Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.561
Cevap
52
Favori
648.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnarmagan


    quote:

    Orijinalden alıntı: tanerazi


    quote:

    Orijinalden alıntı: oshinankara

    Kırsehirde usta rolanti motoru bozuk dedi bende dur ankaradaki ustaya sorayım dedim. Kırsehirdeki usta kızdı ama neyse beyne reset atmak gerekecekmis. Usta gelebilirmisin dedi bende gelirim dedim. Bazen stop ediyor bazen etmiyor. Bakalım hangi usta haklı cıkacak. Kırsehşrdeki kendine cok guveniyordu ama genc cocuk belki kızdı falan ama forumda rolanti motorunun ve kelebegin temizliginin pahalıya patladıgını okudum o yuzden dokundurtmadım.


    Selam ! Ben de şu an o sorun mevcut. 1.4 Sienam benzinde sorun yok ancak LPG de yavaşlayınca ( durmak veya dönüş yapmak için ) MOTOR STOP ediyor . Şu aşamadayım ;

    1 ) Gaz ayarı yaptırdım , 1-2 gün sonra yine aynı hatayı yapıyor

    2 ) Yine STOP ederse ROLANTİ MOTORU ve Gaz Kelebeğini temizlet dediler , 40 TL verdim temizlettim ! Gittim yeniden GAZ ayarı yaptırdım YİNE Stop ediyor

    Şimdi sendeki gibi Ya BEYİN den Ya da Bujilerden mi diye düşünüyorum ... BUJİ olsa benzinde de yapar ...

    Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz


    aynı sorun bende de var...

    ben bujileri ve buji kablolarını değiştirmiştim. geçmedi. kelebeği temizlettim. geçmedi. LPG yi ayarlattım geçmedi. aracın kendi beynini ayarladılar geçmedi. şimdi ilk sırada rolanti motorunu tamamen değiştireceğim. ama her işlemde sorun sanki biraz azalır gibi oldu. zaten her zaman yapmıyor bu sornu. en olmadık zamanlarda yapıyor. araba stop edince o trafikte ne direksiyon dönüyor nede fren çalıyor. keşke sadece stop etmeyle kalsa.. eğer sorunu tamamen çözersen bizimlede paylaşırsan seviniriz.




    Ben de çözüm bulduğumda paylaşıcam !!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zenixx

    slm arkadaşlar.


    1.2 siena s aracım direksiyon pompası yağ kaçırıyor.

    parçayı değiştirsem mi yoksa tamir mi ettirsem, bilemiyorum.

    keçeler değişebiliyormuş ama her usta iyi bi şekilde yapamıyormuş bunu. randıman alabir miyim?

    orjinal parça 400tl



    yardımcı olabilecek, benzer bir sorun yaşayan birileri yok mu arkadaşlar?
  • S.A. Kardeşler Bende 99 Siena Hl.Var Ve Yakıt Deposu Delinmişti.Söktürdüm Kaynak Yapıldı Ama Bu Seferde Başka Yerden Kaçırıyor.Sizin BU Yakıt Deposu Sıkıntınız Oldumu?Hiç Bir Koruma Yok Yakıt Deposunda.Fiyatı Nedir Acaba.
  • benimde aynısı başımda idi bende çıkma 2009 albeanın deposunu 250 liraya alıp sienama taktırmıştım
  • direksiyon pomapsını ben 2 defa tamie ettirdim ilki yine kaçırdı tam yapamamışlardı 2 sinde allaha şükür sorun yok 150 liraya yaptırmıştım
    bende çok sayıda arıza meydana geldigi için bilgim var bu konularda sanayii ile akraba olduk deyimibenim için geçerli
  • Benim beyim programlandı amayine stop ediyor. gazda rolantide benzindede yine yapıyor. Sorun u kim cozerse buraya yazarsa sevinirim. Kafasına gore davranıyor. motor sogukken 2000 devirlerde rolanti ısınınca gazda 1100 lerde bazende 800-900 lerde ne bicim arac bu anlamadım. ustalarda cozemiyor yada ustalar usta deel.
  • Arkadaşlar 1999 model 1.4 siena EL arabamız var bu arabalara klima taktırabilir miyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    merhaba herkese arkadaşlar..
    fiat siena 2001 model 1.2s im var hidrolik direksiyon dışında düz model.aracımı satmak istiyorum ederi nedir? galericiler 8000tl diyor.sizce bu normalmi yoksa bunlar ölücü müdür?
  • Arkadaslar benim araba bugun tıkır tıkır calıstı. Beyin sıfırlandıgı icin galiba yeni kendine geldi. Bakalım sonucları burdan sizinle paylasırım. Ama biraz daha benzin aldım taze 1/2 depo dolu yaptım benzini.
  • Bu arada onceki yazılarımada bakarsanız bir arkadas enjecktor temizleyici koy demisti depoya bende alıyorum koyuyorum. 5-6 tl yarım depoya tumunu boca ediyorum. Araba ondan kolay calısıyor olabilir birde beyim tekrar programlandı ve rolanti motoruda temizledi usta. Sabah 1200-1300 lerde ısınanan kadar duserek geliyor takılı kalmadı 2 gundur. ısınınca motor 800-900 de normal seviyesinde oluyor.

    Birde benim arıza arabayı yıkayınca cıkmısıt neden olabilir acaba. Bu arada yagıda degistiridim. Magnatek sanki daha iyiydi daha az ses cıkarıyordu gibi geldi sogukken motor bu selenia koydurdum. Bakalım nasıl olcak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog


    quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    merhaba herkese arkadaşlar..
    fiat siena 2001 model 1.2s im var hidrolik direksiyon dışında düz model.aracımı satmak istiyorum ederi nedir? galericiler 8000tl diyor.sizce bu normalmi yoksa bunlar ölücü müdür?





    hocam bende de 2000 model var 1.2s var. 8000 bence çok düşük bi fiyat. hele hele tam da oto piyasanın hareketlendiği bi zamanda 8000e satarsanız yazık edersniz. kaza değişen yoksa lpg varsa km de düşükse en az 9500.galericiye satma boşver. biniciye sat.




  • Bu seferde fan takılı kaldı akuyu bitirdi tekleyerek calıstırdım sanayiyey goturdum. Role takılı kalmıstır demisti usta baktı role cıt cıt calısıyor gec gittigim icin hararet mujuri dir dedi. dogrumudur acaba elektrikci oyle deyince baska sey kalmadı diye sabah goturecem bilen varmı fan takılı kalma sorunu nedendir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heyiki

    S.A. Kardeşler Bende 99 Siena Hl.Var Ve Yakıt Deposu Delinmişti.Söktürdüm Kaynak Yapıldı Ama Bu Seferde Başka Yerden Kaçırıyor.Sizin BU Yakıt Deposu Sıkıntınız Oldumu?Hiç Bir Koruma Yok Yakıt Deposunda.Fiyatı Nedir Acaba.

    2001 HL aracın altını tümsekten geçerken vurdum ben farkında değilken 1 hafta boyunca şarıl şarıl yere benzin akıtmış farkettikten sonra ustaya götürdüm. 65 tl tuttu.
  • kaynak yaptılar
  • böyle giderse sienayı değişip fiattan kurtulucam. Nalet olsun 2-3 aydır motorda benzindeyken meydana gelen motor sarsıntısnı kaynağını bulamadılar.
  • Fan ın dugmesi varmıs arkadaslar manual olarak acabiliyorsunuz. O direk akuye baglı anlasılan on kaputu acma dugmesinin yanına koymuslar. O nasıl olmussa dizimdenmi nedir acılmıs devamlı calısıp akuyu bitirdi dun geceki usta anlamıyormus arkadasın tanıdıgına goturdum dugmeyi kapattı olay tamam oldu. Umarım beyin tekrar programlanmak zorunda kalmaz.Aku baslarını dun gece soktum sabaha kadart sokulu kaldı. Ama sadece - kutbu sokmustum.
  • Lütfen Okuyun
    arkadaşlar şu an fiat servisine lanet ediyorum... arabamın marş dinamosunu boşa çevirip çalışmaması üzerine servise gittim. güya yeni dinamo takmışlar sorun yeniden başladı dahada berbat olmaya başladı. bu kez sanayiye götürdüm adam baktı sonra dediki abi senin arabaya tempra dinamosu takmışlar.
    şimdi ne yapayım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bide cıkma takmıslardır baksaydın kesin. Adamlar kurt olmus yada benim arabaya yaptıkları gibi bosa dolanırsın sanyide. Cocuk 26 yasında ama kendini yetistirmis kaputu actık geri kapattı dugme var dedi ben 1 senedir gormemistim. Boyle ustalara baktırmak lazım genc ama meraklı biliyor. Ankaradaki ustayı 5 kere aradım onermedigi kalmadı ama bu dugmenin oldugu aklına bile gelmedi demekki diye dusunuyorum.
  • Dostlarım 99Hl Var bende tavanda Ve Arka taraflarda vernik atması var bunları kazıyorum çıkıyor bu seferde parlaklıgı gidiyor boyanın.ustalar boyatacaksın diyor ben istemiyorum degeri düşüyor.şimdi boyatmadan bu kavlama işini yapacak bir şey arıyorum.bilen varsa paylaşabilirmi lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heyiki

    Dostlarım 99Hl Var bende tavanda Ve Arka taraflarda vernik atması var bunları kazıyorum çıkıyor bu seferde parlaklıgı gidiyor boyanın.ustalar boyatacaksın diyor ben istemiyorum degeri düşüyor.şimdi boyatmadan bu kavlama işini yapacak bir şey arıyorum.bilen varsa paylaşabilirmi lütfen.


    Resim eklerseniz yardımcı olabiliriz. Ama benimde bildiğim boyatılması gerek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.1996 -- 22 Temmuz 2010; 9:33:58 >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.