Şimdi Ara

BOZUK PARA iLE ÇALIŞAN İNTERNET BİLGİSAYARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Kastamonu
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  BOZUK PARA iLE ÇALIŞAN İNTERNET BİLGİSAYARI

    Madeni para atılarak kola aldığımız otomatları bilirsiniz. Yada aynı şekilde bozuk para atarak yiyecek içecek alınan otomatlar. Bu bilgisayarda aynı sistemle çalışıyor. 1Ytl ve 50 YKr leri tanır. Ayrıca madeni 0,20 - 0,50 - 1 ve 2 euro larıda tanımaktadır.

    [B] sistemin fiyatı direk ulaşımda 1300 ytl gittigidiyor üzenden 1400 ytl (komisyon nedeniyle) dir[/B]
    Bozuk para haznesine madeni para atıldığında parayı tanır ve ve bilgisayar kullanıma açılır. Atılan para miktarına ve ayarlamaya göre süre hakkı verir. Kalan süre ve bakiye monitörün alt kısmında görüntülenir. Süre azaldığında yeniden para atılarak uzatılabilir. Süre sonunda makina kendini kullanıma kapar ve önceki kullanımdaki izlerin kaybolması için kendini yeniden başlatır. Koruyucu ekranda birsonraki kullanım için hazır bekler.
    Yazılımı internet üzerinden entegre çalışmaktadır. Bu sebeple oldukça güvenlidir. Siz başında durmasanızda kimse cironuzu değiştiremez. Cironuzu internet üzerinden takip edebilirsiniz. Yine para=süre ayarı ve birçok fonksiyon internet üzerinden ayarlanmaktadır. İnternet üzerinden makinanızla ilgili birçokşeyide takip edebilirsiniz.

    Filtre programı olarak ben Musonya JustFilter yükledim. Gayet başarılı. Yasadışı sitelere girişe izin vermiyor.

    Program ve ayarlamaların yapıldığı internet sayfası şuan almancadır. Ancak sistemin kullanımı zaten basit olduğundan şu aşamada bile müşteriler zorluk çekmiyor. Sonuçta; madeni parayı attığında sistem ayarlanan süre kadar açılıyor müşteride kalan süreyi takip edebiliyor. (kalan süre ve bakiyeyi gösteren bölüm bilgisayar üzerinde olduğundan kendim türkçeleştirdim.) Ancak kalan bakiyenin daha sonra kullanımına imkan sağlayan abonelik gibi özellikler almanca olduğundan ilk başta kullanılmayacaktır. Bu özelliği kapatarak kullanabilirsiniz. (Bunu yaptığınızda müşteri çok rahat kullanımı anlıyor. para atıp kullanıyor. kalan parayı zaten türkçe olarak gördüğünden sorun yaşanmıyor.)
    Yada devamlı müşterilerinize bu işlemi bir defada olsa siz göstermelisiniz ki, bu işlem de oldukça basittir.
    Programın yönetim sayfası da oldukça basit olmakla birlikte istenilen değişikliklerde bende yardımcı olacağım.

    Yönetim Programının türkçeleştirme çalışmaları devam etmektedir. 1-2 ay içerisinde türkçe sürümü çıktığında ücretsiz bu sürüme geçiş mümkündür.

    Yönetim programı internet üzerinden çalıştığından süreli lisanslıdır. Avrupada ürün bir defa alındığında yıllık lisans kirası 30 euro kadardır. Sistem bir yıllık lisansı ile satılıp ayrıca ücret talep edilmeyecektir. 1 yıl sonra Lisans uzatmalarında da normal kiralama bedeli yerine yıllık sadece 30 euroluk gibi hizmet bedeli ödeyeceksiz.
    Bir internet cafedeki bilgisayarın bile yıllık işçi için ödedikleri para bunun 8-10 misli kadardır. 20 pc li bir cafede bilgisayarlarla ilgilenmesi için çalıştırılan işçi 750 maaş alsa yılda 9 000 e mal olurken bir pc başına düşen maliyette 450 ytl dir. Bu sistemde 20 pc nin yıllık maliyeti 1 000 ytl, pc başına maliyetse 50 ytl kadar... İşçi çalıştırılarak yönetilen bilgisayarlarda pc sayısı azaldığında işçi maliyeti karşılanamadığı için az sayıda pc ile çalışmak imkansızken bu sistemde 1 bilgisayar ile bile kazanç elde edilebilmektedir.
    Bu bilgisayar ile Lokal dernek kafeterya kahve vb işyerinizde işinizi aksatmadan ayrıca bir işçi de çalıştırmadan internet erişimli bir bilgisayarı ticari olarak müşterilerinize kullandırıp sürekli bir yan gelir elde edebilirsiniz. Adetli alım ve sıfır sistem configrasyonlar için lütfen ayrıca iletişim kurunuz.

    Sistemi oluşturan donanımlar internet cafede kullanılmıştır. Görünen parçalarsa sıfır verilecektir. Bunlar aşağıdada belirtiliyor

    celeron 2400 işlemci (kullanılmış)
    sata 80 gb hdd (kullanılmış)
    Ecs anakart 64 Mb entegre Grafik (kullanılmış)
    512 ddr 400mhz ram (kullanılmış)
    12 cm fanlı güç kutusu (kullanılmış)
    quatronik webcam (kullanılmış)
    Cd okuyucu (kullanılmadı raf ürünü) takılması istenmesse birlikte verilip masadaki yerini kapatan parça takılır
    Usb takılabilen kart okuyucu (sıfır) takılması istenmesse birlikte verilip masadaki yerini kapatan parça takılır
    17" vestel yada genesis crt monitor (kullanılmış)
    a4 tech klavye (sıfır)
    A4 tech optic maus (sıfır)

    Aynı sistemin;
    sempron 2500+ 64bit işlemcili
    genesis 17” flat crt monitörlü
    anakartı msi rs482 yongalı 128 mb entegre ati radeon grafikli konfigrasyonuda vardır.

    Kabin masası özel olarak yeni imal edildi mdf üzerine selülozik mobilya boya kullanıldı. Kolayca demonte edilip tekrar toplanabilir. Monitörün öntarafına cam takılabilir.


    Az sayıda bilgisayar için; işçi maliyeti nedeniyle ilgilenecek bir işçi atayamassınız. Ancak bu sistemle 1 pc ile bile mevcut işyerinizde ayrıca bir işçiye gereksinim duymadan internet erişimli bir bilgisayarı ticari olarak işleterek devamlı ek kazanç elde edebilirsiniz.

    Sistemin masası kargoya demonte edilerek verileceğinden kargo maliyeti düşüktür.

    Bu konuyu gelecek görüşleride değerlrendirmek merak edilenleri açık olarak cevaplamak amacı ile yoruma açık olarak düzenledim. Bir süre takip etmeye yazılarınızı cevaplamaya çalışacağım. Muhtemelen bir süre sonra burayı izleyemeyeceğim. her tür olumlu olumsuz yada merak uyandırır diğer kullanıcılardan gelen yorum vb kanaat oluşmadan iletişim bilgilerimden bana ulaşarak teyid ederseniz mutlu olacağım.


    [B]İletişim:
    0366 638 20 08
    0542 638 05 80

    www.otomatbilgisayar.com[/B]


     BOZUK PARA iLE ÇALIŞAN İNTERNET BİLGİSAYARI




     BOZUK PARA iLE ÇALIŞAN İNTERNET BİLGİSAYARI

    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertdisk -- 22 Ekim 2007; 13:23:07 >



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • artık her köşede görürüz bu bilgisayarlardan cok hoş bir calışma olmuş
  • cok iyi askerde boyle bir seyin eksikliğini cok hissetmistim
  • sistemin etkili pazarlama ve satışına daha bir aygibi bir süre var(yazımda belirttiğim sebeplerden ötürü). Burada satışını duyurduğum sistemde görünmez parçaların tamamı cafede kullandığım parçalardır. (hoş internet için kullanılan bir bilgisayarda fazlası ile yeterli geliecektir.) Elimdeki pcleri bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum.

    Birkaç değişik kabin masa modeli ve faklı konfigrasyonlar ile 1 ay gibi bir sürede firma bazında satışa geçeceğiz. tabii fiyatlarda 1800 den başlayacak gibi görünüyor.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blur

    cok iyi askerde boyle bir seyin eksikliğini cok hissetmistim


    İnşallah ileride birliklere de satışlar yaparız. Sizden sonrakiler aynı eksikliği hissetmezler.

    Arkadaşlar ürün kendimin için diye övmüyorum. Ortaya konuşsakta gerçekten avantajlı olduğu ortada. işletme maliyeti çok düşük. İşçiye gereksinim duymadığından 1 tane sistemle bile kazanç elde edilebiliyor.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • guzel bı sıstem

    hastanelerde vs.vs
    yerlerde baya tutar bu
  • Tutar tutmasına da fiyat biraz yuksek, mobilyaya gerek yok.
    Sadece jeton sistemi ya da buna uygun kasa uretilse daha mantıklı olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blur

    Tutar tutmasına da fiyat biraz yuksek, mobilyaya gerek yok.
    Sadece jeton sistemi ya da buna uygun kasa uretilse daha mantıklı olur.



    para tanıyan parça yurt dışından geliyor gümrük vs fiat iki misline vuruyor. yazılım ve işçilk eklendiğinde sistem dahada pahalanıyor. Zaten aktif satışa geçildiğinde fiyatlar 1800 den başlayacak. Ancak bu ekonomik olmasına hala engel değil.

    Evet ilk maliyet pahalı gelebilir. Ama işletme maliyetinin düşüklüğü hesaba katılmalı. işletme maliyetinin düşüklüğü az sayıda bilgisayar ile hizmet verilmesini olanaklı kılıyor.

    Bunun yanında muhasebesi güvenli. internet üzerinden masanın ne kadar ciro yaptığını biriken parayı takip edebiliyorsunuz. ilgilenecek güvenilir bir çalışana da ihtiyaç duymuyorsunuz ki bu önemli bir konu bence. int cafelerde ana masada oturan eğer aileden değilse ne kadar güvenebilirsinizki hesabı doğru tuttuğuna? hemen her cafe yönetim programı masanın saati değiştirilerek şaşırtılabilir. Bunda bunu yapamassınız zira kayıtlar zaten o masada tutulmuyor.

    ayrıca bir işçiye gereksinim duymadığından asıl faaliyeti bilgisayar kullanım hizmeti vermek olmayan alanlardada kullanuılarak (internet erişimli bilgisayar kullanım hizmetini ekstradan sağlanıp) hizmet kalitesinin artırılmasınada fayda sağlamakta.

    Ekonomikliği ilk maloluşu ise haklısınız ancak kullanım kolaylığı, ve işletme maliyetindeki avantajları göz önüne alındığında ekonomik olduğu ortada.


    Burada tanıttığım ürün normalinden daha düşük fiyatladır. Elimdeki malzemeyi değerlendirmek için fiyatta aşağı düzenleme yaptım. Mobilya demontedir (kargoda daha az ödenmesi için).

    otomatbilgisayar ların etkin satışına 1 ay gibi bir süre sonunda başlanacak. Bu süre sonunda farklı kabin masa modelleri ve dönüşüm seçenekleri yer alacak. Ama ne yazıkki fiyatlarda komple sistemde 1800 den başlayacak. Dönüşüm şuanda 450 euroya mal aluyor. Ancak kendi mal edişimizi aşağıya çekebilirsek bu fiyatlarda düşüş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertdisk -- 21 Ekim 2007; 21:58:59 >
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • süper bir sistem ama celeron böyle bir sisteme gitmemiş. ileride yerine daha yüksek cpular alır herhalde.
  • yukarıdada belirttiğim gibi bu satışı elimdeki sistemi değerlendirmek için yapıyorum. Şuanda sıfır sistemler 1800 den başlıyor. aktif pazarlama başlamadığından sıfır sistemlerin özelliklerine yer vermedim. Sıfır sistemlerde intel ve amd nin sempron - celeron serisi işlemcileri gibi core2duo işlemcileride seçenekler arasında olacak. Ancak 1 ayı var henüz
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • benim ablamın eşi 2 gün önce japonyadan geldi.aynı böyle bir bilgisyardan bahsediyordur,5 dakikalık kullanım süreleri yapmışlar 5 dakikada bir para atmak zorundaymışşsın.5 dakikasıda yaklaşık 1dolar gibi bişey demişti sanrım.çokta hoşuna gitmiş ballandıra ballandıra anlatıyrodu.bir kaç birşey daha çok hoşuna gitmiş ve japonlar kendilerine özel yapıyormuşş yurtdışına götürünce kullanamıyormuşşsun..al işte buda türk malı, japonlar yapıoyorda biz yapamazmıyız alkış valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeNcA -- 22 Ekim 2007; 9:49:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GeNcA

    benim ablamın eşi 2 gün önce japonyadan geldi.aynı böyle bir bilgisyardan bahsediyordur,5 dakikalık kullanım süreleri yapmışlar 5 dakikada bir para atmak zorundaymışşsın.5 dakikasıda yaklaşık 1dolar gibi bişey demişti sanrım.çokta hoşuna gitmiş ballandıra ballandıra anlatıyrodu.bir kaç birşey daha çok hoşuna gitmiş ve japonlar kendilerine özel yapıyormuşş yurtdışına götürünce kullanamıyormuşşsun..al işte buda türk malı, japonlar yapıoyorda biz yapamazmıyız alkış valla


    Para zaman ayarı yönetim sayfasından değiştirilebiliyor. ben 1 ytl ye 60 dakika 50 ykr ye 30 dakika süre hakkı vererek kullanıyorum. Dilendiği gibi bu süre değiştirilebilir. Sistem sahibinin insiyatifinde bir olay.

    Bana ait herşeyi diyebilmeyi çok isterdim ama, yazılım almanyadan alındı. para otomatı bizim için türk lirasına ayarlandı. Programın türkçeleşme çalışmasıda devam ediyor. Sanırım 1 ay gibi bir sürede sonuç alacağız.

    not: türkçe yazılıma üyelik bölümünün(kalan sürenin daha sonrada kullanımına imkan verir) kullanımı için gereksinim duyuluyor. Bu özellik kapatıldığında Almanca hali ilede kullanımda sorun yaşanmaz. Kalan süre ve bakiye bölümü bilgisayardan çalıştığından bu bölümü biz hex editörle türkçeleştirdik. yazılının diğer bölümleri internet üzerinden çalışıyor. Hali hazırda almanyada kullanıcıları olduğu için direk türkçeye çeviremiyoruz. bu sorun çoklu dil seçenekli yeni sürümle düzelecek
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • dostum sonra tel falan çekmesinler buna
  • düşünce güzel fakat türkiyede internet kafeler artık internetten çok multiplayer oyunlarla dönüyor. bir kafeye sadece bu bilgisayardan koyup eleman almadan oyun oynanacak konfigrasyonlu makina koymadan para kazanmak imkansız. internet kafelere de konabilir ama çok cazip olmaz internet kafede çalışmak sadece oturana fiş kesmek para almak gibi görünse de bu en kolay kısmı ki bu bilgisayar sadece fiş kesip para toplamak kısmını devreden çıkarıyor. asıl iş tüm bilgisayarların bakımı windows kurulumu oyunların yüklenmesi ağ ayarlarının yapılması temizlik servis gibi fiş kesmenin dışında da çok iş var ve bu işler için zaten eleman bulunması gerekiyor. işletme maliyetini çok düşürdüğü kanaatine pek katılmıyorum. bence kullanım alanları daha ziyade kafeterya, otel lobileri, okul kantinleri,hastaneler vs. umumi mekanlar olabilir. satış faaliyetlerinizi bu yönde yürütmenizde fayda var.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mceliker

    düşünce güzel fakat türkiyede internet kafeler artık internetten çok multiplayer oyunlarla dönüyor. bir kafeye sadece bu bilgisayardan koyup eleman almadan oyun oynanacak konfigrasyonlu makina koymadan para kazanmak imkansız. internet kafelere de konabilir ama çok cazip olmaz internet kafede çalışmak sadece oturana fiş kesmek para almak gibi görünse de bu en kolay kısmı ki bu bilgisayar sadece fiş kesip para toplamak kısmını devreden çıkarıyor. asıl iş tüm bilgisayarların bakımı windows kurulumu oyunların yüklenmesi ağ ayarlarının yapılması temizlik servis gibi fiş kesmenin dışında da çok iş var ve bu işler için zaten eleman bulunması gerekiyor. işletme maliyetini çok düşürdüğü kanaatine pek katılmıyorum. bence kullanım alanları daha ziyade kafeterya, otel lobileri, okul kantinleri,hastaneler vs. umumi mekanlar olabilir. satış faaliyetlerinizi bu yönde yürütmenizde fayda var.


    quote:

    Msn Görüşmesinden alıntı:
    "bi arkadaşım internet cafesini içeride güvenilir elemanı olmadığından kapatmak üzere."

    piyasada bildiğim cafe yönetim programları ana masa üzerinden yönetiliyor. hesapkesimlerinde anamasanın saati değiştirildiğinde bakiye değişiyor. Otomatbilgisayarda makinaların muhasebesi internet üzerindeki başka bir makinadadır. Cironun yada diğer ayarların sizin insiyatifiniz dışında değişmesi olanaksız. Meslek erbapları bu sistem ile yapacakları ekonomik kazancı anlıyorlar.

    Otel lobileri, dernek, lokal vb için tabiki uygun. Yine net-cafelerde de işvereni büyük ölçüde rahatlattığı gerçek. Bakım ve temizlik gibi çalışmalar da zamanı siz belirleyebirsiniz. Uygun zamanınız olduğunda bu işlemleri yaparsınız. Ama müşteri masa açılmasını istediğinde mutlak ana masada olmalısınız. hesap kesiminde de durum aynı. Anlık gibi görülen bu işlem birçok çalışmanızı böler. mevcut sistemlerde ister 10 ister 50 pc olsun müşteri olduğu anlarda en az 1 kişi kasada beklemek zorunda kalıyor. Okul çıkışları gibi hareketli anlarda ana masada duran kişi çoğunlukla yetersiz kalıyor. Büyük cafelerde 1den fazla kasa ve kasiyerli sistemler kurulmasının sebebide budur. bu sistemle bu yığılmalar önleneceği gibi tahsilat masa açma gibi işlemler için zaman ayrılmayacak, istenirse bu süre müşteriler ile yakındandan igilenmek yada diğer çalışmalar için kullanılabilecektir. Bu işlerden arınmış bir cafede sizce işçi işletme maliyetinde bir azalma olmazmı?
    Yukarıdaki msn alıntısı az önceki görüşmemdendir. Yine düngece 55 pcli bir cafe sistem ile ilgilenildi maliyetini yüksek görüp ileride değerlendirmeye bırakıldı.

    Sayın mceliker; görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Sizlerin öneri ve görüşleriniz ile otomatbilgisayarı şekillendiriyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertdisk -- 23 Ekim 2007; 13:08:38 >
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • arkadaş bir de maliyeti düşürüp sisteme lcd koyman lazım çünkü bu haliyle fazla yer kaplıyor gibi duruyor. ayrıca desktop tarzı daha ufak ve ince kasalar var. bunlardan kullanman daha isabetli olur. lcd ve ufak kasa kullanmak mobilya maliyetini de düşürür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mceliker

    arkadaş bir de maliyeti düşürüp sisteme lcd koyman lazım çünkü bu haliyle fazla yer kaplıyor gibi duruyor. ayrıca desktop tarzı daha ufak ve ince kasalar var. bunlardan kullanman daha isabetli olur. lcd ve ufak kasa kullanmak mobilya maliyetini de düşürür.




    otomatbilgisaayr com üzerinden yapılacak satışlarda lcd seçeneği olacak.

    sistemlerde pc kasası kullanılmıyor kasa kabinide mobilya ile üretiliyor. Alıcının isteğine göre bazı değişiklikler mümkün.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • akıl akıl gel sakalıma takıl... 20 yıldır playstation 2 ve bilgisayar salonum war... böyle birşey hayatımda görmedim....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DeR^GeNeR@L

    akıl akıl gel sakalıma takıl... 20 yıldır playstation 2 ve bilgisayar salonum war... böyle birşey hayatımda görmedim....


    Ömürsün,
    beni güldürdün rabbimde seni güldürsün:)
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • quote:

    Orjinalden alıntı: stealth

    dostum sonra tel falan çekmesinler buna



    Yazını tam anlamamakla beraber. Ttnet in hali hazırda internet erişimli telefon kulübesi çalışması olduğunuda belirtirim.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.