Şimdi Ara

Core 2 Extreme QX9650 ile overclock çılgınlığı: 6GHz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
6.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık başlı başına bir sektör haline gelen overclock (hız aşırtma) işlemci üreticilerinin de tavır değiştirmesine neden oldu. Bir süre öncesine kadar kullanıcılar tarafından yapılan overclock uygulamalarına karşı olduğunu sert bir üslup ile sık sık dile getiren Intel'in işlemcilere "kara kutu" benzeri özel bir teknoloji yerleştirdiği ve bu sayede overclock sonucu kullanım dışı kalan işlemcileri tespit ederek garanti kapsamı dışında bırakacağı bile gündeme gelmişti. Fakat arka arkaya yapılan IDF yani Intel Geliştiriciler Forumu bize gösterdi ki işlemci dünyasının lider ismi Intel'in overclock uygulamalarına bakışı CEO bazında değişmeye başlamış bile.

    1998 yılında piyasaya sürdüğü Celeron 300A işlemcisi ile overclock çılgınlığının son kullanıcı bazında başlamasına neden olan Intel'in kurumsal anlamda overclock'a bakışı boyut değiştiriyor. Firmanın ülke bazlı ofislerinin konusunda uzman overclockçulara destek olduğu uzun zamandır bilinen bir gerçek. Fakat firmanın tepe yöneticisi olan Paul Otelli'nin IDF konuşması sırasında overclock konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan ve Xtremesystems'ın sahibi de olan Fugger ile yaptığı overclock gösterisi pek çok şeyin değiştiğinin en önemli göstergesi oldu. Overclock ve Intel'in konuya bakışı hakkında temel bazı bilgileri paylaştıktan sonra Intel tarafında ulaşılan ve haberimize konu olan yeni bir kilometre taşından bahsedeceğiz.

    Intel'in Core 2 serisi işlemcilerinden önce Pentium ve Celeron işlemcilerde kullandığı Netburst kod adlı mikroişlemci mimarisiyle yüksek saat hızı anlamda pek çok dünya rekorlaru kırılmıştı. Ülkemizden de 7GHz+ gibi yüksek saat hızları ile işlemci modeli bazında farklı dünya rekorları kırıldı ve son olarak ulaşılan 8GHz+ seviyesinde Netburst mimarisi takılı kaldı ve Core mimarisinin de yaygınlaşması ile birlikte Netbusrt mimarisine olan ilginin de her geçen gün azalması işlerin değişmesine neden oldu. Intel üretimi işlemcilere odaklanan overclock uzmanları için artık yeni gözde Core mimarisini temel alan Core 2 serisi işlemci ailesi. Tabi 12 Kasım ile birlikte firmanın 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn kod adlı işlemcilerinin de piyasaya çıkacak olması pek çok hız aşırtma meraklısınn iştahını kabartmaya başladı bile.

    Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip işlemci ailesinin piyasaya çıkacak ilk üyesi "extreme" serisi dahilinde yer alan Core 2 Extreme QX9650 olacak. Daha önce de pek çok kez detaylarını sizler ile paylaştığımız bu işlemci 3GHz'lik saat hızına, 12MB seviye 2 belleğe ve 1333MHz FSB hızına sahip olacak. Tabi işlemci 45nm üretim teknolojisi ile birlikte yapısında kullanılmaya başlanan bazı yeni ve önemli teknolojilerin yanı sıra termal olarak ta gösterdiği gelişim ile overclock dünyasında yeni bir sayfa açacak gibi gözüküyor. Bu konuda çalışmalar çoktan yapılmaya başladı bile. Konusunda dünya genelinde popüler olan overclock uzmanlarından biri olan Shamino, hem 45nm üretim teknolojiisne sahip Yorkfield Extreme işlemcisi ile 6GHz'e ulaşan ilk overclockçulardan biri olmanın yanı sıra Core mimarisi ile en yüksek hıza ulaşan ustalardan biri olmayı da başardı.

    Shamino'nun deneme ve test çalışmaları devam ediyor. Shamino Core 2 Extreme QX9650 işlemcisi ile birlikte bir diğer önemli donanım olan anakart tarafında dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn'un DFI'dan transfer ettiği mühendisilerin de ciddi katkısı ile geliştirdiği söylenen Quantum Force serisi anakart ailesinin ilk üyesi olan P35 yonga setli Mars modeli kullnılmış durumda. Tabi soğutma olarak sıvı nitrojen (L2) kullanıldığını da ifade edelim. 45nm üretim teknolojisi ile birlikte özellikle overclock dünyası için pek çok şey değişecek mevcut dünya rekorları ciddi şekilde geride kalacak gibi gözüküyor. Detaylar elimize ulaştıkça bildirmeye devam edeceğiz.


    Sayfanın Linki : http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=195427








  • adamlar azmış
  • abi naptınız siz ya
  • Shamino kaptırmış gidiyor yine,tebrikler...
  • O sonuç sıvı nitrojenli bir sistem için aslında çokta uçuk sayılmaz... demek ki 2 çekirdeklilerden daha fazlasını görmek hayli hayli mümkün olcak..
  • hepsi yalan
  • iyi hoş da paint neden duruyor orada anlamadım.?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    iyi hoş da paint neden duruyor orada anlamadım.?



    SS alırken paint kullanmış kapatmayı unutmuş heyacandan galiba kapatmamış
  • bu değeri aalan arkadaşın eli ayağına dolaşmış herhalde speed-step i kapatmamış çarpan 6 ya düşmüş masaüstünde

    ama 6ghz çok yüksek bir değer birde p35 kullanmışlar x38 kullansa dahada gidecek demekki kinc kesin bu işlemciyle bir skor almak isteyecektir hatta kinc bu haberi görüp salyalarını filan siliyor da olabilir
  • Başlığı görünce aklıma gelen her türlü küfrü ve ünlemi içimden olmak kaydıyla kullandığımı saygıyla belirtirim.
  • resimden sonra işlemci sağlam kaldımı cok merak ediyorum
  • 6 GHZ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    Başlığı görünce aklıma gelen her türlü küfrü ve ünlemi içimden olmak kaydıyla kullandığımı saygıyla belirtirim.


    Abi yarıldım akşam akşam . süper yazmışşın walla




  • spi yok mu ya?onu da yalan ettiler..5 sn görmek isterdim
  • Vay ilk defa bir Core2 işlemci ile 6 GHz yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 16 Ekim 2007; 23:21:08 >
  • wow 6 ghz adamlar sınır tanımıyır yaw
  • yazik o islemciye
  • Hmm hiç fena değil.
  • fx57 bu haberi neden es geçti ki ?

    Core 2 Extreme QX9650 ile overclock çılgınlığı: 6GHz


    LİNK-1

    LİNK-2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 17 Ekim 2007; 0:56:18 >




  • Ne demişler? Ne oldum demiyeceksin, ne olacağım diyeceksin. Nerde propaganda kokusu var sağlam, intel dönüp dolaşıp geliyor oraya
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.