Şimdi Ara

TRAFİK SİGORTASINDAN PRİM İADESİ NE ALIRIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
32.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARACIMA 1 AY ÖNCE 280 YTL KARŞILIĞI TRAFİK SİGORTASI YAPTIRDIM VE DÜN ARACI SATTIM ORTALAMA NEKADAR İADE ALIRIM



  • yıllık 280 lira ödediniz. 280 / 365 den günlük kullanım miktarını bulun. 1 ay kullandıysanız günlük kullanım miktarını 280 liradan çıkarın.. aynı olayı %5 lik bsmv vergisi içinde geçerli. Aşağı yukarı fiyatı bulursunuz. Ki bu rakam da 230 tl gibi bir şeye tekabul eder..

    Kimi şirketlerde ilk çıkan poliçe orjinal onun ardından çıkartılan poliçeler nüshadır !

    Fakat çoğu şirket poliçeyi tekrar tekrar basabilir. Ama pul numarası farklı olacağından tam olarak aslı sayılmaz..

    Poliçe yaptırdığınızın kanıtı her yerden kanıtlanabilir.www.tramer.org.tr den de , poliçeyi yaptırdığınız sigorta şirketinden de.

    İçerdeki alacağınızı da her türlü poliçeyi yaptırdığınız acenteden geri alabilirsiniz. Noter satış sözleşmesiyle acenteye gitmeniz yeterli olacaktır..

    Trafik sigortasının aslı bulunması şartı ancak aracı satmadığınız durumlarda geçerlidir. Yani acenteler bu durumlarda genelde çamura yatar..

    Keyfi şekilde iptal ettireceğiniz zaman acenteler orjinalin kendilerine getirilmesi şartını koşar çünkü yasalar gereği orjinali olmadan iptal işlemi gerçekleştirilemez..

    Fakat aracın satışı söz konusuysa ve elinizde trafik sigortası yerine satış sözleşmesi varsa satış gerçekleştirilebilir..

    Poliçenin orjinal olup olmadığını da poliçenin içeriğinde yazan pul numarasını ve poliçenin üstüne yapıştırılmış pul numarasını karşılaştırarak kontrol edebilirsiniz. Pul numaraları farklıysa poliçe nüshadır..

    Sigortacılık ekranlarında poliçeyi keserken üzerine yapıştırılacak pul numarasının poliçe içeriğine , yani sigorta şirketinin sistemine yazmak mecburidir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.