Orjinalden alıntı: faruxxx biraz daha geliştirdim..
Ufaltılmış ön izleme resmi
sata1 olarakmı calısıyor. yoksa 410as tarıhmı oluyor.cıdden performanslıymıs. ses sevıyesı nasıl ıyımı? ayrıca fıyatı ne
ınan daha hıc sesını duymadım 410asden daha performanslı ve sessız oldugu seagate sıtesınde vardı sata2 olarak calıstırdım forumda ayrı bı konu actım nakitsepetten aldım 104 lıraya..
Beyler SEAGATE ST3250410AS Firm. 3.AAF Pembe Motor çin acaba nasıl çıkacak bakalım sanalmarketimden aldım sabah. yeni gelen seri bunlar başka yok
Aynısını dün Vatan'dan aldım. 1 günlük kullanım deneyimimi sorarsan da:
- Dün Vista kurdum ve eski diske göre gayet hızlı olduğunu gördüm.(Eskisi Samsung 120gb sata ii) - Yine eski diske göre sessiz. Sadece aşırı işlem olduğunda duyulmayacak kadar tiz bir sesi var. Asla rahatsız etmiyor. Hatta dikkat etmezsen sıfır ses bile diyebilirim. - Bir kaç uygulama ile uğraşırken (Opera, denetim masası gibi ıvır zıvırlar) HDtune ile ölçüm yaptım. Averaj değer olarak 76mb/s verdi. Access time olarak da 15.4 ms. HD Tach ise 80.4mb/s. Random access ise 15.2 ms verdi. - Isı olarak en fazla 34 dereceyi gördüm.(Yanda 8cm'lik fan var.) Çalışma sıcaklığı genel olarak 30 derece civarında dolaşıyor.
şeklinde özetleyebilirim. Tabi kullandıkça göreceğiz artık. Ama oldukça memnunum. Sana da hayırlı olsun. Güle güle kullan.
SEAGATE ST3250410AS şimdiye kadar gördüğüm en sessiz HDD diyebilirim.Birde Seagate'ler çok sesli derler. Ayrıca Windows'un başlangıcı inanılmaz hızlandı.Gerçi bunun anakartla da ilgili olduğunu söyleseler de HDD'nin payı yadsınamayacak ölçüde.
SEAGATE ST3250410AS şimdiye kadar gördüğüm en sessiz HDD diyebilirim.Birde Seagate'ler çok sesli derler. Ayrıca Windows'un başlangıcı inanılmaz hızlandı.Gerçi bunun anakartla da ilgili olduğunu söyleseler de HDD'nin payı yadsınamayacak ölçüde.
Seagate ler zaten sesli idi. söylenenler doğru, ancak 410AS de bu tabuyu yıktı ve çok sessiz ve ince bir disk yarattı. kullanıyorum ve çok memnunum.
İmzamdaki sistemi kullanıyorum 410AS RAID0 yaptım ana kartımında kuzey köprüsü INTEL ICH9R ve Vistayı kurarken en son çıkan RAID AHCI Software - Intel Matrix Storage Manager v7.8.0.1012 yükledim. Şeritlemede 64kb ama bana sanki aşağıdaki değerlerim düşükmüş gibi geldi. Sizce nasıl?..
Arkadaşım intel matrix storage console yazılımında birim geri yazma secenegini aktif yapmalısın ozmna degerlerin cok daha yüksek olur