Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Fiyat aralığına göre soğutucu tavsiyeleri - siz de katılın!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: bios25
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Fiyat aralığına göre soğutucu tavsiyeleri - siz de katılın! Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
StrangerXT

17 Ekim 2007; 19:20:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar herkese merhaba,

Bu başlık altında herkesten kullandığı soğutucu hakkında ufak bir yorum bekliyorum. Bir database yapalım, belli fiyat aralıkları arasında en iyi soğutucuları seçmeye çalışalım. böylece ileride soğutucu almak isteyen arkadaşlar direkt bu başlığa bakarak yorumları okuyabilir ve seçim yapabilirler

Fiyat aralıklarımız 0-30 ytl 30-60 ytl 60-90 ytl ve 90+ ytl olsun lütfen soğutucuyla beraber kullandığınız komponenti de yazalım (mesela big typhoon ile asus commando kullanıyorum gibi) böylece uyum sorunları hakkında da bilgilendirme yaparız.

bunun yanı sıra kişisel olarak soğutucuyu verdiğiniz paraya oranla puanlandırın. örneğin 70 ytl ye aldığınız soğutucu parasını % kaç hak ediyor?

Böyle bir veritabanımız da olsun Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler, yeterli ilgi olursa üst konuya taşırız

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..
StrangerXT

17 Ekim 2007; 19:22:45 

İşlemci Soğutucuları:

0 - 30 Ytl Arası:

Glacialtech Sc 775 Lga Soğutucu [inceleme: "ylpc" e teşekkürler ]

30 - 60 Ytl Arası:

Arctic Cooling - Freezer 7
Asus Arctic Square [inceleme: "Merzah" a teşekkürler ]

60 - 90 Ytl Arası:

THERMALTAKE BİG TYPHOON [inceleme: "unicorns" a teşekkürler ]
inceleme: "tugberk23"e teşekkürler

ASUS TRITON 70 [inceleme: "S3KO" ya teşekkürler ]

90+ Ytl

Scythe Infinity [inceleme: "kallavi" ye teşekkürler]

Zalman 9700 led [inceleme: "promet" e teşekkürler ]

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..
StrangerXT

17 Ekim 2007; 19:22:53 

rezerve2

AMFİBİ

17 Ekim 2007; 20:58:37 

İlk mesajı ben yazayım bari sevgili kardeşim..
30 - 60 ytl aralığında, Asus P5GD1PRO ve 3.2 Prescot işlemci ile beraber, AC Freezer7 kullandım. Sessizlik, stabilize, soğutma ve yakışıklılık konusunda 10 puan veriyorum kendisine.Üreticilerini de ayrıca tebrik ediyorum..

90 + ytl aralığında ise, Abit IP35-E anakart ve E6300 işlemciyi %72 oc ile, İNFİNİTY kullanıyorum şu an. Herşeyi ile 4x4 diyebilirim.Yalnız, kasası küçük olanlar kasayı değiştirmek durumunda kalabilir. Bir de azıcık büyük gibi sanki..
Sağlıcakla kalın...

Dost üç türlüdür..
Biri, ilâç gibidir. Gerektiğinde ararsın..
Biri, gıda gibidir. Daima ararsın..
Ve biri, hastalık gibidir. Sen aramazsın ama, o gelir seni bulur... İmâmı Gazâlî (Ra)
kalllavi

17 Ekim 2007; 22:43:19 

90+ ytl
Scythe Infinity CPU Cooler SCINF-1000
Biostar ta690g

Artilari:
(+)Montaji sizi şok edecek kadar basit.

(+)Buyuk olmasina karsin hafif. BigTyphon gibi anakartinizin yamulma derdi olmaz. hangi cpu sogutucusunu kullanirsaniz kullanin, mutlaka anakartin cpu yakinlarinda eksik vidalar varsa mutlaka takin veya takilmis olanlari belli zamanlarda kontrol edip sıkın. zaman asimindan gevseyebiliyorlar.( belki bunu okuyanlardan biri "harbiden ya, hele bir su vidalara bakayim, sıkayim eksik vidalari tamamlayayim" diyecektir :) )

(+)4 adet 120mm lik fan takilabilmesine ragmen su an fansiz kullaniyorum. 2 adet karsilikli fan ile 1 derecelik bir fark oldu 3200mhz de. elimdeki iki fanin yerlestirme varyasyonlarini denedim ( karsilikli. yanyana vb... ) ve hic bir degisiklik gozlemyemedim. farketmedi cpu sicakligi.

2600Mhz de (default) fansiz 19-21 derece
2600Mhz de (default) tek fanli 20-21 derece :)
3200Mhz de fansiz 30 derece :)
3200Mhz de tek fanli 28 derece
EKLEME1: bir arkadas sordugu icin ekleme yaptim. bu degerlerde oda sicakligini tam hatirlamiyorum, bakmak aklima gelmemisti. ama 30 derecenin %100 ustundeydi, hava sicakti o gunler. malum burasi Şanlıurfa :)
NOT: Kullandigim fan fm123 ve 600 devirde kullaniyorum. cunku max devirde de kullansam cpu sicakliginda degisme olmuyor. yani kontrolleri ile minumumda. Mugen'in kendi orjinal fani 1xxx devirde calismasina karsin 600rpm de donen fm123 ten cok daha sessiz. benim tavsiyem Mugen icin ayriyetten ( benim yaptigim hata gibi) bir fan almayin. orjinal fan fazlasiyla size yeter.

(+)cpu frekansinizi ne kadar yukseltirseniz , esas o zaman sogutucu kendini gostermeye basliyor bu da tam bir o/c sogutucusu anlamina geliyor. bu sebeple Mugen (Infinity) ile diger sogutucular karsilastirilacaksa yuksek mhzlerde karsilastirilmali diye dusunuyorum. yoksa bir islemcinin defalt hallerinde ya da az bi oc yaparak cpu sogutucularini kiyaslamaya veya test yapmaya girerseniz Mugen siralamada ortalarda(belkide sonlarda) yer alacaktir!

(+)cpu sicakligi konusunda kendinizi guvende hissetme ( ki bu esas artisi bence :) )

eksileri:

(-) her anakart icin uygun olacagini sanmiyorum. cunku oncelikle ramlerimi cpudan uzak son iki slota takmama ragmen , ramler bunaliyor, hava almasi gerektigi gibi alamiyor. ama Mugen'in yerden yuksekligi ilk iki slota da ram takmaya musade ediyor. once ilk iki slotta idi ramlerim. baktimki ramler bakinca kaybolmus, bende son iki slota koydum. bu anakartta en azindan ramlerin dual calisma slotlari yan yana. slotlari numaralandirirsak 1,2,3,4 diye. bu anakartta ramleri dual olarak calistirmak icin 1-2 veya 3-4 e takmaniz gerekiyor. neden bunu soyluyorum? cunku bazi anakartlarda dual calisma 1-3 veya 2-4 e ramler takilarak saglanir. eger 1-3 veya 2-4 dual calisan bir anakarta sahipseniz , o zaman ramlerinizden birini sicakliga mahkum edeceksiniz demektir. ve isin dahada kotu tarafi fanli bir ram sogutucusu takamazsiniz yer olmadigindan
(bu madde ram slotlari , cpunun hemen dibinde olan anakartlar icindi. eger anakartiniza cpu ile ramler uzakta ise ne mutlu size)

(-) chipset durumu... beni memnun etmeyen tek durum diyebilirim. ramlerim kendinden sogutucuya sahip oldugu icin cokta ram isinmasini onemsemiyorum. fakat chipsetin durumu Mugen ile ta690g ile belada diyebilirim. uzerini kapattigi icin ve mugenin fanlari yapi itibariyle anakartin uzerine ufleme yapmadigi icin ( tt bluorb2 de ki gibi degil yani) cok isiniyor ve anakartin sogutulmasinda da cok fazla etkili olmuyor. 60 dereceleri gordum chipset isisi olarak. su an 35-40 derecede(o/c siz kullaniyorum 2 gundur pc mi . birazda tasarruf edelim di mi :) ) . chipsetin isinmasi da o/c ye mani bir durum. ~3320Mhz yi gecemememi birinci olarak chipsetin cok isinmasina , ikinci neden olarak onboard ekran kartina bagliyorum.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

(-) kasasi kucuk olanlar yan kapagi kesinlikle kapatamazlar. kasam feel hurricane olmasina karsin , resimde gordugunuz yan kapaktaki fanimi disaridan baglamak durumunda kaldim. hele ki kucuk bir kasada zaten mugen disari tasacagindan yan kapak kapanmayacaktir.

sonuc olarak kendi donanimim icin (anakart , kasa , vs...);
montaj, %5 uzerinden %5
fanli-fansiz cpu sogutma basarisi, %75 uzerinden %72,5 ( %72 az gibi geldi , %73 te fazla gibi geldi bana)
cevreye bilesenlere etkisi, %20 uzerinden %5 (%5 i kasa ici hava surkulasyonuna yardim eden yandan hava uflemesi icin)

yani toplamda %82.5 genel anlamda basarili buldum uzun oldu galiba. sonucta inceleme topigi degil, anket-bilgi-gorus amacli acilmis bir topik oldugundan olsa gerek foto, ss koyma ihtiyaci gormedim

-----------------------------------------------------------------------------------------
EKLEME2: su an (18ekim07) everestten aldigim sicaklik degerleri ss'si. havalarin serinlemesine bagli olarak cpu sicaklik degerleride dusmus durumda tabi. yukarida gozlemledigim sicaklik degerleri yaz sicagindaki degerlerdi. bu arada amd nin Q&N ozelligini ben hep kapali tutarim. bazilari soruyorda

cpu bosta,fan acik (minumum rpm de)

cpu bosta,fan acik (maximum rpm de)

cpu bosta,fan kapali (ss deki 204rpm ye kanmayin. everest fan 204 te calisiyor saniyor

ORTHOS-stressCPU 10dk , fan devrini maximuma aldim(36 ile 39 derece arasi degisiyordu. genelede 38 derecede duruyordu)

EKLEME3: bu son isi SSlerindeki degerler oda sicakligi 28 derece civarinda iken alinmistir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalllavi -- 26 Ekim 2007; 13:25:21 >

FEEL HURRICANE AIR MOTOR ATX , AMD Athlon 64 X2 5200+ 65W(F3 Stepping) , Scythe Infinity (Mugen),2x1Gb MuskinXP2-6400 default 4-4-3-10 ,Biostar TA690G AM2 Ver.5.2 , 2x250GB SeagateB. 7200.10 16mb SATAII(ST3250410AS),SyncMaster 757DFX , TT 420w PSU , , ASUS DVD_RW sataII(black),,SennheizerHD202 kulaklik + Creative FPS2000

3406Mhz CPU-Z Validate: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=256178
promet

Sisteme Gözat

18 Ekim 2007; 0:20:33 

90 +

Zalman 9700 led.
Commando anakart.

Ben bu soğutucunun işini çok iyi yaptığını düşünüyorum.İşlemcim ve ısı değerleri,

Q6600

Default hız.Boşta.şu anda 28 derece.
Default hız.Orthos 10 dk. 44 derece.

oc ile çok uğraşmıyorum ama.bir ara işlemciyi 3600 mhz de denedim.bu hızda sıcaklıklar yanlış hatırlamıyorsam,

Boşta 35 derece.
Orthos 55 derece gibiydi.

Değerler minimum fan devrinde ( 1400 rpm ) alınmıştır.

Önce artılar.

+ Soğutma performansı çok iyi.
+ Tünel yapısı sebebiyle yapraklarda oluşan sıcaklık zorlanmadan direk egzos fanıyla dışarı atılabiliyor.Benim kasamda soğutucu tam arka egzos hizasına geldiğinden çok işlevsel.Ama her kasa böyle olmayabilir.Sıcak hava sistem içinde kalmıyor.
+ Fan çok sessiz.Minimum devirde ki ben işlemcimi default hızdayken minimum devirde( 1400 rpm ) kullanıyorum,fan sesini duyamazsınız.Ancak full devirde yani 2750 rpm devirde rahatsız etmeyecek kadar sesli.
+ Fan devrinin soğutucuyla birlikte gelen fan mate ile ayarlanabiliyor olması.Malum herkeste fan kontrolcu yok.Fan mate ile işlemcinizi kullanma durumuna göre fan hızını ayarlayabilirsiniz.
+ Malzemesi gerçekten çok kaliteli.Zalamn kalitesini herkes bilir.Kutu içeriği zengin ve eksiksiz.Sadece bir tornavidaya ihtiyacınız var.
+ Montajı kolay.Ancak arka aparatı takmak için anakartı çıkarmalısınız.Bunun dışında montaj son derece basit.
+ Görüntüsü gerçekten cezbedici.Özellikle ledli olan modeller kasaya hoş bir görüntü veriyor.
+ Commando anakartımda diğer sistem bileşenleriyle uyumsuzluğu yok, çakışmıyor.Bu konuda zalmanın sitesinden anakart uyumluluğu kontrol edilmeli.

Sıra eksilerde.

- En önemli dezavantajı soğutucunun montajdan sonra sağa sola oynuyor olması.Tabi oynuyor derken bilerek tutup sağa sola biraz sertçe oynatmanız gerekiyor.bunun dışında kendiliğinden oynamıyor.Bu yüzden kasa içine müdahele ederken oldukça dikkat etmek gerekiyor.Elimizin çarpması soğutucunun açısını değiştirebiliyor.
- Biraz pahalı gibi.Rakipleri düşünüldüğünde fiyat dezavantaj.
- Soğutucu büyük.Dar kasalarda kullanımı zor olabilir.Ben fell II ile kullanıyorum.Herhangi bir sorun yok.en az bu büyüklükte bir kasada kullanılmalı diyorum.
- Yaprakları çok fazla ve çok ince.Bu büyük avantaj ama temizlik açısından da dezavantaj.
- Fanının değişmiyor olması.Performansından dolayı gerek yok ama değişmek isteyen olabilirse böyle bir şansı yok.

Sanırım 100 üzerinden 80 puanı hakediyor.En çok kırdığım puan soğutucunun yukarıda bahsettiğim gibi oynuyor olması.Tabi bu benim yorumum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promet -- 18 Ekim 2007; 15:10:36 >
unicorns

18 Ekim 2007; 1:32:03 

benimde katkım olsun:)

60-90 YTL

THERMALTAKE BİG TYPHOON AMD ATHLON 3500+ ASUS A8N5X ANAKART İLE kullanıyorum.
soğutucudan gayet memnunum sessiz işlemcim boşta 28-30 derece load halinde iken en fazla 40 derece oluyor.

artıları:performans açısından çok gusel
fiyat aralığı makul
sessiz

eksileri:montajı azda olsa uraştırıyor.
şu aralar bulmak zor:))
birde biraz irice bi soğutucu her kasaya olmamyabilir.

Ekteki dosya (1)

Athlon 3500-DFI Lanparty UD-XFX 7900GS XXX
Extreme Water Cooling System
StrangerXT

18 Ekim 2007; 14:59:08 

katkıda bulunan arkadaşlarım, AMFİBİ, kallavi, promet ve unicorns , çok teşekkürler

turbulence42

21 Ekim 2007; 13:42:13 

CoolerMaster Hyper 6+ PR-UNH-P0U1 Fan
Pentium 4 640 3,2 Ghz veya Pentium D Dualcore 923 3,0 Ghz 2*1Mb Cache Cpu da İncelemesi Yapılıyor.
Ürünün Piyasa Fiyatı : 65$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 28 Ekim 2007; 12:48:24 >

Asus Blitz Extreme Intel Q6600@3.6 Ghz HyperX 1400 Mhz DDR3 Leadtek 8800 GTX 768 MB CollerMaster Aquagate Sıvı Soğutma Thermaltake Armor Thermaltake 750Watt PSU *Canon EOS 400D*

StrangerXT

21 Ekim 2007; 14:30:15 

su soğutma, ve piyasada satılan her türlü soğutmanın incelemesini yapabilirsiniz arkadaşlar sanırım 1 saati geçmez, ve farklı farklı soğutmaların tavsiye ve tanıtımını yapabiliriz burada

maksadım , el ele vererek komple bir tavsiye başlığı oluşturmak

tugberk23

21 Ekim 2007; 17:13:58 

bende TT Big Typhoon kullanıyorum
işlemcim e6750 günlük 3.7 ghz de kullanıyorum işlemcim boşta 20-25 derece (speed-step açık) yükte ise 40 dereceyi geçmiyor

+ ları
performan olarak çok başarılı bence
sessiz
üzerindeki 12cm fan rahatlıkla değiştirilebiliniyor
fan dik üflediği için yüksek cfm li fanlar kullanıldığında kuzey köprüsü ve mosfetlere bir nebze yardım edebiliyor
4 noktadan sıkıldığı için işlemciye tam oturuyor
blok kısmı oldukça büyük
rakiplerine göre ucuz

- leri
montajı biraz zor
içindeki kurulum anlatan broşür berbat
KULLANMAK İÇİN YAN KAPAKTAN HAVA ALMASI ŞART
çok büyük olduğu için yan kapaktan hava almıyorsa performansı çok düşebilir(fan kapağa çok yakın duruyor)
biraz ağır

diyeceklerim bu kadar kullanıyorum menunum f/p oranı en iyi soğutucu bence kasanız yan kapaktan taze hava alıyorsa en iyi soğutucu bu diyebilirim

bunlarda sıcaklık değerleri iki ss dede işlemci 3.8 ghz hızındadır

idle

load

@unicorns
hocam eğer imkanınız varsa bt yi benimki bağlayın(sizinkini 90 derece döndürerek) çünkü sizinki bu şekildeyken ısı yaprakları egzost fanın önünü kapatıyor hem kasa içindeki sıcak havayı atmayı engeller hemde bt den çıkan sıcak hava kasa içine dağılır 90 derece döndürürseniz daha iyi soğutacığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberk23 -- 21 Ekim 2007; 17:17:26 >

e6750 2.66@3.7 cooling by big typhoon/ ocz reaper hpc 800mhz@1140 mhz/sparkle 8800gts 500/1600@648-2080/ga-p35c-ds3r/seagate 320gb/creative inspire m2600/TT Kandalf/fsp epsilon 600 watt/Samsung 226bw s panel/ASUS DRW-1814BLT/A4TECH KX-2810 game master/
3d mark 06:12513 3d mark 01:65550
muzaffer35

24 Ekim 2007; 5:23:06 

60-90 arası zalman 9500 led ben çok memnunum

Onurersanlioglu

1 Kasım 2007; 23:20:10 

quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer35

60-90 arası zalman 9500 led ben çok memnunum

evet 9500 led bende de var ce gayet iyi fakat 7700 cu vardı önceki fan. çok fazla fark yok aralarında linki burda fiyatı da

Düşünmeden Konuşma ... Konuşmadan Düşün
DiabloXT