Merhaba sevgili Donanım Haber üyeleri Sipariş edip kendime getirttiğim yeni notebook bilgisayarımın incelemesini sizlere sunmak istiyorum.Alacak olan arkadaşlara yardımcı olmuş olurum.
Öncelikle Özelliklerini vereyim.
Intel® Pentium® Core Duo T2130 1.86 GHz 1 MB L2 cache işlemci kullanıyor.İşlemlerde büyük performans görüyorum. ATI® RC415MD bir notebooktur. 512 MB DDR2 667 MHz ile geldi ama aldığım yer bana Vista home Premium yerine Starter gönderdi ve ilave olarak 512 MB DDR2 667 MHZ ram hediye etti.Şuan makinam 1024 ramli.. ATI Radeon X200M maks. 256 MB Ekran kartını kullanıyor.ATI olduğu için bu modeli tercih ettimde diyebilirim.Ben Intel ve ATI ikilisini her zaman tavsiye ederim.(Arkadaşlar oyun test etme vaktim oldu ve şimdiye kadar oynadığım oyunlar yüksek çözünürlükte olarak GTA Sanandreas, Farcry, Need For Speed Carbon, Sim City oyunlarıdır.Ben oyuncu değilim elimde olan oyunlarla denedim performans dehşet tabiki.Oyunlar yeni olmasada paylaşımlı bir ekran kartı olduğunun altını çizmek isterim. Sound Blaster Pro ses kartı kullanmaktadır.Ses performansı da gayet iyidir doğal bir ses vermektedir.Cızırtı duyamazsınız. 80 GB 5400 rpm SATA harddisk kullanmaktadır.Aktarım hızından da çok memnunum.80 GB bana yeterli dilerseniz 120 gb yapabiliyorsunuz. Ekrana gelirsek 15.4" Parlak Geniş Ekran - 16 ms. Dünyanın En Hızlı Notebook Paneli WXGA (1280x 800) ... Görüntü kalitesi mükemmel.Ekranın oyunlarda yanıt verme süresi laptoplara göre çok iyi.16 Ms. Üzerinde ki portlar USB 2.0 x3, RJ-45 x1, RJ-11 x1, VGA/D-Sub port x1, PCMCIA yuva ,DC-in x1,Microphone-in x1, Line-out x1Line-in x1 .. Ek olarak Intel® Wireless LAN 802.11b/g Mini PCI card Lithium-Ion battery 86 tuş Q Türkçe
Arkadaşlar bana free dos olarak geldi.Ben vista yerine XP mi yükledim paşa paşa kullanıyorum.Sormak istediğiniz sorular varsa burda cevaplayabilirim...
hayırlı olsun dostum, iyi günlerde kullanırsın umarım.
ben daha önce R55 kullandım, şimdi S41 kullanıyorum. bunlar 1000usd üstü makinalar ve ikisinde de bir problem yaşamadım. bildiğim kadarıyla A52 700-750usd civarında satılıyor. plastik kalitesinden ve aletin genel kalitesinden bahseder misin?
bir arkadaşımda 13.3" sony, diğerinde de 11" sony var, 11" olana kdv dahil 5200YTL para verdi arkadaş ama makinanın geldiği gibi pili yuvada oynuyor. 13.3" olanda da aynı sorun var. örneğin A52 nasıl bu konuda?
arkadaşların tadını kaçırmak istemedim, o sebepten bişey demedim ikisine. adam 5200ytl para vermiş, makinanın pili oynuyor. yazık...
hayırlı olsun dostum, iyi günlerde kullanırsın umarım.
ben daha önce R55 kullandım, şimdi S41 kullanıyorum. bunlar 1000usd üstü makinalar ve ikisinde de bir problem yaşamadım. bildiğim kadarıyla A52 700-750usd civarında satılıyor. plastik kalitesinden ve aletin genel kalitesinden bahseder misin?
bir arkadaşımda 13.3" sony, diğerinde de 11" sony var, 11" olana kdv dahil 5200YTL para verdi arkadaş ama makinanın geldiği gibi pili yuvada oynuyor. 13.3" olanda da aynı sorun var. örneğin A52 nasıl bu konuda?
arkadaşların tadını kaçırmak istemedim, o sebepten bişey demedim ikisine. adam 5200ytl para vermiş, makinanın pili oynuyor. yazık...
Teşekkür ederim dostum memnunum notebookun herşeyinden.Kasası sert plastik.sağlam yani elleyince anlaşılıyor zaten taş gibi....pili yerinden oynamıyor.Hatta klipsleri açsanız bile biraz sert çekmek gerekiyor çıkarmak için.Ben laptop hastasıydım ama uzun zamandır laptopum yoktu hep istiyordum hep sorun çıktı ama bu hafta alınca çok mutlu olum açıkçası Çok işime yarıyor çünkü.Ekranın kapanmasına gelirsek sağlam.Ama ekrandır bu tek elle değil de iki elle kapatmak lazım.yavaş kapatmak gerekir.Laptop hassas aletlerdir.Şevkat göstermek gerek :)
dostum bu makınada n bende aldım ram ını 2 gb a cıkarttım ama ekran kartından memnun degılım call off duty ı acamıyorum cod2 yı . makına ıyı ama ekran kartı takıldı artı pıl omru cok dusuk 45 dakıka anca gıdıyor ekran kartının ayarları gelırken 128 ı acık bıos dan acsamda yıne de cod 2 yemedı yardımcı olan olursa sevınırım
Bunun kasası çok sade olmuş.. Konfigürasyon ofis+internet uygulamaları için yeterli.. Wireless çekim kalitesi nasıl ?
Bu arada arkadaşın biri S41 kullanıyorum demiş.. Şu S41'in de bol resimli , ayrıntılı bir incelemesini koysanız çok hoş olur. Acaip merak ediyorum o cihazı..
AMD Phenom 9550 Quad-Core 2.2 GHz MSI K9A2 Platinum AMD 790FX, 2 X PCIExp HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB DDR3, 256 bit, 650/2000 PHILIPS 220XW8FB/00 22" 2ms DVI/HDMI/Multimedia Wide LCD KINGSTON 2048 MB (1024X2) DDR2 1066 Mhz HYPERX SAMSUNG 320 GB SATA II NCQ 16 MB TUNÇMATİK LITE 600VA UPS ASUS DVDRW 2014S1TAVERMEDIA DVB-S Pro DIGITAL TV RAIDMAX SAGITTA 2 430W Asus G1S Notebook *Akasa External 3.5" eSATA Box + SAMSUNG 320 GB SATA II NCQ 16 MB 7200rpm *Logitech Chillstream Gamepad *Logitech MX 518 Gaming Mouse *Samsung L77 (7.2 MP - 7X Optical Zoom) *Philips 7@7k Xenium Champion (2 ay bekleme süresi)
Bunun kasası çok sade olmuş.. Konfigürasyon ofis+internet uygulamaları için yeterli.. Wireless çekim kalitesi nasıl ?
Bu arada arkadaşın biri S41 kullanıyorum demiş.. Şu S41'in de bol resimli , ayrıntılı bir incelemesini koysanız çok hoş olur. Acaip merak ediyorum o cihazı..
Wireless çekim kalitesi çok iyi bence.kordonda diğer adanın wirelessini alabiliyorum wireless konusunda sorun yok ama dendiği gibi pili az gidiyor.
quote:
dostum bu makınada n bende aldım ram ını 2 gb a cıkarttım ama ekran kartından memnun degılım call off duty ı acamıyorum cod2 yı . makına ıyı ama ekran kartı takıldı artı pıl omru cok dusuk 45 dakıka anca gıdıyor ekran kartının ayarları gelırken 128 ı acık bıos dan acsamda yıne de cod 2 yemedı yardımcı olan olursa sevınırım
Dostum benimkinde 128mb harici 128 mb ise ramden kullanıyor senin kinde sadece mi ramden kullanıyor? a52 olabilir ama a52ninde içinde modelleri var çeşit çeşit.