Bende dışardan gelme bir ıphone var ve versiyonu 04.04.05_G değiştirilmiş bu versiyonla ilgili bilginiz varsa öğrenmek isterim. Birde ben bu cihazın versiyonunu değiştirmek istiyorum çünkü yeni versiyonda dosya aktarımı gibi konular geliştirilmiş tavsiye edermisiniz ve fiyat olarak versiyon yüklemeye ne kadar isterler tahmini bir rakamınızı öğrenebilirmiyim?
Ekranı kolay çizilmiyor da arkası kolay çiziliyor. Parana kıyıp iyi bir kılıf alırsan içinden ekran koruyucu da çıkıyor. Çok da umrumda değil ekranı korusun yeter dersen dünya para vermene gerek yok gittigidiyor da 2 liraya satılan ekran koruyucular da gayet yeterlidir.
Şu kılıf demem çok zor. Sebebi iphone için onlarca kılıf var. Sadece arkayı koruyan, komple koruyan, bele takılabilen, silikon, plastik, deri... Kimisi arka logo görünsün ister kimisi iphone elde fazla kalınlaşmasın ister. Kısacası elmasepeti, hepsiburada ve gittigidiyordaki çeşitleri incelemeni öneririm. En çok çeşit buralarda var, beraberinde ekran koruyucu gelip gelmediği de yazar.
quote:
Orjinalden alıntı: nino
kılıf derken hangi kılıf?
quote:
Orjinalden alıntı: Alden
quote:
Orjinalden alıntı: nino
pazartesi veya salı iphone alacagım ancak bir sorum var... iphone'un ekranı hassas mıdır? yani çizilmelere karşı nasıl? ekran koruyucu film almak gerekir mi? ekran koruyucu olarak ne önerirsiniz???
Ekranı kolay çizilmiyor da arkası kolay çiziliyor. Parana kıyıp iyi bir kılıf alırsan içinden ekran koruyucu da çıkıyor. Çok da umrumda değil ekranı korusun yeter dersen dünya para vermene gerek yok gittigidiyor da 2 liraya satılan ekran koruyucular da gayet yeterlidir.
arkadaşlar benim iphone de müzikleri karışık veya sırasıyla dinleyemiyorum. Yani müzik bittiğinde başa dönüyor aynı parça tekrar çalıyor. sırasıyla veya karışık dinlemek için ne yapmam lazım.
şunlardan hangisi alayım sizce? en Baştaki artwizz deriyi alsam yeter mi? ben öyle telefonun tamamını kapatan çirkin kılıfları sevmiyorum ayrıca bodyguardz gibi malzemelerin uygulamasına da üşenirim :)
Artwizz bence pahallı onun yerine DC alabilirsin aralarında farkı yok gibi yalnız çek çek kılıf ise zamanla telefonun krom kısımlarında aşınma oluyor diyorlar.
Gogo fena değil onu beğendiysen gittigidiyorda noel collection diye arat aynalı ekran koruyucu ile birlikte alabilirsin rengi de daha güzel. Ben almasam ondan alırdım bu arada forumu aratırsan benzer konuda arkadaşlar konuşmuştu.
MCA olan da ekran koruyucu ikili. Bence 20 liraya değmez sonuçta ekran koruyucu 2 liraya gittigidiyor da var. 2 lira ile 20 lira olan aynı olurmu deme olur ben kullandım kaliteleri çok yakın. Lazer kesim lazer kesimdir.
Şimdi sen şuna karar ver bence. Telefonu çıplak sadece ekran koruyucu ile mi kullanmak istiyorsun bazısı üzerinde plastikle kullanmak istemiyor yoksa plastik kap ile de kullanırmısın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alden -- 18 Mayıs 2009; 20:40:23 >
peki hangi koruyucu ekran filminden almam iyi olur hangi marka?
Mesajının sonunu okumamışım plastik kılıf sevmiyorum demişsin. O zaman telefon çıplak kullanılacak kılıfa sok çıkar olacak. Deri olsun parama kıyarım dersen Artwizz suni deri dersen DC olanını al bi de ekran koruyucu al bitir derim. Ekran koruyucuyu da elmasepetindeki olabilir şimdi sen gittigidiyordan alırsın 2 liraya içine sinmez.
Yalnız şunu tekrar söyleyeyim eğer bu deri kılıflar çek çek ise özelliklerine baktım göremedim krom kısımda aşınma yapıyormuş zamanla.
ben de almamayı dusunuyorum ekran koruyucu sanırım deri kılıf yeter?
Yeter aslında zaten ekran kolay çizilmiyor. Yapıştır hizala baloncuk oldu olmadı uğraşmaya değmez. Sade kullanmak en iyisi parmağın daha rahat kayıyor bazı ekran koruyucularda kayma daha zor olabiliyor.
iphone aldım ekrana koruyucu taktım ancak sonra rahatsızlık verdi hafif yamuk ve ufak bir baloncuk vardı iphoneun olaganustu guzellıgını örtmesıne ızın vermemek ıcın cıkardım... inşallah ekranı çizilmez cok hassasımdır bu konularda... ekranın saglam oldugunu duymustum beyzacaseden aldıgım kılıfla kullanıyorm telefonu cızmek ıcın ne yapmam lazm :D
GPS olayını bir türlü çözemedim bir yerden bir yere giderken directions verince haritada ne kadar süre kaldığı vb bilgiler görünmüyor bunu nasıl halledebiliyoruz? Bir de işte kullandığım adresi (outlookla kullanıyorum) iphone'uma nasıl kaydedebilrim?
arkadaşlar sahibinden.com da APPLE İPHONE 3G 16GB 235 ytl gibi bir fiyat var. Bu satan arkadaşı veya bu tarz alışveriş hakkında bilgisi olan varmı?
forum başlığına uygun düşmüyor ama şu konuda garanti veririmki (5 aydır siteden sürekli ilan kovaladım ve sonunda doğubanktan kredi kartıyla dükkandan 2.el aldım) sahibinden.com da verilen ilanlarda 350 tl altındaki ürünlerin hepsi çin malı 650 tl ve altındakilerin hepsi dolandırıcı emin olun, önce para sora alet derler havale için cep bank isterler hatta tc numarası olarak başkasının numarasını verirler, sitede verdikleri adres sallamadır (oturduğunuz şehrin bir ilçesinde ucuz iphone buldum diye hemen sevinmeyin). siz siz olun sahibinden.com dan GET olmayan satışlarda mutlaka yüzyüze görüşüp alın. bu arada sahte satıcıların telefon numaraları nedense ya düşmez yada açmaz onuda anlamış değilim ama sanırım arayanları çok olduğu için telefonları düşmüyor, açıp konuşsalarda neden bu kadar ucuza sattıklarını "ihtiyaç fazlası, acil satıcam, bugün akşama kadar satıcam, arkadaşım problem değil yani zaten soranlar var" şeklinde cevaplar verirler eskiden biyerde aran kazan muhabeti için sahte ilan verildiğini bile duymuştum. bu arada sitenin kendisi ile ilgili bir eleştirim yok güvenli alışverişler yaptığım bir sitedir, sadece seri ilan veren dolandırıcılara var... (yazdıklarımın hepsi tecrübe ile sabittir)
edit:quote
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokarca01 -- 7 Haziran 2009; 3:26:57 >
selam arkadaşlar. benim 3g 16gb 2.2.1fw 2.30bb m var ve yurt dışında yaşıyorum. ve telefona illegal hiç bişey yapmadım. tüm öğeleri orjinal. ama bugün 3.0 güncelllemesi yaparken bi sorunla karşılaştım ve itunes 1604 ve 1611 hatalrını verdi. yardım sayfasındaki herşeyide yaptım ama nafile. şuan telefon itunes e bağla simgesinde.. ilk sorum şu:
çok karmaşık olduğundan telefonu legal olarak kullanıyorum ama bu halde iken jail break yapabilirmiyim? aslında çokda illegal kullanmayı istemiyorum ama itunes bi türlü 3.0 fw güncellemesini yapmıyor. dosyaları çıkartıyor, hazırlıyor ama 2 3 dk sonra yukarıda yazdığım kod numaralı hataları veriyor.. durumun aciliyetini söylememe gerek yok sanırsam.. en hızlı şekilde yardımlarını bekliyorum...
arkadaşlar 3g de internet bağlantısı sorunum var; şirketteki wireless ağa bağlanıyorum. wireless bağlantısı şifresiz gerçekleşiyor fakat safariye girdiğim zaman şirket ağı tarafından kullanıcı adı parola sorgusu çıkıyor (bu durum firmanın sistemiyle alakalı dışarıdan laptopla da girseniz explorerda soruyor)
sonuç olarak doğru şekilde giriyorum ve giriş dediğim zaman istenilen web sitesine otomatik yönlenmem gerekiyor fakat (safari ağ bağlantısı kesildiği için istenilen siteye bağlanamıyor) şeklinde uyarı alıyorum.
kullanıcı ağı ve parolada sorun yok hatta bi kaç kez girmeyi de başardım iphone üzerinden bu yöntemle ama herhangi bir ayarlamı oynadım ya da başka bişeymi oldu giremiyorum artık hep bahsettiğim uyarıyı alıyorum.
bu arada evdeki normal modemimle ya da başka modemlerle hiç bir problem yok, şirketteki durum bahsettiğim gibi direk modem değil ağ sistemi.
Benim sorum biraz garip, iphone 3g nin wireless çekim mesafesi neden bu kadar az? Sadece ben mi bu sorunu yaşıyorum bilmiyorum Yani çekme mesafesi çok az. Bu konuda önerebileceğiniz birşeyler var mı? Ya da herkes mi bu sorunu yaşıyor? Örneğin alışveriş merkezlerinde access pointlerden uzaklaşınca çekmeme olayları başlıyor. Sanki iphoneların wireless antenleri çok yetersiz. Sizce de öyle değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obattal -- 23 Haziran 2009; 1:35:42 >
edit: arkadaslar bu mesajı yazdıktan sonra kucagımda dururken cantamın ustune dustu ve mucizevi bi şekilde duzeldi aslında ben de acaba temassızlık mı var diye igne gibi bir şeyle kotu seyler yapma niyetinde idim tam o sırada, duzeldigine sevindim ama bu tarz problemler neden oluyor anlamıyorum, sessize alma dugmem hala çalışmıyor mesela.
"arkadaslar merhaba, benim teknik bir sorunum var. kullandıgım iphone 3G olmayanlardan, yurtdısından gelmişti. tabi kullanım sırasında dusurdugum zamanlar oldu neyse bir keresinde artık hiç çalışmadı ve iphone dan anlayan bir telefoncuda yaptırdık sanırım içindeki bi kısmı degiştirdiler ben birebir ilgilenememiştim o sırada. neyse geldikten sonra sessize alma tusu calışmıyordu yani o tusu surukledigimde ekranda zilin uzerinde cizgi olan o uyarı cıkmıyor zaten sessize de almıyordu. hadi bu cok onemli degil die dusundum fakat asıl şimdi hatta bu aksam durup dururken ustteki tus kilidi ve telefonu kapamak için kullanılan tus calışmıyor sizce ne yapmam gerekir kendimin halledebilecegi bir arıza mı bu daha once basına gelmiş olan varmı? acil cevap lazım:("
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaru -- 23 Haziran 2009; 22:47:53 >
arkadaslar merhaba... bi sorum olucak,iphone 3g telefonum bugün kilitlendi,kapat barı cıktı fakat tepkisiz bi biçimde kaldı cihaz ve sadece ışığı yanıp sönüyor... ilk defa olan bir sey ve ne yapacagımı bilmiyorum... bi fikri ya da tavsiyesi olan var mı acep ?
arkadaslar merhaba... bi sorum olucak,iphone 3g telefonum bugün kilitlendi,kapat barı cıktı fakat tepkisiz bi biçimde kaldı cihaz ve sadece ışığı yanıp sönüyor... ilk defa olan bir sey ve ne yapacagımı bilmiyorum... bi fikri ya da tavsiyesi olan var mı acep ?
acma kapama tusu ile yuvarlak tuşu bir süre basılı tut. cihaz kendine gelecektir. ikisinede aynı anda basılı tutacaksın.
Vodafone sözleşmeli IPhone 3G de AVEA hat kullanmak mümkün mü?
iPhone 3G'yi Turkcell SIM kartı haricinde başka bir SIM kart ile kullanabilir miyim? iPhone 3G'nizi kutudan çıkarıp Turkcell SIM kartınızı takarak iTunes uygulamasıyla aktive ettikten sonra istediğiniz SIM kart ile kullanabilirsiniz.
iphone 3g jb 3.0 da ses sınırı özelliğini kullanamıyorum. açık hale getiriyorum ve belli bir seviyeye indiriyorum ama hiç bir değişme olmuyor este. neden olabilir?
1- iTunes ile müzik listeleri veya herhangi bir resim dosyası yüklerken telefondaki mevcut resimler veya müzikler iTunes'da yok ise telefondaki veriler silinerek yerine yenileri geliyor. Ben bunun önüne nasıl geçebilirim? Yani yeni bir veri göndereceğim zaman yalnızca ilave dosyaları telefondakilerin üzerine nasıl ekleyebilirim?
2- GPS için yol tarifi yapabilecek veya 2 nokta arasındaki mesafeyi göstermenin bir yolu var mıdır_ Mevcut programda bunnu yapamadım
3- MP3leri melodi olarak yapmak için en kolay yol nedir? Kalite kaybı olmadan?
4- iTunes Shopdan aldığım 2 3 oyun üzerine tıkladığımda açılmıyor. Yükleme ekranında kalıyor sadece. Ne yapabilirim?
5- iPhone için güzel wallpaper, melodi, temaların olduğu iyi bir internet sitesi söyler misiniz?
bence cevaplar gayet basit bir bicimde veriliyor. Topigi acan arkadaslara simdiden cok tesekkurler sorularin pek coguna 2. ci sayfada dahil cevap verilmis. Hatta son sayfadaki tum sorularin yanitlari. Bu bolumu acip bizlere yardimci olan arkadaslarima simdiden cok tesekkur ediyorum.
LUTFEN ACILAN KONUYU BASTAN OKUYARAK GELINIZ BASIT SORULARDAN DOLAYI ZATEN BURASI KIRLENDI
HAA AMA YOK BEN OKUYAMAM DIYORSAN BARI ILK IKI SAYFAYI OKUYUN
Tum sorulara cevap verilmis cunku bu sayfaya kadar sorulan tum sorularin cevaplari ilk 5 sayfada zaten var.
LUTFEN EMEGE OZELLIKLE BILGI PAYLASIM EMEGINE SAYGI GOSTERIN
BENİM BİR SORUM WAAR yerine benim bir sorum var diyebilmeli insan olan
ben yaklasik 4 ay once amerikadan unlocked ve jail break edilmis bir iphone3g 8gb aldim , ve hic sorunsuz kullandim. taaki bu gece salakca birsey ypip update edene kadar. su an ekranda sadece acil aramalar icin oldugu yaziyor. itunes a baglnmaya calistigimda ise sim kartin desteklenmedigi hatasi veriyor. babalar bunun bi cozumu varmidir , varsa nedir . lutfen yardim edin.
allahaşkına birisi bana yardım etsin bu itunes denilen illete uyuz oldum. her defasında sync yapmaktan ötürü canım sıkılıyor. yeni yüklemek istediğim parçaları iphoneda eskileri silinmeden direk yüklemenin hiç mi bi yolu olmaz? Ayrıca sadece resim upload etmek istiyorum iphonea ama bu sefer tum muzık arsıvı de sılınıyor. Sanırım ben hiçbirşey bilmiyorum. Ayrıca mp4 formatına çevrilmiş video klipleri de bir türlü telefona aktaramadım. Allahaşkına bu videoları iphonedakı verıler silinmeden nasıl gönderebilirim. Lütfen yardım edin...
Arkadaslar bır sorum olacak ıpohone nın JB oldugunu nasıl anlarız ve ucretlı uygulamaları nasıl ucretsız olarak yuklerız bu konuda yenı oldugumdan yardımcı olacak ustalara sımdıden cok tesekkurler.
merhaba arkadaslar benım bır sorunum var cydia dan yuklenen programları nasıl kaldırabılırız bu konuda yardımcı olacak arkadaslara sımdıden cok tesekkurler
arkadaşlar blackberry ve iphone arasında gidip gelirken iphone da karar kıldım fakat duyduğuma göre iphone ile notebook dan internete bağlanılmıyormuş.kullandığım operatörüm sınırsız internet paketi verirken bundan da bahsetti blackberry ile 3g hızında notebook ile nete bağlaanbilirsin ama iphone ile olmaz dedi.bilgileiniz için şimdiden teşekkürler...
iphone a kaynak ekleyemiyorum. bu daha önce okuduğum ama sonrasında bir türlü bulamadığım bir konu. saatlerdir abartmıyorum JB sonrasında kaynak eklememe izin vermeyen bu hata mesajını kaldırmanın yolunu birkaç forumda birden arıyorum. fakat konular ve sayfalar o kadar çok ki aradığını bulmak uzmanlık ötesi bir duruma geldi... sık sorulan sorular kısmında 1.1 jb yöntemlerini aşıp 3.0.1 e gelene kadar okuyup aradığını bulmak imkansız...
kaynak eklemeye "did not find repository" diye mesaj alıyorum. ne yapmak gerekiyor buna engel olan atlanılan adım nedir?
Merhabalar, iphone için araç kiti almak istiyorum ancak ne alsam bilemedim. Hama'nın fiş-usb ve araç kiti olan bir paketi var ama 30 lira eder mi bilemedim :). Tavsiyeniz var mı ? Teşekkürler.
yeni bir telefon almayı düşünüyorum i phone u tavsiye edermisiniz sizce aynı parayı i phone mı vermek mantıklı yoksa lg yada siemensin aynı ayarda bir modelinimi almak arkadaşlar belki daha önce bunlar soruldu konuşuldu ama yazılanlar çok uzun olduğu için hepsini inceleyemedim kusura bakmayın
Bazı arkadaşların teslim aldıkları araba veya ürünlerle ilgili problemleri oluyor.
Tüketici haklarınızı bilmenizi istiyorum. Bu sebeple forumun her yerine aynı şeyi eklemektense bir sayfa hazırladım. Tüketici haklarını kısaca yazdım. İnşallah ihtiyacınız olmaz. Okumak isterseniz linki aşağıya ekledim.
arkadaşlar acil yardım.. yeni aldığım ıphone 3gs'mi ıtunes'ten 3.0.1'e yükseltmek istedim.yükleme yapıyor yükleme bitince şöyle bi hata veriyor:there was a problem dowloading the software for the iphone ''winxp's iphone''The network connection timed out.Make sure your network settings are correct and your network connection is active,or try agein later.bu nedemek istiyor neden yükseltemiyorum bana yardım ederseniz sevinirim.
arkadaşlar acil yardım.. yeni aldığım ıphone 3gs'mi ıtunes'ten 3.0.1'e yükseltmek istedim.yükleme yapıyor yükleme bitince şöyle bi hata veriyor:there was a problem dowloading the software for the iphone ''winxp's iphone''The network connection timed out.Make sure your network settings are correct and your network connection is active,or try agein later.bu nedemek istiyor neden yükseltemiyorum bana yardım ederseniz sevinirim.
Cihazın aktivasyon işlemi başarısız oluyor... Sistem yoğun olduğunda oluşan bir problem olabilir veya bulunduğunuz ortamda internet kopuyor olabilir....
ben avea kullanıyorum. sürekli kapalı görünüyo telefonum. ara ara mesaj arama geliyo ara ara gelmiyo. Telefon kapalıymış gibi görünüyo. halbuki açık ve full çekiyo. nedir bu problem varmı bilen eden? 3.0.1 kullanıyorum. JB siz ve 4 aylık garantili tel.
Ya arkadaşlar günaydın.Kafayı yiyeceğim.3.0.1 için jailbreak'i mükemmel şekilde yaptım(Süper anlatım sayesinde).Cydia installous falan süper çalışıyo.Yalnız installous'da bir problem oldu ve kaldırdım.Kaldırmamla beraber appstore'dan yüklediğim bütün uygulamalar silindi.Bununla beraber Photos altındaki wallpaper klasörüm de silindi.Wallpaper klasörünü göremiyorum telefonda deli olucam.Uygulamaları tekrar edinirim ama telefona ait bi klasörün yok olması çok sinirimi bozdu.İphone browser ile baktığımda klasör ve dosyaları görebiliyorum.Boss paper indirdim klasörü o da görüyo.Ama ben telefondan baktığımda photos altında yok!!!
Allah rızası için birisi fikri varsa yardımcı olsun nasıl görünür hale getirebilirim???
bu yazılımı gördum appstoreda fakat kurdum telefon numaramı ıstedı huylandım öyle bıraktım.bilen arkadaslar bi yorum yapabilirmi acaba nedir ne değildir bu? benım derdım iki iphone arasında free mesajlaşmak edge wifi veya 3g uzerınden text şeklinde. text free dıye bı program kullanıorum fakat ınanılmaz yawaş,kafasına görede kitlenıyo,ama guzellıgıde war,program kapalı bıle olsa notıfıcatıon seklınde gelıo mesaj...inşallah anlatabilmişimdir derdimi.şimdiden teşekkurler