Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.562
Cevap
52
Favori
648.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anman senin aracındakine birebir benzer bi sorun benim arabada da vardı ilk calıştırmada çalışıyor 10 ile 15 saniye stop edecek gibi titreyerek çalışıyo ama stop etmiyor değil mi? Ben bu durumu cok ustaya sordum her biri farklı bişey söyledi Ama genellikle sienaların aliminyum monifolt olmasından dolayı kış aylarında özellikle motor sogukken yapıyor bu durumu. Son olarak daha önceki msjımda da yazmıştım Bosh Car servisi vardır çogu ilde ona gittim gaz kelebegiyle rolanti sensörü sökülüp özel temizleme spreyiyle temizligi yapıldı şimdi çalışması eskiye göre düzgün kalkışlarda ve vites değişimlerinde devrini iyi alıyo arabanın gaz yemesi bile değişiyor. Ustanın bana dediği şimdilik bu rolanti düzenleyicinin temizliği yapıldı bi süre düzgün çalışır ama üzerinde gelen parça değişim olmamış yakın zamanda rolanti düzenleyiciyi yani rolanti motorunu değiştirsen daha iyi olur dedi. Şimdilik sorun yok bakalım gerek oldugunda o parçayı değiştirmeyi düşünüyorum.




  • Bu arabaların motor bölümündeki benzin hortumları bulunmuyor arkadaşlar.
    2-3 ay önce hortum delinmiş haberim yok çiğ benzin kokusu geliyor.Bakıyorum bulamıyorum kaputu açınca gördüm ki motordan benzin akıyor.Sanayide her yere sorduk hortum yok.Uydurma bir hortum yaptılar iyi olmadı yine az da olsa kaçırıyor.Kokusunun olması beni rahatsız ediyor.
    Önceden arabanın içi benzin kokuyordu.Yazın satacağım arabayı çok uğraştırdı.Tam arabayı topladım binilecek hale geldi askerlik nedeniyle vereceğim.Yıllarca sağından solundan sıkıntı çıkarmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aslan888

    Anman senin aracındakine birebir benzer bi sorun benim arabada da vardı ilk calıştırmada çalışıyor 10 ile 15 saniye stop edecek gibi titreyerek çalışıyo ama stop etmiyor değil mi? Ben bu durumu cok ustaya sordum her biri farklı bişey söyledi Ama genellikle sienaların aliminyum monifolt olmasından dolayı kış aylarında özellikle motor sogukken yapıyor bu durumu. Son olarak daha önceki msjımda da yazmıştım Bosh Car servisi vardır çogu ilde ona gittim gaz kelebegiyle rolanti sensörü sökülüp özel temizleme spreyiyle temizligi yapıldı şimdi çalışması eskiye göre düzgün kalkışlarda ve vites değişimlerinde devrini iyi alıyo arabanın gaz yemesi bile değişiyor. Ustanın bana dediği şimdilik bu rolanti düzenleyicinin temizliği yapıldı bi süre düzgün çalışır ama üzerinde gelen parça değişim olmamış yakın zamanda rolanti düzenleyiciyi yani rolanti motorunu değiştirsen daha iyi olur dedi. Şimdilik sorun yok bakalım gerek oldugunda o parçayı değiştirmeyi düşünüyorum.

    Benim tamirci temizleme işini yaptı ama tamamen sökemedi.Parçalar elimde kalabilir dedi o zaman yeni manifolt almak gerekir diye birşey söyledi.Bosch car servis bu işi garantili yapıyor mu?Kırılan dökülen olursa benden birşey istemesinler.
    Tamirci temizlerken yanındaydım balata spreyiyle temizledi.Simsiyah kurumlar çıktı.Ancak tamamen bir temizlik olmadı.




  • Sizin delinen benzin hortumları değişti mi peki? Onların değişimi yapıldıysa bu bahsettigim sekilde Karbon temizliğini yaptırmanızı öneririm. Bosh Car Servisi olsun Fiat Yetkili Servisi olsun makina ile yapıyorlar tamamen kompleymiş cok acıklayıcı şekilde anlatan videonun linkini bi önceki mesajda attım oradan da bakabilirsiniz. Servislerin yaptıkları işler her durumda servis garantili olur arkasında dururlar yaptıkları ustalıgın yani sizi üzecek bi durum oluşmaz. Zaten Makine ile yapılan Karbon temizliği sıfır risk taşıyo yararı zaten cok fazla bi görüşün siz yine bulundugunuz yerde varsa bu servislerle kafanıza yatar. Ben ikisinden de fiyat ögrendim bosh car 100 tl dedi fiat servisi 65 tl dedi fiat servisine gidecem bi kaç gün içinde bakalım. gecen hafta bosh carda bogaz kelebeğiyle rolanti düzenleyicinin temizliği yapıldı adaptasyon ayarı falan yapıldı 25 TL aldılar. Uygun gibi geldi fiyatları ayrıca karbon temizliği yaptırmayı düşünüyosan aracın serviste kalması gerekmiyomuş bir saat sürüyomuş bu olay




  • merhaba 2 hafta önce sıana aldım 99 model 1.6
  • aldım da bi de petrol alsaymışım yanında iy olacakmış herhalde 20 tl gazla 50 km yapar mı bi araba.2 kere gaz ayarı yaptırdım,normal ayarları diyorlar hava filtresi değiştirdim ,sağına soluna baktılar bişey bulamadılar.nasıl çözülür bu yakıt problemi
  • hocam 1.2 yada 1.4 alsaydınız keşke.gerçi 1.6 da olsa o kadar yakmamsı lazım.sizin araç şuan 40 kuruş yakıyor kmye.benim 92 tüplü şahinle aynı yani.çok fazla bir değer bence 99 model bir tüplü siena için.normali böyleyse 1.6 sienalarda ben hiç şikayet etmeyim araçtan
  • normal benimkide yogun ve dur kalkı cok olan trafıkte 20 tl lık gazla 55-60 km arası gıdıyo bizm aracların yakıtı biraz yuksek eee ne kadar ekmek o kadar kofte.
    1.6 performas var bu araçta gidecek tabiii dolayısıyla yakacak
  • aliarim hocam kaça aldın arabayı bu arada sorması ayıp?

    hasancatak1 hocam performans varsa yakacak tabi ama şahsen ben aracımı az yaksın diye değiştiriyorum.malum son dönemlerde artık gaz benzin aldı başını gidiyo.performanstan çok yakıta bakmaya başladık.kaldıki yine şahsi fikrim performans istesem siena arabada tercih etmezdim büyük ihtimal.haa bu demek değilki sienalar performanssız.
  • 12500 tl ye aldım.
  • normal olamaz arkadaşlar bu yakıt oranları.Piyasadaki araçların çoğu 1.6 zaten onlarda performans yok mu yani.Ha sağlam çekiyo araç ona diyecek bişey yok ta.Genelde Böylemi diosunuz yani normal mi yakıyo.Değiştirecem valla.
  • bana çok gibi geldi.tofaş kullanan biri olarak tofaşlardan az yakıyor diye biliyorum sienalar.ama sizin dediğiniz sarfiyatlarla benim aracın sarfiyatı aynı.şehir içi kullanıyorum bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliarim

    normal olamaz arkadaşlar bu yakıt oranları.Piyasadaki araçların çoğu 1.6 zaten onlarda performans yok mu yani.Ha sağlam çekiyo araç ona diyecek bişey yok ta.Genelde Böylemi diosunuz yani normal mi yakıyo.Değiştirecem valla.


    hocam gayet normal aracında bi problem felanda yok daha az yakıyor diyenlere fazlada kulak asma sen bizim bu araçlar yani sienalar ben 1999dan beridir bu 3.cü sienam ve siena ile yattım kalktım desem yeridir görmediğim geçirmediğim arıza kalmadı netice olarakta şunu diyebilirimki 100km baz aldığımızda benzinde 9lt harcamakta şehir içi kullanımında buda 9*4.53 = 40.77 tl yapar gazdada 100 kmde 13 lt harcamakta şehir içi kullanımında buda 13*2.70= 35.01 tl yapmaktadır bundan daha az harcamamakta benim kadarda bakımını yapmamıştır kimse ve daima orjinal parça almaktan yanayım asla yan sanayi almadım aracıma bunuda belirtmek istedim saygılar lpg sistemimde orjinal BRC fabrikasyon sistemdir SAYGILAR




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aslan888

    Sizin delinen benzin hortumları değişti mi peki? Onların değişimi yapıldıysa bu bahsettigim sekilde Karbon temizliğini yaptırmanızı öneririm. Bosh Car Servisi olsun Fiat Yetkili Servisi olsun makina ile yapıyorlar tamamen kompleymiş cok acıklayıcı şekilde anlatan videonun linkini bi önceki mesajda attım oradan da bakabilirsiniz. Servislerin yaptıkları işler her durumda servis garantili olur arkasında dururlar yaptıkları ustalıgın yani sizi üzecek bi durum oluşmaz. Zaten Makine ile yapılan Karbon temizliği sıfır risk taşıyo yararı zaten cok fazla bi görüşün siz yine bulundugunuz yerde varsa bu servislerle kafanıza yatar. Ben ikisinden de fiyat ögrendim bosh car 100 tl dedi fiat servisi 65 tl dedi fiat servisine gidecem bi kaç gün içinde bakalım. gecen hafta bosh carda bogaz kelebeğiyle rolanti düzenleyicinin temizliği yapıldı adaptasyon ayarı falan yapıldı 25 TL aldılar. Uygun gibi geldi fiyatları ayrıca karbon temizliği yaptırmayı düşünüyosan aracın serviste kalması gerekmiyomuş bir saat sürüyomuş bu olay

    Bulamadık benzin hortumunu sanayide yoktu.Arayacak vaktim de yoktu arkadaşa verdim tamirci uydurma bir hortum yapmış hala çok azda olsa benzin kaçırıyor.Servise falan sormak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 20 Mart 2012; 20:33:34 >




  • valla arkdaslar ben çözemedim bu motor sogukken rolanti motorunun geç devreye girmesini birde carbon claer yaptıracam bakalım sonuc ne olacak
  • arkadaşlar fiat siena team'ın kurucusu olaraktan tüm sienacı arkadaşları selamlıyorum.sienamla 6 yıllık beraberliğimin sonucunda arabamı sattım.başlangıçta arabaya arkadaşlarımında yönlendirmesiyle önyargılı yaklaşmıştım.ama ilerleyen zamanda sienanın ne kadar sağlam bir araba olduğunu bizzat test ettim.6 yıl boyunca toplamda yaptığım masraf ancak 1300-1500 tl arasıdır.siena almayı düşünüpte almak isteyen arkadaşlara sienayı tavsiye ederim.şimdiki arabamı merak ediyorsanız.2003 model 1.6 16 v fiat stilo. bu araba hakkında söyleyeceğim tek şey harika olması. bu arabayı üretenlerden allah razı olsun.arkadaşlar silere tavsiyem kimsenin dediklerine kulak asmayın iyi araştırın.içinizdeki sesi dinleyin.tüm sienacı arkadaşlara selamlar allah kazasız belasız günler nasip etsin.
  • [simage][/simage]

    Arkadaşlar bu paylaşmış oldum resimdeki kırmızı renkle işaretlemiş oldugum parçanın tam adı nedir özelliği nedir? Bugun fiat servisine gitmiştim karbon temizliği yaptırmak için o parçanın işaretli yerdeki tutan tırnakları kırık oldugundan cıkaramamışlar cıkarsalar bile geri takamazlarmış elimizde kalır parça dediler yenisi de bulunmuyomuş bi yerde anca çıkmacılarda bulunurmuş. Sonra bosh car servisine gittim onlarda da var karbon temizleme olayı ustaya gösterdim sökerim de geri takarım da dedi aklım karıştı gerçekten bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada paylaştıgım resim temsilidir kendi aramın değil malesef onu da yakın zaman da çekip koyacam saygılar...

     FİAT SİENA TEAM




  • Bu resimde işaretlediğim beyaz parçayla hemen üstündeki siyah parça benzin deposundan gelen giriş ve çıkış borusuymuş galiba bu kısımlara bağlanarak yapılıyormuş karbon temizleme bu parçaların ne oldugunu adını ögrenmek istiyorum.
  • bende 1999 sienayı 11500 tl ye aldım 1,4 el ama keşke önce foruma baksaymışım.3 ay dır ölçüyorum şehir içi en az 360 tl yakıyor. bu arada gazı 2,63 tl den shellden aldım.satıp albeya almayı düşünüyorum. sırf yakıtından dolayı. siz nedersiniz arkadaşlar.
  • Bende bugün itibari ile kaporasını verdim..Nasipse pazartesi günü satışını alacağım..(1999 model 1.6 16v HL klimalı)...daha önce 1990 model bmw 3.16i vardı..sıralı atiker lpg takılıydı...araç çok yakıyor diye sattım siena aldım..tamirci 1 arkadaş hiç iyi etmemişsin buda bmw kadar yakar diyince canım sıkıldı açıkcası..gerçekten o derecede yakarmı..şayet bmw kadar yakacaksa hiç almayayım..kaporada yansın artık ne yapalım..
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.