Donanım haber olarak özel haberler vermeye ve ülkemiz kadar dünyaya da haber servis etmeye devam ediyoruz. Dün yaptığımız ve global anlamda da ses getiren Asus'un yeni nesil AMD anakartlarından sonra bugünde bir diğer dev anakart üreticisi olan Gigabyte'ın AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcileri için hazırladığı en iddialı anakartı olan 790FX-DQ6 modelinin detayları ile inceliyor ve önemli özelliklerini mercek altına alıyoruz.
Intel'in X38 yonga setinde olduğu gibi AMD'nin aynı segmentte yer alan eski adıyla RD790 yeni adıyla 790FX yonga setini kullanan anakartlarda da Gigabyte sektöre giren ilk firma olmak isiyor ki büyük bir ihtimalle ülkemiz pazarına girecek 790FX temelli ilk anakart ta Gigabyte'ın GA-MA790FX-DQ6 modeli olabilir. AMD'nin Kasım ayında çıkacak yeni nesil Phenom işlemcileri için hazırlanan 790FX yonga setini kullanan 790FX-DQ6 modeli de Gigabyte'ın AMD için hazırladığı en iddialı çözüm olacak. Zira bilindiği gibi Gigabyte'ın DQ6 modelleri firmanın o segmentteki ürünlerini işaret etmekte.
AMD'nin yeni yonga seti 790FX'in avantajlarını sonuna kadar kullanan Gigabyte 790FX-DQ6, soket AM2+ formundaki yeni nesil AMD işlemcilere tam destek sağlamakta. Tabi anakart yeni nesil işlemcilerin yanında şu an kullanılmakta olan soket AM2 formundaki mevcut AMD işlemcilere de destek sağlamakta. Anakart üzerinde 1066MHz'e kadar DDR-2 bellek kullanabilmek mümkün. 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar 1066/800/667MHz bellek kullanabilmek mümkün. Tabi anakartın dikkat çekmesi muhtemel çok daha farklı özellilkleri de bulunmakta.
Gigabyte 790FX-DQ6 modelinin en dikkat verici özelliklerinden biri kullandığı 790FX yonga setinin sağladığı PCIe 2.0 uyumluluğu. Mevcut spesifikasyon olan PCIe 1.1'e göre, PCIe 2.0 çok daha fazla bant genişliği ve güç sağlayabiliyor. Hem X38 ve hemde 790FX yonga seti ile gelen bu önemli avantajı doğal olarak kullanmak isteyen ATi ve Nvidia, yeni nesil ekran kartlarını PCIe 2.0 spesifikasyonuna göre hazırlamaktalar. Konu ekran kartı olunca 790FX-DQ6'nın sürprizleri bitmek bilmiyor. Quad Crossfire yeteneğine bir göz atalım.
AMD'nin 790FX yonga seti ve doğal olarak 790FX-DQ6, Quad-Crossfire desteği ile gelmekte. Yani bu anakart ile birlikte 4 adet ekran kartı kullanabilmek mümkün. Zira gördüğünüz gibi anakart üzerined toplamda 4 adet PCIe slotu yer almakta. 790FX-DQ6 için Crossfire yapabilmek çocuk oyuncağı. Çift kullanımda 16x +16x bant genişliği Crossfire için sağlanabilirken 4 ekran kartı ile Quad-Crossfire yapılmak istendiğinde PCIe slotlarını 8x+8x+8x+8x konfigürasyonunda kullanılabiliyor. Tabi işin donanım kısmının yanında 4 ekran kartını kullanabilmek için AMD-ATi'nin sağlam sürücüler ile bu platforma destek de vermesi gerekecek.
Gigabyte'ın yeni güzeli 790FX-DQ6 üzerinde gelişmiş bir soğutma ünitesi bulunuyor. Firmanın Silent-Pipe adını verdiği ısı iletim teknolojisini esas alan gelişmiş pasif soğutma sistemi 790FX-DQ6 üzerinde %30 daha iyi soğutma sağlayabiliyor. Bununla birlikte Gigabyte'ın yeni nesil iddialı anakartlarında görmeye başladığımız Crazy Cool teknolojisi ile anakartın işlemci soketinin altına yerleştirilen bakır blok sayesinde yine termal anlamda önemli bir kazanım elde edildiği ifade edilmekte.Tabi kullanılan pasif soğutmanın yonga seti dışında güç mosfetlerini kapsaması da önemli bir detay. Gigabyte'un Ultra Durable 2 serisi dahilinde yer alan 790FX-DQ6 başta Japon üretimi SMD tipi katı kapasitör olmak üzere tamamen kaliteli komponentlerden hazırlandığı ifade ediliyor.
Gigabyte 790FX-DQ6 zengin özellikleri ile de ilgi çekmeyi başarıyor. 790FX yonga seti ile birlikte güney köprüsü olarak SB600'ün kullanıldığı anakart üzerinde 2 adet Gigabit ethernet, Realtek'in 8 kanal yüksek tanımlı ses ve DTS ses desteği sağlayan üstelik Blu Ray / HD DVD konusunda da iddialı olan 889A ses yongasını kullanan 790FX-DQ6 çok sayıda SATA II ve USB 2.0 konnektörüne de sahip. Slot dizilimine baktığımızda anakart üzerinde iki adet PCIe X16 slotu, 2 adet PCIe X8 slotu, 1 adet PCIe X1 slotu ve 2x geleneksel PCI slotunun olduğunu görmekteyiz. 6 Quad serisi dahilinde Quad-BIOS ve Quad eSATA-II gibi 6 farklı özelliğine sahip olan anakart ayrıca 8 fazlı güç tasarımına sahip.
AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcilerine destek sağlayan Gigabyte'ın en yeni ve AMD platformundaki en iddialı anakartı olan 790FX-DQ6 modeli, HyperTransport 3.0, PCIe 2.0, Quad-Crossfire, 1066MHz bellek ve yetenekli ses desteği gibi farklı özellikleri ile dikkat çekebilir. Kaliteli komponentlerden hazırlanan anakart AMD'nin Phenom işlemcilerine yataklık edecek en iddialı çözümlerden biri olacak. Gigabyte, anakartın overclock potansiyeline de vurgu yaparken bu konuda anakartın neler yapabildiğini Phenom serisi işlemciler piyasaya çıkmaya başladıktan sonra görebileceğiz. Anakartın fiyatı hakkında çok net bir bilgi yok ama Gigabyte'ın DQ6 modellerinin ucuz olmadığını da biliyoruz. Gigabyte GA-MA790FX-DQ6'nın kısa bir süre içerisinde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.
Burada yazdığına göre yurtdışı satış fiyatının 100-150 dolar arası olması bekleniyor. Eğer ülkemizde 150-180 dolar arası gelirse phenom işlemciler ile intel sistemlere çok sağlam bir rakip olabilir.
Double crossfire şuanda zor gibi..:D Hele bu PCI-E slot dizilişi ile yeni nesil soğutucuları ekstra slot kaplayan kartlarla imkansız.Ben slot dizilişini beğenmedim yani.
Öncelikle 2 gündür dünya çapında haberler yaptığınız için tebrik ederim.
Ya anakart dehşet ama oldukça pahalı olacaktır muhtemelen. Phenom da inteli aratmayacak performans verirse çok iyi bir ikili olur.
Merak ettiğim 2 şey var. Birincisi quad bios ne işe yarıyor, ikincisi ilk olarak haberi sizin yayımladığınızı nerden biliyorsunuz? (sorular biraz bağlantısız oldu ama )
/ Q6600 2.4GHz / Gigabyte EP35C-DS3R Rev. 2.1 / 2x2 GB Corsair Dominator DDR2 1066 5-5-5-15 (Fanlı) / Sparkle 8800GT SF-PX88GT512D3-HP (Özel Soğutmalı) / Seagate 250GB ST3250410AS 3AAC Thailand+Seagate 250GB ST3250410AS 4AAA China RAID 0 / Asus 2014S1T 20X Sata Siyah / LIAN LI PC-007 FB Plus II Kasa Siyah / TAGAN TG600-U33 2 FORCE II 600W / Samsung SyncMaster 932GW / Logitech Cordless Desktop MX3200 Lazer/
çok güzel bi kart fiyatıda güzel olursa bayağı satar crossfirex manyak duruyor ya ama arada hiç boşluk yok birde 2x slot fan harcayan ekr kartlarını yapamayız neyse güzel bi kart paramız olsada sistem kursak
crossfire ı 16x+16x destekli olması güzel olmuş crossfire yapacaklar için quad crossfire ı yapmak için kartların tek slot kaplayan soğutuculu olması gerekiyor resimlerde dikkatimi çekti herşeyi quad quad(core optimized,bios,cooling,crossfire ready,double phase,esata2)
Bu anakartı kıskanan Epox'çular, MSI'cılar, Asus'çular çatlasın.
Ben asus'çuyum ama bu anakartı kıskanmadım aksine çok beğendim genel tercihim asus'tur ama diğer marka anakart kullanmayacağım anlamına gelmez bugune kadar msi gigabyte ve asus dışında anakart kullanmadım zaten.
Bu anakartı kıskanan Epox'çular, MSI'cılar, Asus'çular çatlasın.
Ben asus'çuyum ama bu anakartı kıskanmadım aksine çok beğendim genel tercihim asus'tur ama diğer marka anakart kullanmayacağım anlamına gelmez bugune kadar msi gigabyte ve asus dışında anakart kullanmadım zaten.
Dfi varken gigabyte da msi da asus ta susar.... forever DFI
Arkadaşlar iki gündür yaptığımız haberler yurt dışında önemli sitelerde ses getirmeye başladı. Dünlü Asus haberinden sonraki bugünkü Gigabyte haberi de yabancı sitelerde kendine yer bulmaya başladı; http://www.pcgameshardware.de/?article_id=618040
Gigabyte son yıllarda gerçekten güzel ürünler çıkartıyor. Şu an Intel tabanlı bir PC toplayacak olsam kesin tercihim Gigabyte olurdu. Görünüşe göre AMD tabanlı PC için de Gigabyte'ı tercih edeceğim günler geliyor.
Phenom işlemcileri gerçekten merak ediyorum. Sırf onun için henüz iki çekirdeğe geçmedim. Umarım beklediğime değer.
DFI LanParty DK P35-TR2S , Intel E7200 @3200, 4GB TeamXtreme Dark 1066 MHz (2048x2) , Sapphire HD3650 256 MB , Western Digital 250 GB (WD2500KS) + Western Digital 320 GB (WD3200KS) + Seagate 7200.7 160 GB(external) , Creative X-Fi Fatal1ty , Aopen H600b, High Power 560Watt Modüler PSU
DFI veya ABIT'in yaninda bencede (AMD yonunden tabii) gigabyte msi asus markalar biraz geride kalir. fakat biostarin T serilerinde gordukki kralliklar degisebiliyor. belkide amd tarafinda overclockcularin yeni gozdeleri gigabyte , biostar veya asus gibi eskiden amd islemcilere yonelik anakartlarda istenilen verimi vermeyen markalar olur. mesela bu anakart veya asusun su an cikardigi diger am2+ platformuna yonelik yaptigi ankartlardan biri kimbilir. demek istedigim o ki artik markalasma yerini yavas yavas , kart yapiminda kullanilan parca kalitelerine donuyor gibi. eski chipsetlere ilaveten (cogu zaman kendi markalaraina has ozellikler, eklemeler) bir suru ek ozellik sunabiliyordu markalar. fakat yeni nesil chipsetler o kadar cok ozelliklerle donatilmis ki , anakart ureticilerine cogu zaman susleme,estetik,abuk sabuk albenisi olan sogutma, bundle parcalar, hediyeler vs vs vs... kaliyor son zamanlarda da bu gosterisi en iyi asus yapiyor, sonra gigabyte . sahsi gorusum boyle
EKLEME: bu yaziyi yazdiktan sonra nette dolasirken Tom's Hardware Guide TR sitesinde ,iclerinde Asus Crosshair anakartinda bulundugu "Sekiz Yeni Soket AM2 Anakart İncelendi" baslikli incelemenin sonlarinda soyle bir soz soylenmis ve yukarida geveleyek anlatmaya calistigim seyi cok hos ifade etmis : " Athlon 64'ün tümleşik bellek denetleyicisi önemli olan şeyi zaten kendisi yapıyor. Bu yüzden bütün dikkatinizi kremaya verin ve kek için endişe etmeyin AMD bunu sizin için hallediyor. " gayet net bir son soz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalllavi -- 20 Ekim 2007; 21:37:35 >
ben asuscu değilim ama en azından bizim ülkemize ilk getirenler onlar. DFI belki iyi olabilir iyidirde kabul ediyorum ama o kart bizim ülkemize gelene kadar yeni sürüm kartlar cıkıyor. yani bu pazarlama stratejiyle dfı bizim ülkemizde iyi iş yapamaz. ben asus yerine dfı alacaktım şimdiki kartımı ama temmuz ayında sadece asus ve gıgabyte vardı.
Şu anda bu anakartı aldım ve kullanıyorum.Hoşuma gittiini söyleyebilirim.fsb sorununuz olmuyor git gidebildiğin kadar .vatanda son 1 tane kalmış izmirde onuda ben aldım .şu anda amd x2 4000 le kullanıyorum 3 ghz de sorun yaşamadan kullandım.
790X olanını bekliyorum. Hemen hemen aynı özellikler var zaten 4 ekran kartı bence fazla abartı olur hele bir ikili deneyelim sonra düşünürüz. Herhalde 790fx den yeteri kadar ucuz olur.
Arkadaslar soz konusu anakart tarafımdan bızzat test edilmistir. ve anakart bahsi gecen ozellikerin bır cogunu verememektedir. 1066 mhz ram detsgı sadece kutusunun uzerındedir. OCZ 1066MHZ 8500 RAMleri taktıgımda biostakı hızının 800 oldugunu gordum. Defoult bios hangi ramı takarsanız takın max 800 gormektedır bios update yapmadan 1066 mhz gormemektedir.
Bios update yaptıgınızda ıse busefer system tamamen stabilizasyonunu kaybediyor restart ve donma sorunları yasanıyor. ve Hyper Trasport Link 1800mhz dusuyor
Uretici firmayla yaptıgım yazısmalarda bunun 4. ve son surum bıosunu yuklememı ıstedıler. 4. ve son surum Yani bios version F3 Surumunu yukledıgımde busefer ıslemcı ısısını bıos 42 C gosterırken gigabyte ı-cool yazılımı 37c gosterır oldu bakınız Bıosta Hıcbır dosya yada yazılım calısmamaktadır sıstem 42 derecedir ama isletim sistemini actıgımda nasıl olurda sıcaklık 37 C duser. herneyse ucuncu parti bir program kullanmaya devam ettim everest ultimate editionu ındırdım ve o 84C oldugunu soyleyınce inanamadım. Baska bir programlada denedigimde aynı dereceyı gosterınce AMD techsupport@amd.com.uk adresine mail attım ve sistem sıcaklıgının normal olup olmadıgını sordum bana hangı programları kullandıgımı sordular bende bu ıslem ıcın sırasıyla basıma gelenleri anlattım.
Amd firması rd 790 fx chipleri üreticisi oldugunu yonga set ısındıgı ıcın copper pipe kullandıklarını (Hem guney koprusu hem bellekler ıcın sogutma tvsıye ettiklerini soylediler) Ve kendi labaratuarlarında Gigabyte DQ6 boardların yenis nesil Memory kontrol systemlerinde sorun tespit ettiklerini bu istersen bu boardın bedelinin gigabyte tarafından gerı odenebilecgini soylediler.
Bende bu maille gigabytea mail attım ve paramı geri istedigimi gercekten Hyper Transport 3.0 olan 1066 Mhz ram takdıgımda 1066 olarak gorebilen bir kart alacagımı soyledim. Firma Anakarti retrailer(satıcıy)a geri goturmemi ve paramı almamı soledi.
Suan Anakartım degisiyor arkadaslar Bu anakartı basına bela almak ısteyen varsa alabilir ama Bende asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP almaya karar verdim ve suan sistem montajı yapılıyor.
Ayrıca 128 bit mode da sistem tamamen yarılmaktadır.(tabiri caizse)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 27 Mart 2008; 12:43:44 >
arkadaşlar bende bu anakartı kullanmaktayım şu anda 4x1 gb ramle makinemi aldığımdan beri overclocklu kullanmaktayım.ilk aldığımda 2x1 ram gitle kullanıyordum 4x1 e geçtiğim zamanlarda f3 ün beta sürümleri yayınlanıyordu o sıralarda sorunlar yaşamıştım ram le ilgili şu anda sistemim raid 0 ile ve 4x1 gb ram le sorunsuzca çalışmaktadır.ama ileride ne olur bilemem.ben anakart ilk çıktığı zamanlarda almıştım şimdi bende değişim isteyebilirmiyim.şu anda bende mesajınızı okuyunca şüphelendim.geç olmadan halledelim.
F3 surumunu kullanıyorsun ve sorunsuz peki sorunsuzlugu nasıl oluyor bellekler 800mhz sorun yok pasam 1066 bellek bı tak bakalım makıne nasıl elinde kalıyor.
Ha ayrıca 128 bit modde kullandınmı Twice tweakerdan 128 bit modda makıne catlıyor catlıyor. Sunuda soylemeden edemıyecegım tek sorun bu ankartta degildir Amd islemcilerde de sorun var tam bir hayal kırıklıgı yasadım desem yerıdır yani. Bılıyorsunuzkı Quad core demek 4 islemcı demektir. esasen gercek anlamda ıslemcıde 4 tane cekırdek olmadıgını bılıyoruz. bunların 1 i gercek cekırdekdır ve 3 u sanal cekırdektır. İşlemcı tarıhcesı acısından İntel hyper traeding technology diye bır sey attıgında ortya... ısı yapan her zaman tek cekırdek oldugunuda soylemıstı ama sanal olarak olusturdugu ıslemcı sayesınde daha yuksek performans elde ettigini acıkladıgında amd beraberlık golunu atabılmek ıcın Hyper transport technolgy dıye bırsey cıkarttı. ESASEN BENZERTEKNOLJININ DEGISIK ISIMLERIYDI BUNLAR. Intel Quad Core Yanı dual core2 cıkarttıgında amd dırek quad core ismini kullandı. quad core islemcı testler esnasında bırseyın gozden kacırıldıgını kullanıcı sıkayetlerıyle anlayabıldı AMD. Oda sudurki Level 3 cache sanal cekırdekler tarafından paylasımında bir hata olusmustur. Buda sistemin cakmasına neden olmaktadır. Amd ile yaptıgım yazısmalarda Amd bunu fixleyecegın ı belirtmistir. Elinde Benim Gibi Phenom Cpu bulunan arkadaslara Onemle duyrulur. Yazısmalar surdukce sızınle burdan bunları paylasıcam arkadaslar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 28 Mart 2008; 17:50:46 >
ben aldım bu anakartı arkadaşlar. usblerde bazen sorun çıkıyor. ara sıra kililenmelerden sorumlu olan anakartmıdır bilmioyorum. amd spider dediler. harbiden örümcek bağladı bilgisayar kullanılmamaktan.
ben aldım bu anakartı arkadaşlar. usblerde bazen sorun çıkıyor. ara sıra kililenmelerden sorumlu olan anakartmıdır bilmioyorum. amd spider dediler. harbiden örümcek bağladı bilgisayar kullanılmamaktan.
sende ayıp etmişsin intel varken gidiyorsun amd alıyorsun.al bir tane e4300 çek 3.2ghz hıza spider halt yemiş yanında yazık olmuş sana.ben mesela e2160 aldım x26400 var arkadaşta x26400 yatişmeyi bırak yanına bile yaklaşamıyor valla intelin(bu arada e2160 default 1.8ghz de kullanıyorum)
Orjinalden alıntı: replays sende ayıp etmişsin intel varken gidiyorsun amd alıyorsun.al bir tane e4300 çek 3.2ghz hıza spider halt yemiş yanında yazık olmuş sana.ben mesela e2160 aldım x26400 var arkadaşta x26400 yatişmeyi bırak yanına bile yaklaşamıyor valla intelin(bu arada e2160 default 1.8ghz de kullanıyorum)
sekil guzel ama amd islemcilerde is yokki pek ise yaramiyor
haklısın dostum birebir test ettim amd x2 önce celeronları geçsin sonra conroe baksın bence. X2 arkadaş saçmalama demiş asıl sen saçmala profilinden x25600 gördüm işlemcini.gel yarıştıralım bende e2160 1.8ghz default kullanıyorum sen 3.2ghz çek geç geçebilirsen beni hadi
haklısın dostum birebir test ettim amd x2 önce celeronları geçsin sonra conroe baksın bence. X2 arkadaş saçmalama demiş asıl sen saçmala profilinden x25600 gördüm işlemcini.gel yarıştıralım bende e2160 1.8ghz default kullanıyorum sen 3.2ghz çek geç geçebilirsen beni hadi
Hocam şakamısın sen ? Boş boş konusuyorsun.
Oncelikle x2 5600 de 3.2 ghz ye çekilir haberin olsun. Default 1.8 de kullandıgın işlemciyi her halukarda x2 5600 havada karada uzayda kozmozta tokatlar bırakır. Bakınız l1 cache . Oc etsen bile onu 3.2 ghzde calısan amdden daha performanslı yine olamazsın.
İkinci olarak celerondan bahsetmişsin. Once celeronu falan geçsin diye , bu işten hiç haberin olmamasına rağmen kulaktan dolma şeylerle nasılda yorum yaptıgın belli oluyor.
boardimda wifi sorunu yok. AMD overdrive programıyla kullanıyorum sorunsuz dunyanın en iyi islemcileriyle ve bellekleriyle kapıstırıyorum gayetde yuksek performans alıyorum.
suan sadece %5 auto overclock var. ekte everest ultimate edition (trial versiyon) performans sonucları mevcuttur aynı performansı elde etmenize yardımcı olabilirim arkadaslar. ekteki resimleri incelemenizi tavsiye ederim.
Ha bu arada ilk 2 sırada inteli gorup sevinmeyin arkadaslar bu islemcı usd 298+kdvdir e955 ise 3700 usd dir intelin sitesinde where the buy linkinden bakabilirsiniz.
sanırım arada 12 kat fiyat farkı var performans olarak e955 ile nekakadar fark oldugunu gorebiliyorsunuz zaten bellek gecikmsesinde ve kopyalamasında bu islemcıden daha ıyı yok desek yeridir.
Gel benim makineyle kapıstır.
Hodri Meydan Ben bu makineyi montaj icin kulanıyorum. Evimde 2 tanede İntel İslemcili Makine VAR. Biri prescot 3.0 %10 overclocklu digeri core duo 1.8 %7 overcloklu
Aynı ısı yaptırdıgım 2 makinedede (gpu lar yani ekran kartları aynıdır) bu makine core duoya 3 saat montajlanmıs goruntunun finalini alırken tam 7 saat 20 dk fark atti bu makine 18 saat 32 dk montajı bıtırdı core duo 1.8 makine 25 saat 55 dk da bitirdi.
vallaha makinemdeki 2.1 ghz lik işlemciyi 3.05 ghzde kullanıyorum hemen hemen %45 oc var.ram lerimde 1050 mhz gibi bir değerde.
sizin sorununuzda dikkatimi çeken bişey oldu ht3 te çalışmadığını söylemişisiniz.bende de ona benzer bişey oluyor.ht ratio değerini otomatiğe alıyorum belli bir hız aşırtma değerinden sonra ht değerini aşağıya çekiyor.birde anakartınızı F4 bios ile denemişmiydiniz.
eğer gerçekten sorun böyleyse ve düzelme imkanı yoksa bizde elimizdeki anakartarı değiştirelim.çünkü bu anakartları alırken düşüncemiz ilerde am3 işlemcilerle birlikte kullanabiliriz olmuştu.şahsen ben 500 ytl yi bayıllırken öyle düşünmüştüm
ürünümü vatan bilgisayardan aldığım için değişimde sorun yaşatacaklarını sanmıyorum ama elimde kesin yargılar olması lazım.
Bu arada bu anakrt nezaman duzelicek 1 hafta once boardu gerı verdık asus wifi aldık f4 biosla 5. bios guncellemesi oluyor. cunku F3 bıos versıyonu 4. guncellemeydi. F-16 olmadan duzelmicek sanırım F- 16 OLURSA BELKİ UCAR OZAMAN HA NEDERSİNİZ?
Bu arada bu anakrt nezaman duzelicek 1 hafta once boardu gerı verdık asus wifi aldık f4 biosla 5. bios guncellemesi oluyor. cunku F3 bıos versıyonu 4. guncellemeydi. F-16 olmadan duzelmicek sanırım F- 16 OLURSA BELKİ UCAR OZAMAN HA NEDERSİNİZ?
ya makinemi satıcam o nedenle satmadan önce böyle bir olay varsa hemen değiştirmek isterim yarın gidip soracağım.sanırım msı dada böyle bir sorun varmış.1066 lık ram ler 800 de çalışıyormuş
bende sizin aklınıza şaşıyorum gidipte ilk revizyon phenomları ve neyi nesi bellisiz qvl listesinde yer almayan ram leri almışsınız ondan sonrada gigabyte ye sorun buluyorsunuz.sizin anlatmak istediğinizi kimse anlamış değil.şu anda kont bilgisayarla yazışıyorum bakalım onlar bu konuda ne diyecekler.
Kızma arkadasım bana ne kızıyorsun suan cakan senın makınen ılerdede cakacak olan senın makınen ben sorunum vardı duzelttim. Ben gidip qvl listisini her sistem kurdugumda check edıcek degılım. Ama donanaım uretıcılerı bu sorunları gozonunde bulundurmak zorunda 5. bıos guncellemesı olan boardını kullanmaya devam et neden kızıyorsunki.
OCZ Ram zaten bırcok sıstemde stabılty testlerinden basarıyla cıkmıstır. Ocz rame kotumu dıyorsun sımdı sen.
şu anda problem olmadığına göre bir sorun yoktur.anakart üreticileride o kadar sa... değildir herhalde.böyle bir sorun olsa herkez yazardı ve anakartlar değişim sürecine girerdi.büyük ihtimal düzelteceklerdir.sorun amd nin hatalı işlemci üretmesi acayip acayip biosların çıkmasına neden oldu.esas sorun amd nindir.adam akıllı phenomları çıkardıktan sonra elbetki bu sorunlar aşılacaktır.sana asus lu günler dilerim.ayrıca param çok olduğu için bir makine için 3000 ytl bayıldım.sorun değil benim içi aklımıza şaşmana gerek yok.
aynı cpu acaba asus m3a32 wifi deluxe ile neden sorunsuz calısıyor ve bukadar yuksek performans sergılıyor.
Amd nın ıslemcılerı sorun yarattıgı dogrudur. Sorun rd790fx chipsetin yordamlamasıyla giderilmektedir. AMD ATİ CHİPİ UERETEN FİRMADIR AYNI ZAMANDA farkındamısın bılmıyorum. Ayni chipe yazılım ureten 2 firmadan gigabyte'da sorun cıkıyor. Asusta cıkmıyor. Simdi bunda suc AMD ninmi oluyor. surekli yeniden bios guncelleyerek gigabyte durumu fixlemeye calısıyor. Asus napıyor AMD company ile yanyana gelerek ortak yazılım uretiyor.
Amd OverDrive programını yukluyorsun. Stability testlerini uyguluyorsun. Surekli bios update yapmıyorsun. biosuna F-16 ADINI VERMEYE CALISMIYORSUN. yada calısıyorsun. Tercih senin arkadasım. orda Gigabyteın attıgı mail var ben daha napıyım. Ati chipı yorumlayacak yazılım gelıstırme yeni yeni bios yaz. Ocz ramlerle stabil calısma yeni bios yaz. Amd islemciyle duzgun calısma yeni bios yaz. Taiwan yapımlı kondansatorler icin nezaman bios yazacak Gigabyte ben onu merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 2 Nisan 2008; 14:41:39 >
aldığımız anakartlar ilk revizyon bunların olması doğal.asus siye övdüğünüz firmanın x38 max formüla anakartlarınıda gördük tam bir ram problemlisi.şimdi ona ne demeli.bu işlerde yapabileceğimiz bişe yok.kont bilgisayara bu konu hakkında mail attım ama gelen mailde anakartınızda sorun varsa aldığınız bayi kanalı ile sorununuzu yazarak bize yollayınız diye yazmışlar.ama ben mailimde sorunum olmadığını sadece duyum aldığımı sizinde bu konuda test yapmanızı istiyorum gibi bir mesaj attım.