Şimdi Ara

## Intel 45nm Penryn İşlemcilerini Gelecek Hafta Lanse Edebilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel 45nm Penryn İşlemcilerini Gelecek Hafta Lanse Edebilir ##


    65nm üretim teknolojisini işlemcilerine uygulayan ilk firma olan Intel aynı başarıyı 45nm üretim teknolojisi için de gösteriyor. Bir süredir detaylarını verdiğimiz Intel'in Penryn kod adlı 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerinin lansman tarihi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bilindiği gibi Intel'in güncel yol haritasına göre firma 12 Kasım'da 45nm lansmanı yaparak serinin ilk temsilcisi olacak Core 2 Extreme QX9650 modelini pazara sunacaktı.

    Son gelen verilere göre Intel, gelecek hafta içerisinde 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn işlemcilerinin lansmanını yapabilir. Tabi bu lansmanın nasıl yapılacağı şu an için netlik kazanmış değil. Zira netlik kazanmayan iki farklı yol bulunuyor. Bunlarda ilki, Intel gelecek hafta resmi lansmanı yapıp işlemcileri piyasaya sürebilir yada Intel yine gelecek hafta içerisinde lansmanı yapıp Core 2 Extreme QX9650 işlemcisini 12 Kasım'da kullanıcıların beğenisine sunabilir. Yada bir süredir var olan takvim bilgisi geçerliliğini korur ve işlemci devi Intel 12 Kasım'da lansman yapıp Core 2 Extreme QX9650 modelini piyasaya verebilir.







  • iyi piyasaya cıksında eğer amd de piyasaya süsrerse!! piyasada iyi bir kapışma cıkar bizde hangi işilemçi iyiymiş görür ve ona göre karar veririz.
  • yeni sistem toplayamayacağım sanırım bu gidişle , yeni işlemciler çıkınca eskileri gözü görmüyor insanın yeniside tuzlu oluyor , gerçi eskilerde dünün yenisiydi, çokmu mu hızlı gidiyor teknoloji benmi yaşlanıyorum o değil ne o/c olur bu 45 nm ler yaw, 9500cnps zalmanla ..
  • Gelsin bana bir Q9450
  • Q9450 gerçekten iyi bir fiyat performans işlemcisi ileride upgrade yaparsam bu işlemciyi alacağım oc ile üst pahalı modellerini rahat yakalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ekim 2007; 23:38:12 >
  • ve işte baba sahneye cıkıyo gene öbür gerüüü 3 çekirdekle uğraşsın .........
  • ben amd 3 cekirdeği merak ediyorum, intel icatları bize ters yok ddr3 yok x38 x48 soket 771 1 sene olmadan 6-8 ay içinde 3-4 cipset birde soket değiştircek intele güle güle kusura bakmasın
  • Bakalım phenom işlemcilere karşı 45 nanometre inteller ne yapacak. Kasım ortalık kızışacak.
  • AMD nin işlemcilerini neden çıkarmadığı belli oluyor gibi... eğer amd intelden biraz daha önce işlemcilerini çıkarmış olsaydı yani penrynlerden önce o zaman penrynler çıktığında en yeni işlemci olacaklardı... yani herkes AMD ye eski gözüyle intelin yeni çıkan işlemcileri penrynlerede yeni işlemciler gözüyle bakacaktı...ee bu piyasada en son çıkan en iyidir mantığı hakim olduğu için çok kısa bir sürede pazarı penrynlere kaptırmak istememiş olabilir... onun için en iyisi aynı zamanda çıkarmak ve işlemciyi güncel tutmaktı..
    (ne kadar orijinal bir yorum oldu yaa )
  • Haklı olabilirsin doğrusu.
  • AMD bir işlemci için beklenilen süreyi çoktan aştı, özellikle zararda olan bir firma için böyle şeyler bitirici olabilir ve sebebinin Penrynleri beklemek olduğunu düşünmüyorum. Ellerinde yeterli sayıda işlemci olsaydı çoktan verirlerdi bence, Barcelona'ları bile birçok Premium müşterileri temin edebilmiş değil.
    Core çekirdeğinin birkaç revizyonu ve 45nm versiyonu olan Penrynleri beklemenin hiç bir mantığı yok. Intel ne çıkarsa çıksın fiyat kırarak gene piyasaya hakim olmaya devam edecektir.
  • Ben de bir senede 10 yıllık arge ve üretim zinciri masrafını veya çalışanlarımın 60-70 yıllık maaşını çıkarabilseydim, o rehaveti ben de yaşayabilirdim. AMD iyi birşeyler yapamazsa önümüzdek zamanda, işi giderek zorlaşabilir...
  • amd yi seviyorum ama son zamanlarda beni çok hayal kırıklığına uğrattı, beklentilerimin hep altında kaldı ve çoooookk bekletti yalanlarla, soğuttu kendinden, halada 3700+ kullanıyorum o/c ile 2970 Mhz günlük, ama yakında boşayacağım galiba, intel bana evlenme teklif ediyor gibi sanki ...
  • emektar ds3 ü degiştirme zamanı geldi desenize 0.45 destekli bir anakart baakyım yawas yawas kendime
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.