Uzun zamandır (1 yıldan fazla) skystar 2 ve progdvb'yi kullanıyorum. 1 diseq ünitesi ile 2 çanak antene bağlı (Türksat ve Hotbird).
ama ne olduysa sinyal alamamaya başladım, kablolarda sorun olduğunu düşünüyordum. Bütün bağlantıları yeniledim ama sorun devam etti.
Sonra tekrar transponder taraması yaptığımda TRT, BRT ve AzTV paketlerinde sinyal gördüğünü fark ettim. Evet, sadece bunlardan sinyal alıyor. Diğer transponderleri listeden seçiyorum, ama bir türlü sinyal alamıyorum. TRT'nin 11175.00 H'deki sinyalini alabiliyorum.. ve sinyal seviyesi %60 civarı görünüyor.
11700 frekansının üstündekileri göstermiyorsa yani sinyal yoksa kartın üstündeki 102 nolu bobin yanmıştır bendede böyle bir sorun yaptı bobini aradın ulamadım bende çıkarıp kendim sardım şimdi canavar gibi çalışıyor
yADA DOSTUM PROGDVBDEKİ DİSEQ DOSYASINI DEĞİŞTİRMEYİ DEN YAZILIMSAL İSE GÜNCELLEMEYİ DENE BULABİLİRSİN İNTERNETTE MEVCUT AMA YAZILIMSAL DEİLSE CARİSMAAA YA KATILMAMAK ELDE DEĞİL İNŞ ÖLE Bİ SORUNUN YOKTUR SORUNSUZ KULLANIRSIN KARTINI
11700 frekansının üstündekileri göstermiyorsa yani sinyal yoksa kartın üstündeki 102 nolu bobin yanmıştır bendede böyle bir sorun yaptı bobini aradın ulamadım bende çıkarıp kendim sardım şimdi canavar gibi çalışıyor
Haklısın, sanırım bobin problemi var benimkinde Bobinin sarımı konusuna baktım ama, çok da anlamadım. Bobini havya ile söküp dışarıda mı sarıyorsun..?
Haklısın, sanırım bobin problemi var benimkinde Bobinin sarımı konusuna baktım ama, çok da anlamadım. Bobini havya ile söküp dışarıda mı sarıyorsun..?
evet havya ile söküp aynı kalınlıktaki telle sarman gerekir başarıyla yaparsan çalışır ben bobini izmirde aradım bulamadım ama istanbulda varmış bir arkadaş öyle yazmıştı fiyatıda 50 ykr di
evet havya ile söküp aynı kalınlıktaki telle sarman gerekir başarıyla yaparsan çalışır ben bobini izmirde aradım bulamadım ama istanbulda varmış bir arkadaş öyle yazmıştı fiyatıda 50 ykr di
Ya arkadaşlar,
Şimdi bakıyorum da, 6 ayı geçmiş benim şu bobin sorunu ortaya çıkalı... Digiturk filan aldım eve, biraz kenarda kaldı HTPC. Şimdi yeniden gündeme getirdim de (hani işlemci ve ekran kartı da yeterse HDTV olayı için).
Bobini dışarıda tamir ettirebilir miyim acaba..? (Bursa'da oturuyorum). Bi ufacık bobin için yeni kart almak da pek anlamlı gelmiyor