Arkadaşlar 1 sene içerisinde SB live 5.1, Audigy2ZS ve abimin xtremmusic kartlarını defalarca dinledim. SBlive 5.1 dereceye dahi giremezken Audigy2zs kendinden beklenileni fazlasıyla veriyordu, ne zamanki abim x-fi aldı yapma,etme abi audgy2zs nin yerini tutmaz dememe rağmen. Allah'ım bu ne hoş bir sesti. Yani şöyle karşılaştırayım 2zs çok hızkı giden bir spor arabasaysa, x-fi tam kıvamında giden çok konforlu bir araba yani birinde bir zamandan sonra kulaklar artık yeter derken x-fi xtrememusic de hep dinlemek istiyor. Surround özelliği dehşet güzel ses bir ileride bir geride sanki kendi sesiyle dans ediyor. Bunu inceleme yapan diğer arkadaşlarda zaten belirtmişler. Ayrıca orta sesler ben buradayım diyor ve yüksek sesler nasıl oluyorsa orta sesleri ezemiyorlar kardeş kardeş nasıl oluyor bilmiyorum ama geçinebiliyorlar. Bu konuda creative bir devrim yapmış diyebiliriz. Cristalize özelliği bu kartın farkı diyebiliriz yine inceleme yapan arkadaşlar bu konuda uzun uzun yazdılar üzerinde durmuyorum. Benim belirteceğim konu ise şu anda piyasada maalesef xtrememusic bulmak olanaksız(ya da ben günlerce takip etmeme rağmen hiç bir yerde bulamadım) bunun üzerinde daha fazla dayanamadım ve vatandan XTREMEGAMER sipariş ettim. Aslında elime geçene kadar şüphelerim en üst seviyede idi. Acaba extrememusic'in verdiği sesi alabilecekmiydim. Ancak yüklemelerden sonra derinnn bir ohhhh çektim zira exrememusic'in müzikler konusundaki başarısı aynen xremegamerde de vardı. Allahıma çok şükürler olsun para boşuna gitmedi derken bass lar dikkatimi çekti sanki extrememusic'in basslar konusundaki zayıflığı da giderilmiş ve yine tok ve derin bass sağlanmış. Ayrıca bu kartı oyunlarda test ettikten sonra bu konudaki tespitlerimi de ekleyeceğim.
Şimdilik şu kadarını söyleyebilirim ki xtrememusic bulamayan arkadaşlar gönül rahatlığı ile xtremegamer alabilirler bazı sitelerde fiyatı biraz daha yüksek bazı sitelerde daha düşük. Küçük bir not arkadaşlar kurulumu yaparkem minimum kurulum yapın ki hem gereksiz bir sürü zamazingo pc ye dolmasın hemde bazı anakartlarda yaşanan problem yaşanmasın. Sevgiler... Saygılar...
Not: sistem logitech z5400
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahallenin_delisi -- 5 Kasım 2007; 1:21:02 >
x-fi gerçekten bir devrim müzik dinleyen seven herkes bu karttan almalı,5+1 sistemde mp3 parçaları çevresel sesi dediğin gibi ''Surround özelliği dehşet güzel ses bir ileride bir geride sanki kendi sesiyle dans ediyor"" inanılmaz yayıyor
extreme music zaten üretimden kalktı onun yerine x-fi gamer geldi. extreme music'ten daha iyi bir karttır. Ama xp kullanıyorsunuz sanırım? Çünkü vistada bu kartlar hiçbir işe yaramıyor.
GIGABYTE 965P-DS3 Anakart / Core2Duo E6300 CPU / 3 GB DDR2 800mhz RAM / 320GB Seagate 7200.10 SATA2 HD / 500 GB WD External HD /NVIDIA 7300GT GPU / ASUS XONAR SES KARTI / Creative Inspire 7.1 T7900 / LG F900P Monitör / ASUS TA 5A1 Kasa / Tunçmatik NAR-800 UPS / HP LaserJet 1020 Yazıcı / Windows Vista Home Premium
extreme music zaten üretimden kalktı onun yerine x-fi gamer geldi. extreme music'ten daha iyi bir karttır. Ama xp kullanıyorsunuz sanırım? Çünkü vistada bu kartlar hiçbir işe yaramıyor.
x-fi extreme music in üretimden kalktğına dair haber kaynağınız nedir?
Ben Xp kullanıyorum ama Vista'da neden bir işe yaramıyor? Vista sürücülerini direk ayrı bir cd olarak vermişler. Ancak x-fi'de daha doğrusu ses kartlarında full yükleme yapmak gereksiz problemlere yol açabilmekte belki siz böyle bir problemle karşılaşmış olabilirsiniz. Sevgiler...Saygılar...
x-fi gamer mı audigyzs 2 mı ıkısıde coook fazla ovuluyor ne yapmalı
Arkadaşım aslında hangisi daha iyi şeklinde yaklaşmak bence doğru değil. Ses meselesi zevk meselesi 2zs doğal sese en yakın sesi veriyor diye düşünüyorum. Doğal ses istiyorsan 2zs daha uygun, ben süzgeçten geçmiş ve kulağa göre uyarlanmış ses istiyorum dersen x-fi alacaksın. Şöylede düşünebiliriz; bir mankenin sesini 2zs ile dinlersen (doğal sese en yakın sesi verdiği için) çok fazla dinlemek istemeyebilirsin. Ama X-fi ile bu mankenin sesi bile sana hoş gelecektir. İşte bence aradaki fark. Ayrıca x-fi her enstrümanın sesini nasıl yapıyor anlamıyorum ama bozulmadan verebiliyor sanki hoparlörlerin ses çıkış yollarını artırıp onlarada yer veriyor belki doğal olarak bu sesleri dinlesek duyamayacağımız kaybolup,ezilecek sesleri bize duyurmayı başarıyor. Cristalizer bambaşka bir olay zaten tüm bunları dikkate alırsak ben x-fi dinlemekten daha bir keyif alıyorum.Sevgiler... Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahallenin_delisi -- 19 Ekim 2007; 18:12:23 >
valla 2 seneye yakın auudigy 2 zs kullanıyorum... X-Fi ya geçmek istiyorum ama 2. el arıyorum ve ucuzunu arıyorum.... çok merak ediyorum X-fi ın mp3 performansını ... ama şıp diye de alınamıyo tabi.. beklicem bakalım..
bu aarada extreme music üretimden kalkıyo mu ? çok saçma ama bu... böle bişi olursa X-fi ın ev kullancıları için en basit normal kart ortadan kalkmış olucak...
yani bu demek oluyor ki extreme music bulamayacağız.
Anlaşılmadı sanırım, başlığı açan arkadaşın da dediği gibi xtreme music'ten kötü bir kart değil şu an satılan xtreme gamer, hatta biraz daha iyi bir kart. Xtreme gamer satılıyor işte, hemde daha ucuza bulabilirsiniz. Neden kafanızı duvarlara vuruyorsunuz? :)
Anlaşılmadı sanırım, başlığı açan arkadaşın da dediği gibi xtreme music'ten kötü bir kart değil şu an satılan xtreme gamer, hatta biraz daha iyi bir kart. Xtreme gamer satılıyor işte, hemde daha ucuza bulabilirsiniz. Neden kafanızı duvarlara vuruyorsunuz? :)
Ama daha çok para verip artık üretilmeyen daha eski bir model almış olacaksınız. 200 milyona gidip asus xonar alırsınız hemde vistaya geçecekseniz paranız çöpe gitmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 19 Ekim 2007; 20:26:12 >
GIGABYTE 965P-DS3 Anakart / Core2Duo E6300 CPU / 3 GB DDR2 800mhz RAM / 320GB Seagate 7200.10 SATA2 HD / 500 GB WD External HD /NVIDIA 7300GT GPU / ASUS XONAR SES KARTI / Creative Inspire 7.1 T7900 / LG F900P Monitör / ASUS TA 5A1 Kasa / Tunçmatik NAR-800 UPS / HP LaserJet 1020 Yazıcı / Windows Vista Home Premium
evet arkadaşım söylenmiş olduğu gibi belki gamer model'i daha iyi olabilir ama benim gönlümde yatan bu değil. bulana kadar kafam kırılır herhalde
hipernex te geçenlerde bir günlüğüne stoğa girdi ve hemen bitti. Bilmiyorum nasıl oldu ama onun dışına xtrememusic bulunmuyor o yüzden xtremegamer aldım iyiki almışım xtrememusicte bulunan 3 modda bulunmakta ayrıca arkadaşın dediği gibi ekstra eklenti ve düzenleme var gamer tavsiye ederim yazıktır kafanıza vurmayın sağa sola ama xtrememusic alıcam ben illa ki diyorsanız ikinci el yolu görünüyor size. Sevgiler...Saygılar...