Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HD UYDU ALICI TAVSİYESİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Receiver modelleri >> HD UYDU ALICI TAVSİYESİ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
joven

18 Ekim 2007; 20:06:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.

Ben Hd receiver almayı düşünüyorum. Şu anki kullandığım normal receiver'dan memnun değilim. Lcd tv olarak Philips 42PFL9632D kullanıyorum.

Biraz araştırma yaptım Humax HDCI-2000 sizce nasıl bir seçim olur. Yorumlarnızı bekliyorum Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 18 Ekim 2007; 20:15:30 >

PHILIPS 42PFL9632D/10+ Xbox 360 Premium Pal + Sony Ps3 60GB Pal + Logitech Z5500 +Ipod Touch 8Gb+Apple MacBook Pro PSN-Joven24+IPHONE 8 GB

Mixenon

Sisteme Gözat

18 Ekim 2007; 22:06:52 

KATHREIN UFS 910 Sİ HD

Kesinlikle öneririm, ben kullanmadım bir arkadaşta gördüm. Linux işletim sistemi, kart paylaşımı newcamd kulanabiliyor birde HD daha ne olsun...

Bir imzam bile yok anlıyormusun?
laciwert

18 Ekim 2007; 22:13:11 

ayıptır sorması ne seyretcen. HD yayına mı geçti bizim kanallar benim haberim olmadan.

SONY 32S3000 LCD TV

..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..

joven

19 Ekim 2007; 1:35:27 

quote:

Orjinalden alıntı: laciwert

ayıptır sorması ne seyretcen. HD yayına mı geçti bizim kanallar benim haberim olmadan.

Ben şuan için Sd yayınları upscale yapmasından faydalanmayı düşünüyorum.

PHILIPS 42PFL9632D/10+ Xbox 360 Premium Pal + Sony Ps3 60GB Pal + Logitech Z5500 +Ipod Touch 8Gb+Apple MacBook Pro PSN-Joven24+IPHONE 8 GB

@uiKSilveR

19 Ekim 2007; 1:38:38 

Bütcen cokk fazla değilse kesinlikle Crea HD uydu alıcısı al.Şuan icin yeterli fiyat olarak 375 YTL bulunabiliyor.Şimdilik fazlasıyla yeterli ilerde cesit ve bu sayede fiyatlar ucuzlayınca daha iyi uydu alıcısı alabilirsin.
Forumdada incelemesi var(Uydu alıcıları bölümünde)

[ INTEL -E7200 2.53@4.1GHz | GIGABYTE X38-DS4| 4*1GB Corsair DOMINATOR 1066MHZ] | POWERCOLOR HD3870 PCS| Samsung 205BW Lcd Monitör | Seagate 160GB Sata2 Hdd| Creative 5200 Speakers | Creative X-Fi FATAL1TY Platinum Champ1on|NEC SATA 7173S DVDRW| İNCA im-254 adsl2/2+ modem | ENERMAX Liberty 500watt|THERMALTAKE Xlaser |||

Sistem 2:
|MSI MEGABOOK M670|

Sistem 3:
|Sony 40D3500 FuLL HD |Next HD 7500 CIS| |

joven

19 Ekim 2007; 1:41:03 

quote:

Orjinalden alıntı: @uiKSilveR

Bütcen cokk fazla değilse kesinlikle Crea HD uydu alıcısı al.Şuan icin yeterli fiyat olarak 375 YTL bulunabiliyor.Şimdilik fazlasıyla yeterli ilerde cesit ve bu sayede fiyatlar ucuzlayınca daha iyi uydu alıcısı alabilirsin.

Teşekkür Ederim kardeş

pegasusxx1975

19 Ekim 2007; 10:01:01 

quote:

Orjinalden alıntı: joven

quote:

Teşekkür Ederim kardeş

crea için 375 YTL fiyatı nereden aldınız acaba?

SÖZ KONUSU OLAN VATAN İSE GERİ KALAN TEFERRUATTIR.

SAMSUNG 40M87BD FULLHD LCD //// PS3-60GB_NTSC U///PHILIPS 5980 1080p DVD PLAYER///SONY DAVC-450 DREAM HOME THEATER /// PS EYE /// JABRA 125BT///WD 500GB MYBOOK PREMIUM///CREATIVE HQ2300D 5.1 DOLBY HEADPHONE
ne oynuyorum: COD4 ; GT5p ; MOTORSTORM ; STARDUST
PSN= orion75

kantarcio

19 Ekim 2007; 12:52:37 

Bu fiyata UPSCALE yapılabiliyorsa hepimiz gidip alalım o zaman...
Bence beklentileri çok da yüksek tutmamak gerekiyor HD receiver için...

sserin

19 Ekim 2007; 13:13:00 

quote:

Ben Crea LCD almayan birinin, Crea Uydu alıcısını tercih edeceğine inanmıyorum. Dünyanın parasını verip Philips 9632 alacaksınız, bundaki performansı Crea uydu alıcısına emanet edeceksiniz. Sizce mantıklı mı?
Teknolojisini bilmemiz zor ancak bu konudaki kullanıcı yorumlarını ve karşı iddiaları okumanızı öneririm.
http://forum.donanimhaber.com/m_13840333/tm.htm
Humax PR HD 1000 yada paranız daha fazla ise 2000 dururken Crea'ya para vermeyin. Bence çok farklı bir tablo ile karşılaşmazsınız. Bu arada lnb(düşük gürültülü), kablo(HD'ye uygun), ara kablo(PGV 1002 HDMI kablo) kalitelerine de önem verin.

1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
joven

19 Ekim 2007; 14:32:13 

quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Ben Crea LCD almayan birinin, Crea Uydu alıcısını tercih edeceğine inanmıyorum. Dünyanın parasını verip Philips 9632 alacaksınız, bundaki performansı Crea uydu alıcısına emanet edeceksiniz. Sizce mantıklı mı?
Teknolojisini bilmemiz zor ancak bu konudaki kullanıcı yorumlarını ve karşı iddiaları okumanızı öneririm.
http://forum.donanimhaber.com/m_13840333/tm.htm
Humax PR HD 1000 yada paranız daha fazla ise 2000 dururken Crea'ya para vermeyin. Bence çok farklı bir tablo ile karşılaşmazsınız. Bu arada lnb(düşük gürültülü), kablo(HD'ye uygun), ara kablo(PGV 1002 HDMI kablo) kalitelerine de önem verin.

Kardeş bende yazımın başında Humax düşündüğümü belirtmiştim. Crea sadece bir alternatif olabilirdi. Ben tabii en iyi upscale performansı vereni almak istiyorum zaten Türkiye şartlarında Humax'dan başka çok seçeneğim olmadığını düşünüyorum.

Hi-def-man

19 Ekim 2007; 14:53:13 

Digitürk HD için Pace değerlendirilebilir hem HDD var hemde upscale ama sendeki tv eminim Humax'dan ve Pace'den daha iyi upscale yapabilir.

Tek soracağım elindeki reciever'da RGB Scart var mı?

Varsa iyi bir kablo ile RGB seçeneğini aktif edersen alınabilecek en kaliteli görüntüyü alırsın.

TV'nin tüm scart girişleri desteklemeyebilir . Kılavuzunda yazar hangileri RGB

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
joven

19 Ekim 2007; 17:36:41 

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Digitürk HD için Pace değerlendirilebilir hem HDD var hemde upscale ama sendeki tv eminim Humax'dan ve Pace'den daha iyi upscale yapabilir.

Tek soracağım elindeki reciever'da RGB Scart var mı?

Varsa iyi bir kablo ile RGB seçeneğini aktif edersen alınabilecek en kaliteli görüntüyü alırsın.

TV'nin tüm scart girişleri desteklemeyebilir . Kılavuzunda yazar hangileri RGB

Selam kardeş

Elimdeki receiver RGB scart. Bende oradan bağlantı yaptım. Kullandığım kablo ise Hama marka altın uçlu bir kablo.

Teşekkürler.

mert2004

19 Ekim 2007; 17:51:20 

kardeş,sen hangi upscale dan bahsediyorsun.normal SD yayınlarını ,HD olarak seyredeceğini mi sanıyorsun.ben de var HUMAX HDCI 2000 ,alalı 3-4 ay oldu.normal SD yayınlarını 720P ve 1080İ ye upscale yapıyor ama görüntü yine aynı.hatta biraz bozulduğunu bile söyleyebilirim.PLAZMA TV'im de 1080İ ve 720P yi destekliyor ama görüntü dediğim gibi.kaynak yayın kötü olduğu sürece bu upscale olayı hikaye.ama bana dersen ki HDMI çıkışından aldığın görüntüyle SCART dan aldığın normal SD yayınların görüntüsü nasıl diye,işte o zaman HDMI dan aldığım görüntü daha güzel.çünkü HUMMAX dan PLAZMA ma 3 türlü yayını aynı anda bağlayabiliyorum.hem RGB destekli AV,hem REGB destekli SCART hem de HDMI .aynı anda göremiyorum ama aynı kanalı sırasıyla geçiş yaparak baktığımda HDMI en iyisi.Türkiye de SD yayınlar bu düşük bant genişliğinde ve çözünürlükte yayımlandığı sürece ,HD kalitesinde görüntü alamazsın.
not:kablolarımda çok kalitelidir.hepsi altın uçlu ve markadır.bunu söylememin sebebi bazı arkadaşlar kablolar kötüyse bundan olabilir diyebilir.sevgilerle

joven

19 Ekim 2007; 18:05:46 

quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

kardeş,sen hangi upscale dan bahsediyorsun.normal SD yayınlarını ,HD olarak seyredeceğini mi sanıyorsun.ben de var HUMAX HDCI 2000 ,alalı 3-4 ay oldu.normal SD yayınlarını 720P ve 1080İ ye upscale yapıyor ama görüntü yine aynı.hatta biraz bozulduğunu bile söyleyebilirim.PLAZMA TV'im de 1080İ ve 720P yi destekliyor ama görüntü dediğim gibi.kaynak yayın kötü olduğu sürece bu upscale olayı hikaye.ama bana dersen ki HDMI çıkışından aldığın görüntüyle SCART dan aldığın normal SD yayınların görüntüsü nasıl diye,işte o zaman HDMI dan aldığım görüntü daha güzel.çünkü HUMMAX dan PLAZMA ma 3 türlü yayını aynı anda bağlayabiliyorum.hem RGB destekli AV,hem REGB destekli SCART hem de HDMI .aynı anda göremiyorum ama aynı kanalı sırasıyla geçiş yaparak baktığımda HDMI en iyisi.Türkiye de SD yayınlar bu düşük bant genişliğinde ve çözünürlükte yayımlandığı sürece ,HD kalitesinde görüntü alamazsın.
not:kablolarımda çok kalitelidir.hepsi altın uçlu ve markadır.bunu söylememin sebebi bazı arkadaşlar kablolar kötüyse bundan olabilir diyebilir.sevgilerle

Cevap için teşekkürler.

Benim zaten Hd yayın kalitesi beklediğim yok sizin gibi Hd receiver kullanan arkadaşların yorumlarını istiyorum önümü daha iyi görmek için o kadar.

semsal01

19 Ekim 2007; 18:16:55 

Humax hdci 2000 bu konudaki en iyi seçim. Tuner'ı dünyanın en iyilerinden biri kabul ediliyor.
Ayrıca upscale olayı ve hdmi bağlantısından iyi kanallarda çok memnunum.
Yani atv vb kanallardaki durum gerçekten çok iyi.
Ayrıca ben önce crea aldım bayağı bir sıkıntı ve kilitlenme yaşadım gittim humax hdci 2000 ile değiştirdim, kalite farkını hemen hissediyorsunuz onu söyleyeyim.
Yani ucuz mal alıp mutlu olmama ve tekrar birşey almak zorunda kalarak iki masraf yerine ilkinde en iyisini almak daha doğru geliyor bana.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 19 Ekim 2007; 18:17:46 >

dimağ

19 Ekim 2007; 19:55:26 

Acaba sadece yayın kalitesi açısından crea ile humax arasında çok fark var mı?
Ve normal uydu alıcılarla humax arasında ne kadar fark var?
Bir de humax ile scart hdmi farkı ne kadar belirgin?

dimağın dehlizleri
hp compaq nx8220 py517ea
samsung 42q91 ve top sorunsalı...

digidoktor