Garanti bankasının gönderdiği bir çok sms bende açılmadı, turkcell inde bir çok mesajını görüntülemiyor cihaz. Yeni versiyonda bununla ilgili bir gelişme olucak mı bende merak ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: tuggi
arkadaşlar bende telewebden işlem yapıyorum ve akıllısmsle şifre alıyorum cep telefonuma, ama buradan okuduklarıma göre iphone ile bu tür mesajları alamayacağım doğrumudur? Birde 1.1.1 versiyonundan 1.1.2 versiyonuna geçişte ne tür düzeltmelerin olduğunu bulamadım nette bilen gören duyan varmı :)
Vipracing hocam şu konu hakkında biraz detay verebilirsen sevinicem valla,
Şu an için sistemin 1.0.2 de ve gayet iyi çalışıyor, 1.1.1 e geçersem ne kazanırım, birde ne zamanki 1.1.1 e geçiyorum telefon yeniden activate soruyor, şu jailbrake olayı nasıl yapılmaktadır detay verebilir misin? Ben işlemleri windows ta yapmaktayım bunu da belirtiyim.
quote:
Orjinalden alıntı: Vipracing
Sizin modem base bandı 1.1.1 in fakat işletim sistemi 1.0.2 Yapmanız gereken : 1.0.2 olan işletim sisteminizi 1.1.1 upgrade edip jailbreak yapmak.Başka hiç bir şey yapmadan bunu baştan yapabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: JoeTheKid
Merhabalar,
Geçenlerde aleti restore edelim derken başımıza gelen kalmadı. Özellikle Vipracing hocanın verdiği bilgiler bende balon gibi patladı. Sanıyorum bir yanlış anlaşılma olayı bunlara yol açtı diye düşünüyorum. İşte yaşadıklarım;
Amerikadan 2 hafta önce gelen ve normal versiyonu 1.1.1 olan telefonumu Vipracing hocanın önermiş olduğu sitedeki denilenleri yaparak kırmıştım, gayet mesut ve mutlu bir şekilde cihazı kullanırken, alet apptab yüzünden olduğunu tahmin ettiğim sapıtmalara başladı. Apptab e bağlı programları kaldırmamda herhangi bir fayda getirmedi. Bende foruma yazı yazaraktan cihazı restore edebilirmiyim diye sormuştum. Vipracing hocam problem yok dedi Itunes de shif tuşunu kullanaraktan restore yap ve sonrada ibrick ile jailbreak yapacaksın demişti. Restore işleminden sonra cihaz kilitlendi ve ibrick i açtığımda programın bana önerdiği yeniden 1.0.2 ye dönmekti. Yani sanki aleti sıfır almışım gibi. Baktım ibrick ie yaramıyor jailbreak diye adlandırılan programı çalıştırdım ve denilenleri uyguladım ama cihaz eski haline dönmedi. Cihazı çalışır hale getirmem baya zaman aldı. Yeniden 1.0.2 ye döndüm ve sanki ilk gün yeniden kırıyormuş gibi işlemlere başladım. Cihaz 1.0.2 de yeniden açıldı, fakat ne zamanki 1.1.1 e yükseltiyorum cihaz yeniden activation sorar oldu. Şu an çalışna versiyonda bıraktım cihazı ama tabii ki orjinal versiyonunuda geçmek istiyorum. Yardımcı olabileceklerden bunu nasıl yapılacağı konusunda yardım bekliyorum;
Cihazın ilk versiyonu 04.01.13_G - 1.1.1 Şu an kullandığım versiyon 04.01.13_G - 1.0.2(1C28)
JoeTheKid: Vallahi biraz ses artıyor,itunes store (WiFi üstünden) programı geliyor,sadece Apple da satılan ekstra bir kablo ile TV out özelliği ve ufak tefek bir kaç şey daha.Ben de kendi iphone umu 1.0.2 ile kullanıyorum ve henüz upgrade etmemi sağlıyacak bir update gelmedi.Ne zamanki bu sms problemini vb çözecek bir update gelir o zaman bende versiyoun upgrade i yaparım. En çok istediğim : copy/paste özelliği ile çoklu sms özelliğinin cihaza kazandırılması.Jailbrake için bir kaç yöntem var şu sıralar en popüleri hiç bilgisayar kullanılmadan yapılanı (Sadece bir Wifi netowrkune bağlı olmak yeterli):
Not : Kutudan yeni çıkan 1.1.1 li cihaz yada base bandı virginize edilmiş ve işletim sistemide b.b.dıda tamamen yeni olan 1.1.1 upgrade li cihazlar için. Video da yapılanları sırası ile görmek için : http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step_1.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 12 Kasım 2007; 12:00:18 >
Vipracing yazdıklarından anladığım kadarıyla önermiş olduğun yöntem bana uygun değil, öyle değil mi? Çünkü benim cihazım virginize edilmiş değil yada kutusundan yeni de çıkmış değil. Yani bu önerdiğin linkteki denilenleri yapmam bir işime yaramayacaktır herhalde. Doğru mu anlamışım?
quote:
JoeTheKid: Vallahi biraz ses artıyor,itunes store (WiFi üstünden) programı geliyor,sadece Apple da satılan ekstra bir kablo ile TV out özelliği ve ufak tefek bir kaç şey daha.Ben de kendi iphone umu 1.0.2 ile kullanıyorum ve henüz upgrade etmemi sağlıyacak bir update gelmedi.Ne zamanki bu sms problemini vb çözecek bir update gelir o zaman bende versiyoun upgrade i yaparım. En çok istediğim : copy/paste özelliği ile çoklu sms özelliğinin cihaza kazandırılması.Jailbrake için bir kaç yöntem var şu sıralar en popüleri hiç bilgisayar kullanılmadan yapılanı (Sadece bir Wifi netowrkune bağlı olmak yeterli):
Not : Kutudan yeni çıkan 1.1.1 li cihaz yada base bandı virginize edilmiş ve işletim sistemide b.b.dıda tamamen yeni olan 1.1.1 upgrade li cihazlar için. Video da yapılanları sırası ile görmek için : http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_step_1.html
Nasil ya? En uygun yontem bilgisayarsiz yol mudur yani? Ayni sitede iki adet yontem var, bi de bilgisayarla yapilan yol var. Bu yol, bilgisayasiz yapilandan daha mi iyidir? bunun sonucunda Youtube sorunu falan yasaniyor diye duymustum ben ama yaniliyor muyum? Vipracing senin tavsiyen veya uyguladigin yontem hangisidir? 1.1.1 versiyon ile yapicam islemi?
bir de bu kadar basit olmasi rahatsiz etti heralde beni, bunlari yapinca, sim kart imizi takip kullaniyoruz yani, bu kadar?
Bu kadarsa ve oneriyosaniz yapiyim gitsin...
edit: Altta VISOR itunes sorunu yasamis, bilgisayarsiz UNLOCK edildiginde boyle bi sorun olusuyo olabilir mi acaba?
Tesekkurler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyondream -- 12 Kasım 2007; 15:27:30 >
slm doslar yeni aldigim iphonu mu trcell hatti ile sorunsuz kullaniyorum bugun networku devre disi birakip itunes u baglamayi denedim telefona fakat i tunes de hic bir degisiklik olmadi ve telefonumu tanimadi:( bende telfonu cikartip ip0d 80 gb ligi taktim pc e onu tanidi sorunsuz...
sms probelmi yuuzndende sms alamiyorum kimseden 4 gundur . 2 sms gelmis ama girdigimde tekrar ana menuye donuor telefon itunes de bagladiktan sonra simdi itune de gormuyor sadece telefon ozelligini kullaniyorum:(((
Hocam bu videosunu verdiğin işlemle sıfır kutusunda bi i-phone kırılıp Turkcell'le Türkiye'de kullanılabilir hale geliyor mu + stabil mir çözüm mü sence?
EDIT:
İşlemlerin sayfasını tamamen okudum. ANYsim işlemi tamam ama stabil mi yani? Appinstaller olayı ne kadar güvenilir ayrıca; sorun çıkarmaz mı?
Bu bilgilere ihtiyacım var çünkü buna göre sıfır pakette bi i-phone alcam. Haftasonuna kadar aranızdayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 12 Kasım 2007; 20:43:27 >
Bu işlem iphone u ulaşılabilir yapmak için yapılan bir nevi jailbrake işlemi.Ben her türlüsünu yaptım tabiki bunuda diğerlerinden bir farkı yok daha kısa sürüyor işlem ve karmaşa daha az.En son youtube işininede bir fix koymuşlardı ama bulamassanız ben de eklerim dosyaları korkamayın güvenilir :) Bundan sonra anysim yükleyip sim free yapıyorsunuz oluyor bitiyor.(Any sim i çalıştırırken kullanıcağınız sim kart iphone a takılı olması lazım unutmayın) En sonunda da anysim vb programını cihazdan kaldırdınızmı oldu size hiç problemsizce kırılmış bir iphone.
JoeTheKid: Evet doğru anlamışsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 12 Kasım 2007; 21:57:03 >
Yani şimdi daha ucuz fiyata kutulu sıfır i-phone almak daha mantıklı kısacası Kayıt için pasaport kolay; işlemde aksaklık yaşamiyim de. hazır kırılmış almak istemedim açıkçası çünkü yapılan işlemlerin ne olduğunu bilmek isterim daha sonra çıkabilcek bi problem için. Kutulu sıfır alıp aldığım yerde donanımı kontrol edip evde kendim kırcam ben de o zaman, en aklıma yatan bu şimdilik
1.1.1 versiyonu olmalı tabii değil mi? Ona da bakarım alırken.
yine bi soru sordum yine cevaplanmadı GIFT CARD sınırı, geçersizliği ne demektir?? yani tercüme edince hediye kartı geçersiz artık oluyo ve buda bana saçma geliyo.. şunu cevaplayın bi daha sizi rahatsız etmiycem. neymiş be
yine bi soru sordum yine cevaplanmadı GIFT CARD sınırı, geçersizliği ne demektir?? yani tercüme edince hediye kartı geçersiz artık oluyo ve buda bana saçma geliyo.. şunu cevaplayın bi daha sizi rahatsız etmiycem. neymiş be
gift card ve nakit para ile bundan boyle iphone alamazsiniz, apple'in kendi koydugu bir kisitlama.
beyondream : Yok hiç bir sorun yaşamassınız.Bunların hepsi birer 'yöntem' hepsinin sonucu aynı : iPhone u erişilebilir yapıp aktive etmek.Bu da en kullanıcı dostu ve kolay yöntem diyebilirim.Atif bir wifi bağlantısı olması yeterli başka hiç bir şeye ihtiyaç yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 13 Kasım 2007; 0:47:00 >
ozellikle vipracing hocam ve yardımı olan diger arkadaslar tesekkurler ;yanlıslıkla itunes da 1.1.1 e update edip kitledigim makinamı sonun da calısır hale getirdim:) ne mutlu bana :) yalnız herhamleyi yapmadan buraya danısmamın cok yardımı oldu.Sizlere son bir sorum var bu islemleri yaparken iBrickr le iphoneuma bir dunya dosya yukledim.sizden istegim bu program ve dosyalardan hangileri iphoneumda kalmalı hangilerini silmeliyim.ozellikle ekranımı kirleten , wiNstaller la yukledigim ve iBrickr Aplications ekranında gorunmeyen unlock programı:) artı bunun yanında apptab programı.şimdiden teşekkurler.
Ben söyliyeyim : Hepsini silin.Bir tek Vnotes programı varsa bırakın gerisi çöp.MSN filan da ilk sayfadaki beejevi gibi yerlerden kullanın.Sevindim cihazınızı kullandığınıza
Amerikadan iphone geldide bana kırılmış bir şekilde.. ama içinde version 1.0.2 var yani en azındadn Firmware 03.14.08_G görünüyor. Ben bunu 1.1.1 e yükseltmek istiyorum. Gerçi bir sürü açıklama yapmışlar arkadaşlar; önce virginizer yapcan sonra anysim falan ama açıkçası kendim yapmaya tırsıyorum bunu benim için yapabilecek bir arkadaş var mı:) yada yapan bir yer tanıyor musunuz??
1.0.2 den 1.1.1 e geçtiğinde çok şeyler değişmeyeceği için ben bu versiyonda kalmanı ve dişe dokunur bir versiyon yükseltiminde uğraşmanı tavsiye ederim açıkçası, çünkü ileride dişe dokunur versiyonlara geçmek içinde bekli virginize etmen gerekicek ve duyduğum kadarıyla bu virginize etme olayı sakıncalı bir durum, uzak durmalı!!!!. Yani kısacası 1.1.1 de gelişmeler var ama beklenilen yada arzu edilen gelişmeler değil açıkçası
quote:
Orjinalden alıntı: tsulhan
Arkadaşlar,
Amerikadan iphone geldide bana kırılmış bir şekilde.. ama içinde version 1.0.2 var yani en azındadn Firmware 03.14.08_G görünüyor. Ben bunu 1.1.1 e yükseltmek istiyorum. Gerçi bir sürü açıklama yapmışlar arkadaşlar; önce virginizer yapcan sonra anysim falan ama açıkçası kendim yapmaya tırsıyorum bunu benim için yapabilecek bir arkadaş var mı:) yada yapan bir yer tanıyor musunuz??
Arkadaşlar merhaba nıhayet aranıza katıldım bende 1.02 versıyonu olanlardanım benım merak ettıgım bu vıdeolarda mıllet ıphone ile kola içiyo bıra içiyo mısır patlatıyo bunu gorenınız ve nasıl oldugunu bılenınız varmı malum vıdeo sıtesınde bıssuru vıdeosu var
Onların hepsi birer video.iPhone a yüklüyorsunuz itunes üzerinden daha sonra animasyonu yapıyorsunuz normal bir filimden farkı yok.Daha önce forum da linki verildi.
quote:
Orjinalden alıntı: jayjayfb1907
Arkadaşlar merhaba nıhayet aranıza katıldım bende 1.02 versıyonu olanlardanım benım merak ettıgım bu vıdeolarda mıllet ıphone ile kola içiyo bıra içiyo mısır patlatıyo bunu gorenınız ve nasıl oldugunu bılenınız varmı malum vıdeo sıtesınde bıssuru vıdeosu var
EXCALIBUR13: O zaman ifuntastic (Mac) yada ibrickr(Windows) ile cihaza girip ilgili mail içeriğiniz temizlemeniz lazım ama bu cihazlar ile aşinalığınız yok ise sistem dosyalarına zarar verebilir başınıza ekstradan iş açabilirsiniz.
Neyse tirstigimiz icin 1 tanesini disarida parayla kirdirip (1.1.1 wifi uzerinden) 2 gun denedik. Baktik bir problem yok. Vipracing bana verdigi gazla ve bir arkadasimizin kirarim abi ben telefonu bi halt olmaz merak etmeyin telkiniylede niyet ettik 4 iphonu kendimiz kirmaya
3 kisi 4 iphonu ayni anda wifi uzerinden anysim ile 10dk sim free hale, 15 dkda ivirzivir (chat, notepad, wallpaper vs) instal ederek hallettik. iphonelar takir takir herseyiyle calisiyor. Yalniz biradere bankadan gelen sms bos cikti, silince sms normale donuyor.
Bugun Tcell Extraya gidip iphone muzuda okutup ufletelim legal hale getirelim dedik. Fakat Ctesiden beri TTelekomun internetten bu islemi yaptiklari sayfada sorun oldugundan kayit ettiremedik :( iphone kullanan bir arkadasin tecrubesinide aktarayim 5.gunde imei kayitsiz oldugundan kitlenmis. kayit olduktan sonrada acilmasida 5 gun surmus. (Grevle bir alakasi varmi bilmiyorum)
Simdi iphona muzik resim film ne varsa kaktiriyoum. Bu arada PC outlookdan rehberi sync ettikten sonra meraktan birde Mac de edeyim bakalim eski isimleri silecekmi dedim. Mac sync edince burda kayitlar var sileyim mi yenilerle birlestiriyim mi diye sordu. Bende helal olsun be dedim
Basta Vipracing e ve emegi gecen herkeze tesekkurler. Diger arkadaslarada kolay gelsin, guzel alet kisa zamanda kavusursunuz insallah.
(1.1.2 firmware cikti bakalim ona nasil gececegiz) (Haziranda 16GBlik 2. model cikacagi soylentsi de var)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolCat2019 -- 13 Kasım 2007; 23:30:10 >
Toshiba Satellite A100-003: Intel Core 2 Duo T7400 2.16GHz, 3GB RAM, 160GB Hitachi HD, nVidia GeForce Go 7600 256/1.5 GB Vista + Logitech MX Revolution Apple G5 1.6 MacOSX Tiger 10.4.11 ING + Logitech MX Revolution iPhone 8GB 2.1 - iPod 160GB Black - iPod 30GB White
Boston vergisiz alma nasıl anlamadım? Ayrıca nasıl olmaz boston da apple mağazası, ben de 10 gün sonra gidicem onun icin yazdım. Bir yanlısın var. Haziranda cıkacak olan birseyi neden yazdın onu da anlamadım, 16gb yi bekleyenler menlemesin mi demek istiyorsun?
Web sitem Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke P80 R.O.G Extreme PC nin yapım aşamasını görmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilir. P80 R.O.G Extreme PC DH sergi Mert
Boston vergisiz alma nasıl anlamadım? Ayrıca nasıl olmaz boston da apple mağazası, ben de 10 gün sonra gidicem onun icin yazdım. Bir yanlısın var. Haziranda cıkacak olan birseyi neden yazdın onu da anlamadım, 16gb yi bekleyenler menlemesin mi demek istiyorsun?
Amerikada eyalet yonetimi oldugu icin nasil vergi orani eyaletten eyalete degisiyorsa Bostonda sosyal sigorta yok=kdv yok
Valla internetten Apple Store listesine girersen Boston da olmadigini sende gorursun. AT&T magzasi ve ayni ayarda cep telefonu satan magzalar var. Ayni eyalette (Masacuset) 4-5 Apple store (baska sehirlerde) var ama Bostona yakinmidir bilmem. internet sayfasindan bir arastir. Ayrıca apple online storeda (internet) alacakmis gibi sepete atip eyalet secersen tax ekleyip eklemedigini-ne kadar ekledigini goruyorsun.
Yeni modelin takribi ne zaman cikacagini merak edenler icin yazdim. Valla ben cok sık tlf degistirmem ama beklemedim aldim. Haziranda cikacak modelde almaya degecek yeni ozellikler olursa onuda alirim. sadece 16 GB icin beklemeye gerek yok 8GB hayli hayli isgoruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolCat2019 -- 14 Kasım 2007; 12:13:51 >
Toshiba Satellite A100-003: Intel Core 2 Duo T7400 2.16GHz, 3GB RAM, 160GB Hitachi HD, nVidia GeForce Go 7600 256/1.5 GB Vista + Logitech MX Revolution Apple G5 1.6 MacOSX Tiger 10.4.11 ING + Logitech MX Revolution iPhone 8GB 2.1 - iPod 160GB Black - iPod 30GB White
merhaba bende iphone cuyum artık.da buna ben program yukleyemiyorum.yada nasıl yuklıcem.installer da 3-5 tane program var.nette goruyorum millet yıgınla oyun program falan yukluyor.installer icin yeni source falan mı eklemeliyim. lutfen bi el atın yav.boyle cok bos
merhaba bende iphone cuyum artık.da buna ben program yukleyemiyorum.yada nasıl yuklıcem.installer da 3-5 tane program var.nette goruyorum millet yıgınla oyun program falan yukluyor.installer icin yeni source falan mı eklemeliyim. lutfen bi el atın yav.boyle cok bos
Herşeyden önce telefonunuzun versiyonuna dikkat edin, eğer 1.1.1 de ise intaller ile birşey yüklememenizi tavsiye ederim, telefonunzda kilitlenmeler ve bozukluklara yol açar ve restore yapma ihtiyacı doğar. Benim başıma geldiği için yazıyorum, dikkate alıp almamak size kalmış
yardimi olan herkese cok ama cok tesekkurler. Az once hack ledim, kullanmaya basladim. Cihaz inanilmaz bisey ya, bekledigimin cok ustunde. Bilgisayarsiz yoldan hack ledim, ilk basta bir iki takilma yasadim ama, basari geldi sonunda. Hack leme olayina para vermeyin derim, basit olay, alin kullanin.
Fazlaca keyifli.
isin zor kismi, haftaya sinavim var, nasil caliscam bu aleti elimden birakip?
Benden şahsi bir tavsiye : Cihazı olduğu gibi kabullenin ve kullanın.Fazlaca program yükle&kaldır yapıp gereksiz şeyler fazlaca kurcalamayın inanın daha problemsiz ve mutlu&mesut olursunuz.Problem yarattırırsanız (ki bu tip ekstra programlarda ve çoğu hackte) ve bu sisteme aşina değilseniz başınız ciddi ağrır. Şu an masamın üstünde 4 tane iphone var bir tanesi kurtarılamaz vazieyete gelmiş diğerleri başarısız virginize ve hack girişimlerine mağruz kalmış cihazlar.Bilmem anlatabiliyormuyum? Ben kendi iPhoneumda Vnotes (Sesli notlar almayı sağlayan çok ufak bir yazılım) programından başka bir şey kullanmıyorum.Bir tane imei kayıtsız iphone var onu bir nevi test bed yaptım ne gerekiyor ise onun üstünde deniyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 14 Kasım 2007; 22:20:13 >
İyi guzel hosta.o zaman bu mereti niye aldık.mesaj cekip aramak icin bu kadar para verilirmi.muazzam bir resimde cekmiyor.version 1.0.2. installer hallodu. bide su ibrick denen seyi herkes indirin kurun vs. dıyoda ben nette indirecek bi yer bulamadım nerden indirebiliriz. bi link alsam.
quote:
Benden şahsi bir tavsiye : Cihazı olduğu gibi kabullenin ve kullanın.Fazlaca program yükle&kaldır yapıp gereksiz şeyler fazlaca kurcalamayın inanın daha problemsiz ve mutlu&mesut olursunuz.Problem yarattırırsanız (ki bu tip ekstra programlarda ve çoğu hackte) ve bu sisteme aşina değilseniz başınız ciddi ağrır. Şu an masamın üstünde 4 tane iphone var bir tanesi kurtarılamaz vazieyete gelmiş diğerleri başarısız virginize ve hack girişimlerine mağruz kalmış cihazlar.Bilmem anlatabiliyormuyum? Ben kendi iPhoneumda Vnotes (Sesli notlar almayı sağlayan çok ufak bir yazılım) programından başka bir şey kullanmıyorum.Bir tane imei kayıtsız iphone var onu bir nevi test bed yaptım ne gerekiyor ise onun üstünde deniyorum.
hocam unlock programı ibrickr da gozukmuyor yalnız bunu nerden silecegim bir de app tabb da gozukmuyor.ibrikr /usr/bin/ yolunu izlesem bile icon gitmiyor yalnızca icinde ki dosyalar siliniyor.yardım yine ellerinizden oper :))
quote:
Orjinalden alıntı: tulsa
ozellikle vipracing hocam ve yardımı olan diger arkadaslar tesekkurler ;yanlıslıkla itunes da 1.1.1 e update edip kitledigim makinamı sonun da calısır hale getirdim:) ne mutlu bana :) yalnız herhamleyi yapmadan buraya danısmamın cok yardımı oldu.Sizlere son bir sorum var bu islemleri yaparken iBrickr le iphoneuma bir dunya dosya yukledim.sizden istegim bu program ve dosyalardan hangileri iphoneumda kalmalı hangilerini silmeliyim.ozellikle ekranımı kirleten , wiNstaller la yukledigim ve iBrickr Aplications ekranında gorunmeyen unlock programı:) artı bunun yanında apptab programı.şimdiden teşekkurler.
Web sitem Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke P80 R.O.G Extreme PC nin yapım aşamasını görmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilir. P80 R.O.G Extreme PC DH sergi Mert
Niye aldığınızı bilmem zira +/- yönleri bilinen bir cihaz ek olarak ekstra oyun program vb işe yarar kaç şey var?Çok Çok az.Bunlar için deneme yanılma yapmak isteyen yapabilir. Sorunuzun cevabı ilk sayfada var :
S : USB üstünden dosya alışverişi,ringtonelar,jailbrake vb gibi işlemler için basit ve fonksiyonel programlar nelerdir ? C : MAC OS X için harika bir program olan iFuntastic : iFuntastic 4.6.1 için buraya tık. Windows XP ve Vista için ise iBrickR : Ana sayfası Güncel sürümü olan 0.91 için direkt download : Tık Yukarıdaki her iki yazılımda %100 freeware dir.Her ikiside basit görünümlü ama çok efektif araçlardır. Gerek jail brake,gerek dosya transfer aracı,gereksede bir çok değişik işlem için en çok kullanılan tercih edilen programların başında gelirler.Yanlız ayar segmeleri ile oynarken lütfen dikkat iBrickR unzip ettikten sonra C altında direkt bir klasör oluşturup onun içine kopyalama nızı öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: turkwell.com
İyi guzel hosta.o zaman bu mereti niye aldık.mesaj cekip aramak icin bu kadar para verilirmi.muazzam bir resimde cekmiyor.version 1.0.2. installer hallodu. bide su ibrick denen seyi herkes indirin kurun vs. dıyoda ben nette indirecek bi yer bulamadım nerden indirebiliriz. bi link alsam.
quote:
Yeni haber (Ana sayfayıda update ettim) : Bankalardan vs gelen SMS leri alamama ile ilgili : iPhone 1.1.2 firmware ile bu soruna son vermiş görünüyor,artık flaş sms ler ve bankalardan vs gelen sms ler cihaz tarafından okunabiliyor(muş) Cihazlardan birisini 1.1.2 update edip bunu konfirme edeceğim.
Peki bu 1.1.2 yi biz Türkiye'de kullanabiliyor muyuz şu an? Ben bu cihazı bir arkadaşıma sipariş verdim ancak ne işe yarar nasıl kırılır onu bile bilmiyorum. Bu sene yurtdışına çıktım ve telefon kaydı da yok adıma, sanırım kayıt ile ilgili bir sıkıntı yaşamam. Ama daha önce ipod bile kullanmışlığım olmadığı için müzikleri bile atamayacağım cihaz gelince
Vipracing yanlış hatırlamıyorsam Nokia E61 konusunda da yazdıklarından faydanlanmıştım, katkıların gerçekten çok değerli eline sağlık
Yeni haber (Ana sayfayıda update ettim) : Bankalardan vs gelen SMS leri alamama ile ilgili : iPhone 1.1.2 firmware ile bu soruna son vermiş görünüyor,artık flaş sms ler ve bankalardan vs gelen sms ler cihaz tarafından okunabiliyor(muş) Cihazlardan birisini 1.1.2 update edip bunu konfirme edeceğim.
Vipracing hocam sence 1.1.2 yılbaşından önce kırılırmı? yılbaşına buraya gelecek arkadaşım var bende ona sipariş vermeyi düşünüyorum ama bankaların sms konfirmasyonları benim için önemli.. birde bluetooth hack olayı ne durumda, diğer cihazlarla eşlenebilme ihtimali varmı kısa zamanda?
alışveriş yaptığım forum üyeleri : isa6n, hokkabaz, ataruz, teknoturk, kond, number_oen, braveheart11, erginates, sharloot, cafesnet, savastek, emreden, gmby, architect, biolog, mkoyuncu, killNod, öztin, cici, pArDon, arbiter, theman33, 1906nedir ... adlarını hatırlayamadığım daha bir çok forum üyesi daha :)
Haftaya filan kirilmis olur buyuk ihtimal ile 1.1.2 :)
Bu arada bilgisayar kullanmadan yapılan kırma islemi hakikaten cok iyi. Zira windows ilen yapılan baya zahmetli görünüyordu, gozumde buyumustu acıkcası kim uğrasacak diye. Eğer bu yontemi devam ettirip, 1.1.2 yi de internet uzerinden zahmetsizce halledebiliyorsak ne ala.
ya bisey daha sorucam .simdi teli her seferinde usb ye taktıgımda sarj oluyo.ve koyuyorum cekiyorum.bu tabi pili bi yerde etkiliyor.usb sarjı kapatabilirmiyiz.
Şimdiiii.. gelelim soru kısmına
1- Bu aletin versiyonunu nasıl öğrenebilirim; 1.0.2 çıkarsa 1.1.1 en kolay şekilde nasıl yapılır? 2- Hangi programla kırıldığını nasıl öğrenebilirim zira sıfır kutuda "1" tane bulabildim ve "şerefsiz" insan 1200 fiyat çekti piyasada az kaldı diye 3- Hangi programla kırıldığını öğrendikten sonra bu program yerine başka bir programla (wifi üzerinden kıran program mesela) tekrar nasıl kırabilirim; değer mi? Appinst olayı biraz ilgimi çekti çok kullanmicağıma emin olsam da.
Şimdilik bu kadar; merak eden arkadaşlara söyliyim Doğubank'tan 900'e aldım. Şu son giftard sınırlaması yüzünden fiyatlar uçmuş durumda, piyasada az kalmış haberiniz olsun.. (cidden az vardı)
1. sorun ile ilgili cevap Vipracing Hocanın hazırladığı kısımda mevcuttu aslında, yapman gereken Phone kısmına giriyorsun sonra keypad i seçip *3001#12345#* u tuşluyorsun. Yada ana menüden settings/General/About yaparakta istediğin bilgiye ulaşabilirsin.
2.soru : Bu bilgiye neden ihtiyaç duyduğunu anlayamadım, 3.soru : Benim anladığım kırılan bir iphone u tekrar başka bir yoldan kırmak için cihazın virginize edilmesi gerekiyor.
Evet beyler biraz aceleci davranıp bugün aldım ben de sonunda; telefonsuzluktan dolayı yaşadığım 1-2 terslik deli etti beni ve gidip aldım kredi kartımla
Öncelikle hasta oldum alete herkes gibi, hemen nete girdim 1-2 siteye yorum bıraktım vs vs...
Şimdiiii.. gelelim soru kısmına
1- Bu aletin versiyonunu nasıl öğrenebilirim; 1.0.2 çıkarsa 1.1.1 en kolay şekilde nasıl yapılır? 2- Hangi programla kırıldığını nasıl öğrenebilirim zira sıfır kutuda "1" tane bulabildim ve "şerefsiz" insan 1200 fiyat çekti piyasada az kaldı diye 3- Hangi programla kırıldığını öğrendikten sonra bu program yerine başka bir programla (wifi üzerinden kıran program mesela) tekrar nasıl kırabilirim; değer mi? Appinst olayı biraz ilgimi çekti çok kullanmicağıma emin olsam da.
Şimdilik bu kadar; merak eden arkadaşlara söyliyim Doğubank'tan 900'e aldım. Şu son giftard sınırlaması yüzünden fiyatlar uçmuş durumda, piyasada az kalmış haberiniz olsun.. (cidden az vardı)
Bende Iphone varda.. Daha önce bu konudan bahsedildiyse kusura bakmayın göremedim ama lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Telefon 1.0.2 ve bugün bir sms geldi. Açtım hiçbir yazı görünmüyor ve sms eekrarına girince otomatik olarak HOME sayfasına geri geliyor ve sms ikonunn üzerinde sürekli 1 yazısı duruyor.. Ne yapmam gerekiyor. lütfen yardım!!
Telefon 1.0.2 ve bugün bir sms geldi. Açtım hiçbir yazı görünmüyor ve sms eekrarına girince otomatik olarak HOME sayfasına geri geliyor ve sms ikonunn üzerinde sürekli 1 yazısı duruyor.. Ne yapmam gerekiyor. lütfen yardım!!
1.1.2 de bu sorun giderilmiş diyor bazı arkadaşlar ama 1.1.2 versiyonu kullanıp sorunun giderildiğine dair bir yazıya henüz rastlamadım.
alışveriş yaptığım forum üyeleri : isa6n, hokkabaz, ataruz, teknoturk, kond, number_oen, braveheart11, erginates, sharloot, cafesnet, savastek, emreden, gmby, architect, biolog, mkoyuncu, killNod, öztin, cici, pArDon, arbiter, theman33, 1906nedir ... adlarını hatırlayamadığım daha bir çok forum üyesi daha :)
tulsa : ( usr/bin/virginize_pack) isterseniz silebilirsiniz ama durmasının da bir zararı yok.Ben genelde işlem bittikten sonra siliyorum.
tsulhan : Ana sayfada bunun cevabı ve ilgili linki var lütfen kontrol edin.
turkwell.com: Bunun da cevabı ana sayfada var (Bu başlığın 1 inci sayfasında) USB şarjı kapatamassınız ama bunu bir zararı yok merak etmeyin her şarja takılışı '1' saymıyor iphone
tuggi : 1.1.1 i 1.1.2 ye çevirdim ama mesaj gelmedi denemem lazım.
Arkadaşlar aklınızda olsun : Şu an için 1.1.2 nin Avrupa ve ABD versiyonları ile 1.1.1 den 1.1.2 ye update edilmiş cihazlar olarak 3 ayrı çeşit söz konusu.Hic bir şey tam olarakta oturmuş değil dolayısı ile lütfen update etmeyin.Yeni cihaz alıcaklardan alsınlar ama 1 hafta filan kadar beklesinler acele etmeyin kullanıcı dostu çözümler kapıda.