ram timing ayari yok otomatik bu yuzden 1t ye sahip 667 kingston ile milim gitmemisti.800 veritech ile 326 fsb, 800 ocz ile 280 fsb yaptim.guney koprusu cok isiniyor ob ekran ile kullanirsan oc yapamayabilirsin basit bir duzenekle fan takman lazim.biostarin 690 anakarti daha iyi gibi ama 4000+ da sana 270 280 fsb lazim ram ekzantiriklik yapmazsa bu da rahat yeter.
overclock yapıcakken o/b ekran kartını kullanmayacağım. biostarın kartını bulamıorm. istanbuldayım. birazdan kadıköye çıkıp bakacam artık dükkanlara tek tek. ram olarak 667mhz almayı düşünüyorum. zira aralarında kayda değer bir fiyat farkı var. biostarla 667mhz ramler kullanarak aynı değerlere ulaşabilir miyim? eğer biostar bulamazsam ve asus alırsam kesinlikle 800lük ramler mi kullanmalıyım sizce?
667 ramler 1 t oluyor asusa da bu iyi gelmiyor bir turlu 2t yapamiyorsun.en ucuzundan adi 800 olan bir ram alsan asusu anca kurtarir bence.asus alirsan 1400 bilmemkac biosunu yapma sakin en guzeli 1002 biosu.biostari su sitelerden alabilirsin kargo ile.taninmis yerlerdir.
bu boardla, x2 4000 işlemcimle 3146mhz e kdr çıkabildim ob ekran kartını kullanarak bugün harici ekran e. kartı aldım belki şimdi biraz daha gider denesem ramler corsair xms2 675mhz 4-4-4-12 biostar daki gibi timing ayarları yok ama oc de çok stabil bir board kesinlikle tavsiye ederim
Peugeot'tur adımız... GTI'dır tarzımız... 6 ileridir farkımız... Vtec'leri kaale bile almayız... Type-R lara hep çomağız... M technicdir muhattabımız.. Kısa mesafede arkanızdayız... 6'ya taktıkmı alayını tokatlarız
sıcaklık konusunda bir sorunum yok. Şu an amd x2 4000'i @2.7ghz'de kullanıyorum. Stok fanla 2.8'i geçer gibime geliyor ama hep ram'lerden çakılıyorum. Vista mavi ekran veriyor. 2x1 gb 800mhz twinmos ram var. everst'e göre 5-5-5-18@400mhz diyor. Yalnız ramleri 667 mhz'e çektim. Voltaj 1.8V'ta sabit. 1.9V'da da denedim milim ilerlemedi..
Bios'ta ldt bus ayarı var. O auto'da duruyor ve ne zaman bir değer girsem bir dahaki açılışta bilgisayar çakılıyor. Pili çıkartıp bios resetlemek zorunda kalıyorum..
Bu anakartın bios ayarları hakkında yardım edebilecek varsa sevinirim.
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
bende aynı işlemci ve aynı anakart ile 3ghz de günlük stabil kullanıyordum(stok fanla), ayarlarım şöyle idi;
Advanced Jumperfree configuration altında +1.2vnbsb: auto ddr2 voltage control: 1.90v cpu volt. cont. : auto cpu multiplier: 10.5x cpu voltage: 1.300 v cpu frequency: 286
Advanced Chipset altında DRAM configuration manuel 400 mhz spread spectrum: disable
LDT bus : auto
tabi cool&quit kapalı olması lazım
benim ram ler corsair xms2di
biraz voltaj verip fsb yi beşer beşer artırarak (260-265-270...) bi daha dene istersen ramlerin iyi çünkü rahat 3ghz görmesi lazım
unutmadan benim bios versiyon 1603 dü. şimdi 1705 çıkdı istersen bi bios update yap önce
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySerkan -- 16 Nisan 2008; 23:57:23 >
Peugeot'tur adımız... GTI'dır tarzımız... 6 ileridir farkımız... Vtec'leri kaale bile almayız... Type-R lara hep çomağız... M technicdir muhattabımız.. Kısa mesafede arkanızdayız... 6'ya taktıkmı alayını tokatlarız
malesef, dediğin ayarlarda da 260 fsp'de stabil değil. Bir kaç dakikalık kullanımdan sonra sistem çakılıyor. 255'te stabil ama. 255 olarak 2 gün aralıksız açık kaldı. İşlemci kullanımı da aralıksız %100'dü..
ramlerden ötürü overclock'ta erken havlu atmak da varmış.. Halbüse işlemci daha gidiyordu
bu arada benim ramlerden kıllanmamım sebebi vista'da mavi ekran verirken "physical memory dump" yazması. kuzey köprüsü veya güney köprüsündeki ısınma olamaz değil mi bunun sebebi? pcprobe'da anakart sıcaklığı 35'in üzerine çıkmış değil..
sanırım bu ramlerin yerleşim düzenine göre 64 bit 128 bit çalışma durumu varmış
ben ramleri ne şekilde denediysem deneyeyim bilgisayar bi türlü açılmadı sadece ramin birini sol en başa diğerinide sağ en son sokete taktığımda pc çalışıyor yani 1. ve 4. soketlere taktığımda pc çalışıyor 64 bitmi 128 bitmi demek bu bilmiyorum kafam karıştı yani
sistemimde amd x2 4400+ işlemci kullanıyorum ve default modda çalışıyor 2,3 ghz
yukarıda 4000+ işlemcilerin 3ghz de stabil çalıştırılabildiği yazıyor
çokda oc meraklısı değilim ama en azından sistemimi performanslı kullanmak istiyorum bana ram yerleşimimde bir hata varmı veya şöyle ayarlar yapsan daha iyi olur diyebileceğiniz birşey varsa çok memnun olurum saygılar
not: x1250 yi kullanmıyorum harici ati hd3650 256m gddr3 takılı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 11 Temmuz 2008; 23:52:46 >