekran kartı fiyatları o kadar çabuk düşüyor ki , 2 tane orta boy kart alıp Sli yapacağına 2 ay bekleyip bir üst modelinden tek kart alırım
tamda aynı yorumu yapıcaktım, sli sisteme hiçbizaman ihtiyaç duymadım, zaten sli veya crossfire normal ev kullanıcıları için tasarlanmadı bence, kaldıki şöyle bişi olabilir anakrtta onboard ekran kartı olurda önce bunu alıp daha sonra aynı gpulu bi kart alarak sli yapılabilir ev kullanıcıları için bence böle bişi yapsalar çok tutar
SLI bile gereksizken tam bir gereksizlik abidesi olmuş. LN2 ile kasan arkadaşlara yeni bir oyun alanı yaratmaktan başka bir işe yarayacağını sanmıyorum.
show amacli bisey olmus kac kisi 4 ekran kartli sisteme ihtiyac duyarki...ha benim fazla param var cil cil ekran karti almak istiyorum dersen al tak :)))..
bence çoklu görüntü işeyle uğraşanlar için iyi aynı anda 8 mönitör hiçte fena durmuyor birde ati'de hangi model olduğu okadarda etkilemiyor benim bildiğim yani şimdi bir HD 26** sonra bir HD 29** serisi alıp 2*16x crossfire yapıp sonrada HD 3*** serisinden ikitane daha ekran kartı eklenebilir ama oyunlarda performansları çok iyi olamayabilir ama ucuzlayan ekran kartlarını zaman içinde alıp 4 tane birlikte kullanmak bence daha mantıklı
Az daha abartılırsa, ekran kartları harici bir kasaya seri olarak bağlanacak. Gerçi simülasyon uygulamaları için uygun olabilir.
Bu olayı ilk Nvidia Teslada görmüştüm, Ati'nin de FireGL için vardır muhakkak. Yani bir kabinet alıp içine, yine kendisi içine Teslalar veya FireGL kartları dizilmiş racklar doldurabilirsiniz. Bu çılgınlık daha da artarsa o dediğin masaüstü kullanıcısı için uzak değil :D , hem laptoplar için harici ekran kartını görmedin mi sen (discrete yani ayrık chipten basetmiyorum, basbaya laptop dışında, laptopa bağlı bir cihaz) Ben de hep isterdim, harici grafik işlemcilerden oluşan bir kasam olsun diye...
güzelde kart başına 200 watt güç çekeceginden 4x200watt =800watt sadece ekran kartına gider. 100 watt işlemci 150 watt da diger donanımlar çekerse 1050 veya 1100 watt güç gereksinimi doğuyor
bence gereksiz ,sadece oyuncuların hayallerinde görebileceği bir sistem maliyeti çok yüksek ,halbuki tek bir ekran kartında 4 ekran kartının perfromansını almak hayal değil ,nasıl olsa teknoloji geliyor .birde quad crosfire yapıp 3 sene sonra dx 11 gelse ve sistemini güncellemek zorunda kalmak daha zor
güzelde kart başına 200 watt güç çekeceginden 4x200watt =800watt sadece ekran kartına gider. 100 watt işlemci 150 watt da diger donanımlar çekerse 1050 veya 1100 watt güç gereksinimi doğuyor
bence gereksiz ,sadece oyuncuların hayallerinde görebileceği bir sistem maliyeti çok yüksek ,halbuki tek bir ekran kartında 4 ekran kartının perfromansını almak hayal değil ,nasıl olsa teknoloji geliyor .birde quad crosfire yapıp 3 sene sonra dx 11 gelse ve sistemini güncellemek zorunda kalmak daha zor
En üst seviye kart kullanacaklar için öyle. 100W lık orta performans kartları kullanılırsa sorun olmaz, çok da iyi performans olur.
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. MEHMET AKİF ERSOY
Bu özelliklere sahip mobo lar genelde gösterişten öteye geçemiyorlar, kullanışlı değil başka bir pcı kartım var ve nereye takacağımı düşüneceksem demek ki 4 vga bana biraz fazla gelecek
Ekran kartı fiyatları o kadar çabuk düşüyor ki , 2 tane orta boy kart alıp Sli yapacağına 2 ay bekleyip bir üst modelinden tek kart alırım
ben bir iki ay daha beklerim daha da üst modelini alırım
bilgisayar parçalarında bekleyeyimde daha iyisi çıkacak onu alayım diye bir olay yokki heleki bu ekran kartıysa günaşırı yeni bir model yeni bir gpu teknolojisi çıkıyor 500e alınanı bir ay sonra 300e anca satabiliyorsun.beklemek pek fayda etmiyor.
hem bekleyeyim daha iyisi çıkacak diye düşünüp o daha iyisi denilen mesela x modelin fiyatı yüksek olacak düşsün diye beklerken yenisi çıkacak
maksat firma rekoru ele geçirsin yoksa satılsın diye değildir herhalde yoksa bilmiyorlar mı kaç kişinin 4 kartla sistem oluşturacağını.. tabi yapacak olan illaki çıkacaktır ama onlarda çok elit bir kısım olur...
bunu takacagın kasa hava almaz ya her tarafınada fan takmak lazım yoksa başlar parçalar yanmaya işlemci çipset sonra 1, ekran kartı.... kasanın yanında yangın tüpüde hediye etmeleri lazım
Ya bu işin sonu nereye gidiyor. Yakında bütün pci yuvaları pci ex olacak ram lerin yanına bile koyacaklar. Fiziksel işlemler için tamam da bu kartları mühendisler mi alıyor: yoooo. Amaç tüketiciyi hem anakartla hem de ona takacağı ekran kartıyla sömürmek. 4 tane pci-ex yuva yaparsın ekran kartlarınnın orta segmentinin fiyatını da düşürürsün tamam.Olta geldi millet!!!!