Arkadaşlar elim bolalınca x-fi gamer almayı düşünüyorum yalnız bir kaç merak ettiğim nokta var. 1-Vista 32 bit kullanıyorum acaba uyum sorunu felan varmı (vistadan vazgeçemem) 2-Bu kartın rakibi varmı önerebileceğiniz kendi fiyat aralıklarında? 3-Bu dolby destekleme olayı nedir kafam ona takıldı birazda? 4-İsmi gamer ama ben müzik için alıyorum oyun için değil sizce değermi (şu anki ses kartı onboard realtek alc-883) Şimdiden teşekkürler.
benimde aynı sorunum war analogda sorun yok.optic bağlantıda dolby dijtal,dts z5500 ekranında yazmıyor bile.ac3 ayarlarından spdıf seçili ama ses yok vistada.xp de böyle sorun yoktu.sorun vistada spdıf passthrough özelliği yok mu?
dostum yapman gereken vista da windows un ses ayarlarına gelip çıkışı spdıf yapman, varsayılan olarak. Aynı sorun bende de vardı öyle yapınca düzeldi artık vistadayaken z5500 ün ekranında artık dobly ve dts yazıyor.
,
codec olarak ne kullanıyosun ben vistada 1 kere bile ac3 dd ,dts ses alamadım ne ekranda yazdı ne de düzgün ses alabildim.spdıf etkin hale getirdim.codecle ilgili mi sorun var anlamadım.sen nasıl kullanıyosan o şekilde deneyeyim.
X-fi gamer alınca çalışmamıştı, ama TV kartını slot değiştirip tekrar kurunca çalıştı. TV kartından çıkan kabloyu, ses için X-fi daki AUX pin girişlerine takıyorum ve öyle kullanıyordum.
Ancak şu anda ses gelmiyor, ne oldu bilmiyorum, X-fi ın yeni driverından sonra olabilir?
İlginç olan ; mikrofonlu kulaklığı taktığımda; TV sesi geliyor, AUX ya da LINE-OUT oluyor aynı zamanda galiba mikrofon girişi?
TV sesini yine speakerlardan almak için ne yapabilirim?
Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 26 Mart 2008; 19:34:49 >
birde son olarak x-fi xtrem music mi daha iyi yoksa gamer mi? çok klasik bi soru olduğuna eminim fakat bizim burdan bi bilgisayarcıdan xtrememusic buldum 2. onu mu alsam yoksa gamer daha sonra çıktığı için daha mı iyidir.
edit: yoksa Creative Audigy2 ZS mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vkronik -- 26 Mart 2008; 21:27:28 >
Mantıken Xtreme Music daha iyi sanırsam. Xtreme Gamer ise Xtreme Music'in kısılmış hali olması lazım PBC'de bile Gamer modeli Music modelinden daha küçük. 2 Kartıda kullanmadım yalnış olmasın. Sadece tahmin ediyorum.
Ben hala soruma bi cevap alamadım malesef.Bazı şarkılarda ve bazı filmlerde ses alamaıyorum sadece derinden bir bas sesi geliyo sanki kesik kesik gibi diğer sesler yok.müziklerin bazıları kesik kesik çalıyo....Analog olarak bağlı sistemim...Ne yapmam gerekiyor...
Optic çıkış alsam düzelir mi yoksa gene ayn mı olur.Bu arada işletim sistemim Xp Professional
Arkadaşlar bende bu karttan aldım driver mavi ekran v.b sorunlar yaşadım nihayet çözdüm 64 vista kullanıyorum size sorum kartın control panelinde solda sadece thx yazıyor forumda çözüm bulan oldumu.
Ben hala soruma bi cevap alamadım malesef.Bazı şarkılarda ve bazı filmlerde ses alamaıyorum sadece derinden bir bas sesi geliyo sanki kesik kesik gibi diğer sesler yok.müziklerin bazıları kesik kesik çalıyo....Analog olarak bağlı sistemim...Ne yapmam gerekiyor...
Optic çıkış alsam düzelir mi yoksa gene ayn mı olur.Bu arada işletim sistemim Xp Professional
Logitech Z5500
adam akıllı film izleyemiyorum sesler bozuk kartı aldığıma pişman oldum ne yaptıysam düzeltemedim...