Şimdi Ara

Ram Problemi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım bilgisayarıma 4 x 1024 mb ram takmış bulunmaktayım ama bilgisayar ilk açılışta Ram saydığında 4096 MB gösteriyor
    fakat windows da bilgisayarım > Özellikler den baktıgımda 3,25 GB görünüyor. nedenini anlamış değilim
    dxdiag dan baktığımda ise 3328 MB görünüyor
    Ramler : Kingston 1024 MB 667 Mhz
    Anakart : MSI P35-Neo MS-7360

sizce neden bu şekilde görünüyor bu normalmidir?

yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

• normal. windows bu. bir değerden sonrasını göstermiyor sanırım kullanmıyor da. yapsan bile ram fazlalığına gerek yok çıkart derim.
  • xp kullanıyorsan arkadaşın dediği gibi o değerden fazlasını göremessin desteklemiyor. 4gb ram tam kullanmak istiyorsan vista kullan bence
  • sistem özelliklerin güzelmiş bence vista kullanmayı dene
  • hmm tesekkur ediyorum donanimsal bir sorun yoksa icim rahat olabilir :)
    vista kuracagim ama elimde su an yok elime gecer gecmez vista kuracagim umarim vistada da ayni seyi yapmaz
    yardimci olmaya calisan butun arkadaslarima tesekkure diyorum
  • umarım vıstadan memnun kalırsın
  • Merak edip kullanmisligim oldu ama donanimim o zaman vista ready degildi ne yazikki ama kullanmasi cok keyifli gercekten :)
  • Wistaya Geçsen Sorun Düzelecektir Xp Garibanı O Kadar Kaldıramıyor Ağır Geliyor
  • Vista'ya geçin de tek probleminiz görünen RAM miktarı olsun. Aman aman diyim ben size...
  • 2 ay oldu vista ultimate 64 bit kullanıyorum no problem
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumcu22

2 ay oldu vista ultimate 64 bit kullanıyorum no problem

6 ay sonra buraya yaz tekrar görüşlerini. Ama o zamana kadar sus lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

quote:

Orjinalden alıntı: forumcu22

2 ay oldu vista ultimate 64 bit kullanıyorum no problem

6 ay sonra buraya yaz tekrar görüşlerini. Ama o zamana kadar sus lütfen.

benim yazılarımı muhalefet olam lütfen 1
    2. si bu senin zihniyet xp geldiğinde de 98 i korudu matbaanın osmanlıya geç gelmesinin sebebei de sizsiniz diyebilirim ben vista kullanıyorum en ufak bi sorunum yok üstelik te 64 bit kullanıyorum senin ne problemin var vistayla söyle bilelim çözelim

hatta cafeye makina siperiş verdik 10 tane makina daha core2 duo 1,86 intel 965 ssck anakart 2x 1204 667 ram 2600 xt ekran kartı gelince onarlı vistayla servise sokacam sana resimlerini de gönderirrim en ufak bi sorun yok testlerini 1 makinayı hemen istedim kurdum şu an örnek olsun diye onlar gelince resimlerini gönderiririm sana sen evde kullanamazken ben internet cafede vistayla çalışacam bu da farkımızı gösterir galiba

• vistayla beraber ram satışları büyük ölçüde arttı sistem değiştirenlerin sayısı bir hayli fazla

vistanın xp den çok büyük bir değişiklik içerdiği söyleyemeyiz.

yani mikrosoftun asıl işletim sisteminin bu olduğunu sanmıyorum.
  • çok farklı bence tabandada öyle hiç bir bağdaştırıcısı benzeşmioyr bile
  • Yorumlarınız için sağolun şu an elime vista geçmedi bekliyorum gelir gelmez birde o şekilde deneyeceğim
    bir arkadaşım kendi bilgisayarında xp pro kullanmıs ve 4 gb rami görebilmiş.
    sanırım biraz daha detaylı araştırmalar yapmak zorundayım...
  • Arkadaslar Vista kurdum yine ayni
  • Ama gliba yine 32 bitligini kurdun 64 bitlik olani ram lerini tam olarak görecektir :)
  • hmmmmmmmmm evet 32 bitlik kurdum :)
    onun turkcesi vardı onu kurdum o yuzden
    neyse bugun aksam 64 bitlik deneyecegim tesekkur ederim onerin için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

normal. windows bu. bir değerden sonrasını göstermiyor sanırım kullanmıyor da. yapsan bile ram fazlalığına gerek yok çıkart derim.

Hocam aynen arkadaşın dediği gibi 4GB ram için 64 bitlik bi sistem kurman gerekir. XP için o değer fazla. XP nin de 64 bitliği var ama driverları felaket bir de yine sorun verebilir. En iyisi arkadaşın değidi gibi birini çıkar. Veya Vista da kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albatros83 -- 2 Kasım 2007; 16:12:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.