Uydu performansı ile başlamak istiyorum herkesin merak ettiği FULL HD bir panelde Sd yayın görüntü performansı nasıldır ilk izlenimim 30 inch 1280x768 panel bir lcd tv ile mukayese ettiğim zaman il beklentim özellikle detaylar üzerinde aşırı pixelleşme olacağı yönündeydi bu tahminden daha az oluştu FULL HD bir panel için fena sayılmaz
aslında özellikle geniş ekran FULL HD panellerde esas sorulması gereken soru görüntüde oluşabilecek diğer riskler ben yaşadığım bir sorunu 42PFL9632D çektiğim bir fotoğrafla göstermek istedim kırmızı çizgi ile çevrili bölgeye dikkatlice bakın kırmızı çizgi ile belirtilen bölüm dışındada görülmekte
42PFL9632D kontras oranı bakımında rakipleri sony samsung biraz gerisinde gözüksede gayet başarılı renkler canlı parlak koyu siyah bölgelerde gözü çok rahatsız eden bir siyah kaybı yaşanmıyor
ghost (hayalet görüntü) sorununa özellikle FULL HD lcd panellerde standart yayın dediğimiz SD yayınlarda kalite zayıfsa ghost okadar çok hissediliyor HD sinyallerde oyunlar flimler'de ghost sorunu üretici firmanın belirttiği tepkime süresine tam yakalamasada gözü rahatsız edecek kadar ghost yaşanmıyor
42PFL9632D tasarımı dikkat çekici malzeme kalitesi çok iyi kumandası tv ile özleşmiş
42PFL9632D perfect pixel işlemcisi Sd yayınlarda farkediyor ama esas kalite HD kaynaklı görüntülerde işlemcinin gerçek gücü orda yatıyor philips EISA 2007/2008 en iyi HD penel ödülünü perfect pixel sayesinde almıştır
42PFL9632D component bağlantı bende hayal kırıklılığı yarattı component FULL HD desteklemesine karşın 1080p çözünürlüğü tam istenilen çözünürlüğü vermiyor 720p ile 1080p çözünürlük arasında detay farkından ziyade çok azda olsa netlik sağlıyor component 1080p detay kayıpları yaşanıyor bazı oyunlarda kırılmalar daha çok hissediliyor bu farkı xbox360 arayüzünde bile hissediliyor sanki çözünürlük düşükmüş hissi yaşanıyor HD silent hill wmv (H264) HD 720p HD flimde özellikle tam karanlık olmayan sahnelerde kalite kaybı yaşanıyor bu oyunlardada hissediliyor bu bahsettiğim olay yukarıda SD yayınlarda bahsettiğim benzer olay daha çok hissediliyor component bu bahsettiğim dezavantajların dışında renk kalitesi başarılı bir gerçek var oda VGA 15pin bağlantı yolu component'den daha keskin ve pürüzsüz görüntü veriyor HD Sinyallerde component Analog sinyal veriyor
hdmı dene şansım şuan yok ilerde bakalım kısmetse ps3 alınca
uydu görüntüleri
HD silent hill wmv (H264) HD 720p sıkıştırma
XBOX360 upscale edilmiş DVD flim
XBOX360 oyunları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 14 Ocak 2008; 22:37:01 >
Hayırlı olsun tekrar.İnceleme icin teşekürler,en azından lcd nin kötü yönlerinide bilmiş olduk. Genel olarak bu fiyatı sizce hakkediyormu? Ayrıca yazdıklarınızdan sd performansını beğenmediğinizi gözlemliyorum.Acaba öylemi?
Üstad JOVEN , İnceleme için teşekkürler. Clear LCD özelliği hakkında yorum yapmamışsın on/of yaptığında farkı gözlemledinmi. HDMI bağlantıda bu seçeneği kullanamıyoruz, 9632 de menüde durum nedir. SD yayında kullandığınız menü detaylarınıda paylaşırsanız bilgi için...Sağlıcakla kalın...
Yaw bu direksiyon görüntüsü oyun içi değil dimi..Gerçekten bile güzel..
Sanyo Plv-Z4 Hd ready Projeksiyon Xbox360 Elite,PS3 60GB,Microsoft Wriless Racing Whell/ Philips DVP5960 hdmi 720p/1080i dvd-dvix/pioneer VSX D712 AV Receiver/Pioneer Sw-80 Active Subwoofer/ Sony SS series 1center/2front/2rear
iyi günlerde kullan herşeyden önce tarafsız bir gözle izlenimlerini anlattığın için çok teşekkürler. acaba 1080p upscaling yapabilen bir cihazla dvd recoderlerla sd yayınları bu güzel televizyonla iyileştirebilmen mümkün mü
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Bence görüntüler oldukça iyi. Zaman içinde ayarları, sonra da uydu alıcıyı değiştirdiğiniz takdirde yayınlardan daha iyi performans alacağınızı düşünüyorum.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.