benim şöyle bi sorum var ipone daki google haritaları hafızasındamı yüklü yoksa pc deki gibi biyeri seçince o kısmı download mı ediyo? yani 2. dediğim gibiyse illaki bi kablosuz internet yada gprs olcak öylemi? anladığım kadarıyla türkiyede bu uygulama pratikte yalanmı olmuş oluyo?
http://www.hacktheiphone.com/ sitesinde gercekten cok guzel bi sekilde anlatilmis hersey. Eger vaktim olursa, kendim yaptiktan sonra turkce ye ceviricem sitedeki bilgileri arkadaslar. ama oncesinde, sitede 2 farkli yolla islemler yapiliyor. Bir yolda bilgisayar uzerinden yapilirken, digerinde bilgisayarla bi alakaniz yok. bu yollari deneyen var mi? ne farklari var, ne gibi sonuclari var? her ikisindede cihazin versiyonu 1.1.1 kaliyor, sadece bilgisayar uzerinden yaparken once bi downgrade edip tekrar upgrade ediyorsun.
Yapan varsa bilgi verebilir mi? farklari nedir, guvenli yol nedir?
Tesekkurler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyondream -- 6 Kasım 2007; 14:55:15 >
Standat kendi Safari içindeki rss özelliğini kullanıyorum. 1.1.1 ise iphone surümünüz o rss programı çalışmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: duro29
arkadaslar iphone rss reader kullanan varmı? ibrickr de var bi tane ama calısmadı ,a alternatifi olan varmı?
> On your Apple iPhone, enter Installer.app and download:
- BSD subsystem - Mobile Terminal - Erica?s Unlock.app (I?ve Included on the pack)
YOU DON?T HAVE TO MAKE ANY MORE FOLDERS (is just info for you), JUST LEAVE IT THE WAY I POINTED OUT.
This process was written/quoted from the ModmyiPhone by REVAN, so as said in the Guide for Windows (http://www.modmyiphone.com/forums/showthread.php?t=9618), just follow step by step (20 total):1. Make a folder on your C: hard drive and call it ?unlock? (without the quotes obvious).2. Pick up your iPhone and RUN the aplication Terminal. 3. In Terminal, type in as following (respect spaces ok?):
cd / mkdir /unlock
4. Leave it there. 5. Go to your Windows computer, and clic Start>Run>cmd.exe 6. Once open, type in as following (respect spaces ok?):
19. Congratulations!!! yipei! If you?re a beginner this is a very good glory for you, still some steps, be patient.
20. Last but not least. Just:
- Run Erica?s Unlock.app on your iPhone and wait.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 6 Kasım 2007; 21:59:15 >
Installer.app ile (O tutoriale ek olarak) Community sources ile SSH ıda yükleyin (Daha sonra yani işlem bittiğinde ve iphone tekrar sim free olduğunda bunların hepsini kaldırın özellik ile SSH ı unutmayın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 6 Kasım 2007; 21:58:55 >
Arkadaşlar bi sorum var, dün telefonu şarja taktım ve gece 3 te tam dolu olarak yattım turkcell hattım takılıydı kapama tuşuna bastım ve beklemeye aldım sabah saat 10 da uyandığımda telefonun bataryası %10 dolu gösteriyordu ve turkcell hattım takılı olmasına rağmen no services yazıyordu (daha kayıt ettirmedim) , son kullanım sürelerine baktığımda usage 7.50 saat standby 8 saate yakın gösteriyordu. Bir problemmi var acaba yoksa telefon çekmeyince yada çekmeye çalışıp kendini standby dan çıkarıp normal kullanım konumunamı geçti acaba sabaha kadar bilgisi olan varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalmac -- 7 Kasım 2007; 11:59:23 >
Benimde dün wi-fi açık kalmış normalin birkaç katı daha hızlı tükenmiş batarya, ilk defa cebimdeyken kapandı telefon.. Senin de aynı durum olmuş olabilir veya otomatik kilidi kaldırmış olabilirsin dolayısı ile bir uyarıda ekran açık kalabilir, ve tabi bir telefon en yoğun olarak şarjı operator sinyalini ararken bitirir.. Sende de telefonu koyduğun yerde çekmeme problemi yaşadıysan bu yüzden olması mümkün..
hacktheiphone sitesinde ki yonergelerde bi yere kafam takildi. Orda bi basamakta IP adresi yaziyoruz. O IP adresini biz mi belirliyoruz yoksa bi yerden bakmamiz falan mi lazim?
Yani ben bu kirma islemini sabit IP li bi yerde yapamayacak miyim?
Sabit IP de sorun yasarmiyim?
ordaki ornekte 101.1.1.1 gibi bisey belirliyor, biz ne yazicaz?
hacktheiphone sitesinde ki yonergelerde bi yere kafam takildi. Orda bi basamakta IP adresi yaziyoruz. O IP adresini biz mi belirliyoruz yoksa bi yerden bakmamiz falan mi lazim?
Yani ben bu kirma islemini sabit IP li bi yerde yapamayacak miyim?
Sabit IP de sorun yasarmiyim?
ordaki ornekte 101.1.1.1 gibi bisey belirliyor, biz ne yazicaz?
yardim, tesekkur...
Windows daki dos yönergesini aç ve ipconfig yaz orda çıkan IP adresini yazacaksın.
Yaklaşık üç haftadır kullanıyorum bu cihazı, iki hafta pek bir problem olmadı ama ne zaman App Inst li kullanarak bir şeyler yüklemeye başladım telefonda kilitlenmeler bir video yada müzik dinlerken kapanıp açılmalar yaşadım ve bazen uzun süre kilitlenmeler. Bu sorunları aramızda başka yaşayanlar var mı? ve kaynağı ne olabilir. Hangi yüklediğimğiz şeyler sizce sakıncalı. Benim telefon son sürümlü olan 1.1.1, cevaplarınızı bekliyorum,
ellerine sağlık ancak ben bu iphone daki eksiklerin bir sonraki iphone da giderileceği kanaatindeyim ve o zamanı bekliyeceğim.nedir abi mms göndermeyen telefon?
Safaride zaten rss okuyucusu mevcut bir şey çalıştırmanıza gerek yok.Direkt rss adresini girin Safariye yeterli sonra isterseniz sık kullanılanlara alırsınız (Bookmark) Ya'da illaki el ile girmek istemiyorsanız iTunes a bağlayınca bookmarkları eşleştirmeniz (sync) yeterli (Eğer bilgisayarınızda en çok ziyaret ettiğiniz rss leri bookmarlıyorsanız)
Birde bir adres vereyim bütün gaste,iş dünyasi vb hepsine buradan tek tıkta ulaşabilirsiniz : http://www.rsshaber.com/
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Vipracing
Standat kendi Safari içindeki rss özelliğini kullanıyorum. 1.1.1 ise iphone surümünüz o rss programı çalışmaz.
quote:
arkadaslar iphone rss reader kullanan varmı? ibrickr de var bi tane ama calısmadı ,a alternatifi olan varmı?
safariren nasıl calıstırıyorun? benim cihaz 1.0.2 ama ibrickr de ki prog calısmadı bi türlü?
JoeTheKid: Çok yerde yazdım tekrarlıyayım : AppTapp gibi programları hack etme dışında kullanmayın derim zira cihazın stabilitesini ciddi bozma potansiyelleri var.Problem çıkartmayan bir kaç uygulama Erica nın uygulamaları ( Light,VNotes,send file) onun dışında ki uygulamalar öyle yada böyle bir yerde problem yaratıyor.Ek olarak : 1.1.1 ile uyumlu sayılabilecek program sayısıda yok denecek kadar az.o yüzden hiç bir 1.1.1 cihaza ekstra bir yükleme yapmamaya gayret gösteriyorum.
klonajinsky : Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 7 Kasım 2007; 22:44:07 >
Pil performansı hakkında : Eğer OpenSSH (Yada independence de işlemleri bitirdikten sonra programın kendi ssh eklentisini ) vb gibi bir şey yükleyip sonra kaldırmadı iseniz pil performansını - anlamda ciddi olarak etkileyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 8 Kasım 2007; 7:00:31 >
ARKADAŞLAR BELKİ KOMİK GELECEK AMA İPHONE U MAC BOOKUMA TANITAMIYORUM BİR TÜRLÜ.SADECE FOTOĞRAF MAKİNESİYMİŞ GİBİ FOTO GÖRÜNTÜLEMEYİ AÇIYOR.SYNC YAPAMIYORUM BU YÜZDEN.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
Peki vipracing hocam bu yanlışı düzeltmem için bir yol var mı?, tüm yüklediklerimi kaldırmama rağmen tutukluklar devam ediyor. Birde desktop ta DemoApp ve Fieldtest diye iki şey peydah oldu ve gitmiyorlar. Acaba cihazı sıfırlama imkanım var mı? Bilgisatarlarda yaptığımız restauration gibi. Vermiş olduğun cevap içinde teşekkürler,
JoeTheKid: Çok yerde yazdım tekrarlıyayım : AppTapp gibi programları hack etme dışında kullanmayın derim zira cihazın stabilitesini ciddi bozma potansiyelleri var.Problem çıkartmayan bir kaç uygulama Erica nın uygulamaları ( Light,VNotes,send file) onun dışında ki uygulamalar öyle yada böyle bir yerde problem yaratıyor.Ek olarak : 1.1.1 ile uyumlu sayılabilecek program sayısıda yok denecek kadar az.o yüzden hiç bir 1.1.1 cihaza ekstra bir yükleme yapmamaya gayret gösteriyorum.
JoeTheKid : Restore yeterli olucaktır.Resore için itunes da restore a kliklemeden önce shifte basılı tutup restore ediceğiniz dosyanın yerini itunes a göstermeniz yeterlidir.Daha sonra restore dicektir.anySim vb gibi bir program ile sim free yaptı iseniz bir kere daha yapmanıza gerek yok restore işleminden sonra ibricr yada independence ile jailbrake yapmanız yeterli.Tabi bunları yaparken arka planda itunes helper hep kapalı olucak. Restore etmeden önce bir kere daha sync edin güncel olsun itunes daki iphone biligileride.
EXCALIBUR13 :itunes ve library içeriğini silip yeniden yükleyin (7.4.2 versiyonu ilk sayfada linki var) direkt usb 2.0 dan bağlayın.
Vipracing dediğin gibi restore işlemini yaptım fakat cihaz ilk aldığım günkü haline döndü, ekranında Activate İphone yazısı çıktı, yazında bununla ilgili bir konudan bahsetmemişsin, şimdi ne yapacağım konusunda bir fikrin var mı? ilk yaptığım tüm işlemleri tekrar mı yapacağım yada telefon öldü mü?
quote:
JoeTheKid : Restore yeterli olucaktır.Resore için itunes da restore a kliklemeden önce shifte basılı tutup restore ediceğiniz dosyanın yerini itunes a göstermeniz yeterlidir.Daha sonra restore dicektir.anySim vb gibi bir program ile sim free yaptı iseniz bir kere daha yapmanıza gerek yok restore işleminden sonra ibricr yada independence ile jailbrake yapmanız yeterli.Tabi bunları yaparken arka planda itunes helper hep kapalı olucak. Restore etmeden önce bir kere daha sync edin güncel olsun itunes daki iphone biligileride.
EXCALIBUR13 :itunes ve library içeriğini silip yeniden yükleyin (7.4.2 versiyonu ilk sayfada linki var) direkt usb 2.0 dan bağlayın.
Dediğim gibi activate ediceksiniz jailbreak yapmanız lazım.Windows kullanıyorsanız ibrickr Mac kullanıyorsanız independence.(Sim free yapmanıza gerek yok o base band da.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 9 Kasım 2007; 2:38:47 >
Dediğim gibi activate ediceksiniz jailbreak yapmanız lazım.Windows kullanıyorsanız ibrickr Mac kullanıyorsanız independence.(Sim free yapmanıza gerek yok o base band da.)
Sizin versiyon 1.1.1 miydi? Öyle ise biraz daha uzun sürer.
slm biraz konu dışı ama benim öğrenmek istediğim youtube da seyrettiğim iphone magic baslıklı videolarda iphone x-ray cihazına dönüşüyor, kola bardağına dönüşüyor vs bunlar iphone içinde gelen temalarmı yoksa sonra dan yüklemeniyor gerekiyor
İphone un USB den sarj olmamasını nasıl sağlarım acaba?Her bilgisayara bağlayışımda sarj olmaya başlıyor...
EDİT:İmla
boyle bir seyin mumkun olabilecegini sanmiyorum, iphone'a usb'den 5 V'luk bir akim geciyor, bunu nasil keseceksiniz ki sarj etmesin?
Amac akımı kesmek değil akımın telefona gitmesini engellemek...Yani telefonda bununla ilgili bir özellik varmı diye soruyorum?Sony Ericsson larda usb den sarj kapatılabiliyordu bununla alakalı olarak sordum...
Sİzlere tavsiye yurtdışından kesinlikle getirmeyin. Ben yandım siz yanmayın bari... sadece gümrük ve komisyon ücretine 890 YTL ödedim... Notere ödediğim masrafları saymıyorum bile... Hatta aletin faturası $300 kesilmesine rağmen 890 YTL masraf ödemek zorunda kaldım.. hayatım boyunca birdaha bu kadar büyük bir aptallık yapacağımı düşünmüyorum..
Eğer yurtdışından sipariş veren varsa direk iptal edin türkiyeden herhangi bir yerden alında daha iyi.. eğer sipariş vermiş olan varsa şimdiden geçmiş olsun....
Yukarıdaki her şeyi bitirdikten sonra independance i açın: (Telde wifi dan bağlı olsun aynı zamanda usb dende)
Customizeyi seçin Applications dosyasını seçin sonra Systemi yukarıdaki minik yuvarlak add butonuna tıklayın unzip ettiğiniz anysim in yerini gösterin.Vermiş olduğunuz ip ve password u girin 'fix it message " çıkıncada yes e basın.
Vipracing... Ilk soru cevap kismindan alintidir ustteki bolum. bisey kafam takildi. tutorial sayfa 3ten sonra demissin ama o web sayfasi yenilendi, yani artik o verdigin siteden devam edebiliriz di mi? Yani bu Anysim i falan ek olarak indirmeye gerek kalmadigi yaizyor o sitede. Direk butun islemleri yapiyor independence la?
Bu kisimde bi hatam var mi? uyarirsan sevinirim. Bir de ben su IP olayini anlayamadim tam olarak. Daha once sordum ama tam anlayamadim. Girmem gerekn IP nedir? Yani ben MAC OS uzerinden yapicam, bilgisayarda nerden bakmam lazim bu IP ye. bildigimiz baglantiyi yaptigim IP midir? (islemi yaparken Bİlgisayarim ve iPhone ayni ADSL modemden wireless olarak bagli olacaklar)
Onlar bira animasyonu gibi özel videolar.Zamanlamasını iyi yapmak lazım başka bir program vb değil.
quote:
Orjinalden alıntı: ReTRo-Asi
slm biraz konu dışı ama benim öğrenmek istediğim youtube da seyrettiğim iphone magic baslıklı videolarda iphone x-ray cihazına dönüşüyor, kola bardağına dönüşüyor vs bunlar iphone içinde gelen temalarmı yoksa sonra dan yüklemeniyor gerekiyor
Evet doğru bende yetişemiyorum bu hıza .En iyisi bu yazıya alternatif olan yeni metodları da eklemek. MAC ın ip sine değil iphone nun ipsine bakacaksınız.Settings--Wifi ve bağlı olduğu WiFi networkünün adının yanındaki küçük mavi oka basınca çıkacak olan pencereden.
quote:
Orjinalden alıntı: beyondream
Bu yukarıdaki tutoriali bitirince : simFree yapmak için bu dosyayı indirin (Bu en yeni sürümüdür) : anySIM 1.1
Tutorialde yazmayan bölümü yazayım (Buraya tutorialin 3 sayfasınıda bitirdikten sonra geliceksiniz)
Yukarıdaki her şeyi bitirdikten sonra independance i açın: (Telde wifi dan bağlı olsun aynı zamanda usb dende)
Customizeyi seçin Applications dosyasını seçin sonra Systemi yukarıdaki minik yuvarlak add butonuna tıklayın unzip ettiğiniz anysim in yerini gösterin.Vermiş olduğunuz ip ve password u girin 'fix it message " çıkıncada yes e basın.
Vipracing... Ilk soru cevap kismindan alintidir ustteki bolum. bisey kafam takildi. tutorial sayfa 3ten sonra demissin ama o web sayfasi yenilendi, yani artik o verdigin siteden devam edebiliriz di mi? Yani bu Anysim i falan ek olarak indirmeye gerek kalmadigi yaizyor o sitede. Direk butun islemleri yapiyor independence la?
Bu kisimde bi hatam var mi? uyarirsan sevinirim. Bir de ben su IP olayini anlayamadim tam olarak. Daha once sordum ama tam anlayamadim. Girmem gerekn IP nedir? Yani ben MAC OS uzerinden yapicam, bilgisayarda nerden bakmam lazim bu IP ye. bildigimiz baglantiyi yaptigim IP midir? (islemi yaparken Bİlgisayarim ve iPhone ayni ADSL modemden wireless olarak bagli olacaklar)
Tesekkurler, yarin kiricam bi terslik olmazsa...
Bir de verdigin site, www.hacktheiphone.com , onu yapan kisiye mail attim, biseyler sordum, ve sitedeki yonergeleri turkceye cevirebilecegimi soyledim. su an 1.1.2 surumuyle cok mesgulmus, onu hallettikten sonra tekrar iletisime gecicek benimle, siteye Turkce aciklamalari eklemis olucaz boylece. Hem insanlar icin kolaylik olmus olur.
quote:
Evet doğru bende yetişemiyorum bu hıza .En iyisi bu yazıya alternatif olan yeni metodları da eklemek. MAC ın ip sine değil iphone nun ipsine bakacaksınız.Settings--Wifi ve bağlı olduğu WiFi networkünün adının yanındaki küçük mavi oka basınca çıkacak olan pencereden.
quote:
Bu yukarıdaki tutoriali bitirince : simFree yapmak için bu dosyayı indirin (Bu en yeni sürümüdür) : anySIM 1.1
Tutorialde yazmayan bölümü yazayım (Buraya tutorialin 3 sayfasınıda bitirdikten sonra geliceksiniz)
Iyi yaparsınız vallahi elinize&zamanınıza sağlık.Takıldığınız terim vb olursa sorun bende elimden geleni yaparım .
quote:
tesekkurler, sorularim bitti, yarin umarim basarili olurum, kirarim iPhone u.
Bir de verdigin site, www.hacktheiphone.com , onu yapan kisiye mail attim, biseyler sordum, ve sitedeki yonergeleri turkceye cevirebilecegimi soyledim. su an 1.1.2 surumuyle cok mesgulmus, onu hallettikten sonra tekrar iletisime gecicek benimle, siteye Turkce aciklamalari eklemis olucaz boylece. Hem insanlar icin kolaylik olmus olur.
quote:
quote:
Tesekkurler, yarin kiricam bi terslik olmazsa...
merhaba benım sorunum telefonu aldıgımda 1.0.1 versıyon ve 03.14.08_G MODEM fırmwareye sahipti fakat yanlıslıkla update ettim 1.1.1versıyon ve 04.01.13_G fırmware de ıdı. suanda versiyonu 1.0.2 de baseband sorununu bir türlü çözemedim bunu halledebileceğim bir yol, bir link yada bir program varmı vipracing arkadasın bir ara basebend sorunuunu çözebilcek bir program oldugunu yazmıstı... lütfen şu anda hiç bir şey yapamıyorum yardım edebilecek arkadaşlara teşekkürlera özellikle vipracing lütfen
merhaba benım sorunum telefonu aldıgımda 1.0.1 versıyon ve 03.14.08_G MODEM fırmwareye sahipti fakat yanlıslıkla update ettim 1.1.1versıyon ve 04.01.13_G fırmware de ıdı. suanda versiyonu 1.0.2 de baseband sorununu bir türlü çözemedim bunu halledebileceğim bir yol, bir link yada bir program varmı vipracing arkadasın bir ara basebend sorunuunu çözebilcek bir program oldugunu yazmıstı... lütfen şu anda hiç bir şey yapamıyorum yardım edebilecek arkadaşlara teşekkürlera özellikle vipracing lütfen
Hocam ben de aynı dertten muzdariptim fakat 4 gun boyunca 40 saat abartısız ugrasmama ragmen yapamadım herseyi yaptım base bandı bile virginise ettim revirginise ettim cihazı actım baseband ta versiyon da 1.0.2 gözüküyordu fakat simfree de dahil hiçbir kırma programı işe yaramaz oldu bende servise verdim Lacrymatoire arkadasın istanbulda tanıdığı bir apple servise verdik cihazı yapıp teslim ettiler ücret karşılığında şu an herşey sorunsuz çalışıyor.Önerim çok fazla uğraşmadan işin ehline cihazı teslim etmeniz....
1.1.1 e geri dönme isteyenler dikkat : tutoriallerin (Garantili olanlarının) şu an son saatleri malumunuz 1.1.2 her an yayına geçebilir.
cetinavci: Merhaba bu forum altında verdiğim linkler var.Bende bu şekilde çok cihaz düzelttim.
ya arkadaşlar lütfen artık biri kesin bişi söleyebilirmi.. amerikadan iphone 399$ + vergilerle toplam 420-430$ a mı alınıyor? bakınız bu linkteki yazıya göre 60×24=1440$ ödemek şart???? lütfen biri yardımcı olsun amerikadan alırım diye düşünüyordum ama bu şartlarda doğubanktan almak daha cazip gibi? amerikadan alan arkadaşlar ne kadara aldığını paylaşırlarsa sevinirim. bu yazıdaki AT&T sözleşmesi olayı gerçekmi? birde forumda başka bişi daha okudum. artık nakit olarak alınamıyormuş iphone kredi kartı mecburmuş. we hediye olarak alınmasıda kalkmış filan tam anlamadım ama.. bu konuda bilgisi olanlar lütfen acil cevap atın amerikaya haftaya gidicem alıyımmı almayayımmı karar veremedim??
Geçenlerde aleti restore edelim derken başımıza gelen kalmadı. Özellikle Vipracing hocanın verdiği bilgiler bende balon gibi patladı. Sanıyorum bir yanlış anlaşılma olayı bunlara yol açtı diye düşünüyorum. İşte yaşadıklarım;
Amerikadan 2 hafta önce gelen ve normal versiyonu 1.1.1 olan telefonumu Vipracing hocanın önermiş olduğu sitedeki denilenleri yaparak kırmıştım, gayet mesut ve mutlu bir şekilde cihazı kullanırken, alet apptab yüzünden olduğunu tahmin ettiğim sapıtmalara başladı. Apptab e bağlı programları kaldırmamda herhangi bir fayda getirmedi. Bende foruma yazı yazaraktan cihazı restore edebilirmiyim diye sormuştum. Vipracing hocam problem yok dedi Itunes de shif tuşunu kullanaraktan restore yap ve sonrada ibrick ile jailbreak yapacaksın demişti. Restore işleminden sonra cihaz kilitlendi ve ibrick i açtığımda programın bana önerdiği yeniden 1.0.2 ye dönmekti. Yani sanki aleti sıfır almışım gibi. Baktım ibrick ie yaramıyor jailbreak diye adlandırılan programı çalıştırdım ve denilenleri uyguladım ama cihaz eski haline dönmedi. Cihazı çalışır hale getirmem baya zaman aldı. Yeniden 1.0.2 ye döndüm ve sanki ilk gün yeniden kırıyormuş gibi işlemlere başladım. Cihaz 1.0.2 de yeniden açıldı, fakat ne zamanki 1.1.1 e yükseltiyorum cihaz yeniden activation sorar oldu. Şu an çalışna versiyonda bıraktım cihazı ama tabii ki orjinal versiyonunuda geçmek istiyorum. Yardımcı olabileceklerden bunu nasıl yapılacağı konusunda yardım bekliyorum;
Cihazın ilk versiyonu 04.01.13_G - 1.1.1 Şu an kullandığım versiyon 04.01.13_G - 1.0.2(1C28)
Sizin modem base bandı 1.1.1 in fakat işletim sistemi 1.0.2 Yapmanız gereken : 1.0.2 olan işletim sisteminizi 1.1.1 upgrade edip jailbreak yapmak.Başka hiç bir şey yapmadan bunu baştan yapabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: JoeTheKid
Merhabalar,
Geçenlerde aleti restore edelim derken başımıza gelen kalmadı. Özellikle Vipracing hocanın verdiği bilgiler bende balon gibi patladı. Sanıyorum bir yanlış anlaşılma olayı bunlara yol açtı diye düşünüyorum. İşte yaşadıklarım;
Amerikadan 2 hafta önce gelen ve normal versiyonu 1.1.1 olan telefonumu Vipracing hocanın önermiş olduğu sitedeki denilenleri yaparak kırmıştım, gayet mesut ve mutlu bir şekilde cihazı kullanırken, alet apptab yüzünden olduğunu tahmin ettiğim sapıtmalara başladı. Apptab e bağlı programları kaldırmamda herhangi bir fayda getirmedi. Bende foruma yazı yazaraktan cihazı restore edebilirmiyim diye sormuştum. Vipracing hocam problem yok dedi Itunes de shif tuşunu kullanaraktan restore yap ve sonrada ibrick ile jailbreak yapacaksın demişti. Restore işleminden sonra cihaz kilitlendi ve ibrick i açtığımda programın bana önerdiği yeniden 1.0.2 ye dönmekti. Yani sanki aleti sıfır almışım gibi. Baktım ibrick ie yaramıyor jailbreak diye adlandırılan programı çalıştırdım ve denilenleri uyguladım ama cihaz eski haline dönmedi. Cihazı çalışır hale getirmem baya zaman aldı. Yeniden 1.0.2 ye döndüm ve sanki ilk gün yeniden kırıyormuş gibi işlemlere başladım. Cihaz 1.0.2 de yeniden açıldı, fakat ne zamanki 1.1.1 e yükseltiyorum cihaz yeniden activation sorar oldu. Şu an çalışna versiyonda bıraktım cihazı ama tabii ki orjinal versiyonunuda geçmek istiyorum. Yardımcı olabileceklerden bunu nasıl yapılacağı konusunda yardım bekliyorum;
Cihazın ilk versiyonu 04.01.13_G - 1.1.1 Şu an kullandığım versiyon 04.01.13_G - 1.0.2(1C28)
Yardımlar için şimdiden teşekkürler,
artı bir sorum daha olacak.makinayı vipracing hocanın talimatları dogrultusunda kırdıgımı sanıyorum fakat iphone u yeni kayıt ettirdigim icin ,işlemin başarılı olup olmadıgını anlıyamıyorum .aktıve isleminin de sonuclandıgını bilemiyorum .makinanın kırılıp kırılmadıgını anlamam icin baska bir yol varmı acaba ?
arkadaşlar iphone alırken kredi kartı mecburmu? at&t ye para ödememek için satıcıya iphone u hediye olarak alıyorum dememmi gerekiyo? bişey sölemesemde olurmu? hediye olarak almak artık olmuyo diye saçma bişi duydum en son güncel olaylar nasıl biliyormusunuz? lütfen bi cewap werin artık. 3 gün sonra amerikaya gidiyorum ona göre para alıcam yanıma.
arkadaşlar iphone alırken kredi kartı mecburmu? at&t ye para ödememek için satıcıya iphone u hediye olarak alıyorum dememmi gerekiyo? bişey sölemesemde olurmu? hediye olarak almak artık olmuyo diye saçma bişi duydum en son güncel olaylar nasıl biliyormusunuz? lütfen bi cewap werin artık. 3 gün sonra amerikaya gidiyorum ona göre para alıcam yanıma.
iPHONE almak icin: 1. Kredi kartiyla almak zorundasin. 2. En fazla 2 adet alabilirsin. 3. Hediye aldigini soyleyerek, doldurulmasi gereken evrak, ivir zivirdan kurtulursun. 4. Fiyati 400 dolar + bulundugun eyalet vergisi. ( Vergi en fazla % 5 falan oluyo, yani toplam fiyat 420 Dolar oluyo)
Gelirken sorun cikmasin, basim agrimasin dersen, donerken de ac kutuyu, telefonu ativer cebine, aslanlar gibi gel, sonrasi sana kalir tabi, kirdirmak, aktive etmek, ne de olsa 1.1.2 alican, yepyeni surum.
iPHONE almak icin: 1. Kredi kartiyla almak zorundasin. 2. En fazla 2 adet alabilirsin. 3. Hediye aldigini soyleyerek, doldurulmasi gereken evrak, ivir zivirdan kurtulursun. 4. Fiyati 400 dolar + bulundugun eyalet vergisi. ( Vergi en fazla % 5 falan oluyo, yani toplam fiyat 420 Dolar oluyo)
Gelirken sorun cikmasin, basim agrimasin dersen, donerken de ac kutuyu, telefonu ativer cebine, aslanlar gibi gel, sonrasi sana kalir tabi, kirdirmak, aktive etmek, ne de olsa 1.1.2 alican, yepyeni surum.
olduğu gibi hiç açmadan bawula koyup getirmeyi düşünüyorum bişi olmaz dimi? cevap için teşekkürler bu arada. 1 haftadır bekliodum şu cevap için..
artı bir sorum daha olacak.makinayı vipracing hocanın talimatları dogrultusunda kırdıgımı sanıyorum fakat iphone u yeni kayıt ettirdigim icin ,işlemin başarılı olup olmadıgını anlıyamıyorum .aktıve isleminin de sonuclandıgını bilemiyorum .makinanın kırılıp kırılmadıgını anlamam icin baska bir yol varmı acaba ?
Bence duyarlı olması gereken soruyu soran arkadaşlar; evet burası forum ama insanlar yanıt vermek zorunda değiller ki Öyle bi itham ediyosunuz ki sanki altınızda sizin için çalışan işçiniz gibi
Program kaldırmak için Windows : ibrickr programs bölümüne gidip fake(sahte) iphone ekranında beliren program adlarının yanındaki - lere basarak (Apptap kurulmuş ise ilk önce Apptap ın kendi içinden kurulan programları kaldırıp en son bu yöntem ile Apptapı kaldırın) Başka bir yöntemde : (ifuntastic iBrickr vb) : /var/root/Library altına girip temizlik yapmak.
Normalde programları açıp kapayabiliyorsanız (Yani cihazı tel ozellikleri dışında kullanabiliyrsanız) jailbrake yapmışsınız demektir anySim programıda hata vermeden işlemi bitirdi ise ve incrorrect sim gibi hatalar vermiyor ise bir şeyin yanlış olma ihtimali pek yok.Kırılıp kırılmadıği derken zaten programı yüklediğinize göre cihaz 'kırılmış' demektir.Sizin merak ettiğiniz sim kildinin var olup olmadığı.Bunu anlamanın yolu : Cihazınıza herhangi bir sim kartı takıp çalıştırmak.(Dediğim gibi daha önce hata vermediği sürece sorun olmaması lazım)
quote:
Orjinalden alıntı: tulsa
Orjinalden alıntı: denizwaterpolo5
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: denizwaterpolo5
olduğu gibi hiç açmadan bawula koyup getirmeyi düşünüyorum bişi olmaz dimi? cevap için teşekkürler bu arada. 1 haftadır bekliodum şu cevap için..
tesekkurler vipracing,yalnız benim derdim makina amerikadan sim free olarak gelmisti.ben yanlıslıkla yaptıgım update sonrası tekrar sim free hale getirmeye calıstım virginize olayları falan .ben bundan dolayı terettutteyim.yani anysim programını falan calıstırmadım hic.yani sıfır makinaymıs gibi davranmadım oyuzden biraz teredutteyim.
quote:
Normalde programları açıp kapayabiliyorsanız (Yani cihazı tel ozellikleri dışında kullanabiliyrsanız) jailbrake yapmışsınız demektir anySim programıda hata vermeden işlemi bitirdi ise ve incrorrect sim gibi hatalar vermiyor ise bir şeyin yanlış olma ihtimali pek yok.Kırılıp kırılmadıği derken zaten programı yüklediğinize göre cihaz 'kırılmış' demektir.Sizin merak ettiğiniz sim kildinin var olup olmadığı.Bunu anlamanın yolu : Cihazınıza herhangi bir sim kartı takıp çalıştırmak.(Dediğim gibi daha önce hata vermediği sürece sorun olmaması lazım)
quote:
bu arada sim i taktıgım zaman ekranda bir sure arayıp no service yazısı cıkıyor.
quote:
quote:
bu arada sim i taktıgım zaman ekranda bir sure arayıp no service yazısı cıkıyor.
quote:
quote:
Hocam işiniz çok zor...Büyük ihtimalle olmamış simfree işleminiz...Bende de aynısı oldu no service yazısını bir türlü geçiremedim ne kadar uğraştıysam olmadı büyük ihtimalle sizin de baseband ile ilgili bir problem oluştu cihazınızda yada simfree yapamadınız tekrar denemek için uğraşın yeniden aynı işlemleri tekrarlayın fakat olmama ihtimali büyük....
arkadaşlar bende telewebden işlem yapıyorum ve akıllısmsle şifre alıyorum cep telefonuma, ama buradan okuduklarıma göre iphone ile bu tür mesajları alamayacağım doğrumudur? Birde 1.1.1 versiyonundan 1.1.2 versiyonuna geçişte ne tür düzeltmelerin olduğunu bulamadım nette bilen gören duyan varmı :)
alışveriş yaptığım forum üyeleri : isa6n, hokkabaz, ataruz, teknoturk, kond, number_oen, braveheart11, erginates, sharloot, cafesnet, savastek, emreden, gmby, architect, biolog, mkoyuncu, killNod, öztin, cici, pArDon, arbiter, theman33, 1906nedir ... adlarını hatırlayamadığım daha bir çok forum üyesi daha :)