Şimdi Ara

## AMD 45nm İşlemci Üretebiliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD 45nm İşlemci Üretebiliyor ##


    Son 1-2 gündür AMD'nin 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerinin 2009 yılına sarktığına yönelik bazı haberler ve spekülasyonlar ortalıkta dolaşmakta. İşte bu spekülasyonlara en net yanıtı AMD'nin CTO yani baş teknolojist konumunda yer alan üst düzey yöneticisi Dirk Meyer yanıt verdi. Bay Meyer yaptığı açıklamasında firmanın Fab36 tesislerinin an itibariyle 45nm üretim yapabildiğini ifade ederken yol haritasında herhangi bir değişiklik olmadığını sunucu ve iş istasyonları için hazırlanan 45nm üretim teknolojisine sahip Shangai kod adlı işlemcilerin gelecek yılın ikinci yarısına yönelik olarak hazırlandığını ifade etti.







  • Herkes Amd yi İntel in gerisinden gelmekle suçluyordu fakat Amd planlarını saklayarak İntel den geride olmadığını planlara uyarak(Tik-Tak politikası gibi son kullanıcıları zarara sokarak değil) ilerlediğini kanıtlıyor zaten 55 nmGpu üretebildiğine göre 45nm cpu üretmemesi için ortada bir neden yok
  • 45nm uretmek mumkundur.. mumkun olmasi kolay oldugunu gostermez..

    her zaman iyi ve saglam adimlar icin gelisimi surdurmeli ve ileride buyuk sorunlarla maliyetlerin direkt etkilenmesi engellenmek icin tecrube edinilmelidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: B-veritas

    Herkes Amd yi İntel in gerisinden gelmekle suçluyordu fakat Amd planlarını saklayarak İntel den geride olmadığını planlara uyarak(Tik-Tak politikası gibi son kullanıcıları zarara sokarak değil) ilerlediğini kanıtlıyor zaten 55 nmGpu üretebildiğine göre 45nm cpu üretmemesi için ortada bir neden yok

    Dediğin Doğru amd şuanda 45 nm üretememesi için hiç bir neden yok ama kasteddiğin 55nm gpular TMSC(yanlış hatılıyor olabilirim kısaltmayı) tarafında üretliyor ve bi habere göre bi süre sorna AMD GPU larınıda kendisi üretecek...
  • Mesele sadece üretebilmek değil. Şu anda her açıdan aynı olan durum şudur. İnsanlık kullandığı teknolojinin aslında çok ilerisinde fakat. Son nokta şu anda çok pahalı ve genel için bu yüzden kullanılabilir değil. Yapılan çalışmaların kullanılabilir hale getirdiği teknoloji son olarak pazarlama stratejilerine takılıyor. Bu adımda geçildikten sonra onlara ulaşmamız için bir engel kalmıyor.
  • Bence amd 65 nm hiç üretmemeliydi.Bir süre bekleyip 45 nm ile çıkış yapsaydı belki durumu toparlayabilirdi.Hala intelin 1 adım gerisinden geliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MrPerFormance

    Bence amd 65 nm hiç üretmemeliydi.Bir süre bekleyip 45 nm ile çıkış yapsaydı belki durumu toparlayabilirdi.Hala intelin 1 adım gerisinden geliyor.


    Kesinlikle yanlış.

    65nm konusunda önce tecrübe edinmeleri lazım ki problemsiz bir şekilde 45 nm'ye geçebilsinler.

    Bilim bilgi birikimine dayalıdır...
  • Bu da spekülatif bir haber olmuş, Dirk Mayer; "We're looking forward to ramping 45nm product production in the first half of next year." demişti, gerçi daha sonradan bu konuşma 2008 ortası olarak değiştirildi. Sanırım bahsi geçen üretim test wafer'ı, seri üretimden çok örnek olması için üretilmiş.Planlarda bu yıl sonu çıkması gereken Spider platformunun son bir ayı kaldı. Bakalım ne kadar sözüne sadık?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Bu da spekülatif bir haber olmuş, Dirk Mayer; "We're looking forward to ramping 45nm product production in the first half of next year." demişti, gerçi daha sonradan bu konuşma 2008 ortası olarak değiştirildi. Sanırım bahsi geçen üretim test wafer'ı, seri üretimden çok örnek olması için üretilmiş.Planlarda bu yıl sonu çıkması gereken Spider platformunun son bir ayı kaldı. Bakalım ne kadar sözüne sadık?

    Kesinlikle doğru çok söz duyduk böyle sarka sarka ne kadar bekledik arkadaşlar dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım bakalım ne zaman cıkacak.
  • benim düşüncem amd ve intel şu an 32 ve daha altı bir işlemci üretme teknolojisine sahipler.

    etusch unda belirttiği gibi bizim şu an kullandığımız işlemciler 2-3 yıl öncesinin planlanan ve üretilen işlemcileri. Olay kısaca şu siz teknoloji üreten bir firmasınız. Ve bu işlerden para kazanıyorsunuz. Amacınız her parçadan azami derecede kar elde etmek. Yeni teknolojiler için yatırım yapacak para kazanmak ve cebinizi doldurmak. Taki biri gelip sizi koltuğunuzdan indirene kadar. Örn: İntel - AMD , Nokia - Sony Ericsson, vs,vs

    Yanlış hatırlamıyorsam intel mühendislik örnekleri olan bilmem kaç çekirdekli işlemcilerini geçtiğimiz fuarların birinde tanıtmıştı.
  • Aynı mimarinin tanıtımını Tilera'nın kurucusu profesör 2002-2003 de yaptı. Intel'inki sadece geliştirilmiş modeliydi. Tiled core - mesh network özellikli işlemciden bahsediyorsun.
  • vay vay vayyyyy

    şu devrin çocukları zehir yaw
    okudukça gururlanıyorum vallahi...
  • amd 45nm için bu 2009 yılına 1yıl delayed koyar.



    www.turkdonani m.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.